Najdi forum

MORSKA PIZZA

Že dolgo delam doma klasične pizze, pa sem se vprašala, zakaj ne bi naredila enkrat morske? Eno dobro, tapravo – najraje bi kupila v ribarnici primerne morske sadeže, ampak ne vem, kako jih moram potem narediti.

Naj jih dam surove na pizzo ali jih je treba kaj prekuhati?
V mislih imam lignje (zmrznjene ali sveže), kakšen škamp, ribje palčke, repke rakcev, zmrznjene školjke .. ne vem če bi bilo še kaj primernega.

(Ne maram pa kupiti kombinacijo že pakiranih, ker sem enkrat tako delala rižoto z morskimi sadeži in so bili eni kuhani, drugi pa trdi .. skratka zelo slaba izkušnja .. lignji čisto tanki itd.) Tune ne bi dala na pizzo in tudi vložene školjke se mi upirajo.

Kako vi pripravite morske sadeže – jih prej kaj obdelate ali kar tako date na pizzo?

HVALA IN LEP POZDRAV!

Hej!

Ker pice z morskimi sadezi nimam rada in je ne delam, ti svetujem, da malo pobrskas v iskanju( dve leti nazaj) . Je bilo veliko nasvetov.
Vpisi ” pica z morskimi sadezi”.

Lep pozdrav Babi

no, pa sva ze dve,ki ne jesta morske pizze. morske sadeze imam zelo rada, a ne na pizzi. najbolj mi je vsec “klasicna”, veliko pelatov,mozarella,origano,rukola…pa kaksna oliva,kapra…
mislim,da je bilo pa tudi o morski pizzi kar precej napisanega. lp petra

Pizzo vedno lahko pripravi po svoji domišljiji – ne rabiš nobenih receptov. Če so morski sadeži zamrznjeni jih moraš prej odmrzniti in dobro odcediti – čene ti bo pica splavala. Na pico jih samo potreseš in spečeš, ne rabiš jih prej kuhat. Fino je tudi če dobro očiščene školjke ( cele) zapičiš v rob testa, ko je pica pečena se lepo odprejo in pica izgleda kot rožica.
Na pico lahko daš vse kar se ti zazdi – za moj okus pa mora biti vedno veliko paradižnikove omake in sira – brez tega zame pice ni. Jaz pico naredim zelo velikokrat, ker jo ima moj fant zelo rad – pa še hitro je narejena, tako da ostane čas zvečer še za druge stvari.
LP

Tinci, hvala!
Očitno sva eni redkih, ki delata tudi take pizze doma, saj se nihče pred tabo ni oglasil z nasvetom. Zadnjič sem zamrznjene morske sadeže prej prekuhala, pa se ni dobro izšlo.
Naslednjič naredim po tvojem predlogu, verjetno bo kar kmalu.
Lp.

Ja sem kljub mojim leto že kar ekspert v picah vseh vrst :)))- jo spečem vsaj vsakih 14 dni. Na morsko pico zelo paše tržaška omaka. Meni najljubša pica pa je zelenjavna s sirom, komaj čakam poletje.

Tinci, cestitke!
Moja priljubljena pica je Margherita ali pa zelenjavna. Ostalega ne pogresam:)

Se veliko dobrih pic:)))

Ja Babi hvala za pohvale. :))) Redno berem vaše kulinarične mojstrovine in nasvete – ste pravi zaklad znanja, sploh zame, ko se v svet kuhanja še uvajam. No ja začela sem že v 4 razredu s kuhanjem krompirja nadaljevalo se je tako, da me je mama povsem zasvojila s kuhanjem in pečenjem.
Lep pozdrav

Jaz naredim navadno testo za pizzo. Ga razvlečem po pekaču in nanj premažem paradižnik in nariban sir. Nanj potresem morske sadeže ki jih prej odtalim in posplahnem pod vodo. za boljši okus potresem tudi z origanom.
Me pa zanima kako naredite zelenjavno pizzo?
Obstaja kakšna možnost za dietno pizzo?

New Report

Close