Moški, kakšen odnos imate s svojo mamo?
Hja, kaj pa vem… živimo ca. 400 km proč. Srečamo se nekajkrat na leto – recimo nekako na 1 do 3 mesece. Telefonsko se slišimo večkrat – recimo na dva tedna. Pogosteje, če so v teku kaki dogovori, včasih pa tudi kak mesec mine.
Starša imata svoje navade, jaz svoje. Ko smo skupaj, to včasih kolidira, a navadno ni nekih težav zaradi tega. Če pa se okoliščine tako poklopijo, pride včasih tudi kaka slaba volja.
Sicer pa živimo vsak svoje življenje. Sem ter tja se lotimo kakega skupnega projekta – predvsem pri obnovah objektov, ipd. Sicer pa živimo dokaj vsak zase. Nekih bistvenih razlik med odnosm z materjo ali z očetom ni.
Moj partner ima od nekdaj zelo odprt in odkrit odnos s svojo mamo, vsi po vrsti se objamemo ob prihodu in odhodu, tudi kak poljubček na lice in odkrito ji tudi pove, da jo ima rad in da jo spoštuje.
Sta pa v preteklosti seveda imela tudi bitke, sploh v obdobju, ko se je osamosvajal – so še stara šola, trajalo 10 let, da sta starša dojela, da bo živel na svojem svoje življenje tako, kot njemu ustreza. Ampak zadnjih 10 let je lep odnos, se spoštujeta, pogovarjata redno. Tudi do mene je zelo ljubeč, spoštljiv in čuten.
Midve se dobro razumeva, imava spoštljiv odnos, se večkrat slišiva.