Moški mamo testosteron za bildanje mišic
Takole je: kdor hoče povečat mišično moč, mora mišice obremenit. Ni druge variante.
Tistim, ki jim ni merilo izgled (obseg in zunanji izgled mišic), ampak njihova dejanska zmožnost – vse pohvale.
Nekateri fizično delajo, drugi delajo vaje za moč, tretji hodijo v fitnes, itd; ampak v bistvu pa počnejo vsi isto – obremenjujejo mišice in s tem trenirajo. Za to je fitnes čisto ok izbira.
Jasno, da samo fitnes ni dovolj za dobro telesno pripravljenost.
Kdor hoče bit dobro telesno pripravljen, mora poleg vaj za moč delati še kaj za vzdržljivost, vzdržljivost v moči, gibljivost, motoriko, koordinacijo. Obvezno tudi nek aerobni šport. Potem sledita pa še eksplozivnost in športna tehnika (kateregakoli športa že).
Samo od ukvarjanja s točno določenim športom, brez kakršnih koli dodatnih kompenzacijskih vaj, vaj za moč in razvoj gibljivosti itd., pa tudi nekih rezultatov in napredovanja ne bo. Tako to je. Še plavalci na primer, ki imajo treninge dvakrat dnevno in to praktično vsak dan, hodijo zraven še v fitnes. Zakaj? Ker so očitno ugotovili, da se stvar deluje. Pa niso napihnjeni in našpikani, ampak samo zares dobro telesno pripravljeni. Ena plavalka, ki izgleda čisto normalno, namreč lahko v fitnesu dvigne celo težje uteži, kot nek samovšečen nadopingiran in s praški nafilan tip, ki mu v resnici sploh ne gre za zdravje in dobro telesno pripravljenost, ampak samo za zunanji videz. Ta drugi je na žalost za marsikoga stereotip fitneserja.
V resnici pa v fitnes hodita oba – tako prava športnica kot pozer.
V vsakem primeru pa: bolje fitnes kot nič. Samo fitnes ali pa samo tek je pa približno isti šmorn – v vsakem primeru nekaj manjka.
Samo mimogrede, ljudje v fitnes studijih zganjajo tudi razne cardio treninge. Nekdo je celo omenil aerobiko in spinning. Ma, kaj vse ljudje ne pocno po fitnes studijih. Se mi res ne da nastevati. Ceprav najbrz ne bi skodilo, ker kot kaze, da vecina se ni videla posten fitnes center od znotraj, niti tega kdo vse se vsaj obcasno tam znajde. 😀
Seveda, lahko tudi obeduješ v fitnes “studiu”. Ponavadi so stvari ločene…spinning posebej, aerobika pravtako. Če pa ni pretiranega placa, lahko poskakuješ tudi sredi železja, tamal problem. Ampak če že plačaš, pričakuješ tudi ustrezen plac, termin itd.
In se o nekih steroidnih monstrih…
Svoj cas sem redno zahajal v Gold’s Gyms. Za tiste, ki ne veste, gre za znano verigo fitnes studijev kamor zahajajo najbolj resni “fitneserji”. Pa se tam je bila vecina kvecjumu atletsko postavna, ce to. Pravi builderji, kot si jih vecina tukaj predstavlja, so bili manjsina.
Spodnji link pa je samo povezava o nekem drugem razumevanju.
https://www.youtube.com/watch?v=413K5Hwe82s%5B/quote%5D
Čepke za ušesa bi rabil moški za izvajanje tantrike s tole duhovno prebujeno gospodično moderatorko, da ti prej ezoterična spolna čakra pod popkom dol ne pade. 🙂 Prav simpatična bi bila, če bi znala biti 5 min tiho. 😀
A ti mamica ne da več žepnine za v fitnes? Ti bom jaz dal, da ne boš veš razkazoval svoje čustvene neuravnovešenostle tle in se smilil sam sebi.
Se strinjam Matjažko. Sem pa link dala zaradi tega, kar je on povedal in ne ona. Nekdo pač mora vodit oddajo. V bistvu je pa prav po žensko simpatična, ko želi pametno sodelovat 🙂 Lahko se pa zgornji fitniserji (kakor se Kulturnez) samoimenuje, kaj naučijo iz reakcij gosta oddaje. Recimo malo umirjenosti in argumentiranih odgovorov tistim, ki ne delijo čisto enakega mnenja z njimi.
Zdaj mi je pa jasno zakaj eni visijo cele dneve samo v fitnesu, ker tam lahko pišejo na mon. Tako od jutra do večera naklofajo na stotine postov.
Če v fitnesu goniš kolo, namesto, da goniš kolo v naravi, lahko tipkaš na mon.
Zdaj, če greš nekam v hribe s kolesom ali pa teči ali karkoli že, je bolj težko viset na monu. V fitnesu pa očitno to gre, če ta glavni fitneserji naštepajo na stotine postov.
Logično, da če ti kolesariš, tečeš, smučaš in podobno: potem ni časa, da ti cele dneve visiš na monu in se hvališ kako super zgledaš.
Pa še nekaj. Rekreativni športniki recimo tekači, kolesarji, smučarji, tekači na smučeh, … tudi hodijo nekateri v fitnes (ali pa še raje doma delajo vadbo za moč), amapk kot dopolnitev k športu s katerim se ukvarjajo.
Ne visijo na kolesu v fitnesu, ker vedo, da je veliko bolj učinkovito kolesariti v naravo.
Ne visijo na razno raznih napravah, ampak raje dvigujejo proste utežei, ker je dosti bolj učinkovito.
So pa ljudje, ki se ne zmorejo ukvarjati z nobenim pravim športom, so ljudje, ki se varne počutijo le med štirimi stenami in taki ne počno nič drugega kot, da visijo v fitnesu.
To pa se ne strinjam, ker veš, jaz za moje delo dobim plačo, čeprav dokaj malo, oni ki grejo na fitnes pa to PLAČAJO…. za mene je to velika razlika.
Tako. Jaz kombiniram fitnes, tek, hojo v hribe in visokointenzivne skupinske vadbe.
Pa dobro no, kaj s emorš ti vedno na vsako besedo obesit..
Pa dobro no, kaj s emorš ti vedno na vsako besedo obesit..[/quote]
Na vsako pač ne, na pomembne
Ko ne veš ali je trollanje ali ne…ker jaz sem prej trollal haha, ok ne bom več. Sem mislil da me bo kdo poklical ven ker sem se trudil našteti vse stereotipe o fitnesu.
Edino kaj je “nenaravna mišica” so tisti kreteni, ki si vbrizgujejo olje (synthol) v svoje mišice, ne googlaj če nočeš bruhat haha. Vse ostalo pa si ne znam predstavljati…tudi če nekdo jemlje steroide ima še vedno prave mišice homo sapiensa. Kaj pa misliš da je tisto? Magija? Se pa strinjam da eni pretiravajo in zgledajo kot akcijske figurice. Zanimivo pa je, da takšni ljudje so v bistvu zelo ponižni in skulirani, nimajo več ničesar za dokazat nikomur.
In potem nekdo omeni antično grčijo…kjer so še filozofi dvigovali uteži! Michelangelov David je tudi verjetno dvigoval uteži, tako lepo uravnovešenega telesa ne dobiš z fizičnim delom. Dvigovanje uteži pa gre še nazaj v starodavni egipt…
To je pa čisto druga zgodba. Če imaš zraven še tek, hribe… torej le ne ždiš ves čas za štirimi stenami.
Ne, Golovec se ne šteje med prave hribe. Tako, da ne, nisi car, če greš na Golovec, tudi Šmarna je en mini hribček.
Ja in kaj želiš povedat zdej, razen tega, da si butasta ? Pa hodte v hribe, če vam je to šport, mene to ne veseli.
Jst bom še naprej treniral na 400m, pa dvigoval uteži na fitnesu. Tud sam rad kolesarim, pa zato še ne bom 150km dolge razdalje delal, da bom enmu trollu iz foruma izpadel dovolj kul.
Super, zdaj ti še samo manjka, da manj trapasto otročje pišeš, pa boš lahko kakšno žensko dobil. Ali pa ti jo z Robijem zrihtava. 😉
Super, zdaj ti še samo manjka, da manj trapasto otročje pišeš, pa boš lahko kakšno žensko dobil. Ali pa ti jo z Robijem zrihtava. ;)[/quote]
Kaj pa vem…Nobeni ženski ne bi privoščil kaj tako slabega. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.