Morje – Turčija, Tunizija ali Egipt?
Z možem še nisva bila v nobeni od teh destinacij, zato letos izbirava med temi tremi.
Želiva hotel, all inclusive, preko agencije (lahko predlagate katero), živahno vzdušje (rada imava kakšno animacijo na plaži in zvečer), skratka dopust brez vseh skrbi, znamenitosti nama niti niso tako pomembne, te si ogledujeva na potovanjih.
Kakšne so plaže, cene, hrana? Gledala sva da dobiva Tunizijo že za okrog 500 evrov na osebo (letalo, all inclusive), ampak ne vem kaj potem dejansko dobiš za te denar.
In prosim ne predlagajte Hrvaške ali Grčije oz. karkoli drugega. Letos naju zanima arabski svet.
Hvala! Tudi midva se zaenkrat najbolj nagibava k Tuniziji, ampak ker je tako poceni, sva malo skeptična (predvsem glede hrane in čistoče). Ne potrebujeva pa luksuza, neka osnovna čistoča in da ne bova ravno lačna in žejna cel teden.
Kako je pa z napitninami? Prijateljica pravi, da so Tunizijci podkupljivi in te za mali denar nosijo po rokah. Tudi cene na “štantih” so verjetno ugodne?
Aja glede napitnin – na obeh lokacijah so praktično obvezne, kar ti bo povedal tudi vodič.
Mi smo dajali tako sobarici, kot pri strežbi in tistemu na bazenu. Pa ti potem ves čas pijačo nosijo k ležalniku, ležalnik dobiš na najboljšem mestu itd. skratka res se potrudijo za gosta, sploh če sem ter tja stisneš kak eur ali dolar.
turizem, 09.06.2023 ob 12:56
Njprej plačaš all inclusive, potem pa si primoran na dajanje napitnin!?!
In celo obvezne so. Ne, hvala.
V arabskem svetu je pravi pekel, ko zapustiš hotelski kompleks. Ponujanje, sitnarjenje, obleganje, izsiljevanje, grožnje, goljufanje… Fak, to ni dopust.
Se strinjam.
Imajo belci večvrednostni kompleks v arabskem svetu, ampak če bi se zavedali kaj si arabci v resnici mislijo o njih…. ?
Tudi jaz bi predlagal Turčijo.
Tam je inflacija tako visoka, da imajo lokalci praktično zastojn dopust. Plačajo dva/tri mesece vnaprej, seveda v lokalni valuti.
Hotelski kompleksi so v lasti multinacionalk, raznih svetovnih hotelskih verig in zahodnih investitorjev. Nekaj je tudi arabskih.
Vse podrobnosti glede hotelov in omenjenih destinacij sem zasledil na nekem srbskem turističnem forumu. Pozabil sem kako se imenuje. Putovanja. info ali nekaj podobnega.
Mi smo bili v spodnjem hotelu, na večino tvojih potreb bo to perfekten odgovor.
vse te destinacije niso ravno za poletni dopust, ampak bolj spomladansko-jesenska raziskovnaja, ker imaš kaj videt tam. Morje pa nikjer ni lepo (hurgade še ne poznam), biti poleti obsojen na bazen pa ne hvala.
za katerkoli hotel se bosta odločila pa imaš na gmaps ogromno napisanega o vsem kar te zanima.
aja še all inc – ne razumem najbolj te fore. V drug svet greš ravno zato, da jih sopoznaš in kuhinja je ena najboljših načinov za spoznavanje novih kultur. zakaj bi se obsodil na hotelsko instant hrano? Drugač mi nikdar nismo imeli nobenih težv ne s hrano, ne s istočo, samo po pameti izbiraj vse to.
Anonimno 8771, 09.06.2023 ob 15:26
vse te destinacije niso ravno za poletni dopust, ampak bolj spomladansko-jesenska raziskovnaja, ker imaš kaj videt tam. Morje pa nikjer ni lepo (hurgade še ne poznam), biti poleti obsojen na bazen pa ne hvala.
za katerkoli hotel se bosta odločila pa imaš na gmaps ogromno napisanega o vsem kar te zanima.
Zakaj morje ni lepo? Je voda umazana ali kaj?
Djerba je bila ok – v hotelu in na plaži. Če si zapustil hotel, svinjarija po ulicah, na štantih in na ulicah pa samo moški, ki so čisto preveč vsiljivi. Žensk, razen v hotelu, ni bilo videti. Res čuden svet. Če te kulture nisi navajen, tako potovanje predstavlja kulturni šok. So pa nedavno imeli teroristični napad in pred nekaj leti se spomnim, da je nek domačin hodil po plaži in ustrelil večje število turistov.
Še ena neodločena, 09.06.2023 ob 15:58
Zakaj morje ni lepo? Je voda umazana ali kaj?
v Tuniziji je ogromno morske trave, temna mivka in motno morje. Ni umazano zaradi smeti, ampak morje ni tako kot recimo pri nas. Zelo podobno je v Turčiji in povsod kjer je plaža iz te temne mivke. Men so te države vse super za raziskovanje, ampak če bi šla na morje zaradi morja, pa bi sigurno izbirala med Grčijo in nekaj od Italije.
Od vseh destinacij je meni Turčija top, Tunizija je umazana, hotel zanič Zgoraj berem El Mouradi Djerba Menzel (tržita mislim da Oasis tours in Palma, ta hotel je zanič, to ni 5 zvezdic.
Turki so glede turizma super, sploh Bodrum, morda še Kemer. Nato Egipt, najslabše pa Tunizija, plastični kozarci v 5 zvezdičnim hotelu ?????????? prosim nooooooo