Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Montignac+TinkaraC

Montignac+TinkaraC

Drage sotrpinke!

Ceprav je spodaj ze odprta tema hujsanje, sem odprla novo… Tiste, ki jim gre na zivce – preskocite…
Zanima me, ce je katera hujsala po Montignacovi metodi, kako je bila uspesna in kaj ste pravzaprav jedle (za zajtrk, kosilo, vecerjo)…
Tudi jaz sem (teoreticno) na tem, ker sem poizkusila ze nesteto variant, tecem ali kolesarim skoraj vsak dan, pa mi je tehnica v zadnjih 14 dnevih pokazala 1,5kg vec… Verjemite, da sem obupana, zato sem si nabavila to knjigo in me seveda zanima, ali je vredno upati!

Hvala za kakrsnekoli koristne informacije!

B.

Na forumu hujšanje boš našla kar nekaj podatkov. Mislim, da gredo enim po “montignacu” kg kar lepo dol.

lp

Hoj,

jaz sem kaksne 2 leti nazaj s to metodo shujsala 15 kg brez kaksnega vecjega trpljenja oz odrekanja. Jedla pac nisem stvari iz bele moke, pa tudi pazila sem malo na kombinacijo hrane. KOt je napisano v knjigi. Potem pa sem zanosila in se zredila lepih 26 kg v nosecnosti in sedaj mi jih je ostalo se 12 da se jih znebim. Tudi jaz jutri zacnem ponovno z Montignacom, ker se ne morem vec gledati:) Ta medota je res vredna truda, vsaj zame, ker nikoli nisem bila lacna in vedno sem lahko jedla kar mi je bilo vsec, le kombinacije sem malo pazila. Torej, pogumno!

A je to ločevalna dieta (beljakovinski dan, škrobni dan, dan OH, sadni dan), ali kakšna druga?

Draga Brina!

Montignacova metoda ni metoda, s katero bi v treh mesecih izgubila 15, 20 kilogramov! Sploh nobena dieta, ki ti obljublja nevemkaj, ni dobra!

Preberi si knjigo in se potem odloči, če boš jedla na tak način. To ni začasna dieta, ampak spremenjen način življenja. Če se odločiš za to, je uspeh zagotovljen! Sicer boš kg kmalu dobila nazaj. Preverjeno!

Pa veliko sreče!

ne to je montignacova metoda, po kateri ne smes kombinirati beljakovin in OH. V prvi fazi tudi ne smes jesti nicesar iz bele moke in krompirja. Potem pa vse to lahko jes, seveda zmerno. Nio tesko, sploh pa ne sedaj ko je domaca solata na vrtu… kaj, popeces si zrezek in veliko skledo solate…njam, njam, krompirja sploh ne pogresas:)

Vem da ni nič novega, ampak mogoče malo za osvežitev spomina:
ne pomaga nobena dieta, spremeniti je treba našin prehranjevanja, ZA VEDNO !!

Po Montignacovi metodi ne smes kombinirat mascob in ogljikovih hidratov, pa nekaj malega moras razumet o presnovi, sladkorju, insulinu in podobno. Spremenjen nacin prehrane je treba uporabljat do konca zivljenja – samo treba se je malo prilagodit (vecinoma je treba nosit hrano s seboj v sluzbo, ker se je po menzah in restavracijah tezko prehranjevat na tak nacin). Ampak ni tezko, kombinacije so okusne, clovek nima nikoli obcutka, da je lacen ali da mu kaj manjka, to je pa navadno glavni razlog, zakaj druge diete odpovedo!

SG

V enem mesecu in pol sem shujšala 5 kg, brez lakote in večjih pretresov. Najprej je bilo malo krizice, danes mi je Monti zlezel pod kožo in krompirček, lazanje, bele tenstenine in bel ruž, sploh pa kruh me ne ganejo več.
Fora je v GI indeksu. uživati smeš le hrano, ki ima GI indeks (glukemični indeks) nižji od 50.

Monti varianta ni dieta, pač pa način prehranjevanja. Da težo izgubiš in jo tudi obdržiš, je treba ta način spremeniti za vedno. No, sama sem lani pričela izgubljati težo po Montijevi metodi in izgubila sem vsega skupaj 18 kg. Večino v trebuhu, bokih in nogah. Potem pa sem naredila napako in sem šla na slab način prehrane – Šparova menza, burek za malico, sok za žejo,… In sem precej dobila nazaj. Ne vse, pa vseeno dovolj, da sem danes spet nezadovoljna sama s sabo. Zadnje dni se RAHLO pripravljam, da zdaj pa za vedno spremenim to slabo razvado in se končno prehranjujem zdravo vsak sleherni dan. Koncu koncev je ta način odgovarjal tudi sinu in možu, za oba pa tak način priporočajo tudi pulmologi.

Kaj je treba storiti? V prvi fazi mi ne bo žal, ker krompirja ne bom več jedla. Saj si ga bom še privoščila sem in tja (in to bo morda 1x na mesec, ne več 3x na teden :))), pa bel riž bom zamenjala za rjavega (neoluščenega), kruh bom jedla le za zajtrk (pa še to ne vsak dan) in to le polnozrnati kruh Natura. Veliko več pa se bom predajala sadju in zelenjavi. Poletni čas je naravnost ustvarjen za to, saj obožujem kumare in paradižnik, pa papriko… :))) In sedaj je čas češen! Njami!!! Češnje imajo najnižji GI in ni nič narobe, če jih zmažem po kilo na dan. :))) Pomembno je tudi, da se sadje je izključno pred obrokom – 20 minut prej. Pa da se vnaša dovolj vode v telo – 3 litre na dan… Pa da med obroki mine 3 do 4 ure dnevno in imamo tako 3 do 4 obroke na dan.

Pa še ena med pomembnejšimi rečmi – telovadba. Lani sem od profesionalne trenerke dobila krasna navodila, ki sem jih čez zimo zanemarila. No, zdaj pa je skrajni čas, da jih ponovno uvedem in upam, da drugo leto takle čas ne bom več obupano pogledovala brhke mladenke, sama pa se zavijala v sarkofage… :)))

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Tudi jaz imam odločne izkušnje z Montignacom. Me pa nekaj zanima, Žogica Nogica: kakšna navodila si dobila od profesionalne trenerke, če ni skrivnost?

Pardon, imam odlične izkušnje

Dala mi je material in mi pokazala vaje, ki jih moram delati za oblikovanje postave. Takrat so učinkovale. :))) Ni hudič, da ne bodo spet. Poleg pravilnega načina prehrane, seveda.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Živjo! Kar mene fascinira pri Montignacu je, da izgubiš 3 kg, pa zgleda kot da si jih 5, ker se znebiš maščobe na dejansko najbolj kritičnih predelih telesa.

Jaz za zajtrk vedno jem OH zajtrk, torej najprej sadje, potem čez 0.5 ure kos polnozrnatega kruha (oziroma mi kupujemo rženega Koroškega) in 1 kutko z 0{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščob (Leclerc, roza pakiranje, 8 kosov skupaj).
Za kosilo pojem šobsko solato ali kos mesa in veliko solate ali krožnik rjavega riža s solato (riž skuham doma, ali naredim solato iz njega ali pa si ga pogrejem v mikrovalovki), za večerjo pa rjav riž ali graham špagete (če sem jedla za kosilo beljakovine) z veliko zelenjave ali pa samo kak jogurt brez sladkorja (pazite sadni jogurti običajno imajo dodan sladkor, iščite raje, da je dodana fruktoza, ki je sadni in nima tako visokega glikemičnega indeksa), v Leclercu se celo dobijo jogurti z 0{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}sladkorja in 0{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe (zaenkrat sem poskusila limono, je bila kar dobra) ali pa si pinjevec zmešam s kakim sadjem (jagode, maline, borovnice).
Pomembno je, da sadje ne ješ po obroku, pač pa kake 1/2 ure prej, če si lačen prigrizka, si privoščiš kako jabolko ali kos sira ali jogurt z manj maščobami …
Če ješ OH, morajo biti z nizkim glikemičnim indeksom (rjavi riž, polnozrnate testenine, polnozrnat kruh, sadje z nizkim GI) in zraven NE SMEŠ beljakovin in maščob. Če pa ješ beljakovine, pa zraven ne smeš OH, razen kake z zelo nizkim – zelenjava (zelena solata, špinača, paradižnik, paprika itd, nič korenja, nič pese, nič krompirja)
Kruh ješ samo zjutraj, meso naj ne bi vsak dan, pač pa beljakovinske obroke narediš še iz jajc, iz rib, morski sadeži …

Zelo krasna zadeva za jest so šampinjoni, jaz jih obožujem. Ko jemo na žaru, jih napikam na palčko za ražnjiče in tako popečem, rada jih brez pecljev ruknem v pečico, potem pa nanje naribam malo nemastnega sira, zraven pa veliko skledo solate …

Knjigo moraš prebrati, ker gre za več kot le dieto, ki se je držiš 3 mesece, potem pa tako ostane. Meni je postalo jasno, zakaj se redim, kot se redim, ko pa že celo življenje hujšam in sem pred 10 leti imela 49 kg (bljek, grozna sem bila), kot posledico blazno hude diete, zdaj pa kljub nekim majhnim uspehom (2 leti nazaj s 3MD 10 kg dol), tehtnica nenehno kaže več.

Upam, da mi bo zdaj uspelo, gre za to, da se ne počutim prikrajšana, potem tudi ni težko.
Doma nismo nič spreminjali jedilnika, jaz si ga samo nekoliko prilagodim.
T.

Ej, berem, da nakupuješ v Lecrercu, torej ga dobro poznaš – sama še nisem bila v njem, sem iz MB – pa me zanima, ali imajo kakšne izdelke iz Provanse? Posebej me zanimajo slaščice – callisons (belo obliti rombi iz melon, njami), pa karamele in nekaj podobnega turškemu medu z oreški, poleg tega pa paštete ( nojeva), med ( s sivko) in začimbe.
Pred mesecem dni sem bila namreč v Provansi ( prekrasna je!) in ker smo vse kupljene dobrote že pohrustali, sem se spomnila, da imajo morda kaj od tega v Lecrercu.
Hvala in lepo pozdrav!

/Sorry, moje vprašanje ne paše ravno med diete/

bom pogledala, sem si sprintala, kaj iščeš, ker če bi si hotela zapomniti :)))))
T.

New Report

Close