Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MOJSTRI, PROSIM ZA MNENJE

MOJSTRI, PROSIM ZA MNENJE

Imam vprašanje.

Poznam mojstra, ki polaga keramiko, torej vse kar je s tem v zvezi, notranje prostore in tudi zunanje, torej teraco, balkone, stopnice s keramičnimi ploščicami in tudi drugimi snovmi.

Zanima me, ali je res, da se v tem vročem času ne da delat ničesar s keramiko oz.materialom, torej fugiranje, zalivanje z maso.. itd itd.
Logično mi je, da se v vročini nad 30 ne more delat, saj se baje masa prehitro suši in nato zadeva poka… itd itd.
Ampak, ali se res ne da delat zjutraj, recimo okoli 5. ure pa donekje 10. ure ali 11. ure, dokler ne postane res prevroče. ??
Ko sem to predlagala, sem dobila odgovor, da se ne splača, ker se masa za fuge meša naprej in potem ostane višek… ? Ja halo, potem je pač manj zmešaj a ne… da ne bo viška ostalo.

Ker se na to preveč ne spoznam, me zanima, kako to delate mojsti, ker tale naš mojster že celo poletje ne naredi nič… ali je prevroče (ko je več kot 26. stopinj je pretoplo in poka), ali je premokro, (ko je dež, ne more delat, ker je mokro… itd itd.). ker bo čez 3 ure vroče, se itak ne splača začet….
Ja kako se pa potem lahko nekatere zgradbe delajo skoz, cele dneve na vročini in dežju.
Ne vem no….
Vaše mnenje, ali se ta tip izogiba delu ali pa res hoče tako kvalitetno naredit, da hoče optimalne pogoje za to.

Nam je polagal v kuhinji ploščice prejšnji teden, ko je bilo bolj hladno, smo pa res imeli samo par ploščic več kot 10 m2 in je lahko vse skupaj naredil v enem dnevu. Načeloma pa keramičar ne pride delat za 4 ali 5 ur, ampak za cel dan ali vsaj za cel prostor in temperatura mora biti tudi pri sušenju še vedno pravšnja.

Na morju na vikendu čakamo na jesen, da nam pride položit ploščice po celi etaži.

Pa še glede vročine – eni od sosedov so na morju vztrajali, naj jim zabetonirajo strešnike na strehi takoj po sezoni, ko so gradbena dela spet dovoljena … celotno streho so jim že popravljali, ker je ves beton začel popuščati.

poznam ene šipce, ki so izsilili, da so jim prišli fasado naredit. gradbeniki so vztrajali, da je premokro, ampak ne, oni hočejo imet to narejeno….
no, čez 14 dni jim je fasada dobesedno zlezla s hiše…

kar se tvojega mojstra tiče… verjetno se mu ne splača za par ur vozit tja. tole tvojo zadevo lahko paca tako 14 dni ali pa tri tedne, ali pa je v 4 dneh gotov, če lahko dela tak, kot to gre.

Ne, ker se lepilo ne posuši v par urah.
Če pa si pametnejša od mojstra, pa si sama položi.

Robi… ni potrebe po nesramnosti.. !! Samo sprašujem, ker se na zadevo ne spoznam.

Verjetno tudi tebi niso vse stvari na svetu kristalno jasne in včasih kaj vprašaš. a ne ?
Hvalaza mnenja ostalih.

Zamenjaj mojstra. Najbrž ta ni edini naokrog?

Mogoče ne bo problem najti koga, ki bi zdaj, v tej vročini, zunaj polagal ploščice. Samo, ne potem spet čez par mesecev odpirati teme in pljuvati po nesposobnih mojstrih, ker so ploščice odstopile in pokale.
Zunanje temp, so neprimerne za polaganje ploščic in to bo povedal vsak keramičar, ker se lepilo prehitro suši.

Tudi betonske plate je potrebno v tej vročini večkrat dnevno polivati ali pa pokriti s folijo, da ne izgublja vlage prehitro, ker potem poči.

Mogoče ne bo problem najti koga, ki bi zdaj, v tej vročini, zunaj polagal ploščice. Samo, ne potem spet čez par mesecev odpirati teme in pljuvati po nesposobnih mojstrih, ker so ploščice odstopile in pokale.
Zunanje temp, so neprimerne za polaganje ploščic in to bo povedal vsak keramičar, ker se lepilo prehitro suši.

Tudi betonske plate je potrebno v tej vročini večkrat dnevno polivati ali pa pokriti s folijo, da ne izgublja vlage prehitro, ker potem poči.[/quote]

Obstajajo aditivi proti prehitremu strjevanju. Tako, kot za pospešeno strjevanje pri nizkih temperaturah. Mojstri to poznajo. Ne pa vsi.

New Report

Close