Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Moratorij

Moratorij

Vem pa se dogovori glede moratorija oz. odloga odplačila kredita za določen čas med bankami razlikujejo in se prilagodijo konkretnemu primeru…

Vendar bi prosila strokovnjake zgolj za osnovne informacije o tem, kdaj in kako se načeloma odplača glavnica, če je plačevanje slednje odloženo za npr 1 leto

ter razlika oz. katera je ugodnejša varianta:

– odlog le glavnice, in tekoče plačevanje obresti (kdaj in kako se glavnica potem dejansko odplačuje ?)
– odlog glavnice in obresti – isto vprašanje

Verjetno je tukaj problem še kakšnih dodatnih obresti in stroškov prenesenih na kasnejše obdobje ?

Kolikor sem o tem zasledila, v primeru moratorija dejansko ne gre za spremembo same kreditne pogodbe ?

Hvala ! LP Eva

Pozdravljeni,

tudi jaz imam podobno vprašanje kot Eva.

Zaradi spremenjene življenjske situacije in s tem povezanih finančnih težav, bi rada zaprosila banko, pri kateri imam stanovanjski kredit za moratorij, vsaj 6 mesecev bi mi zelo veliko pomagalo.

G. Tomc ali vi veste, kako je s tem v praksi? Teoretično vem,da je možno, zanima me, koliko so banke v praksi dejansko pripravljene to odobriti, sploh pa sedaj v tej krizi, ko samo še zaostrujejo pogoje in vse ostalo.

Hvala vsem za odgovore.

lp.

In kaj so vama na banki rekli?

Bankam je v interesu da se kredit odplača. Ni jim v interesu vnovčevanje hipotek….
Zato pot pod noge in v banko ter razložiti situacijo.
Banka vam bo verjetno predlagala gotovinski premostitveni kredit. Posodi vam npr. 2000eur. Ta kredit ima precej slabše pogoje kot vaš stanovanjski.
Zato si preglejte pogodbo, splošne pogoje… dogovorite se z banko poskušajte se dogovoriti za ta moratorij.

Kot pravi mp25, se da z banko dogovorit za moratorij. Za koliko časa in pod kakšnimi pogoji je od banke do banke različno. Če jih boste znali prepričati, da moratorij potrebujete zaradi konkretnih ralogov (npr. izguba službe) in da boste po koncu moratorija sposobni svoje obveznosti do banke poravnatati. Vaše težave morajo biti začasne narave.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close