Mononatrijev glutamat – okus po bolezni
Meni ne, 12.03.2023 ob 16:15
nov dan, 12.03.2023 ob 15:10
Tupokjev, 12.03.2023 ob 14:11
Ni dokazane jasne povezave, da je res škodljiv, kaj šele da povzroča raka. Celo velja, da je sol bolj škodljiva od msg, zaradi katerega potrebuješ manj soli.
Pravzaprav je uporaben pri kemoterapiji:
https://www.mdpi.com/2072-6643/13/9/2921
Dietary supplementation with MSG during CRT may be a promising nutritional intervention to improve prognosis in patients with advanced head and neck cancer undergoing CRT.
Tako da… Pejte nazaj na korono in cepiva
Nekateri psihiatri priporocajo LSD, desetletja nazaj so nosecnicam priporocali zelo ucinkovite in neskodljive tablete proti bruhanju in te nosecnice so potem rojevale otroke brez udov. Danes Thaliodomid ponujajo pri raku. Povzetek: vsak berac svojo malho hvali.
Zase vem, da mi MSG skodi. Oblije me kri, dobim skrlaten obraz in obcutek, da mi bo razneslo glavo. Zame je bilo enkrat dovolj, da mu ne grem vec blizu. Vi pa kar, ce vam je vsec.
No, meni pa ne škodi. Pa nobenemu poznanemu tudi ne. Nimajo nobenega problema po zaužitju. Če seveda ne vedo zanj En ortoreksicni kolega ima tudi ogromno za povedat čez marsikaj, samo začuda pri nas vse z veseljem je in nima nobenih težav
Res msg ne uporabljamo kaj ekstra, bolj gre za to, da ne travmiramo zaradi njega.
Medtem ko meni kakšne stročnice in oreščki delajo hude probleme. Pa kakšna zelo mastna hrana. Pa tudi navadna jabolka (domača neškropljena).
Saj, že to, če cisto na vsaki škatli nekdo bere vse sestavine, ki jih povprečen clovek itak večino ne pozna, potem že mora bit nekaj hudo narobe v glavi.
Ko pa taki kot je ludi, ki res čisto nic ne ve in ne zna, se ni zmozen nicesar naucit in razumet, agresivno serje vsem po glavi z vsem kar najde na spletu na straneh teorij zarot, je pa to naravnost ogabno. Tak človek je total psiho idiot. To se sploh ne bi smelo prosto gibat. Zapret v ustanovo pa ključ stran foknt.