morski sadeži kako
nisem ravno nekaj ekstra v kuhinji, rabim nasvet.
Kupila sem morske sadeže, želela sem jih pripraviti s testeninami.
Ko sem jih dala v ponev z oljem, so školjke dobesedno razlezle, razpadle. Zakaj? prevroče olje?
No, okusno je vsekakor, estetsko malo manj. Bi vseeno lahko uporabila s testeninami? Morda bi dodala še malo tune? Pomoč prosim!!
Ko jih delamo s testeninami je tole najljubši recept: https://www.kulinarika.net/recepti/232/morska-hrana/siroki-rezanci-z-morskimi-sadezi/
Sama tune ne bi dodajala in ja, tudi meni razpadejo, samo se “skrijejo” v testeninah.
Tisto iz Kulinarične ni pravo.
To je približno tisto…”ta-pravo”
https://www.gurman.eu/recepti/spageti-z-morskimi-sadezi-2707
odvisno je tudi od morskih sadežev, eni so taki zdrizasti, ko jih odmrzneš. Sama vedno kupim sparove budget in so mi bili do zdaj še najbolj všeč. Najprej jih fajn odmrznem in odcedim, vržem v olivno olje s česnom, baziliko in soljo, zraven dam malo pesta, potem pa zmešam s špageti, ta najtanjšimi, št. 1.
Če ne kupim svežih, kupujem samo zamrznjene od Cool House-a.
Tisti zamrznjeni v vrečah v trgovinah so precej slabši, poleg tega po večini nabutajo v vreče tiste surimi zvitke, ki se mi gabijo. Očitno nimajo kam s tistimi odpadki
Pripravim jih pa tako, da najprej popražim malo šalotke, dodam morske sadeže, malo vina. Podušim za kratek čas, da vino izhlapi (par minut), dodam pelate, česen (malo), sol. Vse skupaj ne traja več kot 10 min. Repki kozic ne rabijo več kot par minut, enako školjke in lignji (ki iz minute v minuto postajajo trši, medtem ko školjke najprej pobledijo, nato razpadejo). Raznih bazilik, origana in drugih močnih začimb ne dajem v omako, ker povozijo okus morja. Na koncu dodam peteršilj.
Bistvo je v tem, da se morski sadeži ne smejo prekuhat, kar je najbolj pogosta napaka pri kuharicah!