Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek montignac?

montignac?

Se kdo prehranjuje po Montignacu? Koliko časa že, kako gre, kako je s počutjem, izgledom …?
Poznate tudi kako vege varianto Montignaca?

jaz sem na montiju že dobro leto. Začela sem zaradi teže, zdaj pa nadaljujem, ker mi je način prehranjevanja zlezel pod kožo. MI paše in se dobro počutim. Seveda se tudi pregrešim, pa nimam prov hude slabe vesti…sem pač par naslednji dni bol dosledna. S težo pa nimam (več) težav:))

vege…ja, če boš brala knjigo, je notri tud eno poglavje za vegetarijance. Načela so pa sicer za vse enaka (ločevanje OH in B).

jaz sem na montiju že dobro leto. Začela sem zaradi teže, zdaj pa nadaljujem, ker mi je način prehranjevanja zlezel pod kožo. MI paše in se dobro počutim. Seveda se tudi pregrešim, pa nimam prov hude slabe vesti…sem pač par naslednjih dni bol dosledna. S težo pa nimam (več) težav:))

vege…ja, če boš brala knjigo, je notri tud eno poglavje za vegetarijance. Načela so pa sicer za vse enaka (ločevanje OH in B).

Ojla,
na montiju sem približno sedem let…tudi jaz sem začela zaradi izgube teže in ker sem ugotovila, da mi ta način prehranjevanja ful paše, sem pri tem ostala in nikakršnega namena nimam to menjati.
Počutje super, nobene utrujenosti po obrokih, kg so ostali isti že vsa leta, recimo da se gibajo največ tja do 2kg +/-, kar je odvisno od veliko zadev, a načeloma sem na svoji kilaži. Je pa res, da sem se takrat začela tudi redno gibati, tako da bi rekla, da je to kombinacija obojega.
Če se odločaš za ta način prehranjevanja (ni dieta, saj veš), toplo priporočam. Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj!

u, lepo je prebrat te reči.
kaj pa konkretno, a mi lahko malo povesta – recimo kaj konkretno jesta za zajtrk?
in pa, a imata kakšnem predlog za vege kosila? saj v knjigi sem prebrala, samo tisto je tako malo in nobenih konkretnih predlogov, tako da res ne vem.

Tudi jaz se že nekaj let držim načel Montija, na žalost zadnje čase s preveč prekrški. 🙂

Zajtrk: ponavadi je kos kruha namazan s čim (po Montijo recimo s skuto in marmelado), jaz tu malo odstopam. Čez vikend, ko je čas so pa kdaj hrenovke, jajca + kaj kislega zraven (paprika, kumarice, …)

Kosilo: se mi zdi da za vege sploh ni tak problem, sploh če pomislim, da sama ne jem meso vsak dan. Zdaj ne vem ali ješ ribe ali ne. Zelenjavo lahko kombiniraš na različne načine, zraven ribe, potem imaš tu kašo, polento, stročnice na več načinov, testenine, riž. Tudi krompir si lahko privoščiš vsake toliko.

Lp, Petra

Za vege variante jaz resnično ne bi vedela, bi ti pa priporočala, da dobro prebereš obe njegovi knjigi, torej JEM, TOREJ HUJŠAM in pa PREHRANA PO MONTIGNACU, kjer je tudi veliko receptov in verjamem, da boš iz tega lahko marsikaj skombinirala.
Pri montiju je pač tako, da je res dobro prebrati, da se seznaniš z “forami”, potem ti to itak tako preide v kri, da ti sploh ni potrebno več razmišljati.

za zjutraj meni najbolj paše polnozrnat kruh z marmelado…al pa s kakšnim lahkim mlečnim namazom.

za vege kosilo – ratatuj, boranija, polnozrnat riž ali testenine z zelenjavo ali pa paradižnikovo omako, mešane solate (v katere dodaš še jajce in sir), zelenjavne juhice, v katere zamešaš pest testenin….

edino kar se moraš izogibat je krompir, koruza in kuhan korenček. Aja, pa polenta tud ni ok, saj je iz koruze:)

hvala, bom porabila ideje!

ja, to, česa se moram izogibat, mi je jasno, ampak je prepovedana tudi bela moka, beli riž, in potem zmrznem. moji jedilniki so namreč sestavljeni iz rižot, testenin na tisoč načinov, krompirja na tisoč načinov, cmokov in tortelinov in takih reči.
v prvi fazi, ko hujšaš, so stvari tudi iz polnozrnate moke odsvetovane (razen kruh za zajtrk) in potem sem v temi.
za mesojedce je kul, mogoče pa prestopim nazaj :)))))

glej, prva stopnja je mal strožja, ampak OH se ti ni treba bat. Je pa res, da (tudi kasneje, ne samo na 1. stopnji) je priporočljivo OH jest bolj v dopoldanskem času (da jih imaš čas pokurit, saj so “gorivo), popoldan pa naj bi jedel predvsem B. Zdaj ne vem kako “huda” vegetarijanka si…če si dovoliš tudi mlečne izdelke, jajca in ribe, potem ni panike. Iz tega se da velik narest. Če je pa sam zelenjava…pol pa nimava kaj dost ugotavljat:)

o, repatica, to je bil pa ful hiter odgovor, hvala!
predvidevam, da se res dobro spoznas na to prehrano, sploh če si že 1 leto v tem.
kaj mi lahko morda predlagaš, kam naj grem iskat brezmesne informacije, jedilnike ?
ker v knjigah z recepti je bolj bogo na to temo 🙁
sicer pa ja, jajca, mleko in mlečne izdelke uživam, ribe tudi občasno, ampak res redko redko. saj bi se lahko bolj potrudila v tej smeri, ma veš da ne morem 7x na teden jesti ribe, bi se mi zagabilo.

če nisem preveč radovedna, napisala si, da si začela zaradi teže – koliko si želela izgubit in koliko ti je uspelo?
pa še nekaj, kako pa je doma, najbrž kuhaš še za ostale družinske člane? so tudi oni na montignacu ali kuhaš zanje drugače?

ni problema, ti kar vprašaj, kar te zanima:)

ja, začela sem zato , ker po porodu nikakor nisem mogla prit na staro težo. In se mi je zdelo neumno, da bi zarad debelosti nakupila novo garderobo večjih številk:)) zastavila sem si cilj -10kg…v pol leta sem jih brez težav izgubila. Je res, da vmes so bile tud krize (ker se teža kdaj pa kdaj ustavi), ampak mi je uspelo. Zdaj vzdržujem tole kilažo brez problema.

Ja, moja dva jesta normalno. To pomeni, da onadva največkrat dobita še prilogo (krompir, riž testenine) jaz pa pač ne, če imam meso na krožniku. Če pa hočeta kaj “grešnega” (npr. lazanjo) potem včasih tud jaz popustim in si jo privoščim. V prvi stopnji sem si pa strogo skuhala juhico iz zmrznjene zelenjave ali pa si odprla konzervo rib.

za več idej pa je super forum: http://marika.mojforum.si

Uspešno hujšanje ti želim, pa oglasi se še!

Jaz sem tudi v 1. fazi jedla riž, testenine, res pa, da vse polnozrnato. Kmalu sem ugotovila, da se od polnozrnatih špagetov resnično najem, kot pa od navadnih.
Kar se tiče njokov in cmokov – pač mogoče malo več dela sprva, da si sama delaš stvari doma in uporabljaš polnozrnato moko (delaš pa na zalogo) in podobne sestavine. In kot sem že rekla, tudi krompirju se ni treba čisto odpovedat, samo ne zdaj pretiravat. Jaz se recimo “tenstanega” krompirja ne branim nikoli, res pa je, da ga jem na vsake kvatre.

hmmm…en odgovor se je nekam izgubil. gremo še enkrat:)

začela sem zato, ker se nikakor nisem mogla otrest kilogramov, ki so se mi nabrali po porodu. Zastavla sem si cilj -10kg in v pol leta mi je uspelo. Sem se prvo stopnjo res držala vseh zapovedi, tako da če sta moja jedla kakšno “grešno” stvar, sem si skuhala kaj drugega. Od vsega začetka sem zastavila tako, da smo jedli isto stvar, s tem da sta ona dobila še prilogo (npr. jaz zrezek + solata, onadva še kropir ali riž). Zdaj skuhamo in skupaj pojemo tudi kakšno lazanjo ali morsko rižoto, pa ni panike (mi kile ne poskočijo:))

za jedilnike je pa en forum super…pa mislim, da je bilo prejšnje sporočilo izgubljeno prav zaradi tega:

v najdi.si vpiši marika forum:))

marika.mojforum.si

če bo šlo tokrat:))

repatica, bacek, ful hvala obema!
imam kar več poguma! 🙂
repatica, sem našla to stran, hvala!

New Report

Close