Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti morebitna tozba? vracanje denarja

morebitna tozba? vracanje denarja

Pozdravljeni,

kak teden nazaj sem postavila vprašanje, a niste objavili. Zato vas še enkrat sprašujem in prosim za odgovor.

Za sodišče, odvetnika, kakšen papri je verodostojen: bivši partner mi je dolžan denar, napisala sva “pogodbo”, da mi vrača od določenega meseca dalje določen znesek. Podpis je njegov lastnoročni.

Denarja mi ne vrača.

Kaj lahko storim? Me lahko vsaj napotite kam? Ali to spada pod civilno pravo?

Hvala.

Pozdravljeni,

če v dogovorjenem roku ne boste dobili vrnjenega denarja, lahko v ta namen sprožite pravdni postopek z vložitvijo tožbe (sami ali preko pooblaščenca – odvetnika). Če sem prav razbrala iz vašega sporočila, gre za posojilno pogodbo. Zakon tu kot pogoj za njeno veljavnost ne predpisuje nobene obličnosti, kar pomeni, da bi imeli pravico terjati posojen znesek denarja nazaj tudi, če bi bil vajin dogovor zgolj usten. Je pa res, da ima pisni dogovor z lastnoročnim podpisom strank (kot sta ga sklenila vidva) večjo dokazno moč v samem sodnem postopku.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close