Momax
Roba tko kot drugje. Drago je boljše, poceni slabše. Odnosi do strank v Kranju podn. Preden koga najdes mine pol ure. Nato stopiš do pulta in mu pokazes sliko kaj bi rad. V roke ti porine papir in ti pove, kje lahko vzames. Nato sem po vsej trgovini hodila s teźko skatlo. Sama. Veliko čvekajo med sabo prodajalci.. ocitno ni nadrejenih. Pred leti sem bila tam celo na razgovoru… tudi tam aroganca na višku. Da ne bo pomote: pogosto sem v trgovini v Kranju in vedno je isto kar se tiče prodajalcev.
V momaxu imajo sicer kr dost lepih kao modernih stvari, ceprav je na nekaterih kvaliteta ista kot V Tediju cena pa 3x vecja. Nekatere stvari so uredo in kvalitetne spet druge ne. Priporocala bi edino njihove pisarniske stole, loncke pa kaksne drobnarije. Za ostalo ne, sploh pohistvo ne zaradi njihovega pristopa do resevanja reklamacij ipd.
Primer nelogicne prakse pri njih iz lastnih izkušenj – v reklami so oglaševali kozmeticno mizico znizano za x procentov. Takoj isti dan grem v Velenjski momax kjer je nimajo na zalogi in je cas dobave od 3 tedne naprej. V cem je fora ? okej cakas na mizo in dobis stol ki je zlomljen, da ga posljes nazaj rabis ene 3 krat it tja pa nazaj 1 uro cakat na prodajalca in it v skladisce ki je na drugi lokaciji napisat papirje in koncno lahko dobis na trr po 1 tednu denar nazaj, ce bi zelela zamenjavo bi pa tako spet mogla cakat 1 mesec na en stol.
Vidim da so prodajalci tudi drugod precej zaposleni predvsem drug z drugim, isto je pa v Velenju… v zgornjem nadstropju kjer je pohistvo sem iskala kaksnih 15 minut da sem nasla sploh koga za vprasanje pa se potem ni kakovostnega odgovora. Seveda cvekajo med sabo nonstop.
Res se sprašujem kaj delajo delodajalci in kadrovniki v Momax firmi ker tak odnos do strank odganja morebitne kupce. Ce jih dobis na telefon mas pa sreco vcasih se ne oglasajo cel dan lahko klices 30 krat. Tako da rajs potem zaposlite robote bodo bolj koristni.
Z momaxom in lesnino opremili celo stanovanje. Imajo enako robo in enake cene, zato ce kaj niso imeli v lesnini smo to dobili za enako ceno in kvaliteto v momaxu, in obratno. Vseljeni smo ze cca.2 leti in je pohistvo se vedno tako kot mora biti. Nazadnje smo narocali stole za v jedilnico sicer v lesnini. Rok dobave 6-8 tednov. Cakali smo nekje 5 tednov ko so sporocili da stoli ne bodo na voljo se kaksnih 5 tednov. Smo sli v trgovino izbrali nove stole in prodajalec zrihtal stole po enaki ceni kot narocene. Brez problema. Tudi s samo dobavo ostalih kosov pohistva nismo imeli nikjer tezav. Smo pa narocali v Lj Rudnik in Brdo
Če primerjam robo iz Ikee, ki je stara napirmer 15 let ( veliko jo je še po hiši in je še kar neiztrošena) in eno iz Mömaxa staro tri leta, je Ikeina neprimerno boljša; če gledamo v istocenovnem in kvalitetnem segmentu.
Omara kupljena v Mömaxu, sicer v akcijski ponudbi, ko so imeli vse na 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cena s popustom 190 eur. in nič več, še celo manj tudi vredna. To vidiš, ko sestavljaš sam, kaj dobiš za ta denar. Lepa samo front panela ostalo pa češkarsko – zadaj šperplata tanka ku karton papir, navrh nič pobarvano, ker se kao ne vidi. šlampasto. Ikea dosti bolje izdelano in zdizajnirano.
Mislim, da malce pretiravate s kritiko prodajalcev, vsaj v Kranju. Če vzamemo v obzir, da je ta poklic popolnoma razvrednoten, da prodajalci prejemajo plače pod minimalcem in jim do minimalca doplačujejo (Merkur, Tuš, Spar, Mercator), da jih je povsod premalo, da imajo zaradi nesposobnih vodij, ki ne znajo razporediti dela, vsi preveč oddelanih ur (nadur ne plačajo, pokoristiti jih ne moreš, ker s tem pač nekdo drug dela več), je še dobro tako, kot je.
Kar se tiče kvalitete blaga, je pa tako, kot povsod. Dobro je drago. Na to prodajalci nimajo vpliva, prodajalci ne določajo, kje v trgovini bo blago stalo in kako bo predstavljeno. In če vemo, da smo kupci postali zelo razvajeni in naše obnašanje postaja včasih prav nesramno (odpiramo embalažo, razmetavamo artikle, pustimo, da naši sončki trgovine uporabljajo za otroška igrišča, po kraljevsko mislimo, da nam prodajalec mora nemo slediti in na mig priskočiti, če pa samo pohajkujemo, nam pa ne sme niti dober dan reči, kaj šele vprašati, kaj želimo), je zopet še dobro tako, kot je.
Vsi se moramo zavedati, da je kupec človek in da je človek tudi prodajalec. Kompromis je umetnost, ki se je nekje izgubila.
Ja, blago v Momaxu je prej slabše, kot boljše kvalitete. Ikea ponuja dobro kvaliteto za razumen denar, se pa vidi, da ogromno dajo na dizajn, zato so tudi tako uspešni. Lesnina, Lutz, Yisk, …. veliko prodajalcev zelo povprečnega blaga. Vsak kupi po svojih zmožnostih.
V Momax sicer grem redko, ko pri prenavljanju rabim kak dodatek, ker me kar odbije ko vidim kako razsulo je v tej trgovini. Postelje nepospravljene, stoli odmaknjeni od miz, pribor gor kar nametan… visual merchanising jim je v razsulu, me kar prime da bi jim olepšala, ampak nisem tam plačana za to hehehe……
Mi smo v Momaxy veliko kupili, prakticno vso hiso opremili pri njih in prenovili stanovanje na morju z njihovim pohistvom in nimam pripomb, cene so v redu, prodajalci prijazni, na telefon jih res ne dobis , ampak kar se pa ostalega tice, pa nimam pripomb. Nam so se popust dal ker smo veliko kupili, kuhinja je prisla v 14 dneh, ceprav so rekli dosti kasnejsi datum. Pohistvo je po nekaj letih kot novo. Tu se ikea skrije glede kvalitete.
Meni pa je momax dosti boljsi kot Ikea. Smo dosti kupili tam ko smo opremljali stanovanje na morju in nimam pripomb, zadovoljni s ceno in kvaliteto. V Ikei sem bila samo 2x in nic kupila , ker mi je njihov koncept cuden, pa tudi kvaliteta, ma dajte no kdor trdi da je tam solidna roba, naklada. Pisalna miza na tankih nogicah, da se je kar treslo. A nam tem naj otrok dela naloge? Kolegica je opremila stanovanje v celoti z Ikeo in po 7 letih stanovanje izgleda kot neko socialno stanovanje kjer zivijo sami revezi. Obup , na dalec se vidi skart roba, tudi ona je zelo nezadovoljna . In ne mi rect da se pohistvo menja na 10 let. Imam opremo in pohistvo v hisi staro 20 let in je kot novo ( kupili v Lipa pohistvo ki je slo kasneje v stecaj). . Kuhinje ima Ikea nikakve. Momax ima npr dobre znamke kuhinj.
Moemax je glede nabave katastrofa. Preko spletne strani zavajajo in lažejo kupcem. Mi, osli smo šli že drugič na led, prvič so smo kupili omarice, dostava v 12 dneh, po 2 mesecih ni bilo še nič in po precej posiljenem teženju so povedali, da omaric ni, da bodo čez 2 meseca (iz 12 dni prišli na 4 mesece)?!?! Naročilo sem odpovedal in zahteval kupnino nazaj. Drugič smo ponovno nakupali preko spleta, celotno kuhinjo, kjer je pisalo, da je na zalogi in dobava 4 dni. Uganite kdaj je to bilo in ali imamo to kuhinjo? Moemax-u ne verjemite nič, kar se tiče rokov dobave. Nič. Če že pojdote osebno tja in ko vidite škatlo fizično na lokaciji, jo kupite. Očitno se igrajo posrednike, niča kaj spretne in nič kaj sposobne seveda. Moemax – bežite stran, kar se da.
Mi smo pa preko spleta in v trgovini vse dobili v dogovorjenem ali predvidenih času dostave in ja en poličnik naročen preko speleta smo reklamirali in dobili smo po parih dneh novega. Najslabsše izkušnje imam z yes pohištvo dobavni roki štala s tem da izd na zalogi niso dostavili v 3 mesecih in potem po dodatnem mescu končno vrnili denar. Drugače pa ja pohištvo in kvaliteta imam 10 let staro dnevno sobo od gorenja kupljena 10 let nazaj katastrofa predali kar lezejo ven imamo zalimane z selotejpam da se ne odpirajo sami od sebe…. Dan kuchen kuhinja začel nabrekati pult po slabih 10 letih kuhinja je bila 10000 brez aparatov nape, korita in pipe….
http://buystromectolon.com/ – oral ivermectin
http://buyneurontine.com/ – Neurontine