Mojstri, ali je to mogoče ?
Ali je mogoče uporabljati toplo vodo iz daljinskega ogrevanja za tuširanje ?
Gre namreč za to, da imamo v bloku daljinsko ogrevanje, nimamo pa vročevoda.
Vodo si ogrevamo z električnimi bojlerji. Ta pa trdi, da ima tudi tekočo toplo vodo iz daljinskega ogrevanja,
Je to sploh tehnično mogoče ? Da je ob adaptaciji enostavno priklopil na pipe na cevi toplovoda za ogrevanje stavbe?
Seveda je mogoče. Tip vam ves čas krade toploto, ki je namenjena za radiatorje in ne plača nič. Pri adaptaciji so toplovod za radiatorje speljali še v bojler, ki ima vgrajen toplotni izmenjevalec.
Investicija je bila minimalna, malo boljši bojler, ki ima vgrajen toplotni izmenjevalec in poseg v centralno napeljavo.
Seveda je mogoče. Tip vam ves čas krade toploto, ki je namenjena za radiatorje in ne plača nič. Pri adaptaciji so toplovod za radiatorje speljali še v bojler, ki ima vgrajen toplotni izmenjevalec.
Investicija je bila minimalna, malo boljši bojler, ki ima vgrajen toplotni izmenjevalec in poseg v centralno napeljavo.[/quote]
QBR je večji barabin kot jaz, razmišlja pa tudi pravilno!
Investicija je bila minimalna, malo boljši bojler, ki ima vgrajen toplotni izmenjevalec in poseg v centralno napeljavo.[/quote]
Misliš cevi? Ne direkt vode. To bi znalo bit ja
Sploh ni neumen tale kerlc, se je že v naprej odločil da če že, bo plačal polovičko.;-)
No, ampak jaz sem še bolj pametna, oz škrta, zato sem okol tastarga rebratega radiatorja med vsa rebra nabasala vrtno cev in jo speljala na tuš. lepo te prosm s temi TI in bojlerji so sami problemi tko pa v cev nalijem jesih čez noč zjutraj pa odtočim v školjko. Je fajn če je člouk butast aveš…;-))))
Sploh ni neumen tale kerlc, se je že v naprej odločil da če že, bo plačal polovičko.;-)
No, ampak jaz sem še bolj pametna, oz škrta, zato sem okol tastarga rebratega radiatorja med vsa rebra nabasala vrtno cev in jo speljala na tuš. lepo te prosm s temi TI in bojlerji so sami problemi tko pa v cev nalijem jesih čez noč zjutraj pa odtočim v školjko. Je fajn če je člouk butast aveš…;-))))[/quote]
Pred ali po čitalcu porabljene energije za ogrevanje? Če si po si pač še bolj butast kot se delaš!
No, ampak jaz sem še bolj pametna, oz škrta, zato sem okol tastarga rebratega radiatorja med vsa rebra nabasala vrtno cev in jo speljala na tuš. lepo te prosm s temi TI in bojlerji so sami problemi tko pa v cev nalijem jesih čez noč zjutraj pa odtočim v školjko. Je fajn če je člouk butast aveš…;-))))[/quote]
Pred ali po čitalcu porabljene energije za ogrevanje? Če si po si pač še bolj butast kot se delaš![/quote]
Nimamo mi čitalcev in jih tudi nikoli ne bomo imeli. Pa tud kradem ne sosedom, sem namreč zelo pri tavročih. Se sploh ne čudim da je narod tko bolan, kurjo k pr norcih, pol sem pa jaz čudna če pridem brez štunfov in bunde na kofe v sosednji blok al pa v štacuno… Evo, letošnjo zimo še nisem obula nogavic iz potrebe ker bi me zeblo, niti še nisem bunde oblekla, kapo pa le če piha.