Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Molite pred jedjo?

Molite pred jedjo?

Mi vedno. Tudi v gostilni, restavraciji, na delovnem mestu …..

Z molitvijo se zahvalimo, zato moramo to storiti spostljivo, se prijeti za roke in v miru zmoliti. To storim pred vsakim obrokom in tudi moja izbranka je podobnega mnenja, res sm vesel za njo

Samo takrat, ko kuha tašča?

Pri nas kuhamo dobro, pa molitev ni potrebna!

Pred sexom tudi?

Pred sexom tudi?
[/quote]

Nekateri ste res omejeni v svojem razmisljanju, me res ne cudi, da se stevilni moski in zenske cudijo, kje najti pravega partberja za resno in dolgotrajno zvezo, ker smo res izgubili vrednote in kompas kot druzba.

Moja žena tako slabo kuha, da redno molim.
Pred jedjo in po jedi.

Hehe, zihr je zihr. 🙂

To še moji prababici versko blazni nikoli nista, po moje to ni katoliška fora in so mladi to pobrali od ameriških protestantov s TV-ja.

Pred sex tudi povabiva boga. Ne sam ko jeva.
Nekateri ste res omejeni v svojem razmisljanju, me res ne cudi, da se stevilni moski in zenske cudijo, kje najti pravega partberja za resno in dolgotrajno zvezo, ker smo res izgubili vrednote in kompas kot druzba.
[/quote]

Tak je bil moj na začetku, pa sm ga hitr spravla v red 😉 ok, ne vem če je glih molil, neki je na hitr potihm izgovoril in se prekrižal 😉
Nimam nič proti, naj se križa, naj mol npr doma, na kakšnih takih mestih, ne pa ko greva v kakšno gostilno, pizzerijo….
Ko sm na kosilu pri “tašči in tastu”, pa to redno delajo, ampak ok, so vsaj doma. Ampak tud oni ne vem če glih zmoljo, se pa prekrižajo. Čist neki druzga je pa npr božič al pa velka noč, takrat pa sledi cela molitev 😉

Ne znam molit.

Seveda. Vedno. Tudi pred čigumijem. Se mu zahvalimo, ker nam je dal hišo in vse ostalo, pa ker nam je postavil vse tiste dobre jedi na mizo. Mi samo na kavču sedimo, pa čakamo. Vse kar samo prileti. Tudi s kavčem je bilo tako. Zahvalit se je pa le kulturno.

Tak je bil moj na začetku, pa sm ga hitr spravla v red 😉 ok, ne vem če je glih molil, neki je na hitr potihm izgovoril in se prekrižal 😉
Nimam nič proti, naj se križa, naj mol npr doma, na kakšnih takih mestih, ne pa ko greva v kakšno gostilno, pizzerijo….
Ko sm na kosilu pri “tašči in tastu”, pa to redno delajo, ampak ok, so vsaj doma. Ampak tud oni ne vem če glih zmoljo, se pa prekrižajo. Čist neki druzga je pa npr božič al pa velka noč, takrat pa sledi cela molitev 😉
[/quote]

Vsaj nekdo od vaju je bil deležen prave vzgoje, me veseli za tvojega moža, vendar bi se morala sama malo zamisliti nad svojimi dejanji, zakaj vplivas na njegovo voljo?

Vsaj nekdo od vaju je bil deležen prave vzgoje, me veseli za tvojega moža, vendar bi se morala sama malo zamisliti nad svojimi dejanji, zakaj vplivas na njegovo voljo?
[/quote]

Ajde ne lupeti. A če se ne križam, ne molm, zate nism dobr vzgojena? LOL mu tud nism prepovedala tega, sm mu čist lepo povedala, da me to mal pač mot, ker v lajfu še tega po gostilnah nism vidla. Sej se tud zdej še sm pa tja kdaj, tko na hitr, sploh če je bila dobra pojedina 😉 al pa če je še kakšn tak z nama v družbi, ampak v skor 3 letih sm se že mal navadla na to 😉

Ne, sem pa odraščal v katoliškem okolju, kjer se je to pred vsakim kosilom delalo. Potem sem po dopolnjenem 18. letu vedno počakal druge do konca da zmolijo potem pa začel jesti. Po 20. letu pa nisem več hodil v cerkev ne glede na dan v letu

Ja, vedno, če sta za mizo vsaj dva. Če si sam, se vsaj potiho prekrižaš. Gledam svoje otroke, študente, delaji enako. Tudi v restavracijah, vsaj križ.

Pri nas tudi dobro kuhamo, a vseeno molimo. Po jedi. Da senas cim manj prime v rit in trebuh 😎

:)))
Jaz ne, če pa kdo, pa naj.

Mi ne, ker vsi dobro kuhamo, doma in v gostilni. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Moja vedno moli, ko ji skuham gobe. Očitno deluje, nikoli ji nič ni.

New Report

Close