Montignac
Živjo,
“Montignaca” sem držala kar nekaj časa, kljub temu pa se na tehtnici ni kaj dosti spremenilo.Res pa je, da sem z njegovo pomočjo uspela spremeniti prehranjevalne navade, ki danes sodijo v moj vsakdanjik. Ko pa se je spremenilo to, sem z malim ostopanjem od Montignaca dosegla tudi manj kilogramov. Na splošno lahko rečem, da je ta sistem dober kot osnova, ki pa ga seveda spremeniš po lastnem občutku. Tako se boš začela prehranjevati bolj z “glavo”, to pa je osnovni pogoj “zdravega” hujšanja.
upam, da boš imela kaj uspeha
mateja
živjo,
za net ne vem, podrobneje pa si lahko ogledaš knjigo “Jem, torej hujšam”, katere avtor je Michel Montignac, izšla pa je pri založbi Vale Novak. Montignac je zaslovel s spreminjanjem tradicionalne dietetike in shujševalnih diet. Njegovo načelo: dokler ne spremenimo prehranskih navad, so vse diete zaman. Predvsem je pomemeben izbor živil in nikakor ne stradanje. Torej se problema loteva precej na globalen način, ki pa je seveda edini pravi. (tudi pri hujšanju).
Knjiga je verjetno na voljo tudi v knjižnicah…prebrati pa jo moraš kar precej natančno in večkrat, saj so stvari med seboj precej povezane, tako da je teoretičen del, ki je na začetku zelo pomemben in ga nikakor (čeprav ti je dolgčas) ne smeš izpustiti. Zato imam jaz knjigo doma, ker jo vsakič znova vzamem v roke in odkrijem še kaj novega.
Upam, da sem kaj pomagala
lp
mateja
Na netu je kar precej strani posvečenu Montignacu. Tukaj sta dve kar precej obširni (tabela z glikemičnim indexom nekaterih živil, recepti):