Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek morski sadeži kako

morski sadeži kako

nisem ravno nekaj ekstra v kuhinji, rabim nasvet.
Kupila sem morske sadeže, želela sem jih pripraviti s testeninami.
Ko sem jih dala v ponev z oljem, so školjke dobesedno razlezle, razpadle. Zakaj? prevroče olje?
No, okusno je vsekakor, estetsko malo manj. Bi vseeno lahko uporabila s testeninami? Morda bi dodala še malo tune? Pomoč prosim!!

Ko jih delamo s testeninami je tole najljubši recept: https://www.kulinarika.net/recepti/232/morska-hrana/siroki-rezanci-z-morskimi-sadezi/

Sama tune ne bi dodajala in ja, tudi meni razpadejo, samo se “skrijejo” v testeninah.

Ta recept iz Kulinarike je daleč od pravega, vse je kar nekaj skup spacano. Testenine z morskimi sadeži so nekaj čisto drugega 😉

Ta recept iz Kulinarike je daleč od pravega, vse je kar nekaj skup spacano. Testenine z morskimi sadeži so nekaj čisto drugega 😉
[/quote]

Se priporočam za “pravega”;) Novosti v kuhinji so vedno dobrodošle:)

Tisto iz Kulinarične ni pravo.
To je približno tisto…”ta-pravo”
https://www.gurman.eu/recepti/spageti-z-morskimi-sadezi-2707

https://gastro.24sata.hr/recepti/spaghetti-frutti-di-mare-12185

Ta recept iz Kulinarike je daleč od pravega, vse je kar nekaj skup spacano. Testenine z morskimi sadeži so nekaj čisto drugega 😉
[/quote]

Je čisto v redu recept, samo tisto jajce s smetano na koncu izpustiš.

Ta je skoraj isti kot tisti s kulinarike, samo da je s svežimi školjkami, in je dodana še rdeča paprika, kar je tudi ok.

odvisno je tudi od morskih sadežev, eni so taki zdrizasti, ko jih odmrzneš. Sama vedno kupim sparove budget in so mi bili do zdaj še najbolj všeč. Najprej jih fajn odmrznem in odcedim, vržem v olivno olje s česnom, baziliko in soljo, zraven dam malo pesta, potem pa zmešam s špageti, ta najtanjšimi, št. 1.

kozice, dagnje, lovke od lignjev. česen, olivno olje, vino,sol, poper, sok pol limone, malo bazilike, petršilj na koncu….to je to

z zamrznjenimi ni tako dobro. vsekakor jih je treba odmrznit na zraku (ne v mikrovalovki i pd.), dobro odcediti in stvar čim manj časa pacati

Če ne kupim svežih, kupujem samo zamrznjene od Cool House-a.
Tisti zamrznjeni v vrečah v trgovinah so precej slabši, poleg tega po večini nabutajo v vreče tiste surimi zvitke, ki se mi gabijo. Očitno nimajo kam s tistimi odpadki 🙂

Pripravim jih pa tako, da najprej popražim malo šalotke, dodam morske sadeže, malo vina. Podušim za kratek čas, da vino izhlapi (par minut), dodam pelate, česen (malo), sol. Vse skupaj ne traja več kot 10 min. Repki kozic ne rabijo več kot par minut, enako školjke in lignji (ki iz minute v minuto postajajo trši, medtem ko školjke najprej pobledijo, nato razpadejo). Raznih bazilik, origana in drugih močnih začimb ne dajem v omako, ker povozijo okus morja. Na koncu dodam peteršilj.

Bistvo je v tem, da se morski sadeži ne smejo prekuhat, kar je najbolj pogosta napaka pri kuharicah!

New Report

Close