Mojo hčerko so ignorirali in črtali iz seznama gostov
Moja je pri letu in pol ravno tako imela alergijo na mlečne izdelke, pravo alergijo, v vrtcu od zdravnika – alergologa zapis, da so ji tam pripravljali brez mleka. Najprej je bil atopijski dermatitis ko je bila dojenček, pa bruhanje po vsakem mleku, posebno zvečer. Ko so ji pri 10 mes končno ugotovili, da gre za alergijo na mleko, so se zadeve začele popravljati. Zdaj je alergija že davno izzvenela.
Je šla tudi z nami kam, kamor so šli tudi otroci, razni pikniki itd., ampak sem ji vedno, res vedno s seboj prinesla njeno hrano. Na kraj pameti mi ni padlo, da se bo moralo vse okoli nje vrtet in da morajo imeti poleg tudi hrano zanjo, čeprav se je vedno našlo kaj. Pa so to bili prijatelji, ne pa neki daljni znanci, od moža sodelavci, WTF. Na tako večerjo je niti peljala ne bi s seboj, kaj šele zahtevala, da bi imeli vsi večerjo, kjer ne bi bilo nobenega mleka not. Če bi pa že morala s seboj pripeljat, ker ne bi bilo varstva, bi najprej vprašala, če bo tako v redu in če bi rekli, da ja, bi seveda imela s seboj nekaj zanjo. Pa še povedala bi, da zanjo ni treba nič posebej pripravljat, ker bom imela s seboj.
Ti, trola, si pa še nos zavihala, ker niso celega menija za vse vas prilagodili njej. WTF, no!! Če je po kakšnem slučaju zgodba resnična in jo zdaj bere ta ženska, ki vas je gostila, pa jaz te niti pogledam ne več na cesti, ko te srečam, da sem namesto nje. Nehvaležna babura egocentrična!
Upam, da boš ob vseh postih zastopila, da nisi ravnala v redu in da če vsa vozila vozijo v napačno smer, ti pa v nasprotno, je vseeno zelo možno, da oni vozijo prav, ti pa narobe, kaj meniš?
Kako lahko recete da je treba pojesti kar se skuha ali pa se ne je. Predstavljajte si da bi po hrani v tem primeru vse mlecno, zaceli bruhati in bi vas bolel trebuh se naslednja 2 dni. Ali pa celo hujse alergije ko bi zaceli zatekati. Kako naj otrok potem je hrano, ce pa boste mu unicili naslednijih nekaj dni in ogrozali njegovo zdravje
Leto in pol starega otroka si vlačila po obiskih? Ga na fensi večerjah previjala na skretih od gostiln? Aja, no sej… Jaz sem vvidu sodobno mamico v gostilni mirno mulčka na klop ob mizi in ga je previla, kao sej ni nič sej je otrok, kot češ, še simpatično bo izgledalo. Kako je to pozornost hotela veš.. Pozornost, da smo ja vsi tja gledali. Pa se nasmihala, pa naglas čebljala z malim trotom. Ponosnaaaaa.
Potem je pa kelnar prišel, se je kelnarju nasmehnila, kao poglej ga previjamo našega FANTA. Kera sramota ko ji je kelnar na glas rekel, če bi lahko to naslednjič naredila v zato namenjenih prostorih. In ko je prinesel osvežilec zraka in pošprical. Samo pobrala se je osramočena do amena. Samo pobrala se je vsa rdeča v ksiht pa objokana.
Od njenega fantka neeeeeeeeeee to pa ne smrdi, to je njen fantek.
Tko kot moja, ko smo vlekl mulca par mescov starga v gostilno na krstno kosilo. Kva je mu od tega??? Spal je tam v tisti lupinci, jaz sem se ga pa napil. Potem ga je šla pa previjat, pa v skret v koš za smeti vrgla plenico. Cel skret zasmradla s tisto plenico. Sem šu pa vzel plenico s koša pa nesu v avto v prtlažnik.
Pol je pa javskala ko smo se domov peljal kao sej tudi vozit ne morem ker tako smrdiiiii v avtu, sem reku aja v gostilni na skretu, ko bodo še do polnoči babe lulat notr hodile bi pa lahko smrdelo za našim pujskom? Če je naš drek, ga bomo pospravl, ne pa pustil notr, da bodo ostali vohal.
Porkadile pa vaši sončki pa sončki pa sončki.
[/quote]
Vagabund, z vsakim odgovorom, ceprav so malce pretirani, se popolnoma strinjam.
Avtorici so prijateljice potrdile, ker so prijateljice. Me prav zanima kaj so povedale za njenim hrbtom. Po mojem so se lepo nasmejale na njen racun.
Res je vecina starsev prepricana, da so vsi ljudje zaljubljeni v njihove otroke. V resnici pa so vljudni in cakajo da se cimprej spokajo domov in lahko v miru zaklenejo vrata za njimi.
Ne poznam starsa, ki ne bi poskrbel za otrokovo alergijo. Vsi imajo vedno v rezervi s sabo ustrezno hrano, mazila in/ali tablete. VEDNO. Vedno v pripravljenosti. Kaksna mati pa si, da za hcerko ne poskrbis, da racunas da bodo zanjo poskrbeli drugi?
Ocitno je gostiteljica po poklicu vedezevalka, da ve da boste se pripeljali otroka s sabo.
Odgovor na prvo vprašanje je DA, ker je šlo za prijateljske obiske. Res fine prireditve so v moji firmi večinoma službene, v moževi prav tako, potekajo npr. v Unionski dvorani in niso namenjene partnerjem (se pa na njih najde veliko znanih oseb, npr. Pahor in podobni).
Ravno v Münchenu sem v eni znameniti pivnici videla, da je ena ženska prebijala otroka na mizi, malo pretirano, ampak za zahodne Evropejce dokaj običajno. Po tvojih postih opažam, da si ti tipičen ‘Auslander’, po mojem domačini za tvojim hrbtom šušljajo marsikaj.
[/quote]
Ojooooj Pahor se denimo znajde? A res? Dvomim, da bi ti s svojim mišljenjem delala v kakšni res pomembni firmi. Mogoče ste imeli pa novoletno zabavo v unionski dvorani pa je bil Pahor povablje, pa ste še čistilke od firme bile povabljene a ne? Ne plozaj.
Že to mi veliko pove, da govoriš o Münchenu kot o neki prestolnici zahoda hahahahahahah. Tam verjamem da so otroke previjal na sedežih ja.. Koliko je tam nemcev? Kolikor sem jaz seznanjen so turki in balkan tam. Malo razlike je s Kitzbühelom in Innsbruckom a ne? Aja, saj ne moreš vedet kako tu izgledajo hoteli in restavracije s petimi šternami. Ne nakladaj in nehaj mudlat
Ne veš kako bi še auslanderja naprej vrgla. Porkadile si fouš
To je seveda provokacija. Upam, da se niste v resnici družili, saj so druženja zaradi korone prepovedana. Če je res in če res nisi hčerke pustila doma, bi pa s seboj prinesla nekaj zanjo. Ne veš kako težko je pripraviti hrano za alergika, če nisi navajen. Gospa se je še dobro znašla in bodi hvaležna. Pa ne kršite več ukrepov.
To je bilo verjetno mišljeno za otroke, ki nimajo alergij, no…. Saj nihče ne pričakuje, da bo alergičen otrok jedel tisto, na kar je alergičen. Ampak to morajo pa starši poskrbeti, da bo tak otrok imel kaj za pojest. Drugo je, če gre za prijatelje, s katerimi se dobro poznate in se redno obiskujete. Taki bodo itak pripravili tudi kaj za alergičnega otroka, bi pa jaz kot starš imela vseeno vedno s seboj kaj za rezervo. Tudi sama pripravljam prijateljem veganom veganske prigrizke, sladice itd., ko jih povabim na obisk, ampak to so prijatelji, to ni nek znanec, s katerim smo enkrat govorili. Znancev pa itak ne bi vabila na večerje, ampak to je že druga tema…
Ne mi solit pameti, v avtoričinem primeru gre res za intoleranco . Sem pa alergijo dala kot primer, ker obstaja tudi alergija na mleko, ki sem jo imela sama. Intoleranca je preobčutljivost na laktozo v mleku, alergija pa je na kravje mleko kar pomeni da mleko brez laktoze ne pride v poštev, ampak le kozje ali rastlinsko.
V tem je razlika
Ojooooj Pahor se denimo znajde? A res? Dvomim, da bi ti s svojim mišljenjem delala v kakšni res pomembni firmi. Mogoče ste imeli pa novoletno zabavo v unionski dvorani pa je bil Pahor povablje, pa ste še čistilke od firme bile povabljene a ne? Ne plozaj.
Že to mi veliko pove, da govoriš o Münchenu kot o neki prestolnici zahoda hahahahahahah. Tam verjamem da so otroke previjal na sedežih ja.. Koliko je tam nemcev? Kolikor sem jaz seznanjen so turki in balkan tam. Malo razlike je s Kitzbühelom in Innsbruckom a ne? Aja, saj ne moreš vedet kako tu izgledajo hoteli in restavracije s petimi šternami. Ne nakladaj in nehaj mudlat
Ne veš kako bi še auslanderja naprej vrgla. Porkadile si fouš
[/quote]
Meni je popolnoma vseeno, kaj si ti misliš o meni in kaj verjameš in kaj ne. Nimam patološke potrebe kot ti, da bi razkazovala svoj položaj in ugled pred anonimnimi neznanci, tako kot ti.
Ne glede na to, kako bogat in izobražen si, tvoj način pisanja in komuniciranja kaže na to, da si neomikan in primitiven tiran. V vsakem primeru nikoli ne boš gosposki, pač pa zgolj ena navadna mula v konjski opravi. Na tvojih koncih sem sicer že bila, tako kot že marsikje drugje po svetu.
Zdaj pa nimam več časa zate in adijo.
Dej ne klafedrej no. Imam. Tri. Šestletnika, dve in poltretje leto staro in deset mescev staro. Ampak moji so ob šestih zvečer doma z varuško, ne pa da jih vlačimo s seboj ko mački mlade. Kaj nej mi dela mularija na večerji pri mojih sodelavcih? Pisda in potem še razmišlja ona, da bi morala obvestit, da se bo njena tudi UDELEŽILA, kaj se bo udeležila? Tam bo v usrani plenici letala, vse polila, zoprala ker bo zaspana, ampak ona bi se UDELEŽILA………
Dej nehej no, sej jih mam doma, sej vem kako je. Šestletnik se naveliča glih na vsake deset minut in si najde novo zabavo, srednja se mi dere s kopalnice očiiiiiiiiii kakala lito blisat, potem polije sok v dnevni, tamala puza po tleh, pa legokocke žre… Lepo te prosm no, zdaj naj pa te razpuščence po domovih vozm, pa kažem kako so usekan?!
Še na misel mi ni pršlo, da bi se moja otročad česa udeležilaaaaaaaa ljubi bog no. Doma nej polivajo pa kakajo pa lulajo pa zbijajo. Pri tujih ljudeh mi pa ne bojo. K sodelavcu grem da se pogovarjamo odrasle debate, ne pa da mulce lovim kaj jim bodo zbil u bajti. Tut ne maram, da mi z mulci k men hodjo.
Če ma tamala alergijo kaj a zato bo ostalih šest ljudi jedlo kuhano krfjolo za večerjo? Kaj a alkohola tut niste pil? Zakaj bi ga pili, če vaša princesa tega ne sme???
Če si jo vlekla s seboj bi dala v ruzak dva pudinga tistega alpro al kva je brez mleka in to je to, pisda sej nebi preč pršla od lakote tisti večer. Neeeeee, ti si mislila da jo bo vašo princeso tam sedem hodov čakalo. Dietnih a ne?
Moj je tut mel alergijo. Ne močno, je izvenelo potem pri treh letih, pa mi na misu ni pršlo da bi to komu razlagal ejga. Matka je enkrat prato nardila ne vem če veste kva je to. To je gorenjska jed. Se jo je za veliko noč. Ejga jaz umiram za mamino prato veš kako to ona dobr nardi. Not gre pa smetana sevede pa kruh pa mlek… Smo bli tam za veliko noč in moja matka prato paca, pa pravi bom pa dons drgačno nardila, bomo pa letos brez mleka pa smetane. Sem reku kva ti pa je a si na glavo usekala, to poj ni prata. Je rekla ja za tamauga, da bo tut on loh jedu. Dej prosm, se je dekl dvignu do plutona.
Sem reku zato da bo moj razvajen mulc reku neeeeeeeee ne boj jedu plaaate ne booooom. Razvajena rit.
Je nardila normalno prato, jaz sem pa za mulca mal mase stran vzel pa na ponvi popeku brez mleka. Sej jo tko ni žru. Je papcal pirhe pa meso pa kruh, mu ni blo nč hudga.
[/quote]
Saj si tudi ti velikokrat tezek tako kot avtorica, ampak tokrat ti pa dam prav!!
Vagabund, z vsakim odgovorom, ceprav so malce pretirani, se popolnoma strinjam.
Avtorici so prijateljice potrdile, ker so prijateljice. Me prav zanima kaj so povedale za njenim hrbtom. Po mojem so se lepo nasmejale na njen racun.
Res je vecina starsev prepricana, da so vsi ljudje zaljubljeni v njihove otroke. V resnici pa so vljudni in cakajo da se cimprej spokajo domov in lahko v miru zaklenejo vrata za njimi.
Ne poznam starsa, ki ne bi poskrbel za otrokovo alergijo. Vsi imajo vedno v rezervi s sabo ustrezno hrano, mazila in/ali tablete. VEDNO. Vedno v pripravljenosti. Kaksna mati pa si, da za hcerko ne poskrbis, da racunas da bodo zanjo poskrbeli drugi?
Ocitno je gostiteljica po poklicu vedezevalka, da ve da boste se pripeljali otroka s sabo.
[/quote]
Nič, nič niso rekle za njenim hrbtom, ker to so iste. Pa dej nehej, saj jih vidim kaj se to pogovarjajo ko so tri babe z mulci na kupu. To samo kako so sončki briljantni. Če moraš vedet, da je lani ena v vrtcu pri mojem sinu v skupini zahtevala, ker ji je pač ena vzgojiteljica rekla na govorilnih urah, da je njena hčerka prav inteligentna punčka, da je baba prosila uradno, če se ji to lahko da na pisno magari v obliki kakšne diplomice, da bi oni to doma izobesili, da bi imela tamala za spomnim, da so ji že v vrtcu potrdili inteligenco. Matka je to zagovarjala, da baje bo to zelo dobro vplivalo na njeno samozavest in ji bodo s tem zelo pripomogli.
Učiteljica se ni hotela na ta nivo spusti in je baba pred nami vsemi starši v vrtcu javno jo izpostavila na sestanku, kao da ji je osebno rekla da je njena inteligentna in zakaj to ni na pismeno.
Potem so pa ena za drugo začele klobasat da jaaaaaaaa, da je za njihovega sončka tut rekla, pa za njihovega tut pa za njihovega…
No in kva je blo pol, pol smo vidl da jim gre samo zato, da bi pred celo žlahto diplomo o inteligenci kazal in kar parti naredili v čast mularije.
Folk je pritegnjen no.
Nikdar nisem šel mulca v vrtec zagovarjat za nič. Nikdar. Reku sem samo naj me pokličejo če bo sranje, da ga pridem očofat.
Smrkavc. So me klicali ko je bil štiri leta star, da se gospod nočejo obut, pa da ga vsi otroci čakajo, da bi radi ven šli on se pa obut noče. Iz šihta sem letu. Dobr sej mam vrtec dve minuti stran peš. Gospod so sedeli v garderobi in protestirali da se ne bodo obuli! Tko sem ga v rit zabasal, da so se mu zvezde prkazale, fliknu čevle gor v dveh sekundah, pa tistga zajca k ga je držal skoz v rok sem fliknu u kontejnar. Sem reku še enkrat da me za tako stvar kličete. Se gospod niso hoteli obuti. Sem reku ker naslednjič bom še kerga drujga zabasal nekam. Porkadile, plačujem drago vrtec. Skoraj taužent eur vrtec plačujem, zato da me oni kličejo da se moj gospod ne obujejo. Sem reku diplome nazaj neste če vas 4 letn smrkovc okol obrača.
Sončki pa sončki pa sončki. Pa inteligenten ja. Tolk je inteligenten, da čevla ne zna obup! Baba pa kar svojo matko kliče pa ropota kako je pameten. Je khlinac pameten. Dokler mi bo odtok v lijaku z vato mašil bom jaz to inteligenco imenoval kar butelj na kubik.
Otrok ni alergicen na mleko, je intoleranten. Razlika.
[/quote]
Intolerance ni mogoče dokazati, to je prva stvar. Človek lahko glede na znake (napihnjenost, slabo počutje, driska…) predvideva, da gre za intoleranco na določene proizvode in s tem, da jih eliminira enega za drugim ugotovi, kaj nanj slabo vpliva (lahko gre za motnje v delovanju encimov- pomanjkanje laktaze). Vendar kot rečeno, tega se ne da dokazati z alergološkimi testi. Medtem ko je alergija odziv imunskega sistema na določene sestavine v hrani, zraku.., ki jih telo spozna kot tujke in nanje odreagira. Alergijo se da dokazati s krvnimi in kožnimi testi.
Ravno zato, ker avtorica govori o intoleranci, me je prešinilo, da je post izmišljen, saj hkrati govori o kožnih reakcijah, ki pa so ponavadi posledice alergije, posebej pri otrocih. Tako mali otroci, če imajo probleme s kožo ali z dihanjem (astmatiki), se alergija zlahka ugotovi. Intoleranca se pojavi velikokrat pri starejših otrocih ali odraslih, ko več niso zmožni prebavljati laktoze.
Zanimiva ugotovitev:
Rabia De Latour, gastrologinja in profesorica na medicinski univerzi v New Yorku pravi, da v zadnjih letih po vsem svetu opažamo rast prehranske intolerance pri ljudeh. Najbolj poznana intoleranca je laktozna intoleranca. Zanimivo pri njej je, da ni resnično to, kar govori večina – da so tolerantni ljudje tisti, katerim celice niso mutirale. Tisti, ki lahkotno prebavljajo mlečne izdelke, so tisti, katerim telesne celice so mutirale do te mere, da so spodobni prebavljati laktozo.
Vsak človek ima namreč sposobnost prebave laktoze dokler je majhen. Potem počasi počasi izgublja to sposobnost in če bi počeli to, kar počnejo vsi sesalci, ter bi s prenehanjem dojenja nehali jesti tudi mlečne izdelke, bi naše celice ostale iste (ne bi mutirale), ampak izgubile bi sposobnost prebave laktoze, kot to izgubijo vsi sesalci. Mi, ki smo navajeni na mlečne izdelke celo življenje, pa nam celice mutirajo, tako da so kljub odraslosti še vedno sposobne prebavljati laktozo.
Zato torej ne verjamem, da ima avtoričina hči intoleranco, ker bi morala imeti pri enem letu še vedno sposobnost prebave laktoze. Kvečjemu, če bi imela alergijo, to je pa druga pesem. Torej ali je zgodba izmišljena ali pa je oseba, ki se toliko ubada z otrokom in jo novodobne stvari tako prepričajo, da se je kar sama odločila, da ima otrok “intoleranco”. Nekatere mame so prepričane, da je otrok intoleranten na to ali na ono, ker do dveh let ne spi dobro ponoči. Menijo, da ima krče…. in da je zagotovo kriva kakšna hrana…Okej, zdaj sem se pa res preveč razpisala… končujem…
Najbolj zabavna tema danes. Tako prfliknjena avtorica in tako zabavni nekateri odgovori.
Povrhu imam občutek, da njen otrok nima alergije na mleko, ker nekaj postov kasneje omeni, da to ni, ampak je bolj intoleranca… če ni slučajno ta alergija na mleko in nesprejemanje čokolad za darilo tudi vključena v novodobno modo. Vse skupaj zabavno, verjamem pa, da ste danes pisali vsi iskreno in da obstajate eni in drugi
Aja ti si potem ista. Treba se je samo okrog sončeca vrtet ane? Kaj vi ko imate otroke, vi dobesedno nehate živet al kva? A vi nimate svojih kolegov, svojega življenja? Kaj pa ko bodo otroci najstniki in bodo imeli svojo družbo? Kaj a vas bodo s seboj na praznovanja vlekl? No saj vi ste tolk užagani da boste res to pričakovali. Otrok rabi svoje vrstnike in rabi svoj svet, vi rabite svoje vrstnike. Ne, mi ne dajemo otroke kot kužke za čuvat, ker naši so slabše kot psi. Lej pri nas varuško dobr plačamo, ker vemo da ni enostavno. Midva sva šla z ženo v nabavo pred novim letom. Za dedka mraza kupt, pa malo za sebe pa malo za hladilnik. Najela sva varuško za 6 ur.
Evo. Mulc šestletn je prevrnu multipraktik, ker je plezal na pult. Pol se je še porezal. dveinpolletna je padla s kavča pobuškana vsa. Spotoma so zamašl še lijak v kopalnic ker sta kao parfum delala, tamala desetmesečna je pa legokocke žrla. Puzala po tleh pa najdla tamalo legokocko od enega aviona luč je požrla. Smo najdl luč pol v dreku zvečer.
No… Kam nej to vlečem? Na žurko z 80 povabljenimi? Na večerjo h primariju? Na poslovno kosilo ženinega poslovnega partnerja.
Da ne govorim, da potem vse zbijejo, pa zlijejo, pa padejo s stolov, pa spodrsne jim ker ne poznajo talne površine pri gostiteljih, pa glavo prebijejo, pa roko zvijejo, pa stepejo se, pa po možnosti mi še tamalo, ki puza po tleh, pohodjo!
Dej no prosm no. Če sem nekam povabljen, se z ženo napedenava in greva sama, kaj popijeva, dobr pojeva, smejemo se, kakšno vročo temo odpremo, malo opravljamo… Kaj bodo moji telički tam delali?
Ne bo drugega kot – žejen, še sok, še kokakolo, še piškot, še vse. Takrat bo žru in naročal, kot da je regres penzije dobu pisda. Na konc pa uscal, pa usral, pa driskal pa… Ma brezveze. Sej se vam ne da dopovedat
[/quote]
Jebela cesta, jaz bi ne plačala varuške, če se je vse to zgodilo :))
Takšne mimoze…. Ne se čudit, ko bo dec pobegnil.
Verjetno ni resnično, če pa je, pa se prav nič ne rabiš naprezat s klicanjem. Vi ste z druženjem zaključili. Da mojim otrokom nekdo upiči svojega mulca, da se naj ukvarja z njim, bi hitro povedala, da moji otroci ne čuvajo drugih otrok. In da se pokliče, če si vabljen na večerjo ter vnaprej sporoči posebnosti.
Jebela cesta, jaz bi ne plačala varuške, če se je vse to zgodilo :))
[/quote]
Saj ni nič takega, to se zgodi tudi meni, nimam jaz kaj varuške napadat. Jaz moram met varuške, ker sicer sva lahko z mojo samo privezana doma. Nimamo mi babic in tet zraven. Se zgodi. Kaj? Mulc je šel kao kakat in se je spomnu da bi spotoma na pultu še nekaj vzel, zlezu gor, se obrnu pa multipraktik dol zabrisal. Una ga je šla pobirat, tamala je pa tist cajt po tleh puzala pa kocko požrla. Sej kriv je pa mulc, ker mu stokrat rečem da legokocke lahko v sobi sestavlja na mizi, ne pa nosit tistih lego avijonov potem po dnevni. Potem se mu pa raztrešči in kocke letijo povsod.
Tamala je pa k nama letela ko je slišala da vrata odpirava je pa pozabila da je treba s kavča sestropi, je pa mislila da bo kar poletela. Evo ruknla s kavča. Nič nenavadnega.
Moji otroci so odrasli, ampak družine z otroki vseh starosti so pri nas vedno dobrodošli. Ljudje, ki zmerjajo z ‘ne seri’, pa ne.
Tako majhni otroci ponavadi spijo do treh ali pol štirih (tudi v vrtcu je takrat počitek), naši so hodili spat ob devetih zvečer.
[/quote]
Leto in pol star otrok ima ob 6 vecerjo, ob 7 se kopa, ob 8 se kaj poje in ob 9 ze spi.
Na vecerje vi hodite ob petih al kako? In ste ob 7ih doma?
Nepojmljivo, res. Kakšno nespoštljivo ravnanje do njenega velecenjenega visočanstva, ki se je blagovoljilo udeležiti večerje in s svojo prisotnostjo počastiti plebejsko rajo, ki ne dojema, da so imeli neizmerno čast v svoji sredini gostiti Centralno sonce, okoli katerega se vrti ne le nekaj bornih planetov, temveč celotna galaksija. A bodimo milostni in oproščujoči njihovi nevednosti, ki ji ni bil dan blagor razsvetljenja, da bi dojeli čast, ki jih je doletela, in bi povabili kakšnega znanega chefa in procedurmajstra, da bi poskrbel za dostojen sprejem in pogostitev njenega visočanstva, ne pa kr tam z enim rižem.