Moški, TIK, TAK, TIK, TAK
Moli boga da je tako. Si predstavljaš, da se motijo in tvoja babica postane nosečka?
Potem lahko rečeš tistemu njenemu stanovanju samo pa-pa
:))
Moli boga da je tako. Si predstavljaš, da se motijo in tvoja babica postane nosečka?
:))[/quote]
Še ena ki je fauš ker je ona mogla nastavljat pi.zdo za bajto jaz pa jo bom dobil zastonj 🙂
:))[/quote]
Še ena ki je fauš ker je ona mogla nastavljat pi.zdo za bajto jaz pa jo bom dobil zastonj :)[/quote]
Mah kje pa, Matkič. Jaz ti ga iz srca privoščim. :)) Samo previden bodi, ker, kaj veš, mogoče se znanost moti, al ma pa kakšna jajčeca u zamrzovalniku (sej veš kake so bakice). Daj ti to raje imej črno na belem, pa notar naj ti to dobro overi. Mogoče ne bi bilo slabo, da bi se še preselil k njej. :))
Daj matjažko odcepi se že ti enkrat od te McDonald`s psihologije in sociologije.
Čas bi že bil, da pogledaš na koledar in ugotoviš, da živimo v letu 2015 in ne v letu 1830. Da živimo v evropi in ne v plemenski skupnosti nekje v afriki.
Danes so ženske bolj tekmovalne med seboj kot navijači Maribora in Olimpije. :-))[/quote]
Arhetip ženske/matere se nič ne spreminja skozi zgodovino, tudi ne pozna besede moderno ali nemoderno. Arhetipi so kulturno neodvisni, torej brezčasni. Zato ne verjamem, da je za večino žensk hladen svet moškega petelinjenja in tekmovanja , grebenja in hladnih razumarskih poslovnih odnosov, ameriški način karierizma v sozvočju z “žensko esenco”, ki je bližje naravi.
Mogoce,ker ima “samo” hceri in bo izumrl njegov priimek? Cisto ugibanje na osnovi zgoraj omenjene debate. Sej ves moski potomci pa to.[/quote]
He,he,he…. vajino pisanje kaže na to o čemer sama razmišljata. Naj vaju pomirim, nič od tega me ne muči, ne izumiranje vrste, ne “izumrtje” mojega priimka 🙂
Debata mi je bila zanimiva pa sem natresel zraven nekaj svojega razmišljanja/vedenja o temi.
Naj vaju spomnim, da debata teče o tem kako se sposobnost spočetja z leti zmanjšuje in da so to celo znanstveno potrdili. Si moreš mislit, kaj vse znanost zmore? Dognali so, da stara mama ne more več spočet otroka pa, če se še tako trudi….
Ne vem pa kaj vaju omejuje, da kljub trudu, ki ga vlagata v zastavljeno temo ne zmoreta dojet te “znanstvene” ugotovitve in se čisto po nepotrebnem zaganjata vame in poleg vpletata še vse druge?
Želita zgolj z zasmehovanjem, mene kot osebe, izničit trditve, ki sem jih napisal? A se to da?
Bolj bi rekel, da s tem kažeta zgolj svojo podobo ;)[/quote]
Hja prav tako ta isti znanstveniki umetno oplojujejo “stare mame”, ki tudi pri 60 rodijo. Recimo, da ni za verjet vsemu, kar preberes.
Drugi so se sami vpletali v najino debato s Spiderjem.
Daj matjažko odcepi se že ti enkrat od te McDonald`s psihologije in sociologije.
Čas bi že bil, da pogledaš na koledar in ugotoviš, da živimo v letu 2015 in ne v letu 1830. Da živimo v evropi in ne v plemenski skupnosti nekje v afriki.
Danes so ženske bolj tekmovalne med seboj kot navijači Maribora in Olimpije. :-))[/quote]
Arhetip ženske/matere se nič ne spreminja skozi zgodovino, tudi ne pozna besede moderno ali nemoderno. Arhetipi so kulturno neodvisni, torej brezčasni. Zato ne verjamem, da je za večino žensk hladen svet moškega petelinjenja in tekmovanja , grebenja in hladnih razumarskih poslovnih odnosov, ameriški način karierizma v sozvočju z “žensko esenco”, ki je bližje naravi.[/quote]
Že že, da so kulturno neodvisni. Arhetipi so kolektivno nezavedno in ostanejo v naši zavesti samo, če jim sami damo osebno podobo in jih tako osmislimo. Ampak da bi jim dodali osebnostne podobe vedno prehajajo skozi osebnostne filtre, kjer se soočijo z izkušnjami… in ugani kdo zmaga. Ponavadi zmagajo izkušnje, in tedaj je OK.
V nasprotnem primeru, kadar pa ravno kolektivno nezavestno (arhetip, ki smo mu dali osebno podobo… vendar se ta podoba ne sklada z realnostjo… pomankanje izkušenj) prevlada pa ima to lahko za posledico manjše ali večje psihične motnje, ki ga prizadeti občutijo kot trpljenje, neprilagojenost…
Tipičen primer je ženska, ki po porodu trpi, ker je v svoji glavi naslikala klasično idealizirano arhetipno podobo matere z otrokom, realnost pa ji da lekcijo, da vse le ni tako idealno. Podoben primer je razočaranje v zakonu z partnerjem… bla bla bla. Junejmit.
In ker danes ženske imajo možnost izobraževanja, so bolj izobražene, bla, bla… imajo posledično več izkušenj tudi uspejo prilagoditi skozi lastne izkušnje arhitipne podobe (ki niso klasično “idealizirane” arhitipne, kot jih slikaš ti) se pač temu primerno obnašajo.
Matjažko je faca po svoje. On se ne pusti motiti, kljub številnim dnevno opaženim pojavnim oblikam samskih bab, akrieristk, feministk, ločenk, razuzdank, liberalk….ne, za njega je esenca ženskost…to pa to pa to. Skor tako, kot da bi napisal, da je esenca moškosti oranje po njivi, približno. V bistvu za to, d atako vztrajno ignoriraš realnost , rabiš kr dost trme in domišljije.
Mah daj, obe z Lepolasko nakladata kot pes teče. Preveč nekega hvalisanja, elitna šola, elitno to, ono, elitna družba, elitna plača…Prej bo resnica, da gre za dve zdolgočasenke, ki sem prihajata po svojo dozo pozornosti.
Vidim, da ste nekateri fasal žulj na tipkovnici zaradi besede elita. Jst vsaj pohvalim mojo srednjo šolo in priznam, da sem se prav odločila.
Poslužila sem se tvojega slenga. Ne moreš večno le ugibati, kdaj pa kdaj se odpravi v knjižnico.[/quote]
GF s samovšečnostjo, oholostjo, domišljavostjo, robatostjo in predvsem prostaško direktno nesramnostjo se ne boš nikomur prikupila.
Kvečjemu se boš še bolj oddaljila in izolirala od ljudi, ostala sama (brez moškega, ker s tabo ni mogoče sobivati), kakor si sedaj, ko nimaš niti ene prave (zaupne) prijateljice, razen površinskih, seveda pod pogojem, če vzdržujejo tvoj nabuhel samolaskav ego, ki je skoz “najpametnejši” in vedno ve vse bolje od drugih. Tudi stik iz moškimi bodo z leti le slabeli, ki jih sedaj vodi v ozadju le motiv po seksualnem in ne prijateljskem stiku, zakaj prihaja do interesa, da se družijo s teboj.[/quote]
Priznam, da sem založila tvojo telefonsko številko. Kaj si tako absurdno jezen, ker se ne slišiva več? Saj sem ti povedala, da si preveč seksualno lačen in je s tabo težko držati neko še smiselno nit pogovora. Glej, se boš moral sprijazniti, a ne.
GF s samovšečnostjo, oholostjo, domišljavostjo, robatostjo in predvsem prostaško direktno nesramnostjo se ne boš nikomur prikupila.
Kvečjemu se boš še bolj oddaljila in izolirala od ljudi, ostala sama (brez moškega, ker s tabo ni mogoče sobivati), kakor si sedaj, ko nimaš niti ene prave (zaupne) prijateljice, razen površinskih, seveda pod pogojem, če vzdržujejo tvoj nabuhel samolaskav ego, ki je skoz “najpametnejši” in vedno ve vse bolje od drugih. Tudi stik iz moškimi bodo z leti le slabeli, ki jih sedaj vodi v ozadju le motiv po seksualnem in ne prijateljskem stiku, zakaj prihaja do interesa, da se družijo s teboj.[/quote]
No, to pa sploh ne drži. Saj ima vendarle mene :))))
Sploh pa tokrat GF ni nič kriva, stopila je v bran kolegu, kar jaz zelo cenim, vi ste pa iz silne mržnje ta detajl najbrž spregledali.[/quote]
Hvala prijateljica:). Vabim te na prižiganje prazničnih lučk, ki bo 27. novembra v Ljubljani.
:)))
He,he,he…. vajino pisanje kaže na to o čemer sama razmišljata. Naj vaju pomirim, nič od tega me ne muči, ne izumiranje vrste, ne “izumrtje” mojega priimka 🙂
Debata mi je bila zanimiva pa sem natresel zraven nekaj svojega razmišljanja/vedenja o temi.
Naj vaju spomnim, da debata teče o tem kako se sposobnost spočetja z leti zmanjšuje in da so to celo znanstveno potrdili. Si moreš mislit, kaj vse znanost zmore? Dognali so, da stara mama ne more več spočet otroka pa, če se še tako trudi….
Ne vem pa kaj vaju omejuje, da kljub trudu, ki ga vlagata v zastavljeno temo ne zmoreta dojet te “znanstvene” ugotovitve in se čisto po nepotrebnem zaganjata vame in poleg vpletata še vse druge?
Želita zgolj z zasmehovanjem, mene kot osebe, izničit trditve, ki sem jih napisal? A se to da?
Bolj bi rekel, da s tem kažeta zgolj svojo podobo ;)[/quote]
Hja prav tako ta isti znanstveniki umetno oplojujejo “stare mame”, ki tudi pri 60 rodijo. Recimo, da ni za verjet vsemu, kar preberes.
Drugi so se sami vpletali v najino debato s Spiderjem.[/quote]
Recimo, da neke osnovne genske raziskave še niso tako “pokvarjene”, ker…. ko začnejo raziskovat še ne vedo točno kaj bodo sploh spoznali skozi svoje delo.
Tisto, da pripuščajo “stare mame”, podobno kot veterinarji krave, je pa zgolj tržna niša od katere določeni ljudje (dobro) živijo. Težko bi jim rekel znanstveniki. Da tak “produkt” prodajo rabijo reklamo, čimveč reklame!
In nekdo, ki razmišlja o tem, da bi nekoč imel zdrave otroke in ima denar, ker si je najprej ustvaril kariero 😉 , si bo dal zamrznit (mlado) spermo/jajčeca za stara leta, ker ga takile članki kot je tisti v uvodu, prepričujejo v to.
Recimo, da ima on pravico, da to stori in seveda sredstva.
Kaj pa otrok, ki se rodi takim “starim staršem”? On nima pravice, do “normalno mladih” staršev?
V naravi takih anomalij skorajda ni in ni jih z določenim razlogom 😉
Nedavno so nehote odkrili, da ženska v sebi nosi genske zapise vseh moških s katerimi je imela (nezaščitene?) spolne odnose tako, da imajo njeni otroci tudi vse tiste gene…
Tako da ta strah ni čisto odveč, če nekdo hoče imet gensko čiste potomce…. :P[/quote]
A je možno, da si malo pomešal? Jaz sem namreč brala en članek o neki raziskavi (ni bil baš poljudnoznanstveni, bolj novička), da DNK zarodka večkrat najdejo v možganih matere.
Nedavno so nehote odkrili, da ženska v sebi nosi genske zapise vseh moških s katerimi je imela (nezaščitene?) spolne odnose tako, da imajo njeni otroci tudi vse tiste gene…
Tako da ta strah ni čisto odveč, če nekdo hoče imet gensko čiste potomce…. :P[/quote]
A je možno, da si malo pomešal? Jaz sem namreč brala en članek o neki raziskavi (ni bil baš poljudnoznanstveni, bolj novička), da DNK zarodka večkrat najdejo v možganih matere.[/quote]
Sem iskal pa ne najdem kje sem bral/poslušal ravno to!
S to raziskavo so želeli ugotovit kako dnk zarodka vpliva/prehaja na mamo in so nehote prišli do ugotovitve, da mama “hrani” tudi dnk vseh svojih nekdanjih ljubimcev….
To bo še zanimivo, če ta zadeva enkrat pride v širšo rabo…. :)))
Čuj, mogoče pa v naravi tega ni zato, ker še noben tega ni pogruntal. 🙂
Čuj, mogoče pa v naravi tega ni zato, ker še noben tega ni pogruntal. :)[/quote]
🙂
Marko ti si še mlad, dej ugasni net pa se loti kakega drugega posla, da ne ostariš prehitro…. :)))
Drugi so se sami vpletali v najino debato s Spiderjem.[/quote]
Recimo, da neke osnovne genske raziskave še niso tako “pokvarjene”, ker…. ko začnejo raziskovat še ne vedo točno kaj bodo sploh spoznali skozi svoje delo.
Tisto, da pripuščajo “stare mame”, podobno kot veterinarji krave, je pa zgolj tržna niša od katere določeni ljudje (dobro) živijo. Težko bi jim rekel znanstveniki. Da tak “produkt” prodajo rabijo reklamo, čimveč reklame!
In nekdo, ki razmišlja o tem, da bi nekoč imel zdrave otroke in ima denar, ker si je najprej ustvaril kariero 😉 , si bo dal zamrznit (mlado) spermo/jajčeca za stara leta, ker ga takile članki kot je tisti v uvodu, prepričujejo v to.
Recimo, da ima on pravico, da to stori in seveda sredstva.
Kaj pa otrok, ki se rodi takim “starim staršem”? On nima pravice, do “normalno mladih” staršev?
V naravi takih anomalij skorajda ni in ni jih z določenim razlogom ;)[/quote]
Jaz osebno sem proti vsakem posegu v “naravo”. Narava pac dela selekcijo in je prav tako. Cedalje vec novodobnih starsev, se odloca za otroka ali mogoce kakega vec, takrat ko se jim zdi, da imajo vse pogoje.Danes je ze problem spoceti otroka po naravni poti in v neki ” normalni starosti”.Zaradi takih trendov, ki jih zapoveduje trenutni nacin zivljenja in posledic, ki nastajajo ob rojstvih otrockov “modernih starsev” imam jaz sluzbo.
Težko je potegnit črto med tem kdaj se še vmešavat in kdaj pustit naravi, da uveljavi svoje zakone.
Poznam primer, ko se je nosečka pri 35 odločila (visoko izobražena), po pregledu na uz, da je njen otrok že dovolj velik in je čas, da se rodi, ker ona ne bo več prenašala teh nosečniških muk… in ker je imela veze so ji opravili carski rez. :/
Ah On, tega pa ne verjamem. Tudi če imaš veze, ti noben ne bo šel delat carskega reza, ker se je nosečka naprdnila, da je že čas.
Kakor hočeš.
A si ti tudi to želela pa so te zavrnili? 🙂
Nisi bila dovolj elitna….. hi,hi,hi….
No, to pa sploh ne drži. Saj ima vendarle mene :))))
Sploh pa tokrat GF ni nič kriva, stopila je v bran kolegu, kar jaz zelo cenim, vi ste pa iz silne mržnje ta detajl najbrž spregledali.[/quote]
Hvala prijateljica:). Vabim te na prižiganje prazničnih lučk, ki bo 27. novembra v Ljubljani.
:)))[/quote]
O super :))
Torej se dobiva zvečer, vsaka na svojem koncu in potem 28. tukaj skupaj vzdihujeva kako je bilo lepo…
Al kako si si ti to zamislila? :)))
Meni na kraj pameti ne bi pršlo, da bi ogrožala še nerojenega otroka in se sama odločila, kdaj bo šel ven…pa dobila trota, ki bi to odobril. Ta zgodba ne štima:).
Jst sem eltina, saj veš…ni izjem:).
Težko je potegnit črto med tem kdaj se še vmešavat in kdaj pustit naravi, da uveljavi svoje zakone.
Poznam primer, ko se je nosečka pri 35 odločila (visoko izobražena), po pregledu na uz, da je njen otrok že dovolj velik in je čas, da se rodi, ker ona ne bo več prenašala teh nosečniških muk… in ker je imela veze so ji opravili carski rez. :/[/quote]
Ves obstajajo tudi druge plati, vseh teh zgodb, ki so zopet aktualne v javnosti.Bi celo verjela tej zgodbi, ki si jo napisal.
Forum je zaprt za komentiranje.