Monitor
Na računalnik sem priključil nek projektor in potem so se mi spremenile nastavitve za grafiko. Zdaj ne morem več uporabljati najvišje resolucije, ker je možna hitrost osveževanja samo 60Hz in je slika popačena. Poskusil sem že zamenjat gonilnik za monitor z interenta pa ni pomagalo. A kdo ve, kaj naj naredim?
A ima mogoče kdo gonilnike za Samsung SyncMaster 753dfx?
LP
Nekatere grafične karte imajo možnost pošiljanja slike na več izhodov.
Pri tem pa imajo najvišjo možno resolucijo in osveževanje tako kot ga podpira “najslabši” izhodč. Se pravi da če projektor ne podpira osveževanja nad 60Hz tudi na monitorju ne boš mogel nastaviti večjega osveževanja.
Preveri v nastavitvah za grafično, ali morda nimaš še vedno nastavljenega izhoda na obe napravi.
Če sem prav razumel si priklopil projektor, ko pa si se vrnil nazaj na monitor, ne moreš več nastavljati osvežitve. Predlagam, da poleg nastavitev za kartico pregledaš še nastavitve za monitor. Če je namreč nastavljen “neznan monitor” se lahko izgubijo nastavitve za osveževanje. Ko izbiraš monitor, pa ne najdeš “svojega” je včasih čisto ok, če izbereš nekega podobnega.
Za podrobnejša navodila mi lahko pišeš.
na netu mas tega polno: samo napisi samsung 753dfx drivers pa ti bo naslo
Priklopil sem projektor in računalnik je javil, da je našel novo strojno opremo.
Ko sem projektor odkopil je računalnik spet javil, da je našel nov monitor in zahteval disketo, ki pa je nimam.
Potem sem z Samsungove strani prenesel gonilnike za monitor in jih namestil pa še vedno ne morem nastaviti take resolucije kot prej, ker ne morem nasataviti primernega osveževanja. V zipu, ki sem ga prenesel z Samsungove strani je datoteka sm783df.inf, kar se mi zdi malo čudno glede na to da naj bi bil to gonilnik za 753dfx. Poskusil sem tudi z drugimi gonilniki pa je bilo vedno isto.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.