moške obleke – pomoč
Povabljeni smo na poroko. Mož naj bi bil priča. In glede na to, da je drugače bolj športen tip je utopija pričakovati, da ima doma kakšno obleko 🙂 Ima, od valete izpred 20 let, čudaškega kroja in jasno premajhno 🙂
Prosim za pomoč, kam v lj oz. okolici iti pogledat za kakšno obleko, po solidnih cenah, ker bo oblečena verjetno samo 1x, mogoče kdaj če bo res nuja samo rekelc na kavbojke 🙂 Sem sama zadnjič nahitro gledala v imporiumu in pri cenah 800e ali več me je zabolela glava, ker mi je to praktično stran vržen denar, toliko za tistih par ur, kot razcapanec pa tudi ne more it.
Za kak namig kam it pogledat, da ga ne bom vlačila po vseh možnih trgovinah, ker moški kot moški nima potrpljenja – bo še ohcet odpovedal 🙂
Hvala vsem že vnaprej.
Moške obleke imaš v OnaOn (poslovalnice btc in drugje..). Bila sem pred tednom tam, pa imajo še precej zimske kolekcije, tako da je treba na pomladno še počakati. Drugače imajo čudovite obleke tudi v S’Oliverju (City park). Tudi ZARA bi imela kaj za tvojega moškega.
Obleke pridejo približno 400 do 500 evrov, odvisno od zahtevnosti in želja. Se da dobiti tudi cenejše ali pa dražje.
Glede na to, da gre za poroko bi bilo fino imet mal svetlejši odtenek. Ampak če že ravno ne nosi takih oblek (kot pač mnogi) bi bilo fino kakšno sivo … nekaj takega kar bo lahko potem porabil še za krste, druge poroke, pogrebe ipd. Ker verjetno samo ob takih priložnostih nosi te obleke. Dejstvo je, da vsaj ena taka obleka mora biti v omari vsakega moškega.
Če želita biti priči usklajeni z mladoporočencema se je fino posvetovat o bravni niti poroke. Temu primerna naj bo potem tudi srajca oz. vsaj kravata.
Jaz ti priporočam Namo.
Imajo čisto solidno izbiro oblek, po čisto solidnih cenah, predvsem pa prodajalke, ki obvladajo svoj posel, znajo svetovati, uganejo stil in kroj, ki ti ustreza.
Če gresta v soboto popoldne, ko ni nobene gužve, se bosta počutila res kot kralja.
Mi smo to izvedli prejšnjo soboto, za 570 € je mož dobil obleko, tri srajce in dve kravati in zdaj mu do naslednje sezone ni treba več po trgovinah skakat. Vse skupaj s pomerjanjem pa je trajalo dobre pol ure.
Prezadovoljni.
Če je res samo za občasno, potem ne komplicirat in pojdi na obhode v trgovine, ki so bile naštete zgoraj (meni se zdi dobra trgovina za tvoj primer K&O).
Sicer je pa tako…pri oblekah je velikega pomena kvaliteta materiala, “vozlički”, volna… Vse to vpliva na izgled obleke, na rok uporabe, predvsem pa, da je obleka tudi po celodnevnem nošenju še apetitlih 🙂
Tiste, ki imate moške cele dneve v oblekah, kar preverite, kako se jih obleke mečkajo, kakšne zgledajo po letu dni tedenskega nošenja itd. Zato je včasih pametno izbrati kvalitetnejšo obleko (in mogoče ujeti kakšno razprodajo, znižanje, akcijo), ker je kvalitetna obleka enostavno že na videz drugačna.
Kvalitetna obleka pa ne pomeni nujno firma! Pejte pogledat za firbec v Emporium. Pa primerjajte različne Boss obleke (to ni neka huda firma za obleke) – ceno, kvaliteto. Pa poglejte potem še obleke od Zegna ali predvsem Canali (spet glejte različne kvalitete blaga/volne, cene). Ok, Canali obleke so v tujini vsaj 20% ceneje – preverjeno! Pa ne daleč od meje…
Drugače pa…eleganten suknjič in kavbojke…nikoli! To je pa res grozno.