Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek morelia spilota

morelia spilota

Želim si kačo (morelia spilota) in me zanima ali mogoče kdo ve kakšne so te kače po značaju in kje se jo da kupiti v slo?

Pozdravljena Simona! 😀

Vse morelia (gre se za pitone, vendar za sekundarno vejo pitonov, prvinstvena “smer” po taksonomiji so rod “python”, morelia pa je le ena od mnogoštevilnih vej) spadajo med drevesne vrste pitonov, ki živijo v jugovzhodni Aziji in Avstraliji z nekaj otoki. Po slovensko jih imenujemo tudi tepihasti pitoni, ime pa izhaja iz izraza carpet python.

Gre se kot sem že omenil za drevesne kače, ki potrebujejo pokončen terarij (recimo 1. meter X50 cm X 50 cm) z obilo vejami in zadostno zračno vlago, ki jo zagotoviš s škropljenjem po potrebi. Kar se samih pogojev tiče niso zakomplicirani in tudi njihova velikost ni velika … odrasle samičke, ki so večje od samčkov imajo nekje malo več kot meter in pol, samčki pa so še manjši … sam imam odraslo samico in ima okoli 170 ali 180 cm, so pa nekatere lokalitete lahko bodisi malo manjše ali malce večje.

Značajsko so lahko morelie sicer napadalne, govorimo pa v kačah v naravi … v ujetništvu so precej mirne in so primerne za po rokah, edino po hranjenju lahko stakneš ugriz zaradi postfeeding refleksa kar pa je razumljivo. Je pri vseh kačah tako. Drugače pa niso problematične, so netežavne tudi kar se kar se hrajenja tiče, res pa je, da če boš kupila res majhnega mladička da ti miši in podganic ne bo hotel jesti … v tem primeru mu daješ dan stare piščance ki so ubistvu kot perutnina njihova naravna hrana in drugega nočejo potem pa jo počasi navadiš na miši in podgane, ki so bolj hranljive. So pa kar priljubljene kače in načeloma z njimi ni problemov.

Kje jo dobiti … odsvetujem ti trgovine ker imajo tam živali zelo navite cene, slednje pa na žalost niso kvalitetne, tako da poišči kakega rejca, ki jih ima in kupi od njega, je pa ta mesec, (nedelja 29. maj eksotični sejem SLO EXO, Ljubljana, Stegne, Viba Film studio) in se lahko tam razgledaš, bo sigurno kaj na voljo …

Lahko pa se dobimo tam in ti skupaj poiščemo kvalitetno in zdravo žival s papirji in vsem, da boš imela vse urejeno in boš brez skrbi. Če želiš me za kaka podvprašanja najdeš na mojem FB, https://www.facebook.com/angel.rose.758

SREČNO!

New Report

Close