Najdi forum

Mi lahko kdo priporoča kateri monitor 17″ LCD se splača kupit?

Osebno ti sicer priporočam kar Samsunga – srednji kakovostni razred, nad njim je Sony in podobno.

lp

ps. sicer pa uporabi malce iskanje – smo nedavno pisarili o tem!

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Na enaA.com sem našla Samsung SyncMaster LCD 710V 17″ iz 102.240 na 87.721. Mislš. da bi bil loh vredu. Kaj pa Philips?

Mislim, da je ta Samsung kar vreden nakupa – pa 3 leta garancije ima.
Še napiši zakaj boš uporabljala vse monitor ??

lp

Zdej sm začela uporabljat dost bol računalnik kot ponavadi in me mot ker ful seva, pa tud oči me ful pečejo, če sm predolg cajta gor.

Drugač mislm, da je ta nakup prek intrneta oz. se moram še bol pozanimat.

Prej sm našla še ene;

samsung LCD 17″ SM 710V iz 97 000 na 86 990sit

samsung LCD 17″ 172X DVI iz 135 000 na 119 990sit

samsung LCD 17″ iz 117 990 na 106 990 sit

Kateri od teh se ti zdi najbolj primeren? Ali se ti zdi nakup prek interneta vredu?

mot ker ful seva, pa tud oči me ful pečejo, če sm predolg cajta gor.

da nimaš mogoče slabo nastavljeno video kartico, predvsem kar se tiče osveževanja ??

Daj malce opiši kaj imaš sedaj.
Da nimaš zanič video kartice in dober monitor ??

Mam ful en star monitor 15″, gor sploh ne piše kere znamke je. Vglavnem sm ga kupla pri AnnY-ju že 7 let nazaj. Vse ostalo mi je fant prenovil, disk…. tko, da se meni ni bilo nikoli treba ukvarjati s temi stvarmi…

Zdej so pač okoliščine drugačne in se moram mal sama znajdit. No pa pustmo to. Že nekaj cajta se odločam za nov monitor in zdej res nimam pojma kerga bi kupila.

Ja ok, ni problema.
torej lcd monitor — kvaliteten – pa čim ceneje najbrž ??

Daj mi 24 ur, oz. do jutri popoldan, bova že našla kako primerno
cenovno varianto.

lp

Hvala! Res si prijazen.

Potem pa še meni prosim poglej,če je kakšen 19 “LCD za manj kot 88.560 SIT.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ni štos v tem, samo včasih mi kdo dolguje kako uslugo … Tako da ….

Samsung in Philips sta oba dobre kvalitete, oba imata 3 leta garancije, oba imata približno isto ceno. Izkušnje zadnjih petih let pa mi kažejo, da je v uporabi Philips vseeno nekoliko vrednejši od Samsunga. Prvič zaradi količine pokvarjenih v garancijskem roku, kjer je Philips dosegel skoraj 2x manj reklamacij od Samsunga. Podatki veljajo za zadnjih 5 let in pokrivajo približno 1000 monitorjev (navadnih in LCDjev). Drugič pa zaradi hitrosti servisiranja. Medtem ko pri Philipsu nismo nikoli čakali dlje od tedna dni, pa je povprečni čas popravila pri Samsungu 2,5x daljši.

Po zadnjem znižanju cen LCD monitorjev se je cena monitorjev za povprečno hišno uporabo znižala na nekje 87.000 Sit pri Samsungu (model 710) in okoli 89.000 Sit pri Philipsu (model 170S). Za višjo ceno dobiš modele z lastnostmi ki jih verjetno doma ne rabiš, ali pa staro zalogo že prej omenjenih po stari ceni (preko 100 tisočakov).

Sicer pa nimaš kaj dosti zgrešiti. Oba modela sta dobra, količina pokvarjenih pa minimalna. Varuj se samo neznanih firm, za katerimi stojijo neznani uvozniki, ki potem nimajo niti znanja, niti sredstev, niti volje, da ti morebitno reklamacijo ugodno rešijo. Vsak teden srečujem nesrečnike, ki moledujejo za pomoč, ko jim je neki oh in sploh kitajček crknil, pa nikjer nikogar, ki bi jim ga lahko popravil. Pa so pri nakupu prihranili le nekaj bornih tisočakov…………

No ninci nisem podabil nate, samo – kakšen izgovor že – hmmm, kr neki no.

Torej Samsung SM710V = 17″ lcd lahko dobiš za 82.500 sit (DDV vštet), direktno. Seveda garancija 3 leta in ostalo – je pa pri uvozniku, tako da
ni leva firma in imajo tudi servis :))

lp

Zdej majo v Big bangu Samsung 17″ lcd 710N kao novejši tip. Je pod akcijo iz 116 000 na 100 000. Nekak se bol nagibam k temu, sam moram dobit še kakšno mnenje od strkovnjaka, da je vredu izbira.

Zanima me če je 710N boljši od 710V, oziroma če ima ostrejšo in bolj čisto sliko?

Klemenxx nisi mi nč odgovoru. A sm postavla tko neumno vprašanje?

Drugač pa ful cenm ker si držal obljubo.

Izvoli primerjalno tabelico.

SyncMaster 710N

Tip zaslona: a-si TFT/TN

Velikost: 17″

Točka: 0,264 mm

Svetlost: 290 cd/m2

Kontrast: 500:1

Vidni kot: 160°/140° (H/V)

Odzivni čas: 15 ms

Vhodi: analogen

Horizontalna: 30 – 81 kHz

Vertikalna: 56 – 75 Hz