mokro pod sedežem
Najprej je treba odpraviti vzrok, torej vdor vode v vozilo. Dokler tega ne storiš je brez smisla kaj brisati in pivnati z brisačo, ker voda se bo stalno pojavljala.Vzrokov je pa lahko več. Mogoče imaš zamašene odtoke pod vetrobranskim steklom, če imaš pomično streho so lahku tudi ti odtoki zamašeni ali pa kak odtok snet. Lahko pušča na ceveh za odtok kondenza za klimo ( cev lahko sneta ali preparela) , lahko slabo zatesnjena požarna stena, manjka kaka gumica – čep.Mogoče pri vetrobranskem steklo, če je bilo kdaj menjano. Kaka gumica – čep manjka v pragu, podnu ali zadnji kolotečni pločevini, vse to je lahko vzrok in še in še se da naštevati. Torej najprej odpraviti vzrok, torej avto zalivati z vodo in ugotoviti od kje se pojavi voda v vozilo, zatesniti in nato sesati in sušiti.
Veliko uspeha želim.
Sem že popoldne napisala, da je mehanik podrl vse okrog brisalcev, stran vzel brisalce, moj je pa polival z vodo, pa ni nič priteklo. Pol sta odtstranila še nekaj drugega in ugotovila, kje malo curlja noter. Mehanik je to reč zamazal. Vodo pod filcem je spustil ven kar se jo je dalo, ostalo je potrebno (filc) osušit. Sem popivnala kar nekaj vode, pa jo je še vedno veliko. Me pa zanima, če jo bom sploh lahko sama odstranila?Celo klimo sem nabila do konca, ko sem se vozila in vključila v noge, samo me je strah, da bi res kaj začelo gniti. Kaj naj še naredim?
Saj se boš navadila! Pač boš brisala, imela v avtu viledo za šipo…
Ko sej jaz začela vozit… fiat 125….en topolino mini….mi je vse zmrzovalo. Sem spucala šipe od znotraj in zunaj pred štartom. Se peljala 2 km. Sem se spet ustavila in glancala.
Stara jajca imaš. Prišparaj in prodaj. Pa kupi nekaj novejšega! Samo res po pameti!
Nima smisla iskat….stara guma, pušča in imaš sranje.
a maš kasko? se da kaj iz kaskega uveljavljat?
poglej v OBI..oni posojajo raznorazno opremo..poglej če se da najet kak dober sesalec za mokro čiščenje in potem pač posesaš kolikor gre
ostalo bo pa potem čas zrihtal. Ti pa svetujem da puščaš okna odprta, priprta da zrak krožil in se bo tako bilj učinkovito sušilo
mogoče….po končanem sesanju (če dobiš v obiju sesalec na posodo) bi jaz poskusil še s fenom fajn prepihat (vroč suh zrak…. pomoje da bi moglo kaj pomagat)… mrbit bi/bo pomagalo
Samo gretje pa pihanje s fenom in take zadeve nič ne pomagajo. Treba je dobit en razvlaževalec in ga zalaufat v avtu, vse ostalo je blažev žegen. Če seveda imaš možnost razvlaževalec priklopit na elektriko.
Če ne poznaš nikogar, ki bi ti razvlaževalec za kak dan ali dva lahko posodil, vtipkaj v Google “izposoja razvlaževalca zraka” pa mal klikaj…