Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški, TIK, TAK, TIK, TAK

Moški, TIK, TAK, TIK, TAK

Ločeni so zaradi otrok ali lastne nesposobnosti izbrati ter živeti partnerstvo?

Sej če se greš pri 50tih starševstvo in “zdržiš” deset let… ve vem kok ti še ostane manevrskega prostora za menjavanje partnerja?

a to si ponovila samo sebe kot pri prvorojencu ☺

tragedija so starši, da otroku ne dajo svobode …

Ločeni so zaradi otrok ali lastne nesposobnosti izbrati ter živeti partnerstvo?

Sej če se greš pri 50tih starševstvo in “zdržiš” deset let… ve vem kok ti še ostane manevrskega prostora za menjavanje partnerja?[/quote]

Krivda ni nikoli na strani otrok. Tako, da ne moreš reči, da so ločeni zaradi otrok.

Pa poglej malo naokrog.
Koliko 23letnikov ima redno in kolikor toliko zanesljivo službo? Bolj malo. Večina jih še študira. Tisti, ki pa ne študirajo pa tudi nimajo kaj prida službe, če jo sploh imajo.
Koliko 23letnikov živi na svojem ? Večina jih je kar lepo pri starših. In nimajo denarja, da bi si najeli svoje stanovanje.

Stanovanje in plača pa sta nujna za preživljanje družine.

Ej, ful neki nisem starš, na katerega bi lahko otroci računali na varstvo od jutra do sutra, nočem se it vrtca, nisem zidala trinadstropne hiše, zato da bi mladi ostali doma pa to. Mislim, če bolje pomislim sploh nočem, da ostanejo doma. Če bom lahko, jima bom seveda pomagala kupit kakšno garsonjero ali kaj, naprej pa po sistemu snađi se druže. Pa ne da svojih otrok nimam rada, ampak ravno zato, ker jih imam. :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ej, ful neki nisem starš, na katerega bi lahko otroci računali na varstvo od jutra do sutra, nočem se it vrtca, nisem zidala trinadstropne hiše, zato da bi mladi ostali doma pa to. Mislim, če bolje pomislim sploh nočem, da ostanejo doma. Če bom lahko, jima bom seveda pomagala kupit kakšno garsonjero ali kaj, naprej pa po sistemu snađi se druže. Pa ne da svojih otrok nimam rada, ampak ravno zato, ker jih imam. :))[/quote]
No ja, in ravno ti si tista, ki je enkrat napisala, da jim ne bi odrekla ničesar, da moraš otroku dat vse kar lahko daš. Od kod sedaj tak radikalen preobrat? 🙂

In kaj je lahko več, kot da pomagaš otroku kupiti lastno stanovanje in iti na pot samostojnosti?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ej, ful neki nisem starš, na katerega bi lahko otroci računali na varstvo od jutra do sutra, nočem se it vrtca, nisem zidala trinadstropne hiše, zato da bi mladi ostali doma pa to. Mislim, če bolje pomislim sploh nočem, da ostanejo doma. Če bom lahko, jima bom seveda pomagala kupit kakšno garsonjero ali kaj, naprej pa po sistemu snađi se druže. Pa ne da svojih otrok nimam rada, ampak ravno zato, ker jih imam. :))[/quote]
No ja, in ravno ti si tista, ki je enkrat napisala, da jim ne bi odrekla ničesar, da moraš otroku dat vse kar lahko daš. Od kod sedaj tak radikalen preobrat? :)[/quote]

Seveda daš otroku vse kar lahko. Dokler je še otrok.
Potem pa ta otrok nekoč odraste in pride čas, ko mora odleteti iz gnezda.
Tak pač je :))

Da mu pustiš, da si ga kupi sam. 😛

V tisti debati je Margot trdila, da ona pač da otroku vse za kar jo prosijo pa četudi je to 5x na dan čokolino…
Torej, če jo danes otrok prosi da pazi vnučka cel teden.. zakaj mu ne bi ustregla? Princip je isti 😉
[sub](Lastno čustveno ugodje)[/sub]

A potem več ne bo tvoj otrok, ko odraste? Ti ne boš več njegova mama? 😉

Skratka, je ene par stvari, ki jih ne morem slišati, ker dobim kurjo polt:

– da se morajo otroci poročit in imeti otroke, saj so že zadosti stari
– da morata ostati skupaj, saj sta skupaj že eno leto, pa še tastari se že poznajo in so ful prijatelji
– da se zidajo hiše z že vnaprej predvidenim prostorom/štukom za “tamlade”
– da je za otroke boljše, da so v varstvu pri starih starših, kot pa v vrtcu
– da se ne rabi šolat, itak je doma zemlja pa kmetija pa to
– da ne rabi po svetu hodit, kaj se bodo potepali, saj jim doma nič ne manjka

Pa še kaj bi se našlo…
Aja, pa seveda tisto, da punca ne sme imeti več kot dva-tri fanta, ampak te teme raje ne bomo odpirali :))))

Margot, pametno razmišljaš. Pa veš kako pogosto se te stvari slišijo :).
Sploh, če si ženska, 30+, neporočena, potuješ in tako naprej :).
Idealna za take komentarje :).

Ja, to pa je tudi jasno, da moramo ženske skrivat, da smo imele že kakega fanta/moškega :). To je strah in trepet za neizkušene tipčke, če ima ženska že kaj izkušenj.

S tabo se je nemogoče skregati. 😀

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Stvari naštete v alinejah so slovenska klasika, kamorkoli pogledaš.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Da mu pustiš, da si ga kupi sam. 😛

V tisti debati je Margot trdila, da ona pač da otroku vse za kar jo prosijo pa četudi je to 5x na dan čokolino…
Torej, če jo danes otrok prosi da pazi vnučka cel teden.. zakaj mu ne bi ustregla? Princip je isti 😉
[sub](Lastno čustveno ugodje)[/sub][/quote]

Ti nas pa zabavaš danes :)))
Tudi ritke sem jim previjala vsake pol ure, pa to ne pomeni, da jim bom pri 20. tudi.
Tole glede stanovanja, da bi si ga moral otrok sam kupiti, je pa čisto nerealno pričakovanje.
Nekdo, ki šele konča šolo (bodisi da je to srednja ali faks) pač ne more imeti na lagerju 50 ali pa 100 jurčkov.
Razen če ne dila droge. Tako da se mi zdi čisto ok, da otroku pomagaš tako (če lahko seveda), da mu daš za polog za nekakšen kredit, obroki so pa potem njegova skrb.

Nedavno so nehote odkrili, da ženska v sebi nosi genske zapise vseh moških s katerimi je imela (nezaščitene?) spolne odnose tako, da imajo njeni otroci tudi vse tiste gene…

Tako da ta strah ni čisto odveč, če nekdo hoče imet gensko čiste potomce…. 😛

S tabo se je nemogoče skregati. :D[/quote]

:))
Daj napiši, če sem še kaj pozabila, zdele neki delam, pa ne morem kr tko iz glave :))

Ti kar uživaj in se ne brigaj za druge.

Margot, saj, če bi se mi dalo bi jim še kako kartico poslala :).

On, a čista rasa te skrbi, zato bi ti kar 20letnice oplodil. Samo res, kaj vse si eni moški namislijo, ker jih je strah ženske z izkušnjami :).

S tabo se je nemogoče skregati. :D[/quote]

Daj napiši, če sem še kaj pozabila, zdele neki delam, pa ne morem kr tko iz glave :))[/quote]

Eh, jaz sem bolj konfliktna :), pa pike dobim že v trenutku, ko se določa, katere igrače so za punčke in katere za fantke. Da o tem, kako naj fantki ne bi jokali, punčke pa ne ugovarjale, ne govorim…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Daj meni pošlji kartico, bom jaz nesel k Margot…. 🙂

Ne vem koliko je tisto z geni uporabno ampak očitno ima neko znanstveno podlago,da več kot je imela partnerjev bolj ima “zmešane” gene.

Ljudje smo vrsta, ki se relativno težko razmnožuje, je treba kar precej dejavnikov met izpolnjenih, da sploh kaj rata. Nap 20letna ženska ima 80% možnosti, da normalno donosi zdravega otroka, štiridesetletnica pa le še 20% in po štiridesetem ta % drastično upada, vsako leto se prepolovi.
Kako se tej podatki vklapljajo v ekonomijo oz v splošno prepričanje ljudi je pa druga zgodba.

Daj napiši, če sem še kaj pozabila, zdele neki delam, pa ne morem kr tko iz glave :))[/quote]

Eh, jaz sem bolj konfliktna :), pa pike dobim že v trenutku, ko se določa, katere igrače so za punčke in katere za fantke. Da o tem, kako naj fantki ne bi jokali, punčke pa ne ugovarjale, ne govorim…[/quote]
Molk je najlepši okras ženske, a ga le redko nosi. (angleški)

Drugače se strinjam z vama le tisto vrstico o varstvu doma bi črtal iz seznama.

Jao, jao, on, ti res verjameš v te zgodbice? Ali te res panika grabi ob ženskah, ki že imajo izkušnje?

Glede na to, da je na milijone otrok zavrženih, odveč, se mi zdi, da se človeška vrsta čisto preveč hitro in preveč enostavno razmnožuje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close