Naslovnica Forum Starševski čvek Moram se ločiti

Moram se ločiti

Ma, ne vem, kaj naj. Pisem sem, ker ne morem o tem govoriti ne z mojimi sorodniki, niti s kolegi. Najboljsi prijatelj pa je od lani vdovec in ga ne bom moril se z mojimi stvarmi.
Rad bi sed locil.
Z zeno sva porocena 20 let, imava dva otroka, skoraj odrasla.
Zena ni bila nikoli tip zenske, ki bi bil res privlacen. Bilea je najboljsa prijateljica moje mladostne ljubezni, ki je zal,zal umrla v prometni nesreci.Po tistem je bila moja danasnja zena veliko pri meni, me kao podpirala, a v resnici je zelela biti z mano. In, evo, se je takrat tako zgodilo. Mi je se danes zelo zal, moji starsi je tudi niso bili prav veseli , a je zanosila in sem jo pac porocil.
Vsa leta je bila vedno kak korak ali dva za mano. Nikoli ni poskusala napredovati, pa naj bo to v sluzbi, v sirjenju obzorij, niti doma. Po njenem je bilo vse, kar sem sam prisluzil (odprl sem dobro idoce podjetja) dovolj.
Ni se nikoli lepo uredila, delala skoraj nic. Njen domet so (bile) turske in mehiske nadaljevanke, kmetije, big brotherji ipd.
Tudi zredila se je, vecina dneva se zanjo odvija na kavcu, skoraj vedno s kakim kroznikom ali vrecko poleg.
Ne morem vec. Poskusil sem ji veckrat, ze tudi pred leti, ne mislite, da je to prislo meni danes v glavo, naj poskusiva kam iti, magari grem v soping z njo, ja ,tudi to.
Pa ji ni za nic, televizija in cigareti. In pika, tu se vse zanjo konca.
Nimam nobene druge, zaenkrat mi ni do tega, rad bi prej resil to mojo situacijo. Seksala ona sicer bi, a kaj, ko me vse, kar sem gori nastel, blokira. Ne morem seksati z njo, vse to me odbija. Sem ji rekel, da tako pac ne gre, a samo zamahne z roko in gre stran.
Bom se locil.
Bi se vi tudi?

ce mas plan za naprej za samostojno zivljenje potem kar…

Daj si prst na čelo in prmisli, misliš, da je nekdo (ni važno, moški ali ženska), srečen z nekom,če takole živi od kavča, vrečk čipsa in turških nadaljevank? Misliš, da je tak človk srečen ob svojem partnerju?

Oba sta nesrečna, ne tebi, ne njej ni lepo v lastnem življenju.

Na tvojem mestu bi se vsedla z njo in se pogovorila o njej, kaj ji manjka, ka jo moti, kaj si želi, da bo res srečna.
NE, ne zato, da bi vidva ostala skupaj, ampak da se razideta razumno in človeško, da oba vesta, da si nista bila prava izbira in da onesrečujeta drug drugega.

A zanosila je z dvojčki?

najboljši tipi so tisti, ki za vse probleme v svojem življenju krivijo druge

ti nisi nič kriv za to, da si xy ženski naredil otroka in vse ostalo, kajne? za vse je ona kriva, od tega, da je bila vedno grda ko smrt, nezanimiva, neumna …. samo kaj ko te lepe, pametne in podjetne ženske nikoli niti povohale niso.

ti se kr loči. sem zihr da v vrsti stojijo zate.


Če je polovico tega, kar si napisal res, potem se loči.
Normalen moški se s tako niti ne bi nikoli v življenju vezal!

Bi se ločila! Dolgo si čakal! Ne zapravi življenje z vegetiranjem, z žensko, ki ni zate. Srečno!

A otroke ji je pa sveti Peter naredil…?

NE. Ker se sploh s takšno ne bi zapletel. :-)))

In zato pisete temu, da je kar on sam kriv za vse, za njeno nesreco, in za svojo pa itak.
Pa obrnite in si zamislite, da je to zenska, kaj bi rekle?
“PUSTI GA; LOCI SE; KAJ SE CAKAS????!!!!!”
A ne, Monke?

A je zanosila? A to od svetega duha al kako?

Ne rabiš se ločit, zakon je itak neveljavno sklenjen. Če daš tožbo za ugotovitev ničnosti in kot dokaz priložiš kar si tukaj zapisal, se bo vsaka še tako pokvarjena sodnica želela take gnide čimprej losat. Tako boš najprej opravil.

Pa kaj mu težite, tip je pojasnil, kako se je začelo z njo. Prislinila se mu je, ko mu je bilo zelo hudo. In, saj same drage packe dobro veste, kako hitro se tipu poturi otroka. Še posebej, ko je bil v situaciji, ki jo je opisal.
Potem je imela ona preživnika, ki ga je ujela.
Pokvarjenka, pač. Tipična slovenska izkoriščevalka.
Po nekaj letih grda, zanemarjena, debela. In sita vsega, še najbolj sebe.

kdo se je komu prislinil ?!

Zelo čuden zapis in če je mišljeno, da se vsi kej naučimo s tega, nje, recimo takole, ajd: čist enaka bosta, če bosta prekinila, ker taka ne bosta iskala drugih partnerjev, ker jih ne potrebujeta, saj še nista sama sebi dober partner, koliko mesecev let bo šele minilo, ježš… tako da napišita novo pogodbo, sama sebe in vsak sebe na novo poročita, seveda čisto resno se lepo uredita (misli, čustva, duha) in očedita, zunaj in noter, pa v pogodbi naj bo spisek vsakdanjih stvari in skladnosti mentalnega, emocionalnega in duhovnega, pa da vidmo, kam to pelje… tudi tukaj… ala, banda! Aja, da ne pozabite dneva začeti z najtežjim i zadevami. Ker drugače je itak brezveze. Tekom dneva se parkrat vprašat kaj lahko naredim za njega/njo. Kaj za druge. Da ne bo sam enemu vedno zabavno tlele 😉 PozzZzZzZzzZzzzzZdrav

20 let si jo prenašal, sedaj bi pa kar ločitev? Raje sedita skupaj in se pogovorita. Če je tudi ona za razvezo, se pač ločita.
Ne razumem starejših moških, tudi stari čez 50 let se ločujejo. Ženske dobijo drugega partnerja, oni pa ne partnerice in zato silijo nazaj k bivši. Poznam tri takšne primere, ki so se nazadnje zapili in životarijo. Nobena normalna ženska jih še pogleda ne.
Najprej pogovor, šele nato skupna odločitev.

kdo se je komu prislinil ?!
[/quote]

lej, ko ni mel nobene druge za fukhat, je bila dobra. zdaj po dvajsetih letih si neke utvare dela, da je bil včasih hud tip in so se kr metale za njim, v resnici pa je bilo tako, da če ne bi skočil za tole, bi bil kr lepo samski. ker ne vem, kater tip bi vztrajal z grdo babo, če bi bile lepše in boljše na voljo in zainteresirane.

zaj si pa tu neke zgodbice izmišljuje, kako ga je ena grdosija na silo in s pretvezo v zakon spravila. pa še starši je niso marali !!

Tle je en kup pametnih, ljudje radi sodijo a svoj prag imajo zasvinjan do amena, me zanima, če so že naštepal dve desetletji zakona.. Ja morda kakšna izjema… tudi več in če so srečni samo kapo dol. 20 let je dolga doba, človek se spreminja, menja posel, prioritete, zanimanja, hobije, okus … In lepo je, če se dva od svojega 25 leta približno v isto smer razvijata…. To je danes redkost in nič hudega.. . Kje je napisano, da morata dva človeka biti skupaj 50 let…? Nikjer.. Cenit je treba čas ko si kvalitetno s človekom in prepoznati je treba čas, ko je potrebno gledat nase in oditi. Marsikdo bo rekel boga zapuščena žena..naredil otroke bla bla, ja si naredil, na svet spravil dve življenji jih vzgajal 18 let.. Danes so izdelane osebnosti.. in kritična leta odraščanja sta držala celico nekako skupaj.. Done dill. Tudi žena ni nič boga, ja bo trpela, žalovala, morda presenetljivo malo časa, ne vemo. … Morda se bo tako premaknila kam.. In na koncu ugotovila, da je bil ta korak se kako potreben za oba.
Postavi se pred ogledalo in si predstavljaj, da nasproti tebe stoji najboljši prijatelj, ki ti je ravnokar povedal to kar si ti nam.. Kaj bi mu svetoval?
Srečno

a ne za si predstavljat prijatelja in odgovor.. bolj za sebe videt in spremenit. Oba. Če le gre pri teh letih ..

kje vidiš, da je ona nesrečna? jaz mislim, da je ona čisto zadovoljna in živi svoje življenje kot bubreg v loju.

jaz sem samo mnenja, da ON malce preveč krivi njo za svojo nesrečo. on je tisti, ki je tu nesrečen. kriva pa je ona, ker je grda, ker ga je pretentala, da ji je otroke naredil, se poročil z njo, ker on nje kao nikoli ni hotel imet.
ne me basat no.

en tak jamrač si dobre ženske ni sposoben najti nikoli.

ja valjda. naj se loči. samo, da ne bo potem rahlo presenečen, ker bo življenje še vedno isto, brezmejna sreča pa ga ne bo čakala za prvim voglom.

Če ti ni za bit, pol je za it.
Kaj sprašuješ tujce, kaj pa mi vemo o vama?

Jah, če bi izgubljeno v nesreči prebolel sam in brez zapletanja z drugimi v času prebolevanja, torej brez tolažilne blazine, za kar si ponucal tisto ki je tebe lovila, se niti ne bi zapletel z njo, ker njo itak nisi niti hotel.
Bolje pozno kot nikoli, neumno je vztrajati v lastni nesreči, drugega poskušat spreminjat za svojo srečo pa sploh.

Vsak račun (sploh tisti brez krčmarja) se plača. Prej ali slej. Le obresti so večje.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

+1

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Mogoče si pa ti moj mož ???!!!

Vedno bolj spoznavam, da moja žena ni to, kar sem mislil, da je. So mi jo tudi starši branili. Spoznala sva se na zabavi in mislil sem, da bo že nekako šlo.
Sedaj pa samo poseda doma, gleda televizijske nadaljevanke, najraje sama, če kam gremo, jo je treba prav prisiliti, da nekaj pove.
Meni je veliko do družbe, pa ne mara, da pride kdo k nam na obisk in še takrat ne more skriti nejevolje. Skratka, zelo dolgočasna ženska, brez smisla za družabnost.
Tudi otroke vzgja v čudne. nedružabne ljudi.
Neprestano se jezi in me kritizira, moje početje ji gre na živce, tako, da sva se popolnoma odtujila.
Ko sva sama, sva brez besed, mene pa mika veselje in pogovori, tudi kritiziranje in debatiranje. Ona ima vse to za opravljanje.
Najraje bi se ločil.