Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis morsko branje

morsko branje

Ker vidim, da ste podkovani – Noč v Evropi me mika, a je izposojena, pravi frajer Cobis/Opac, se obračam na vas z vprašanjem. Ponavadi mi za na morje, kjer se ponavadi v 14 dneh preglodam skozi nekaj dobrih knjig, vem, kaj bom vzela s seboj. Letos pa sem kar malce izgubljena. Pomoč rabim!
Predlagajte mi knjige, ki ste jih z veseljem prebrali, pa ne Victorie Holt in podobnih, prosim, se bom od preveč cukra raztopila (ali pa zredila).
Sem tip bralke Kot voda za čokolado, Prerekanja, Don Camillo, Zofijin svet, Bridget Jones (a z rezervo), Speči vohun, Eno leto vdova (tega priporočam jaz!), Poletni sestri… torej nič specialnega, pa tudi ne peresno lahkega… Na pomoč!
Moja glava je namreč polna študijske literature in otroških slikanic (ki so sicer kul, sploh zajec Mandi), a malo premalo zame, hi, hi…
Tinkara

Mogoče ob morju še malo južnoameriškega vzdušja. Gabriel Garcia Markez: Ljubezen v času kolere. Pa ne se ustrašit. Kolera igra samo stransko vlogo.

Jaz zadnja dva tedna vsem težim glede J. D. Salingerja, ker sem zmazala njegovi Franny in Zooey ter Varuha mlade rži. Je pa to branje, ki so ga bolj pridni morda že osvojili.

Aja, morda ti bo všeč pa Brina Švigelj Merat, njena zgodnejša dela. Mene sta April in Navadna razmerja zelo prevzeli.

Preberi si Garpov svet, Hotel New Hampshire. Napisal ju je pisatelj John Irving – tako kot knjigo eno leto vdova. Prebrala sem tudi druga njegova dela, zelo so mi bila všeč, vendar se naslovov žal, ne spomnim.
Preberi si tudi Dala sem ti vse življenje – malo pikantna, pa zelo fajn.

Dala sem ti se življenje sem požrla v enem vikendu, zelo kul… moj predlog za druge – Šepet nežne ulice James Baldwin…
LP
T.

Če je še nisi prebrala, ti vsekakor svetujem Majo Novak. Njene detektivke so več kot le detektivke, pa tudi Mačja kuga se krasno bere. Krasna je tudi Herta Muller, predstavljena na portalu Knjižnih moljev. Velika zgodba, tekoče branje. Pa Ljubimki od Elfriede Jelinek – noro, ena mojih najljubših knjig! Za konec pa še ščepec klasike: Prevzetnost in pristranost recimo. Meni se zdi ta knjiga duhovita do amena.

Pravkar opažam, da naštevam same ženske – in prav je tako, a ne? 😉

Kaj pa kakšen roman iz prazgodovine. Meni je zelo všeč serija Otroci zemlje. 4 knjige – Rod jamskega medveda, Dolina konj, Lovci na manute in Plains of passage, ki pa žal ni prevedena v slovenščino.

Prosim za avtorja knjige Dala sem ti življenje. PRIPOROČAM Steinbecka: Grozdi zla, prevod Janko Moder. Sicer klasika, ampak enkratni opisi.

predlagam knjigo : mož na kocki

Dala sem ti vse življenje…

avtor je Zoe Valdes.

Če hočeš branje za vse poletje: Tolkien-Gospodar prstanov. (v angleščini je 100x boljša)

v

Lahko, luštno branje: Una Troy. Molji, eno dobronamerno vprašanje: je ruska literatura postala pri nas terra ignota? Svetujem vam kak grižljajček za pokušino .

New Report

Close