Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mokro perilo

mokro perilo

Po 2 urah sušenja v sušilcu potegnem ven mokro perilo. Včeraj je normalno sušil, danes pa ne. Za prat imam celo goro, a kaj ko nimam kam obešat. Kaj naj?

Poglej malo filtre če so čisti.
V mojem se v noranjem filtru nabere marsikaj in potem slabše suši.

To sem pogledala, ga očistila koliko se je dalo, ampak…Vem, a mi ne moreš pomagat….

nevem, če ga n bi malo narazen vzela in noter pošpegala, a kaj ko sem mojster in se zna zgodit, da mi kak del potem viška ostane. :))

Če ne dela sestavljen z vsemi deli potem hujše škode itak ne moreš naredit :-))
ok ne me čisto resno vzet.

Kaj pa sensor za probala malo očistit. Ta če je zapacan ima tudi sušilni znak, da perilo je že suho.

Kaj več pa ne vem 🙁

Katere znamke sušilec imaš?
Za Gorenjev poznam rešitev-vsaj pri meni je delovalo!

Saj vem, malo je trapasto, ampak… a rezervoar za vodo je prazen? Morda je poln in vode nima kam skladiščit. Ne vem, ugibam, kaj bi ga lahko motilo…prevelika količina perila, zapacani filtri,pokvarjeni senzorji…pokliči na servis.

Srečno

će si zavarovana pri Zavarovalnici triglav imaš morda 24 urno asistenco za popravila na domu in pokliči!

Kot so že naštele:
-preveri rezervoar za vodo
-očisti vse filtre
-če je bil preveč naložen, zadaj “vrže ven” termostat in ga je potrebno ponovno namestiti (pri Gorenjevem stroju odvijačiš zadnjo steno in poiščeš rdeč gumbek in ga potisneš nazaj noter – to je vse)
-meni se je enkrat zgodilo, da se je ta mala nekaj igrala z nastavitvami in ga je narobe nastavila – serviser mi je rekel, da moram dati vse na nulo pri prižganem stroju (ko že gori lučka), nato nastaviti željen program in ga pognati (začne sušiti)

Tu se moje znanje izčrpa :))

Izklopi stikalo, izklopi iz elektrike, ponovno vklopi, obvezno nastavi na sušenje na čas (brez perila), po 15 minutah preveri, če je toplo v bobnu. Če ni, je najbrž grelec.
Če se je grelec vklopil, daj perilo v boben in če imaš stroj na senzorje, ki sam prepozna, kdaj je perilo suho, nastavi na običajno sušenje. Prav tako poskusi po 15 minutah. Če v bobnu ni toplo, se je najverjetneje pokvarilo temparaturno tipalo.
Če grelec greje, vendar je bistveno manj toplo kot običajno, je šla pa ena od dveh grelnih špiral. Lahko sušiš, vendar bo čas sušenja bistveno daljši, poraba elektrike pa večja.
Pri prvem gorenjevem sušilnem stroju je pred 8 leti stal grelec 1/3 novega stroja (današnjih cen ne poznam), zato smo zamenjali stroj, ki smo ga dobili za polovično ceno. V takratnih navodilih namreč ni pisalo, da je treba grelec redno čistiti, ker močno zabasane mucke na grelcu lahko povzročijo stik ali požar. V novejših so to navodilo vključili.

Gorenjev je, če pa veš rešitev pa toliko bolje. Hvala

Točno to ,kar ti je predlagala levinjaa-odvijači zadnjo steno in rdeč gumbek pritisni! Pri meni je to delovalo.Poročaj,kako je šlo!

Pa ti si super, ziher imaš doma dosti dela s tem….HVALA tebi in Levinji. Se bo že dalje sušilo na toplem in ne na stojalu.

A greva na kavo sedaj, ko ,,mašinca,, laufa????

Zelo sem vesela,da sem ti lahko pomagala in ti prišparala kakšen evro!
Lepo se imej in hvala za povabilo na kavo!!

New Report

Close