monitor
Kupujem nov računalniški monitor. Izbira je žal omejena na dve možnosti. Ali priporočate 17″ oz. 19″ navadni monitor ali 15″ LCD zaslon?
Prosim za nasvet.
15″ LCD je nekako ekvivalenten 17″CRTju.
Prednosti LCDja sta predvsem majhnost in večja prijaznost očem, slabosti pa razen malo višje cene praktično ni.
Na 19″ CRT pa imaš lahko malo večji desktop, sicer nekateri pravijo da 19 ni standardni monitor ampak le nek hibrid med 17″ in 21″, vendar jaz do zdaj nisem mel nobenih problemov z nobeno devetnajstko.
Pri LCD so lahko problemi tudi z vidnim kotom, torej ne smeš preveč postrani gledat na LCD. Drugače pa tudi barve niso tako zelo lepe, kot so lahko na dobrem CRT. Jaz bom v kratkem kupil Samsung 959NF (19″) za 95K..
vsak ima svoje dobre in slabe lastnosti končna odločitev bo pa še vedno na tebi
crt monitor zavzame veliko prostora na mizi porabi precej energije res pa je da lahko nanj igraš igre in delaš kake animacije jepa tudi precej škodljiv za oči
lcd monitor nižjega cenovnega razreda ni primeren za igre slabo se vidi pod kotom ni primeren za igranje iger dobra stran porabi malo energije in ni škodljiv za oči tako da če veliko časa preživiš za računalnikom definitivno lcd
odločitev je pa še vedno tvoja
Vsi novejši LCDji imajo vidni kot že 170°/170°, tko da bolj postrani že skoraj težko gledaš 🙂
Pa tudi barve na dobrem LCDju zadnje čase ne zaostajajo za barvami na navadnem monitorju, posebej v kombinaciji z digitalnim izhodom na grafični.
Je pa res to lahko problem pri starejših LCD monitorjih, tako da če boš kupoval rabljenega potem le poglej te zadeve.
Še en problem je z LCD-ji. Skoraj nemogoče jim je spreminjati resolucijo, če pa jo že, je slika popačena. Če delaš smo z windowsi, wordom in excelom to ni problem, pri igrah in gledanju filmov pa zna to prav najedat.
Imam že 2 meseca LCD monitor. 17″ 75Hz
Z njim ni problemov, le pri igricah (zahtevnih animacijah) slika ni tako tekoča kot pri mojem prejšnem monitorju navadni(17″ 100Hz)
Cena LCD monitorja: 73.000sit – 19% davka (cca13.000) = 60.000sit
kupljen v Italiji
Forum je zaprt za komentiranje.