morje in knjige
Jaz pa vedno nesem na morje en kufer oblačil in en kufer knjig…. vsaj 20-30 naslovov in običajno jih tudi vse preberem v 3 tednih….
Kar mi je letos bilo všeč in ti predlagam je (odvisno je kako zahtevna bralka si, oz. kaj ti je všeč in kaj ne…)
– Haruki Murakami: IQ84
– Orhan Pamuk: Muzej nedolžnosti
– Emma Donoghue: Soba
– Chris Cleave: Druga roka
– Syngue Sabur: Kamen potrpljenja
– Christopher Mc Dougall: Rojeni za tek
– Markus Zusac: Kradljivka knjig
– Yann Martel: Pijevo življenje
– Hans Fallada: Vsak umre sam
– Jo Nesbo: Taščica
– E.L. James: Petdeset odtenkov …. (trilogija)
– Michal Vievegh: Biosoproga
– Elif Shafak: Pankrt iz Istanbula
– Collum Mc Cann: Naj se širni svet vrti
– Sarah Walters: Žeparka
– Christos Tsiolkas: Klofuta
– John Boyne: Deček v črtasti pižami
– Evald Flisar: Dekle, ki bi raje bilo drugje
– Nikolaj Lilin: Sibirska vzgoja
– Kathryn Stockett: Služkinje
– Stieg Larrson: Millenium (trilogija z različnimi naslovi)
– Vesna Milek: Cavazza
in še je tega…..
Prijetno branje! upam, da ti bo vsaj nekaj od tega všeč
in še precej tega…..
Jaz sem lani prebrala 3 knjige daniel stil in sicer zvezda, diamanti in zojo. Letos sem si kupila tudi 3 knjige za na dopust. Te pa so bela masajka, puščavska roža in daniel stil sklenjeni krog. Ampak nisem mogla počakati in sem že pred dopustom vse prebrala. Sedaj pa si moram poiskati ene 3 druge zanimive knjige. Zelo rada berem knjige v stilu daniel stil
vau predhodnica, super nabor knjig! tu bom še jaz kakšno ukradla hehe :):) Sicer pa si poglej na temle linku, imajo pri MK prav seznam knjig za poletno branje, boš sigurno našla kaj pametnega (če že v prejšnjem postu nisi)
Ja ja, Skoraj popoln je res top izbira! pa nujno tud Zlovešči otok, to je pa tista knjiga, po kateri je bil Shutter Island posnet od Scorseseja…s tem da je meni knjiga še boljša, kot je ponavadi pri knjigah in po njih posnetih filmih Btw – imaš pa zdaj v MK nagradno igro, da glasuješ za knjigo poletja in 10 nagrajencem bodo podelili žepnico. Tako da če držiš pesti boš ravno dobila čtivo za na plažo hehe
Ma ne res, knjige so zakon.