Moški mamo testosteron za bildanje mišic
O fuj tak tip.
Taki tipi so všeč samo nekaterim moškim.
Anyone?
Kruta realizacija, da moške mišice najbolj občudujejo drugi moški. Te vprašajo ej stari kako ti treniraš, kaj ješ, koliko benča maš, vsaka ti čast. Ženske pa opažam, da jih preveč lepi moški intimidirajo in jih delajo nesigurne, razen če je sama izjemno lepa in samozavestna. Isto metalci s svojimi lasmi, ne smeš imeti lepše lase kot tvoja ženska hehe.
Bi po moje moški več dosegli s povprečnim telesom, obraz je itak bolj pomemben kot telo. Ne smeš biti lepši od svoje ženske, ampak da se lepo oblečeš in da skrbiš za splošen videz in urejenost, ter da uriš eno ali več veščin v kateri si dober in po možnosti še služiš denar s tem in da imaš socialni status. To ženske pritegne. To je najboljši nasvet za moške.
Je pa neverjetno kako si povprečen človek predstavlja fitnes. Sam sem začel zaradi težav v križu, prej sem samo sedel in jedel fast food, kaki šport to je za neumne ljudi. Ostal pa sem, priznam, da bom lepi in da se bodo ženske lepile na mene. Pravijo ne treniraj za ženske ampak zase, res je, ampak posredno pomaga, mišice dajo samozavest, to ženske opazijo. Ne dobiš pa samo samozavesti, ampak tudi ponižnost, vedno je nekdo boljši od tebe, ne imej se za asa ker to nisi.
In sem si fitnes tudi predstavljal kot neke smrdeče sobe polne steroidov in dretja in metanja uteži po tleh, če pa sem to videl po TV, itak da je res. Pa je ravno obratno, okolje kjer srečaš ljudi iz vseh svetov, okolje kjer dobiš neverjetno podporo, vsak ti je pripravljen pomagati, vsi so tam da se izboljšujejo, noben te ne sodi, si pa sojen od ljudi, ki ne poznajo fitnesa. In potem vidiš, da fitnes več ni dovolj, da se dobro počutiš. Nekaj manjka. Ti rečejo ej stari srce je tudi mišica, moraš delat cardio, itak. In potem še to ni dovolj, nekam okoren si. Ja stari ogrevanje je važno kaj misliš da mi samo uteži pumpamo in začneš delati vaje za mobilnost, raztezne vaje, vau feels good. Pa še kar nekaj manjka, ej stari tvoji možgani so tudi mišica, še njih moraš trenirati. Veš kaj je zakon stari, kakšno knjigo preberi o meditaciji, veš koliko znanja in izkušenj je v njih, moraš skrbeti za svoj osebnostni razvoj. Pa lahko kako fantazijsko ampak jaz ti priporočam meditacijo in jogo, najdi mir in srečo v sebi, pozitivne vibracije zmagajo. Ali pa kar idi na kaki tečaj joge, ful priporočam, veš še oni švarceneger terminator je tudi hodil na tečaje baleta. Jebeni metroseksualci.
Fitnes ti da veselje do zdravega življenja in vsaj za mene je bil vstopnica, da sem začel še hoditi v hribe, plavati, se potapljati na dah, košarko špilam, do tega skoraj vsaki fitneser enkrat pride. Mentaliteto ti spremeni. Sedaj pa razmišljam še o kakšni borilni veščini, samo se bojim da sem malce prestar za kontaktne športe, 30+. Tudi tam ljudje sodijo, da so sami pretepači, ravno obratno. Najbolj miroljubni ljudje trenirajo borilne veščine in sploh pri mladih slišim zgodbe, da če trener izve da si izzival pretepe izven telovadnice dobiš kazen kot npr. stepst se moraš s tremi naenkrat in seveda dobiš po buči. Spet lovijo neko zdravo razmerje med samozavestjo in ponižnostjo.
Ljudje prehitro sodijo, tega ne smeš delati. Sem se pa naučil, da sodijo tisti, ki so nesigurni vase, katerim manjka samozavesti. Uspešni, močni, nabildani, kakorkoli že, ti ne sodijo, ti nudijo podporo ker so sami nekoč bili kjer si ti sedaj. Neverjetno.
Fak sem se razpisal, šala je na tebi kdor je vse to prebral.
@afk
1. ne poznam nobenga ki hodi na fitnes in bere knjige za meditiranje recimo (ali katerekoli knjige for that matter) sploh pa ne če ima zraven še 40+ urni šiht na teden ap vožnjo na šiht in nazaj, pa tedensko 5x fitnes po cca 2ur (z vožnjo tja pa nazaj) pa mu cajta zmanjka…..
2.
Maš prav, največji sodniki so ravno sodniki….. kako nesigurni so 🙂
Jaz sem v 1 letu shujšal dobrih 40 kil….. pa nisem bil en dan v fitnesu. Res je da nimam 7 al 10% bf ampak bistveno več glede na tole sliko:
http://cdn.builtlean.com/wp-content/uploads/2012/09/body-fat-percentage-men.jpg
Bi rekel da imam 25%
Bistveno je da veliko ljudi (ne nujno ti ali kdorkoli tukaj) hodi v fitnes zaradi make upa… Torej zaradi enakega razloga kot si dajo babe puder na sebe da zgleda lepše, uporabnost je sekundarnega pomena, od kod takšen zaključek? Enostavno, dosti mojih prijateljev JAMRA ko mora it delat fizično na vikend, okrog bajte, s flaksarco kosit, kalat drva ipd, ampak to je identičen fitnes za telo kot hodit na fitnes…… če bi jim bilo bistvo mišice in uporabnost moči, ne pa izgled bi jim bilo vsako delo super, ker bi s tem trenirali in pridobivali moč in vzdržljivost.
Da ne omenjam da en moj prijatelj zgleda kar nabit, ampak moč udarca v njegovi roki pa je enaka moji, kje je torej dodatna moč se vprašam? Ni je….
Matkič, koliko let pa že držiš to novo težo?
Kaj si pa spremenil v tistem letu ? Si začel gibat, si spremenil hrano?
Kaj pa konfekcijske številke. Koliko so se zmanjšale?
Hvala.
Razumi ga, nad ženskami je obupal. Kaj še mu ostane? 🙂
Vau bravo 40 kg je velik dosežek! Tako fizično kot mentalno!
Velikost mišice še ne pomeni moč, čeprav načeloma večji je močnejši. Moč je kombinacija mišične mase in optimiziranega živčnega sistema, ki sproži te mišice, ampak je tudi veščina, naučen gib, forma. Nekdo lahko ima velike mišice, ampak če jih živčevje ne zna sprožiti. Zato pa večina ljudi na fitnesu prvo pridobi moč (živčni sistem se aklimira), šele nato pride več mišične mase. Potem pa so še tukaj različna mišična vlakna, ena za eksplozivno moč takoj, ampak niso tako vzdžljive, druge so šibke ampak za dolgotrajne napore, odvisno kaj delaš in kaj treniraš in kakšna je tvoja genetika. Si pa omejen koliko mišic lahko pridobiš tudi z velikostjo zapestij in gležnjev, šibka točka. Kako boš dvignil 100 kg če ti zapestje odpove? Kako boš skočil en meter v višino če ti bo gleženj zvilo?
Jaz pa jih kar nekaj poznam, ki so začeli še z jogo in meditacijo ali pa vsaj z vajami za mobilnost. Saj pravim, različni ljudje iz vseh svetov so na fitnesu, težko je delati stereotipe. Srečal sem zelo malo stereotipov, oni grunti imajo privatne fitnese po kleteh, ni šans da bodo prišli v javni fitnes. Sem pa srečal ogromno pisarniških delavcev, ljudi po 40 letu starosti, ki vidijo da je treba skrbeti za telo. 5x na teden fitnes je zelo dosti, za povprečnega je dovolj 3x po 45 minut. Ampak te zasvoji in hočeš vedno več.
Dvigovanje uteži v ekstremih pozna več vrst ljudi. Enim je važno samo kako izgledajo – bodibilderji. Enim je važno samo koliko kg dvignejo – powerlifter. Eni delajo vaje, ki jim bodo pomagale pri športu. Maratonci pridejo bildati, da si povrnejo malo mišične mase. Večina ljudi se najde nekje na sredini. Večina je normalno hrano, brez praškov (ki itak ne delajo čudežev kot ljudi mislijo), večina niti pomislila nebi na steroide (ki pa delajo čudeže, ampak vse ima svojo ceno). Fitnes je tudi rehabilitacija po prometni nesreči.
Fitnes je pač samo še en način. Lahko greš poleti in pozimi, si prilagodiš življenju.
Si dober v tem kaj delaš. Če nekdo trenira samo badminton bo umrl na prvi igri košarke, novi gibi ki jih telo ni vajeno. Z večimi stvarmi se moraš ukvarjati, ampak če bi se samo z eno, bi priporočal plavanje ali fitnes. Fitnes sam seveda ni dovolj, je pa najboljši za neke pisarniške delavce na primer, ki morda ne želijo biti fit in lepi, ampak samo izgubiti par kg in se bolje počutiti. Za ljudi, kateri prej niso bili vajeni katerekoli fizične aktivnosti. Malo možnosti za poškodbo. Na fitnesu si izbiraš kaj lahko delaš in kako, eni imajo poškodbe od prej in se morajo omejiti, slabi sklepi, težave v križu, vsega boga. Taki ne more košarke špilat, fizičarjenje pa bi ga pokončalo. Tam ni uf zapestje nagaja bom vzel malo manjšo utež, moraš dokončati delo. To je razlika med fizičarjenjem in fitnesom. Fizičarjenje je uničevanje telesa za denar da preživiš, tam je dosti poškodb, zdaj pa ti fizičari za preživetje 40-50 let. Pa tudi niso neki fit, so pač dobri v tem kaj delajo. Reči jim naj pretečejo par km. Če pa enkrat na leto sekaš drva pa bodi tiho, probaj vsaki dan.
Je pa res, da je močen vpliv tudi genetika, eni so po naravi močni, eni hitri,… En bo prvi dan močnejši kot ti, eni bodo delali vaje s katastrofalno formo in ne bodo nikoli poškodovani, eni pa naredijo napačen gib in si kaj pretegnejo. Nismo vsi za vse. Fitnes ti omogoča da najdeš stvari za svoje telo in ga spoznavaš.
Pa če delaš samo sklece in počepe doma, bolje kot nič. Promovirati bi morali zdravo življenje in fitnes je perfekten za to. Isto bi trdil za plavanje. Fitnes je pač najbolj splošen in sramujte se, da grajate ljudi, ki se hočejo izboljšati in jih sodite.
Poanta fitnesa ni, da si najboljši, ampak da si vedno boljša verzija samega sebe.
Aja, če je pa ona rekla…[/quote]
Lahko pa tudi ti napišeš kakšen si, vsaj nakaži, pa leta recimo trideseta, štirideseta, petdeseta …[/quote]
Zakaj ? Da bi tebe impresioniral ? Ne splača se 🙂
Tako mimogrede glede fitnesa:
Najbolj učinkovite so vaje z lastno težo in pa vaje s prostimi težmi. Vse to lahko delaš doma, ne rabiš fitnesa.
Matkić, a ti povem kaj je tu smešno ? Da ti še vedno spadaš med obese ljudi. Vse kar je nad 25 % je smatrano za debelost in ne samo za evropske, tudi za ameriške standarde.
Ta video si poglej, če misliš, da te trollam: https://www.youtube.com/watch?v=DV9cUGQN1rQ
Že tu sem prenehal brat. Fant, ti nimaš blage o čem pišeš. Tale jutuber zgoraj LuiMarco, ima najbolj fucked up genetiko ever, v enem videju je še povedal, da je imel v mlajših letih tako šibke kosti, predvsem v zapestju, da mu je uspelo kar 5krat zlomit roko na istem mestu. Pa ti zagotavlam, da lahko tip zlahkoto benča 100kg. Biceps curle dela z 22kg: https://www.youtube.com/watch?v=Xi7AhjxdkIY
Poglej mu kok ima ozko v zapestju, pa vseeno dviguje take kilaže, ki jih ti niti z dvema rokama ne bi mogu dvignit.
Slaba genetika je samo opravičilo za lenobo. Tudi to, koliko lahko nekdo mesečno/letno pridobi na mišični masi je bolj pomembno od same prehrane, načina treningov, dovolj počitka vmes in še 1000 ostalih faktorjev. Če si smotan, si pač smotan, tu ti ne bo nobena genetika pomagala.
Se strinjam, da je večinoma izgovor za lenobo. Ampak genetika je faktor tega ne moreš zanikati. Zato pa pravim, poanta je, da si boljša vezija samega sebe, samo to si lahko. Tekmuješ samo sam s seboj. Bi lahko od malih nog začel prav trenirati in vzel vse steroide na svetu pa neboš nikoli tako veliki kot tipsoni na bodibilding tekmovanjih.
Bencha 100kg…to se ni za hvalit. Se mu vidi da ga omejujejo mala zapestja. 😛 Je pač naredil največ kar je lahko s tem kar je dobil ob rojstvu. To je spoštovanja vredno. Mister olympia pa ne bo nikoli. Poleg zapetja in gležnjev pa je tudi kako so mišice pritrjene na skelet. Vsak je drugačen in niso vsi za fitnes modele in nikoli in nikdar nebodo kot davidov kip.
Prvo kaj sem našel na googlu:
http://www.weightrainer.net/potential.html
http://www.weightrainer.net/bodypred.html
Emmm to težo +/- 3-5kg držim od konca leta 2010…… torej počasi bo 5 let… .seveda pozimi dobim gor ene 3kg poleti pa spet dol in tako naprej.
Sprememba je bila predvsem:
1. nobenega sladke soka ali česarkoli s cukrom od pijače (samo čaji (zeleni) voda, limonada, pomarančni sok) in tu in tam (za vikend sp rijatli) kakšno pivo ali tri.
2. nikoli jest po 18:00 zvečer
3. Zmanjšat količino vnosa izdelkov z moko (tu predvsem ciljam na kruh, ki je bil izključno še ob zajtrkih)
To in rekreativno kolesarjenje (cca 1.200km poleti) je v 12,5 mesecih prineslo iz 134kg na cca 89kg ob višini 184-185cm…..
Trenutno imam 91kg recimo.
Konfekcijske pa hmmmmm če se ne motim so šle iz rednih XXL ali v najboljšem XL na večinsko L, v številkah pa mislim da danes nosim predvsem tam 48-52 nekoč pa sem redno 58-62 tiste hlače ki sem nosil takrat mi danes praktično padejo dol
Jaz sploh pojma nimam koliko imam bf če sem čisto odkrit, niti me pretirano ne zanima, tisti linkec je tam predvsem da pokažem katera postava je najbolj podobna moji in to je tista pod 25%…..
http://cdn.builtlean.com/wp-content/uploads/2012/09/body-fat-percentage-men.jpg
Lahko da mam 20 lahko da mam 25 lahko da ma 23 lahko da mam 27 ne vem, ampak po postavi mi je najbolj podobna če ne praktično slična ravno tista ki je tu prikazana pod 25%…..
Zakaj bi si sploh kdo želel izgledat tak kot trenutni pro-bodybuildrji ? Ko pa zgledajo, kot navadne spake. Od Arnolda naprej je vse šlo samo še navzdol. Edini bodybuilder, ki mi je imel vrhunsko postavo je bil Frank Zane. Ne kličejo ga zastonj King of Aesthetics. Kaj se nekim smotanim babam zdi vredu, sploh telim na forumu, me pa po resnici povedano boli k.
Btw, če nekdo, ki je težak okoli 70-75kg dviguje 100g, ali več, na poševnem benču, se mu ti papak lahko samo klanjaš. Jaz hodim na fitnes že 5 let, ob različnih urah, pa če sem max 2 taka primerka zagledal.
Poglej, če se ljudje hočejo dobro počutit lahko namesto fitnesa pridobijo moč tudi tako da gredo pucat gozdove, tam bodo imeli liftanje smeti in hojo brez naprav torej v naravnem okolju, potem pucat reke, itd itd itd skratka vse kar počneš v fitnesu z izjemo morda parih vaj, lahko narediš v naravi ob dobrem delu….
Lahko grejo ostarelim ženskam s flaksarco kosit v haloze, bodo meli pravi fitnes, bodo utrujeni kot ne vem kaj, samo naj kosijo 5 ur skup brez pavze, pa da vidim kako bodo roke bolele drug dan….
In tako bi lahko našteval v nedogled…. Osnovno bistvo fitnesa je dobro (to kar si napisal ti) ampak največji nateg je to, da ljudje vidijo to kot ”edini” način za športanje, ker v naravi ko dežuje ipd. je pa že prehudo za te jake ”športnike” ki so takoj prehlajeni 🙂
Kaj naj rečem: čestitke. Glede na to, da držiš že 5 let, pomeni, da je stvar res delovala (da ni jo-jo efekta po kakih čudežnih dietah).
Fenomenalno res, da nekdo zgubi toliko kg in da potem tudi drži naprej tako težo.
In glede na to, da si konkretno zmanjšal konfekcijske številke, je več kot očitno, da si izgubil maščobo.
Veliko ljudi gleda samo na kg, sploh ženske, in potem izgubijo mišice, špeh gre pa samo gor. Kg imajo manj, postavo pa vse bolj mehko, razvlečeno. Če pa kdo nosi dosti manjše hlače kot prej pa je jasen pokazatelj, da je res na pravi poti.
Očitno čestitate samo takim, ki še danes izgledajo za en ku.rac. Da bi izgubil še preostalo maščobo, bi bil pa že vase zagledan narcis brez lifa. Pa povsod piše da je 13-15 % zdrava mera telesne maščobe. Pri 25 % si še vedno bajs…
Se strinjam. Ampak želel sem samo povedati, da na fitnesu je najmanj možnosti za poškodbe, ker se lahko šparaš in delaš po svojih zmožnostih. Najbolj primeren za povprečne ljudi, lahko pa ciljaš v višave. Pri fizičnem delu pa je večinoma isti ponavljajoči gibi, ki se preveč upirajo na določene dele telesa, najbolj na hrbet, težave s križem so zelo pogoste.
Vse stranski moraš biti, vsega po malem, noben ekstrem ni dober. Tudi delavci za tekočim trakom po nekaj letih razvijajo mišične impignente (ali kako se reče) zaradi ponavljajočih se gibov, pa dvignejo par gramčkov in dajo na levo.
Nekateri pa tudi nimamo dosti možnosti za fizična opravila, jaz sem blokovska žival. Enemu kolegu je bilo smešno, ko sem mu dejal, da mu pridem pomagam drva sekat iz veselja, ker še nikoli nisem. Lep primer, fitnes je, nasekaj toliko drv koliko lahko, jutri eno zraven in tako počasi povečuj. Fizičarjenje je, sekaj dokler ni delo končano.
Ali pa ok, strongman trening, ki je bolj naravnan na fizična dela. Potiskanje, vlečenje, dvigovanje hlodov, nošenje velikih tež, prevračanje gum, bičanje z veliko vrvjo,… Sodobni fitnesi gredo bolj v smer vsesplošne fizične pripravljenosti, raztegovalne vaje, kardio, vsega boga vraga in zraven so tudi uteži.
Če delaš samo eno stvar prav iščeš težave s telesom. Fitnes ti zna uravnotežiti vse različne gibe. Ima najmanj možnosti za izgovore in vedno lahko greš. Eni imajo fitnes kot dodatek k svojemu športu, enim je to edini način da se rekreirajo. Ne sodi. Vsakemu svoje. Bolje to kot pa kavč in koka kola. Spodbujaj jih, reči fitnes je super, ampak boš videl kako bodo noge pekle ko grema na hrib. Hočeš občutiti spet tisto pumpo v mišicah ki jo fitneserji tako obožujete, pridi plavat z menoj.
Kaj si ti neka temna točka fitnes sveta, ne sodi ljudi po sebi! Enim je bolj važno, da pojejo tisto pico in torto in kdaj preskočijo trening ker gredo na piknik na čevape. Tebi paše ekstrem in hočeš biti definiran, enim ni do tega. Tudi jaz se najdem tam bolj pri 20-25% maščobe. Pa sem že bil nizko in je bilo po svoje super. Vaje s telesno težo raztrgaš, moč v počepu nekako ne več. Ne moreš biti vse stranski.
Kulturnez don’t let the anger consume you!
Ne smemo soditi po videzu. Recimo glejte Kulturneza, bi ga sodili po njegovem vzdevku? Življenje ironija in kovačeva kobila.
Joj na kaj smo pozabili!!! Itak še ena fora fitnisiranja ko nekdo izve da hodiš na fitnes: “Kaj misliš mudel da ti bodo mišice pomagale pri pretepanju, jaz velike fitneserje asfaltiram kaj misliš da me lahko premagaš ha ha ha lahko?” Alo če bi se hotel naučiti pretepati bi šel k borilnim veščinam. Pa še tam ti bodo povedali, da je pretepanje na cesti največja bedarija. Drugače pa imam taktiko zvij se v klobčič, probaj se ne jokat, zjokaj se in če preživiš kliči odvetnika.
Kulturnež, ne boj se. Če boš ti tu gor napisal kak svoj dosežek, ti bomo z veseljem čestitali ali pa kaj koristnega napisal ali pa kaj takega.
Dejstvo je, da je Matkič ogromno naredil. 40kg shujšati in to s spremebo življenja, ne nekimi čudežnimi dietami ter kilaži obdržati. Bravo.
Se pa še ti pohvali s kakim dosežkom v svojem lajfu pa ti bomo tudi čestitali. Pa naj bo kaj takega, kar je res posebnega.
Hodit fitnes da se boš pretepal je res neumno, hodit kamorkoli da se boš pretepal je neumno, ko pa dobiš za 200€ pištolo in me ne zanima če stoji tam Zavec, Tyson ali Kličko….. potrata časa…
Evo tako zgleda tole 🙂
http://9gag.com/gag/aVXBee2
Jah, ne vem v čem je poanta ponavljat eno in isto stvar 10 let. Izpade kot da mu je zmanjkalo ciljev v lajfu. Men bi bil dost večji car, če bi se zdaj spustil še na 15 %, pa še kakšno utež prijel. Ne pa da se hvalimo kok neki dobro zgledamo, pa kok živimo zdravo, potem pa hodimo v fast food restavracije in se prenažiramo, ko svinje. Pa ne me narobe razumet, tud jst si kdaj privoščim čevapčiče, pleskavice, pice, ampak se to ne dogaja vsak dan. Pa še takrat, ko jem ta junk food, je to samo v manjših količinah in ne presega skupnega seštevka kalorij. Za vas je valda to že obsesija, pretiravanje, narcizem in bogve kaj vse še… Če vam je vseeno za izgled, počutje, vaš problem, mene ta luzerska mentaliteta vaša ne interesira.
Forum je zaprt za komentiranje.