MORSKA PIZZA
Že dolgo delam doma klasične pizze, pa sem se vprašala, zakaj ne bi naredila enkrat morske? Eno dobro, tapravo – najraje bi kupila v ribarnici primerne morske sadeže, ampak ne vem, kako jih moram potem narediti.
Naj jih dam surove na pizzo ali jih je treba kaj prekuhati?
V mislih imam lignje (zmrznjene ali sveže), kakšen škamp, ribje palčke, repke rakcev, zmrznjene školjke .. ne vem če bi bilo še kaj primernega.
(Ne maram pa kupiti kombinacijo že pakiranih, ker sem enkrat tako delala rižoto z morskimi sadeži in so bili eni kuhani, drugi pa trdi .. skratka zelo slaba izkušnja .. lignji čisto tanki itd.) Tune ne bi dala na pizzo in tudi vložene školjke se mi upirajo.
Kako vi pripravite morske sadeže – jih prej kaj obdelate ali kar tako date na pizzo?
HVALA IN LEP POZDRAV!

Pizzo vedno lahko pripravi po svoji domišljiji – ne rabiš nobenih receptov. Če so morski sadeži zamrznjeni jih moraš prej odmrzniti in dobro odcediti – čene ti bo pica splavala. Na pico jih samo potreseš in spečeš, ne rabiš jih prej kuhat. Fino je tudi če dobro očiščene školjke ( cele) zapičiš v rob testa, ko je pica pečena se lepo odprejo in pica izgleda kot rožica.
Na pico lahko daš vse kar se ti zazdi – za moj okus pa mora biti vedno veliko paradižnikove omake in sira – brez tega zame pice ni. Jaz pico naredim zelo velikokrat, ker jo ima moj fant zelo rad – pa še hitro je narejena, tako da ostane čas zvečer še za druge stvari.
LP

Jaz naredim navadno testo za pizzo. Ga razvlečem po pekaču in nanj premažem paradižnik in nariban sir. Nanj potresem morske sadeže ki jih prej odtalim in posplahnem pod vodo. za boljši okus potresem tudi z origanom.
Me pa zanima kako naredite zelenjavno pizzo?
Obstaja kakšna možnost za dietno pizzo?