Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mojih zadnjih 12 let

Mojih zadnjih 12 let

A dve leti ljubimkanja bi se pa nekak še toleriralo? :-))

Vprašanje kaj je naredila možu bil lahko dopolnili tudi s tem kaj je/ni on naredil njej. Sicer pa tudi, če velja, da ima vsak partnerja kakršnega si zasluži, to ne velja le zanjo, ampak tudi zanj.[/quote]
Ne glede na to, ka je on njen naredil ali ni naredil, ne opravičuje njenega varanja in tega kaj je ona naredila s tem sama sebi.[/quote]

Tudi ni bilo namen ga opravičevati. BTW me pa zelo zanima, če se morebitni slab odnos prevaranega kot posledica prevare pa le smatra kot opravičilo?

Kar pa se tiče otrok, sta pa definitivno kriva oba, če je odnos bil nikakav.

popravljam: če obstaja opravičilo za slab odnosr prevaranega po prevari

popravljam: če obstaja opravičilo za slab odnosr prevaranega po prevari[/quote]
Ne glede na to, kako slab odnos bi naj imel prevarani, še vedno ni to razlog za varanje. To je lahko kvečjemu razlog za ločitev.

Za odnos sta definitivno kriva oba. Za varanje pa samo tisti, ki vara.

Ne glede na to, ka je on njen naredil ali ni naredil, ne opravičuje njenega varanja in tega kaj je ona naredila s tem sama sebi.[/quote]

Tudi ni bilo namen ga opravičevati. BTW me pa zelo zanima, če se morebitni slab odnos prevaranega kot posledica prevare pa le smatra kot opravičilo?

Kar pa se tiče otrok, sta pa definitivno kriva oba, če je odnos bil nikakav.[/quote]

Zame ne. Če je odnos slab, ga ali popravi (naredi vse, kar se da) ali
pa pojdi stran.
12 let? 12 vlagaš energijo, čas, denar, čustva, vse živo v ljubimca (ali
ljubico) …če bi desetino tega časa vložila v zakon, bi ga mogoče lahko
spremenila? Ali pa konec koncev vsaj 10 let že živela s ta novim, če
bi šla takoj stran…

popravljam: če obstaja opravičilo za slab odnosr prevaranega po prevari[/quote]
Ne glede na to, kako slab odnos bi naj imel prevarani, še vedno ni to razlog za varanje. To je lahko kvečjemu razlog za ločitev.

Za odnos sta definitivno kriva oba. Za varanje pa samo tisti, ki vara.[/quote]

Še enkrat: slab odnos po prevari ot. kot posledica te.

Še drugič: ne govorim o opravičilih ali razlogih za varanje. Dejstvo pa je, da se bo tisti, ki trpi slab odnos hitreje podlegel priložnosti (kar mimogrede ni enako iskanju le te – da spet ne bo kdo iskal dlake v jajcu).

Poleg tega imata vsaj za moje pojme slab odnos in prevara popolnoma enako težo in se jih ne nazadnje lahko celo poistoveti. Opažam pa žal, da za večino ne.

Čemu sploh takšna potreba po tolažbi, ob vsej tej neizmerni sreči in zadovoljnem neproblematičnem samskem življenju ?[/quote]

Spet podtikaš. Kje sem trdil, da sem brezmerno srečen?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kar pa se tiče otrok, sta pa definitivno kriva oba, če je odnos bil nikakav.[/quote]

Zame ne. Če je odnos slab, ga ali popravi (naredi vse, kar se da) ali
pa pojdi stran.
12 let? 12 vlagaš energijo, čas, denar, čustva, vse živo v ljubimca (ali
ljubico) …če bi desetino tega časa vložila v zakon, bi ga mogoče lahko
spremenila? Ali pa konec koncev vsaj 10 let že živela s ta novim, če
bi šla takoj stran…[/quote]

Ne nazadnje ne moremo reči, da ženska ni bila zvesta, če je celih 12 let imela istega in edinega ljubimca :-))

Veš kaj skela, če nehamo z evergreeni, lahko ta chat kar zapremo. Vsi tu venomer pišemo le svoje evergreene, tudi ti nisi izjema, tako da..

P.S.: morda je prav zato vprašljiv tudi možev odnos, če mu 12 let ni bilo niti sumljivo nič.

Veš kaj skela, če nehamo z evergreeni, lahko ta chat kar zapremo. Vsi tu venomer pišemo le svoje evergreene, tudi ti nisi izjema, tako da..[/quote]

No pa povej mojga? Gor me sprašuješ, v čem je moj problem, tko da
zelo očiten že ne more biti, da ga nisi opazil?
In ja, verjetno se jaz tudi ponavljam, itak se vrtimo okrog 4 – 5 tem ves
čas.

Misliš, ko mož izve za prevaro ?
In meniš, da bi še po tem sploh imela kakšen odnos ?

Verjamem, da je podlegel. Vendar je vseeno to iskanje opravičila, če se zgovarjaš na slab odnos.

No, to je zame prav tako opravičevanje varanja in igranje žrtve.

Bla bla bla…bedni dedci..bla bla bla..neresni dedci..jaz asica…jaz sposobna…ženske sposobne…luzerski dedci….venomer isto..

Boom nisem tolerilala dve leti – samo verjetno se nihče takoj ne loči. Vsak rabi določen čas za razmislek. Ampak da 12 let furaš takšno dvojno življenje, pa enkrat moreš dobiti račun. Vprašaj se zakaj se nisi ločila? Vsi rečejo ne morem pustiti moža pa otrok. Govorim o osebnem prepričanju, ker si nobeden ne vzame čas, da odgovori na osnovna vprašanja: Zakaj vara? česa pri patnerju ni? Ali lahko to spremeni? Lahko tot olerira? Ga ima rad, ali je zaljubljenost minila in on ni to kar želimo itd. In ja obsojam takšne ljudi, ker nimajo jajc sprejet odločitev. Verjamem, da bi partnerja to bolelo, ampak rabil bi 1-3 leta, se pobral in si našel verjetno kaj drugega. Sploh ne vem kaj čaka – če je ljubimec tako oh in sploh, zakaj pri bogu še rabi moža? kako je lahko 12 let poleg sanjskega ljubimca sexala tudi z možem. Koga zdaj tu vara – moža ali ljubimca? Sesuvaš se zato 12-letna ljubimka, ker bo končno padla fasada in ti tudi pred okolico ne boš več predana žena (katero vlogo si verjetno odlično odigrala) ampak navadna k… za otroke pa tudi veliko razočaranje.

Bla bla bla…bedni dedci..bla bla bla..neresni dedci..jaz asica…jaz sposobna…ženske sposobne…luzerski dedci….venomer isto..[/quote]

LOL….pa kok si smešen no…..
Asica….lol….

Zakaj bi se. Mogoče je njen mož slab v postelji, ima pa druge kvalitete. S takim človekom je vredno ostati. Seks pa pača drugje najde.

Misliš, ko mož izve za prevaro ?

In meniš, da bi še po tem sploh imela kakšen odnos ?[/quote]

Takih primerov je kolikor hočeš. N glede na to ali je varal on ali ona.

Verjamem, da je podlegel. Vendar je vseeno to iskanje opravičila, če se zgovarjaš na slab odnos.

No, to je zame prav tako opravičevanje varanja in igranje žrtve.[/quote]

Prej bi se dalo govorit o kakšnih olajševalnih okoliščinah. Te celo sodišče priznava – generalno gledano.

Me pa res zanima zakaj je ljudi tako strah, da bodo prevarani, kajti tako stališče kot je tvoje pravzaprav odraža točno to (in mimogrede strahovi se zelo radi tudi uresničujejo).

Ker je še vedno marsikje pri nas zelo globoko zakoreninjena t.im. “svetost in nedotakljivost družine” pa naj se karkoli dogaja znotra ali zunajj nje in “svetoskrunstvo” naredi tisti, ki jo razdre. če je to ženska pa še posebej. Stvari okoli varanja pa večinoma tudi niso tako črno bele kot bi jih nekateri želeli videti. Zakaj jih pa kot take želimo videti, sem pa morda že Robiju delno odgovoril.

Ne razumem, kako ti je uspelo povezati moje stališče in strah pred varanjem.

Tistega, ki ga je strah, da bo prevaran, je običajno pretirano ljubosumen in nezaupljiv. V tem primeru pa verjetno tisti moški ni bil v dvomih ali v strahu, če je 12 let ženska imela dvojno življenje.

Jaz zagovarjam iskrenost in da partner/ka pove, če si želi drugega moškega/žensko ali popestritve in se potem to skupaj dogovarjata, če se strinjata s tem ali pa ne in se raje ločita.
Čisti računi, dobri prijatelji. 🙂

Tistega, ki ga je strah, da bo prevaran, je običajno pretirano ljubosumen in nezaupljiv. V tem primeru pa verjetno tisti moški ni bil v dvomih ali v strahu, če je 12 let ženska imela dvojno življenje.

Jaz zagovarjam iskrenost in da partner/ka pove, če si želi drugega moškega/žensko ali popestritve in se potem to skupaj dogovarjata, če se strinjata s tem ali pa ne in se raje ločita.
Čisti računi, dobri prijatelji. :)[/quote]

Jaz tudi. Prav bedasto se mi zdi post festum pol, ko je že žnj let minilo,
zvračati krivdo na zakonca, češ – če bi se on bolj trudil, meni ne bi bilo
treba varati….
Laž je laž. Resnica je pa resnica. Če se v zakonu ne počutiš dobro, potem
to povej – pa se oba potrudita kaj narediti, če pa ne gre, pač ne gre,
ni nujno, da je kdo “kriv”, pač nista za skupaj in amen.
In tista “nisem ga hotla prizadeti”… zato sem raje lagala? Nobena stvar
bolj ne prizadane kot laž … ni izgovorov.

Takšne teme so kot balzam za vas samske, kako prav ste se odločili, da ste samski in nimate takšnih težav. Ampak to ni realnost, ker se na forume se obračajo ljudje, ki imajo težave.Tako, da je to bolj jalova tolažba samskim.
Tisti, ki svoje veze fajn furajo, po forumih pač ne pišejo. Kdo piše kako fajn se ima? Ne pišeš, ker izgleda kot hvalisanje, pa tudi nekih nasvetov, katerim je pač forum namenjen, ne potrebuješ.

Fajn si se zaključila, srečno vezanih na forumih ni. Torej tudi nihče od vas, ki ste vezani in ste tu gor, ni kaj prida srečen.

Čisti računi, dobri prijatelji. :)[/quote]

treba varati….
bolj ne prizadane kot laž … ni izgovorov.[/quote]

Očitno nekateri nne morete ali nočete razumeti kaj želim povedati. No pa tkole: nekdo v partnerstvu stalno zganja slabo voljo in kritizira partnerja. karkoli ta naredi, nič ni dovolj dobro ali prav narejeno ter vso slabo voljo znens nad njim. Se ta v zvezi počuti dobro?

treba varati….
bolj ne prizadane kot laž … ni izgovorov.[/quote]

Očitno nekateri nne morete ali nočete razumeti kaj želim povedati. No pa tkole: nekdo v partnerstvu stalno zganja slabo voljo in kritizira partnerja. karkoli ta naredi, nič ni dovolj dobro ali prav narejeno ter vso slabo voljo znens nad njim. Se ta v zvezi počuti dobro?[/quote]

pa jasno da ne, ampak še vedno ne vidim, zakaj bi bila rešitev varanje?
Greš pač narazen, a ne? Jaz niti najmanj ne pravim, da bi moral nekdo na
vsak način vztrajati v slabi zvezi, zakaj le?

Očitno nekateri nne morete ali nočete razumeti kaj želim povedati. No pa tkole: nekdo v partnerstvu stalno zganja slabo voljo in kritizira partnerja. karkoli ta naredi, nič ni dovolj dobro ali prav narejeno ter vso slabo voljo znens nad njim. Se ta v zvezi počuti dobro?[/quote]

pa jasno da ne, ampak še vedno ne vidim, zakaj bi bila rešitev varanje?
Greš pač narazen, a ne? Jaz niti najmanj ne pravim, da bi moral nekdo na
vsak način vztrajati v slabi zvezi, zakaj le?[/quote]

Kdo pa pravi, da je varanje rešitev? Pravim samo, da če imamo toleanco za nekatere pomanjkljivosti, slabosti in negativnosti, ki jih ljudje pokažejo ali naredijo, potem jo imejmo tudi za druge oz. če smo pri enih pripravljeni pogledati širše, bodimo tudi pri drugih.

Boom, saj se ne gre za toleranco do takšnega obnašanja, ampak za to, da potem tisti, ki se ne počuti dobro v vezi, iz kakršnegakoli razloga že, ni nič boljši, če se zateče k varanju in tako išče potrditve, da je žrtev slabega odnosa.
Če bi tolerirali takšno obnašanje, potem bi napisal, da mora drugi obvezno vztrajati v takšnem odnosu. Pa to ni res in tega nihče ni trdil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close