Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek montessori vzgoja – posledice?

montessori vzgoja – posledice?

Odgovor na objavo uporabnika
Tralalatralali, 14.09.2022 ob 13:05

Solski sistem je pac samo – sistem. Nemogoce je zajeti in obravnavati vse specifike, od osebnostnih do blagih motenj. Pac tako je. Namenjen je osnovnemu opismenjevanju in osnovni izobrazbi.

Zal so starsi tisti, ki lahko veliko naredijo, da se otrok opolnomoci tudi na podrocjih, ki mu ne lezijo.

Radovednost je vedozeljnost je otrokom dana v zibko, starsi jo lahko le potesijo, nato pa otroku tudi privzgojijo in priblizajo vztrajnost, trud in trmo. In s takim zavedanjem lahko vecina, vecima otrok doseze skorajda kar zeli. Pa naj bo to studij, kuha, oblikovanje lesenega pohistva ali pa slosarija.

Starši so lahko dobri ali pa popolni idioti in zgolj njim prepuščati zadeve v roke ne gre.

A tako zagovarjaš sistem??? Torej sistem, ki ne bi bil namenjen le opismenjevanju in osnovni izobrazbi bi preveč stal? Praviš s takim načinom(podpora staršev) lahko večina ljudi doseže kar želi? Torej spadam med manjšino, torej sem kolektivna žrtev! Jaz pa lahko rečem, da sem imel le cveke, da se me je zlorabljalo, da so se učitelji znašali nad mano in šuntali moje starše, da so se izživljali nad mano(ker naj bi bil bolj inteligenten od drugih otrok in vseeno imel le cveke). Torej DRŽAVA MI NI ZAGOTOVILA USTAVNE PRAVICE DO ŠOLANJA. Saj se nism nič naučil če sem imel cveke 🙂 . Ampak je zagotovila le in zgolj zlorabe nad mano. Zaradi takih stvareh se pa ljudem razvijejo tudi resne psihične motnje.

Torej jaz bi lahko rekel, nimi treba biti delavec, iti za tekoči trak… SAJ TO MI JE SISTEM CEL ČAS DOPOVEDOVAL, DA NISEM ZA TO! Ga bom pač upošteval(sistem z vsemi usranimi učitelji in strokovnimi delavci)!!!!! In pač ne grem za nekega navadnega delavca.

Kaj a česa drugega pa ne morem početi s s vojo izobrazbo?

Torej grem na socialno in PLAČITE, PLAČITE, PLAČITE. Ste mi dolžni!!! Če bi sistem, ki bi se prilagajal preveč stal, pa naj gre potem denar žrtvam sistema.

razlike med njimi, 14.09.2022 ob 13:14

” da se ne upošteva razlik med učenci, naprimer med družboslovnimi in naravoslovnimi tipi”

Za to potrebuješ individualen pristop. Si ga pripravljen financirati? 

Čeprav je vedno prostor za izboljšavo, so slovenske šole še vedno med boljšimi v svetu.

Tudi tebi namenjam svoj zgornji odgovor. Potem pač mora iti denar za posledice.

Šolskemu sistemu dominira t.i sveta trojica: jezik, matematika in naravoslovje. Mislim, da ima \Kokoši zelo prav v delu, da bi bilo dobro čimbolj uravnotežiti vsebine, da bi zadostili širšemu spektru. Pouk telovadbe, glasbene in likovne vzgoje, kakor tudi humanistične vede bi potrebovale biti uravnoteženo zastopane, saj so ravno tako pomembne, kakor t.i. sveta trojica.

Ne, ni res. Ker je vecina ucencev sposobna slediti solskemu programu, ni razloga, da se sistem prilagaja izjemam. Ti si pac ocitno bil izjema. Odklon. Nisi zrtev sistema, si odklon. Zaradi izjem prikrajsevati 99 % ostalih je bedarija.

Zdaj, ce bi bil tako inteligenten, kot mislis da si, in imel dovolj vztrajnosti in zdrave trme, bi lahko segel po svojih zeljah. Ker temu ni tako, si pac izbral bolj lezerno pot igranja zrtve sistema, starsev itd.

Ljudje raznorazne omejitve presegajo, se veliko hujse kot so tvoje. To je naravna inteligenca, vztrajnost, nagon po prezivetju ce hoces.

Druzba pa ti ni dolzna nicesar. Ce koristis ukrepe, ki jih kot druzba namenjamo najranljivejsim, si pac spoznal, kje na krivulji si po Gaussu. Verjamem pa, da ti tvoja predstava pomaga, da lazje zivis sam s sabo. Pa vseeno je zgolj laganje samemu sebi.

Tralalatralali, 14.09.2022 ob 13:55

Ne, ni res. Ker je vecina ucencev sposobna slediti solskemu programu, ni razloga, da se sistem prilagaja izjemam. Ti si pac ocitno bil izjema. Odklon. Nisi zrtev sistema, si odklon. Zaradi izjem prikrajsevati 99 % ostalih je bedarija.

Zdaj, ce bi bil tako inteligenten, kot mislis da si, in imel dovolj vztrajnosti in zdrave trme, bi lahko segel po svojih zeljah. Ker temu ni tako, si pac izbral bolj lezerno pot igranja zrtve sistema, starsev itd.

Ljudje raznorazne omejitve presegajo, se veliko hujse kot so tvoje. To je naravna inteligenca, vztrajnost, nagon po prezivetju ce hoces.

Druzba pa ti ni dolzna nicesar. Ce koristis ukrepe, ki jih kot druzba namenjamo najranljivejsim, si pac spoznal, kje na krivulji si po Gaussu. Verjamem pa, da ti tvoja predstava pomaga, da lazje zivis sam s sabo. Pa vseeno je zgolj laganje samemu sebi.

“Tralalatralali”,

O super! Kakšno zelo STROGO neoliberalno kapitalistično razmišlanje. Vidim da sem imel prav, ko sem take naravoslovce kot si ti označil za emocionalne pohabljence.

No poglejmo.

Bom napisal nekih svojih izkušenj in nekaj izkušenj ljudi, ki jih poznam in niso moje lastne. Ampak bom pisal v prvi osebi, kot da je vse to moja zgodba (čeprav vse ne velja zame).

Začne se v vrtcu. Močni glavoboli in stalno bruhanje. Stalna vnetja ušes, sinusov itd, saj te starši pozabijo primerno obleči v mrazu. (Seveda to je njihova odgovornost, sistem in socialna nimata ne časa in denarja se ukvarjati s tem, zdravstvo pa poskrbi le za najnujnejše).

MEDTEM TI SVOJO OTROŠKO RIT GREJEŠ NA TOPLEM BREZ SVINJSKIH BOLEČIN.

Potem šolanje, DISLEKSIJA in DISKALKULIJA. Otrok ne razume ničesar, ampak pri 7 letih bere ruske klasike in drugo literaturo za odrasle. Stalno izživlanje in mučenje in celo tepež.

MEDTEM TVOJE RAZVAJENE OTROŠKE RITI NIHČE NE ZMERJA Z LENO PRASICO, KURBO, SVINJO, NOBEN TE NE TEPE in tako dalje. PAČ LEPO HODIŠ V ŠOLO IN SE LAHKO UČIŠ.

TVOJ SVET NI GROŽNJA V KATEREM TE ČISTO VSE STRAŠI IN SPRAVLJA V OBUP. LAHKO SE CELO DRUŽIŠ Z DRUGIMI OTROCI.

TI CELO LEPO SVOJO RAZVAJENO RIT ODNESEŠ V SREDNJO ŠOLO ALI GIMNAZIJO.

Drugi otrok pač, če pride v srednjo že prvi letnik pade. Tako uničen od TVOJEGA pofukanega sistema je lahka žrtev za predatorje in ga posilijo.

MEDTEM KO TI Z VSEMI TEMI PREDPOZICIJAMI NISI LAHKA ŽRTEV, NOBEN TE NE POSILI.

Seveda šoki povzročijo, da se zbudijo psihiične bolezni v človeku za katere ima predpozicije. Dobi šhizofrenijo, obseivno kompulzivno motnjo, začne kopičiti (kopičijo ljudje, ki so prešiveli več hudega v živlenju kot drugi, to ponavadi izovejo hudi šoki in tragedije). Človek zabaše svojo hišo s šaro. Na minus 7 stopinj spi zunaj v avtu ker nima postelje, nima kuhinje…

TI EGOISTIČNA RIT PA SI DOMA NA TOPLEM, SPIŠ NA TOPLEM, Z SLUŽBO. In takim ljudem, ki imate polno rit kot ti se zgodijo kvečjemu običajne tragedije, kdo iz družine vam umre, ali pa mogoče z RAKECOM zbolite in jokcate in ga prebolite. Vi ne veste kaj je pravo trplenje.

Lahko pa kar genocid naredite nad tistim 1% zaradi katerih ni treba prilagajati sistema, ki služi 99%. Saj če se jim, da prevelike socialne pravice to škoduje finančnemu napredku družbe.

Eno fajn plosk klofutu si zaslužiš v svojo faco za tvoj umazan jezik. Eni smo jih bili deležni ogromno.

A po vsemu temu misliš, da si še vredna, da pametuješ tistemu enemu odstodku, KO SI SAMA REKLA DA SPADAŠ MED 99%!!!!!!! Misliš, da si vredna, da pametuješ takole kot si prejle odgovorila?

.

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 14.09.2022 ob 12:18

Tralalatralali, 14.09.2022 ob 11:54

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 14.09.2022 ob 11:15

Tralalatralali, 14.09.2022 ob 10:55

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 14.09.2022 ob 10:16

Tralalatralali, 13.09.2022 ob 22:39

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 13.09.2022 ob 21:48

MuMi, 20.02.2015 ob 11:54

Obe pedagogiki dobro funkcionirata do vstopa v šolo, ko otroka vse čudi in bi vsrkal vse znanje na svetu. V osnovni in srednji šoli pa sta potrebna tudi dril in zunanja motivacija, da se kam pride…

Najbolj čuden komentar kar sem jih prebral v življenju. Ali ni “dril” in motivacija ravno čudenje in želja po znanju? Na navadnih osnovnih in srednjih pa ti ravno to ubijejo in te samo toliko zdresirajo, da se samo še apatično in naveličano učiš brez vsakega veselja in zagnanosti.

Bla bla. Klobasanje.

Najverjetneje od cloveka, ki nikoli v zivljenju ni dosegel dobrega obvladovanja katerekoli vede, drugacne od humanisticnega prebiranja clankov in literature.

Obstajajo vede, predvsem tehnicne, kjer je ootrebno ogromno drila. Toliko, da ti ga niti radovednost ne more pokriti, ampak izkljucno trma in vztrajnost. Izvzetih par posameznikov na svetu, katerim je to tako naravno, da ne potrebujejo nobene vaje.

Radoveden in motiviran kader pa si lahko ogledate kot odpadne studente na faksih ( matematika, fizika, inzenirstvo, tehnika)  ko najkasneje v drugem letniku zaruzijo.

Rabis zicleder in veliko trme in vztrajnosti. Te bucke o ubitih ucencih v nasem solstvu pa prodajajte kje drugje.

Ja mogoče je res kar praviš, ker drži, da so moj interes bolj humanistične vede in sem zato podajal svoj odgovor iz te percepcije.

Tako da ne prodajam bučk. Vrjetno imava oba prav. Jaz za humanistično polovico, ti pa za naravoslovno.

Hkrati pa si mi z svojim odgovorom še dodatno pomagal razumeti zakaj so narovoslovci večinoma tako dolgočasni in suhoparni ljudje.

Ja, naravoslovci obicajno niti volje nimamo za klasicnega druzboslovnega debilcka, ki msili, da je filofaks center vesolja. Pac ste dobri v prodajanju buck na sto in en nacin, naravoslovcu pa bucke detektor ne sopusti te diareje poslusat. Tako da ostanejo le debate o vremenu, pa se te znajo biti kocljive.

In kam pa bi svet prišel brez kulture, umetnosti(od literature, filma itd.), filozofije, poznavanja zgodovine, psihologije, etnologije itd. ???

Zato pa tudi imamo AKADEMIJO ZNANOSTI IN UMETNOSTI. Ker eno brez drugega ne more. Znanost brez vsega ostalega, ki pripomore k etiki itd. bi svet lahko peljala tudi v propad.

Navajati koristi ene strani in zanicevati deugo stran ni ravno znak nekega poglobljenega humanisticnega razumevanja.

Ne pricakuj konstruktivne debate, ce ti iz vsake pore ven rinejo lastni osebnostni kompleksi.

Ze mogoce, da so tehniki suhoparni in dolgocasni piflarji, kot so na drugi strani drizboslovci v veliki meri bleferji, prodajalci megle z prekomernim prepricanjem o nujnosti in potrebnosti lastnega poklicnega obstoja.

Vem ja tak odziv je ker sem, dal naravoslovce v nič. Sicer sem napisal, da so večinoma dolgočasni in suhoparni. Se mi pa večkrat zgodi, da se poglobljeno pogovarjam z nekom o eni od zgoraj naštetih družboslovnih smeri in vidim, da o temu veliko ve in nato ga vprašam kaj študira (ali je študiral) in mi pove nek da tehničen študij. No napisal sem pa tako, ker večina ki sem jih spoznal pa je res bila nekoliko suhoparnih.

Kar se pa tiče družboslovcev pa med njimi najdeš tudi še bolj zategnjene ljudi od naravoslovcev, torej take, ki strastno zagovarjao razne liberalne ideologije, od LGBTQ ideologije, groznega liberalnega feminizma, so politično korektni, zelo ideološki in nasploh omejeni in neprijetni ljudje.

Tako da jaz imam samo osnovno šolo saj imam od disleksije, diskalkulije in še kakšne druge motnje in se z obema tipoma teh zgoraj opisanih neodprtih ozkih ljudi(naravoslovnih ali družboslovnih) težko pogovarjam. Z odprtimi ljudmi je drugače.

Vsekakor pa mislim, da šolski sistem ni bil dober in je uničil veliko ljudi(dvomim da je danes fantastičen). Če so mi stalno bluzili, da imam IQ zihr 150 glede na to kako se pogovarjam, a v šoli povsod cveke in so se zato vsi od učiteljc in staršov drli name cel čas in me zmerjali, da sem len in brezvesten, kar pomeni da so potem očitno oni nesposobni debili in ne jaz. A ni tako?

sorry, da poudarjas svojo inteligenco.. to bi ze lahko vedel, da tehnicni tipi so bolj analiticni, filo in to po bolj teorija in kot je rekel nekdo prej prodajanje megle… sem s tehnicnega faksa in ko mi nekdo naklada z neko teorijo in tako danes imenovano prodajanje megle se tudi meni ne da poslusati… analiticna, konstruktivna debata ja, ostalo filozofiranje odpade… oprosti a zivljenje je vec kot tako imenovana danasnja ekonomija in razne floskule, ki vemo, da je samo umetno narejena tvorba… je pa res, da brez kulture in zgodovine ne moremo iti…

maja925, 14.09.2022 ob 15:12

sorry, da poudarjas svojo inteligenco.. to bi ze lahko vedel, da tehnicni tipi so bolj analiticni, filo in to po bolj teorija in kot je rekel nekdo prej prodajanje megle… sem s tehnicnega faksa in ko mi nekdo naklada z neko teorijo in tako danes imenovano prodajanje megle se tudi meni ne da poslusati… analiticna, konstruktivna debata ja, ostalo filozofiranje odpade… oprosti a zivljenje je vec kot tako imenovana danasnja ekonomija in razne floskule, ki vemo, da je samo umetno narejena tvorba… je pa res, da brez kulture in zgodovine ne moremo iti…

Saj odgovor imaš že v mojem sporočilu, ki si ga citirala. Vrjetno misliš te ljudi:

“Kar se pa tiče družboslovcev pa med njimi najdeš tudi še bolj zategnjene ljudi od naravoslovcev, torej take, ki strastno zagovarjao razne liberalne ideologije, od LGBTQ ideologije, groznega liberalnega feminizma, so politično korektni, zelo ideološki in nasploh omejeni in neprijetni ljudje.”

Skratka dogmatični in polni floskul.

Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 14.09.2022 ob 14:30

“Tralalatralali”,

O super! Kakšno zelo STROGO neoliberalno kapitalistično razmišlanje. Vidim da sem imel prav, ko sem take naravoslovce kot si ti označil za emocionalne pohabljence.

No poglejmo.

Bom napisal nekih svojih izkušenj in nekaj izkušenj ljudi, ki jih poznam in niso moje lastne. Ampak bom pisal v prvi osebi, kot da je vse to moja zgodba (čeprav vse ne velja zame).

Začne se v vrtcu. Močni glavoboli in stalno bruhanje. Stalna vnetja ušes, sinusov itd, saj te starši pozabijo primerno obleči v mrazu. (Seveda to je njihova odgovornost, sistem in socialna nimata ne časa in denarja se ukvarjati s tem, zdravstvo pa poskrbi le za najnujnejše).

MEDTEM TI SVOJO OTROŠKO RIT GREJEŠ NA TOPLEM BREZ SVINJSKIH BOLEČIN.

Potem šolanje, DISLEKSIJA in DISKALKULIJA. Otrok ne razume ničesar, ampak pri 7 letih bere ruske klasike in drugo literaturo za odrasle. Stalno izživlanje in mučenje in celo tepež.

MEDTEM TVOJE RAZVAJENE OTROŠKE RITI NIHČE NE ZMERJA Z LENO PRASICO, KURBO, SVINJO, NOBEN TE NE TEPE in tako dalje. PAČ LEPO HODIŠ V ŠOLO IN SE LAHKO UČIŠ.

TVOJ SVET NI GROŽNJA V KATEREM TE ČISTO VSE STRAŠI IN SPRAVLJA V OBUP. LAHKO SE CELO DRUŽIŠ Z DRUGIMI OTROCI.

TI CELO LEPO SVOJO RAZVAJENO RIT ODNESEŠ V SREDNJO ŠOLO ALI GIMNAZIJO.

Drugi otrok pač, če pride v srednjo že prvi letnik pade. Tako uničen od TVOJEGA pofukanega sistema je lahka žrtev za predatorje in ga posilijo.

MEDTEM KO TI Z VSEMI TEMI PREDPOZICIJAMI NISI LAHKA ŽRTEV, NOBEN TE NE POSILI.

Seveda šoki povzročijo, da se zbudijo psihiične bolezni v človeku za katere ima predpozicije. Dobi šhizofrenijo, obseivno kompulzivno motnjo, začne kopičiti (kopičijo ljudje, ki so prešiveli več hudega v živlenju kot drugi, to ponavadi izovejo hudi šoki in tragedije). Človek zabaše svojo hišo s šaro. Na minus 7 stopinj spi zunaj v avtu ker nima postelje, nima kuhinje…

TI EGOISTIČNA RIT PA SI DOMA NA TOPLEM, SPIŠ NA TOPLEM, Z SLUŽBO. In takim ljudem, ki imate polno rit kot ti se zgodijo kvečjemu običajne tragedije, kdo iz družine vam umre, ali pa mogoče z RAKECOM zbolite in jokcate in ga prebolite. Vi ne veste kaj je pravo trplenje.

Lahko pa kar genocid naredite nad tistim 1% zaradi katerih ni treba prilagajati sistema, ki služi 99%. Saj če se jim, da prevelike socialne pravice to škoduje finančnemu napredku družbe.

Eno fajn plosk klofutu si zaslužiš v svojo faco za tvoj umazan jezik. Eni smo jih bili deležni ogromno.

A po vsemu temu misliš, da si še vredna, da pametuješ tistemu enemu odstodku, KO SI SAMA REKLA DA SPADAŠ MED 99%!!!!!!! Misliš, da si vredna, da pametuješ takole kot si prejle odgovorila?

.

Glej, ce ze, si unicen od starsev, tvoje lastne krvi, ne pa od sistema. Ne sodi o meni, me ne poznas, ne moje druzine.

In glej ga zlomka, obstajajo ljudje, ki so se iz bolj nemogocih druzin, kot si ti opisal, postavijo na svoje noge. Suvereno. In ne glede na katastrofalen start ne ostajajo na repu krivulje. Je ze tako, da dolocenih ne zlomi skorajda nic, druge pa pis vetra zabrise na tla.

Jaz na to gledam kot na biologijo, boj za prezivetje, naravni red stvari. Ti to izrabljas, da opravicujes svoje zivotarjenje in se postavljas na nek moralni piedestal, s katerega si jemljes pravico, da pridigas ostalim, zahtevas neke pravice in zasmehujes ostale.

Imaš starše, ki ti v mrazu ne nudijo tiplih oblačil, obenem pa ti nudijo ruske klasike v branje? Hmm

Nojaa, 14.09.2022 ob 18:02

Imaš starše, ki ti v mrazu ne nudijo tiplih oblačil, obenem pa ti nudijo ruske klasike v branje? Hmm

Ja, kar zanimivo.

Se ravno sprasujem, ali so imeli tudi moji otroci toliko vnetij uses, bronhiolitisov itd zaradi premalo oblacil/ zanemarjanja???

Salo na stran – na otrostvo si vsak izdela svojo sliko, ki se ponavadi le delno sklada z resnico. Pac v skladu s svojimi potrebami v odrasli dobi.

zdaj bom povedala svojo zgodbo, ker vsi jocete in iscete izgovore.

pri 5 letih ostala brez oceta, mati samohranilka z dvema otrokoma in z hiso v gradnji nas je spravila k kruhu… ni bilo cartanja in casa za ne vem kako vzgojo… najstniska leta sem koncala samo poklicno solo, od 15 leta skrbim sama zase.. nato 5 stopnja in tehnicni faks koncan v roku ob delu.. lahko se motim a moje misljenje je, da sam moras oz. otrok spoznati kaj je prioriteta in nato sam se zacne boriti in doseze kaj si zeli… in se danes si mislim, da vsak otrok ali odrasel mora pasti na trdna tla, da vidis realnost zivljenja… lahko otroka ujckas a zivljenje ni pravljica in je samo trdno delo in volja…

maja591, 14.09.2022 ob 19:26

zdaj bom povedala svojo zgodbo, ker vsi jocete in iscete izgovore.

pri 5 letih ostala brez oceta, mati samohranilka z dvema otrokoma in z hiso v gradnji nas je spravila k kruhu… ni bilo cartanja in casa za ne vem kako vzgojo… najstniska leta sem koncala samo poklicno solo, od 15 leta skrbim sama zase.. nato 5 stopnja in tehnicni faks koncan v roku ob delu.. lahko se motim a moje misljenje je, da sam moras oz. otrok spoznati kaj je prioriteta in nato sam se zacne boriti in doseze kaj si zeli… in se danes si mislim, da vsak otrok ali odrasel mora pasti na trdna tla, da vidis realnost zivljenja… lahko otroka ujckas a zivljenje ni pravljica in je samo trdno delo in volja…

Si imela močne glavobole kot otrok in nisi mogla spati in se razvijati? Mama te je pretepala in zmerjala? Imela si več učnih motenj od disleksije in diskalkulije naprej zaradi česa nisi mogla delati šole? So te posiljevali? Si zbolela s šhizofrenijo in naprimer kakšnim kopičenjem šare, da zdaj spiš pozimi zunaj, ker niotri nemoreš? (rakcev(bolezni) in smrti v družini ne bom niti omenjal ker to itak vsakega doleti).

Je odgovor na ta vprašanja NE? In ti boš drugim govorila, da jočejo in iščejo izgovore? PSIHOPATKA brezčutna rabiš fasati vse kar sem prej naštel, ker si smet tvoje baže to zasluži!

“Tralalatrali” pa ne bom obtoževal ona itak priznava, da je vse samo “boj zveri in močnejšega”, ampak saj ko si taki nagrebejo preveč pridejo revolucije in poskrbijo za take.

VI LJUDJE SPLOH NE VESTE KAJ JE MATRANJE IN TRUD Z TAKO ENOSTAVNIMI OKOLIŠČINAMI, KI JIH IMATE.

Tralalatralali, 14.09.2022 ob 17:26

Glej, ce ze, si unicen od starsev, tvoje lastne krvi, ne pa od sistema. Ne sodi o meni, me ne poznas, ne moje druzine.

In glej ga zlomka, obstajajo ljudje, ki so se iz bolj nemogocih druzin, kot si ti opisal, postavijo na svoje noge. Suvereno. In ne glede na katastrofalen start ne ostajajo na repu krivulje. Je ze tako, da dolocenih ne zlomi skorajda nic, druge pa pis vetra zabrise na tla.

Jaz na to gledam kot na biologijo, boj za prezivetje, naravni red stvari. Ti to izrabljas, da opravicujes svoje zivotarjenje in se postavljas na nek moralni piedestal, s katerega si jemljes pravico, da pridigas ostalim, zahtevas neke pravice in zasmehujes ostale.

“Tralalatralali”,

da naj krivim lastne starše in ne sistema, ki me je uničil? SAJ SEM REKEL, DA JE SISTEM ZLORABLJAL MOJE MOTNJE(z vsemi delavci sistema) IN ME NAPADAL IN HUJSKAL STARŠE PROTI MENI. TOREJ TE ZLORABE NAD MANO SO NELOČLJIVO POVEZANE S SISTEMOM!!! In ker je sistem obenem cel čas govoril, da sem nadvpovprečno inteligenten in da delavski posli niso zame GA JAZ PAČ LAHKO LEGITIMNO UPOŠTEVAM in zato ker brez izobrazbe ne dobim posla, ki je za moj intelekt po mnjenju sistema primeren IMAM PRAVICO DO SOCIALNE.

Jaz samo ta tvoj sistem upoštevam, kaj ti ni zdaj jasno?

Na tej točki mi je sicer postalo jasno, da se pogovarjam s psihopatom. O kako lahko je najti izgovore za vse, če si psihopatski kapitalist, ki gleda le na lastne koristi in ne na koristi družbe. Dejstvo je, da sploh ni važno KAKO BRUTALNE ZLORABE bi opisal, tebe ne bi ganilo, ker nisi človek, si zver. Ker kako lahko ti je kot psihopatskemu kapitalistu najti izgovore za vse, da sistem razrešiš krivde, ker gledaš le na lastne koristi in ne na koristi družbe. Ker je pač pomembnejši zakon močnejšega, ali kot si rekla NARAVNI RED STVARI, BOJ ZA PREŽIVETJE. V sporočilu prej si temu rekla tudi “nagon po preživetju”. In razumem, da pri vas psihopatih prevladuje zgolj ta. Ste na ravni nagona in zato je tudi moja ocena tebe kot pragmatičnega naravoslovnega emocionalnega pohabljenca pravilna.

Kaj to za družbo pomeni?

Še preden to napišem, ti želim povedati, da mi je všeč tvoja iskrenost, da si iskreno napisala, da se gre za boj močnejšega in naravni red stvari in nisi hinavila z neoliberalno kapitalistično mantro, da ima vsak enake možnosti in predvsem, da naj bi vsak odločal sam(no hecam se, saj sem prepričan, da govoriš tudi to). Mnogo ljudje, ki si delijo tvoj pogled na svet, namreč hinavijo s tem, čeprav dobro vejo, da to ni res (sam sem se naprimer naučil, da 70% ljudi lahko zmanipuliraš v karkoli in, da nimajo veliko svobodne volje in se jim težko reče indvidualisti).

Sam take kapitalistične pragmatike rad vprašam, da če se vsak človek odloča sam ali je potem naključje, da naprimer na Švedskem se skorj noben šved ne odločil posiljevati žensk, medtem ko migranti so se odločili za to? Je naključje, da se v neki afriški državi ali v ZDA odloči toliko ljudi zagrešiti umor, medtem ko se pa tako malo norvežanov odloči za to? Ker če so to naklučja potem se bo že jutri odločilo na 10.000 švedov posiljevati in na 10.000 norvežanov pobijati itd.

TOREJ BOLJ BISTVENO OD VSAKE OSEBNE ODGOVORNOSTI JE TO KAKŠNA JE DRUŽBA. Ugotovimo tudi slednje,da so ravno družbe, ki najbolj poudarjajo osebno odgovornost najbolj klavske in mesarske za razliko od socialnih držav, ki so varuške ljudem!

In zdaj te naprošam, da ti sprejmeš osebno odgovornost, ker to je tvoje prepričanje. Vemo kako gre  v državah, kjer je pod prvo poudarjena posameznikova osebna odgovornost, kjer ni sociale, kjer se družboslovne vede gledajo s posmehom, torej države kjer vse poteka po naravnem redu stvari, po preprosti biologiji boja za preživetje kot ti temu praviš. Jaz naprimer vem zelo veliko o kriminalogiji ZDA. Imaš pa tudi države, kjer je tvoj pogled na svet še bolj drastično uveljavljen kot v ZDA, naprimer razne države v Latinski Ameriki. Kjer imajo mesteca v velikosti Maribora tudi po 60, 70, celo čez 80 umorov letno. In uspešni ljudje tvoje baže imate le eno tolažbo, in sicer to, da se v vašem sistemu v katerem vi grabite bogatstvo in prosperirate na trplenju družbe se med seboj koljejo reveži in vi uspešni ponavadi ne nastradate. Ponavadi niso vaše hčere tiste, ki posiljene, mučene in zaklane končajo odvržene v cestnih jarkih. Ponavadi so to dekleta iz revnih okoliščin, ki so jih seksualno zlorabljali že kot majhne, pač dekleta, ki bi jim ti rekla, da nimajo dovolj vztrajnosti, trme in da izkoriščajo svojo situacijo, da opravičujejo svojo situacijo in, če bi se postavile zase bi jih obtožila, da se postavlajo na moralni pedestal in pridigajo ostalim. (Upam da razumeš, da te na tej točki nimam niti za človeka več.) Ampak saj prej ko slej tem dekletom zamašijo gobec 🙂 (Veš psihopati rabijo dosti manj socialne krivičnosti, spregledanosti od sistema in zlorab, da postanejo naprimer morilci ali serijski morilci. Drugače pa lahko postanejo tudi krasni uspešni ljudje, zelo družbeno koristni v kašni socialni državi, ki crklja svoje državljane s pozornostjo).

Sicer pa, v bedi rojeni, v bedi umorjeni. 🙂 No tako se dogaja s tistimi manjuspešnimi ODKLONI(kot jim ti praviš) v tvojem sistemu, ki podpira boj za preživetje močnejšega. Ampak včasih, le včasih, pa se zgodi, da ljudje s socialnega dna, ki so na nižji stopnji IQ po Gaussovi krivulji ugrabijo hčerko ali sina od ljudi kot si ti in jo/ga posilijo, pretepajo, zakoljejo in odvržejo. Mogoče vdrejo v hišo zvežejo tvoje otroke in moža in te posilijo pred njihovimi očmi preden te oropajo.

In zakaj takrat taki kot ti ne morete biti dovolj POŠTENI, da rečete, da je bil vaš posiljen in zaklan otrok le kolektivna žrtev sistema, ki ga podpirate zato, da ste vi sposobnejši uspešni zmagovalci??? Zakaj takrat zganjate dramo?

.

Dve napaki delas – kljucni napaki: moja baza ni kapitalizem, ampak naravni red. Osnova evolucije in prezivetja. Pri ljudeh nic drugacen od npr invazivnega spanskega lazarja. Razumes?

Drugic: sam priznavas pomembnost druzbe. Istocasno enacis druzbo v slo in v neki koka- banana drzavi latinske amerike. Ne gre. Vsaka druzba – kot vsak drug organizem na tem planetu – ima svojo evolucijo. Aplicirati vidike nase – se vedno krepko zahodne druzbe blagostanja – v vse predele sveta ne gre oziroma je idiotsko. In prav to pocnes ti, le da zraven pritikas se svoj loncek (prevzemanje neke osebne odgovornosti itd).

Koliko je vredno zivljenje? Koliko je vreden otrok? Odgovor na ti dve vprasanji ti pove vse.

In ja, se vedno trdim, da v druzbi, kakrsna je tu, sedaj, pri nas, lahko posameznik podedovane hendikepe kompenzira. Vecinoma v celoti.

Sistem ni nic drugega kot druzbeni produkt. Idiotsko je locevati druzbena pravila (sistem) od posameznikov te druzbe.

Pa naprosam za fokusiran odgovor – natolcevanj, srce parajocih zgodb in praznih obtozevanj kot v tem tvojem zadnjem vpisu se mi ne da brati.

Kaj je narobe, da noče objaviti?

Polen kufer ima tega glupega foruma. 🙂 Pod vsakim nivojom.

Moj odgovor? bni nazadovati.

Bomo jutri spet poskusili. Zdaj mi ne zna teksta in se, polje za tekst obarva z rdečo obrobo kot, da ne bi nič napisal.

Hehe, pa sem se potrudil in kar nekaj napisal. 🙂

V te sole se vpisuje otroke , katerih starsi veliko pričakujejo, otroci pa malo obetajo.

Za denar dobis danes vse.

Moras pa vedeti, da nacionalno preverjanje je tam nižje kot v javnih solah.

O kreativnosti pa ne vem

“ŠNELCA” pravi, da so neke težave in, da je daljše odgovore zdaj treba oddati po delih. Torej bom poskusil tako.

(1)

Moj odgovor?

Ja obstaja naravni red, preživetje močnejšega, ali še prej prilagodlivejšega. Boj za obstanek. Toda ljudje naj bi imeli zavedanje, da to lahko presežemo. Ravno zato pa imamo družboslovne in humanistične vede. To je njihov pomen za družbo. Problem je samo to, da je bilo iz tvojega pisanja razvidno, da ti podpiraš, da sistem deluje po “zakonu zveri” in zato sem ti povedal kaj to pomeni.

In tukaj pride na vrsto tudi druga pomembna veda, ki jo imamo; ZGODOVINA. Ker nihče ni pričakoval druge svetovne vojne po prvi, večina ni pričakovala vojne v Jugoslaviji, mislilo se je, da je hladne vojne konec in ni se predstavljalo, da bo Rusija napadla Evropo. Še zdaj se misli, da ni možno, da bi se nam, ki smo bolj zahodno od Ukrajine zgodilo kaj hudega. Zgodovina naj bi nas učila o vzponih a padcih a ker je v naši družbi preveč spregledana se vedno znova ponavljajo ene in iste napake.

(2)

Toda vse se še lahko spremeni. Zgodijo se naravne katastrofe ali kaj drugega, ki povzroči razpad sistema. Zato ni idiotsko primerjati družbe z drugih bolj zaostalih koncev sveta z našo. Ni to tako nesmislno početi kot si misliš. Ker še prekmalu lahko pride čas, ko se bomo sočali z stvarmi za katere smo mislili, da smo jih presegli in da smo se že evolucijsko dvignili od njih. Še vedno lahko pademo nazaj. In ti si se osredotočila le na “banana republike iz latinske amerike” ampak jaz sem omenjal tudi ZDA. Ki je z stopnjo mentalitete na kateri je in je bila prezira vredna. Slovenci imajo zaradi popoularne kulture izkrivljeno sliko o ZDA, jaz pa se spomnim še dokumentarcev(ali stvari ki sem jih bral) izpred 20 let nazaj in več in ko sem ljudem povedal kakšne stvari se tam dogajajo mi niso želeli in zmogli vrjeti. Stvari, ki bi jih pričakoval v kakšnem Kongu ali Somaliji(tudi v demokratskih delih).

(3)

In ravno takrat bi bila močna tradicija humanističnih ved, ki se jih danes vidi kot nepotrebne v veliko pomoč družbi, ki ji je padla “morala”. Če pa so te podhranjene, pa je tudi padec toliko bolj strm ko pride do rušitve družbenega sistema zaradi zunanjih okoliščin. Sicer pa smo tudi sami sposobni nazadovati.

Koliko je torej vredno življenje sprašuješ. Nič ni vredno. Koliko je vreden otrok? Nič ni vreden.

Ni vreden v svetu kjer je vse prepuščeno bilologiji boja za obstanek, nagona po preživetju, zakona močnejšega in uspešnega. Hitro se ga lahko zavrže.

In to je svet, ki si ga ne želimo in zato imamo socialno državo in humanistične vede. Ker v svetu, ki deluje le po zakonih o katerih si prej govorila živlenje in otrok nista veliko vredna.

seveda to je odgovor v delih na sporočilo od “TRALATRALALI”, če je kdo ratal zmeden po tolikih sporočilih 🙂 Upajmo da še bere.

nihče se ne drži tega, 14.09.2022 ob 12:11

Montesori vzgoja pomeni, da otroka že od začetka privajaš na gospodinjska opravila in predstaviš delo kot igro, da veliko naredi sam zase.

Ampak dvomim, da ljudje to dejansko učijo otroke, ko pravijo da uporabljajo montesori tehniko. Bolj kakšno permisivno vzgojo prakticirajo, ko ima otrok nešteto možnosti odločanja brez kakršnih koli omejitev. In potem se obleče v kostum za vrtec, riše po stenah in odloča kaj bo jedel in kam bo šel.

Sliši se kot dober koncept. S permisivno vzgojo se pa tudi jaz ne strinjam.

New Report

Close