Moški v precepu
Sam si res čisto preveč gostobeseden in povzetek ne pomeni, da dobesedno navedeš do zadnje vejice vse, kaj je rekla prijateljica, kaj si rekel ti, kaj je rekla ona …. prav boleče je brat, kako te je šele poslušat.
Zdaj pa še moj nasvet: nič ne kliči, pojdi k njej trdno odločen in z jasnim načrtom, kako vaju vidiš skupaj.
Moja teta je pokojna že več kot tri desetletja, umrla je mlada. Imela je fajn fanta, pa se ni mogla odločit … mal ga je hecala, včasih napodila, pa potem spet zvabila k sebi. Tip ji še danes nosi rože na grob. Da ne bo še tebe življenje ali usoda prehitela, zberi cojones in pojdi k njej. Več kot spodit te ne more.
Si zbegan, ja in zraven še glumac na kvadrat…svoj “problem” si predstavil sila patetično! Kaki revček, ločen, spoznal žensko svojih sanj…a usoda je želela drugače (nisi jih mogeč strpat v svoje velikooo stanovanje!) ..si raje izbral svobodo..se 3 leta gonil na okrog (beri: porival vse živo!).. Sedaj, pa bi se zgonjen vrnil….k stari “nesojeni” ljubezni..
Komaj čaka, da te vidi!
Zgonjenega, s sejanjem rož in s figo v žepu! Še vedno nezrelega, ki zna pritisnit na emocije, neodločnega in egoističnega!!
Cagav fant še nikol ni pri zauberni spal….
No, tebi je nekako ratalo, a ne za dolgo, ker …ker si cagav.
Zapletel si se z žensko, ki ima otroke za katere mora skrbeti in kakor se bere, skrbi zanje. Želi si tudi moškega ob sebi, ki bi ji v življenju stal ob strani ne pa nekoga, ki se obnaša kot fantič, ki ne ve kaj bi sam s sabo. Ne rabi “še eno dete” za katerega bi morala skrbet in se odločat zanj.
Koliko od teh žensk, ki si jih imel po njej bi bilo pripravljenih bit s tabo in s kakimi nameni?
Četudi greš sedaj k njej in se ji izpoveš kako si se zmotil, kaj misliš, da boš dobil? Da ti bo radostna skočila v objem? Kako bosta otroka gledala nate, ki si njuno mamo navdušil potem jo pa tako nemarno zapustil, razočaral, z nekim bednim izgovorom, da te skrbi zanju?
Mislim, da ti bo vrgla v glavo vse kar ji pride pod roke… kar bo bolje kot, če te popolnoma ignorira, ampak dvomim, da si ti dec, ki bi to hrabro prenesel in se boš spet podelal v hlače…
Če ti vseeno uspe prenesti upravičen izbruh njene jeze, a veš kaj te čaka za tem?
Dvomim, da bo še kdaj tako kot je bilo, ker bo nad vama vseskozi visela senca dvoma in tvoja neodločnost. To je pokopalo tudi tvoj prvi zakon, ker še vedno nisi moški, ki bi vodil, zato ženski ne ostane druga kot, da sama začne vodit, kar nujno vodi v obojestransko nezadovoljstvo in razpad zveze.
Odločit se še enkrat za nekoga, ki te je že enkrat izdal, ko si se mu ponudil na pladnju in tvegal vse, je še bolj tvegano, da ne rečem ponižujoče. Da bi pa skupno prijateljico pošiljal pa vroč krompir v žerjavico pa tudi pove marsikaj o tebi in tvoji odločnosti ter resnih namenih….
Do kdaj boš še tak otroče?
Mogoče se nisem najbolje izrazil.
Sedaj, ko imam informacijo, da je še samska me še toliko bolj vse mika in vleče (poklical, jo obiskal). Če bi vedel, da je v vezi z nekom, se je ne bi drznil jo motit.
Ko pa si se dotaknil/a glede tega, da je zelo malo takih čutnih žensk sem to tudi sam ugotovil in se tega še kako zavedam. Nikoli si nisem mogel predstavljat, da ti ženska ni sposobna dat nekega objema ali dotika. Na žalost so tudi take ženske na svetu.[/quote]
Ženska rabi čustveno oporo, stabilnost v zvezi, še toliko bolj, ker je mati otrok, kar ji lahko nudi le ODLOČEN in ZANESLJIV moški, ki ve, kaj hoče, in ne menceta, omahljivca, neodločneža, ki se obira in leta tuhta, kaj bi in kaj ne bi, potem pa se kot strela z jasnega naenkrat spomni, če bi sprejel 3-letno zakasnelo odločitev. Lahko si prepričan, da si za njo zelo neustrezen moški, saj si 3 leta zbiral pogum in tehtal odločitev – če bi se odločil zanjo. Zasluži si boljšega, če je ženska na mestu, ki je čustveno ne izda, zato ji kar pusti, da gre svojo pot, čeprav je tudi očitno, da te nima namena vzeti nazaj niti pod razno.
Ona rabi SRČNEGA človeka, ne nekoga, ki se ukvarja s suhoparno teorijo Milivojevića in drugih razumarskih neživljenjskih teoretikov, ker se jih ti kot izhod v sili poslužuješ sedaj za usmislitev in potuho za lastno strahopetnost.
Zapletel si se z žensko, ki ima otroke za katere mora skrbeti in kakor se bere, skrbi zanje. Želi si tudi moškega ob sebi, ki bi ji v življenju stal ob strani ne pa nekoga, ki se obnaša kot fantič, ki ne ve kaj bi sam s sabo. Ne rabi “še eno dete” za katerega bi morala skrbet in se odločat zanj.
Koliko od teh žensk, ki si jih imel po njej bi bilo pripravljenih bit s tabo in s kakimi nameni?
Četudi greš sedaj k njej in se ji izpoveš kako si se zmotil, kaj misliš, da boš dobil? Da ti bo radostna skočila v objem? Kako bosta otroka gledala nate, ki si njuno mamo navdušil potem jo pa tako nemarno zapustil, razočaral, z nekim bednim izgovorom, da te skrbi zanju?
Mislim, da ti bo vrgla v glavo vse kar ji pride pod roke… kar bo bolje kot, če te popolnoma ignorira, ampak dvomim, da si ti dec, ki bi to hrabro prenesel in se boš spet podelal v hlače…
Če ti vseeno uspe prenesti upravičen izbruh njene jeze, a veš kaj te čaka za tem?
Dvomim, da bo še kdaj tako kot je bilo, ker bo nad vama vseskozi visela senca dvoma in tvoja neodločnost. To je pokopalo tudi tvoj prvi zakon, ker še vedno nisi moški, ki bi vodil, zato ženski ne ostane druga kot, da sama začne vodit, kar nujno vodi v obojestransko nezadovoljstvo in razpad zveze.
Odločit se še enkrat za nekoga, ki te je že enkrat izdal, ko si se mu ponudil na pladnju in tvegal vse, je še bolj tvegano, da ne rečem ponižujoče. Da bi pa skupno prijateljico pošiljal pa vroč krompir v žerjavico pa tudi pove marsikaj o tebi in tvoji odločnosti ter resnih namenih….
Do kdaj boš še tak otroče?[/quote]
Obsojat nekoga, ko niti ne veš kaj je bilo vse v ozadju, da je zakon razpadel se mi zdi nekak tud nezrelo s tvoje strani in krivične obtožbe. Nimamo vsi nekak normalnih in idelanih partnerjev, da bi lahko užival vsaj kanček, kar si ti očitno. Me prav zanima kako bi ostali tipi gledali na to in sprejeli take odločitve, kot jih je moja bivša, pa niti v najhujših sanjah si tega nisem mogel predstavljat, da bi to res lahko sam doživel, ker nikoli bi se ne odločil imet otrok. Po prvem otroku se je začelo kazat in se lomit, namreč, da je to mamica, ki po 6 mesecih po porodu zaključi porodniški in gre delat, ter pol se znajdi kako naprej z dojenčkom. Takrat sem pač gledal na stvari drugače in rekel se bori za službo in vse, tudi starši so nam priskočili na pomoč. Drugi otrok je bil nenačrtovan in se je zgodba ponovila. Niti ne bom zgubljal besed, da ji nikoli nič ni bilo prav in je skozi iskala dlako v jajcu, kot bi želela da je skozi napeto doma. Ni bila zadovoljna, da je dobila skuhano, še težila je zakaj ni spravljeno. Sploh se ni zavedala, kako je z dojenčkom in niti dve leti starim otrokom vse to izpeljat.
Zdaj si pa zamisli kake pomisleke sem imel, da se preselim na drug konc Slovenije. Komu bi ostali otroci in kako bi dejansko bilo za njih poskrbljeno. Še danes se dogaja, ko otroci zbolijo me pač pokliče in ostanem jaz doma z njimi. Je totalno nematerinski tip človeka (hladna brez čustev) in zato si ne želim, da bi otroci na račun nje bili čustveni invalidi. Ni mi vseeno in jih imam rad, ter jim želim, da kolikor morem jim dam vsaj kanček tistega, kar bi moral otrok dobit.
Za ostalo ti pa ne zamerim, ko mi tako poveš.
Nikakor pa ne drži, da mi je bila želja se kurbat okrog. Nisem pa tak tip človeka, ki bi za vsako ceno vzel žensko, če vem da so stvari, ki me motijo in ne morem prek tega. Lahko nekdo, ki je dal vsaj kaj podobnega skozi bi to razumel.
glej, prvo si odgovori na vprašanje, če zdaj sploh ti veš kaj bi rad in kako bi vse, kar je prej predstavljalo problem, lahko rešil zdaj ter kako trdno bi stal za temi odločitvami. Če imaš namen le biti malo tu, malo tam kot prej, potem enostavno na vse skupaj pozabi. V nasprotnem primeru pa ti ne kaže drugega kot oditi do nje in se izpovedati kako in zakaj si bil takrat v precepu, potem pač bo kar bo in sprejmi njeno reakcijo ter odločitev, kakršna pač bo. Nikakor pa nič ne sili oz. čustveno izsiljuj. Bodi dedc! Vsi imamo tako dobra kot slaba obdobja, tako moški kot ženske in če tega ni pripravljena sprejeti, potem je zelo pod vprašajem, če sta za skupaj (oz. je sploh s kom za skupaj), ne glede na to kakšna se je pokazala.
Oneta in matjažka pa nikar preveč ne poslušaj. Prvi misli, da že ena lastovka prinese pomlad oz. da je taprav in pokončen dedec, če mu je uspelo najt eno sivo miško, ki že iz vzgoje ven ve kje v bajti je ženski mesto Mu pa očitno ta njegova pokončnost malce preseda odkar ima internet in vidi v katero smer se svet vrti, sploh glede seksa in menjave partnerjev).
Drugemu pa ob vsaki takšni temi posveti žarek upanja, da bo morda prav on tisti srečnež, ki bo na to žensko naletel in ki se mu bo vrgla okoli vratu takoj, ko ji bo pokazal svojo knjižno zbirko. :-))
Glej, najprej nacrtovano naredis otroka, ki ti ga partnerka malodane pirine v oskrbo, vsaj tako je razumeti. Nad cemer ocitno nisi bil navdusen. In potem spocneta se enega nenacrtovano? Kaj ni bil eden dovolj? In pricakujes obilico razumevanja ob vsem tem? Predvidevam, da je tudi kup ostalih stvari slo nekako po podobnem receptu. Skratka neodgovorno in naivno.
dobro, kaj pa je zate kurbanje, ce ne to, da das cez en kup zensk v sorazmerno kratkem casu za ne vec, kot posteljne aktivnosti? Ker nekega resnega odnosa nisi z nobeno ustvaril v tem casu.
Nekako je že padla odločitev, da grem in jo obiščem, ter vidim kaka bo reakcija. Kljub temu, pa bom realen in si ne delal nekih velikih upov, čeprav so želje res velike. Če bo sploh pogovor nanesel tako daleč, da bo pripravljena poslušat ji bom povedal vse stvari, ter ji ponudil, kar ji pač res lahko maksimalno dam. Vsaj neki bom mel razčiščeno in potem bom lahko s tem zaključil.
Nikakor in niti na misel mi ne pride, da bi jo kakorkoli izsiljeval.
dobro, kaj pa je zate kurbanje, ce ne to, da das cez en kup zensk v sorazmerno kratkem casu za ne vec, kot posteljne aktivnosti? Ker nekega resnega odnosa nisi z nobeno ustvaril v tem casu.[/quote]
Preberi kaj sem napisal, ker nekaj si očitno izpustil.
Če se z nekom zapleteš, to še ne pomeni, da jo boš poročil ali se vezal, sploh, ko to ugotoviš, da so moteči dejavniki. Nisem in tud ne bom za vsako ceno se z nekom ponovno vezal, ker meni ni v interesu se spet po kakih 10 letih ločit, tako kot nekateri, ki iz osamljenosti ali obupa si ustvarijo novo vezo in čez nekaj časa ponovno ločitev. Pa spet ponavljajo iste napake in zgodbo, ker stvari niso sami predelali in razčistili. Zato pa nekateri imajo za sabo kup ločitev.
ja, ampak vi ga ne razumete!
on ima…. težave :)))))))
Sam res zbegan, dva otroka si nafukal a zdej bi rad pa še ta tretjega?
Pust te starke tukaj, nared tko k piše, predno sploh odpreš gobc pošl kaj konkretnega. Al boš šel spet jezik trenirat (na suho) pa jokat?
kurbanje pomen, da se bojiš kur. Lepolaska se je v mladosti kur bala, na starost pa kurbala. To je razlika.
dobro, kaj pa je zate kurbanje, ce ne to, da das cez en kup zensk v sorazmerno kratkem casu za ne vec, kot posteljne aktivnosti? Ker nekega resnega odnosa nisi z nobeno ustvaril v tem casu.[/quote]
Če se z nekom zapleteš, to še ne pomeni, da jo boš poročil ali se vezal, sploh, ko to ugotoviš, da so moteči dejavniki. Nisem in tud ne bom za vsako ceno se z nekom ponovno vezal, ker meni ni v interesu se spet po kakih 10 letih ločit, tako kot nekateri, ki iz osamljenosti ali obupa si ustvarijo novo vezo in čez nekaj časa ponovno ločitev. Pa spet ponavljajo iste napake in zgodbo, ker stvari niso sami predelali in razčistili. Zato pa nekateri imajo za sabo kup ločitev.[/quote]
Ja, saj prav, da si ne ustvariš zveze kar z vsako. Ampak postavi se v kožo te, ki jo nameravaš sedaj obiskat. V njenih očeh si se malo kurbal okrog. Razen, če ji bo to v uteho oziroma kompliment, da ti nobena ni ustrezala. Problem pa zna bit, ker ti tudi ona ni pred tremi leti. Vsekakor ti želim vse najboljše, le izhodišče imaš bolj slabo.
Če se z nekom zapleteš, to še ne pomeni, da jo boš poročil ali se vezal, sploh, ko to ugotoviš, da so moteči dejavniki. Nisem in tud ne bom za vsako ceno se z nekom ponovno vezal, ker meni ni v interesu se spet po kakih 10 letih ločit, tako kot nekateri, ki iz osamljenosti ali obupa si ustvarijo novo vezo in čez nekaj časa ponovno ločitev. Pa spet ponavljajo iste napake in zgodbo, ker stvari niso sami predelali in razčistili. Zato pa nekateri imajo za sabo kup ločitev.[/quote]
Ja, saj prav, da si ne ustvariš zveze kar z vsako. Ampak postavi se v kožo te, ki jo nameravaš sedaj obiskat. V njenih očeh si se malo kurbal okrog. Razen, če ji bo to v uteho oziroma kompliment, da ti nobena ni ustrezala. Problem pa zna bit, ker ti tudi ona ni pred tremi leti. Vsekakor ti želim vse najboljše, le izhodišče imaš bolj slabo.[/quote]
Žal mi je, sam ti slabo prebereš ali si napačno interpretiraš.
Ona meni ne, da ni ustrezala, ravno nasprotno.
@ Zbegan
Ajde zagrabi že enkrat tist telefon, pa se najavi pri bejbi na “audienco”.
Če te sprejme na pogovor veliko sreče, ampak moral boš biti visok in mehak kot tepih, ob katerega si bo obrisala čevlje in pridno mahat z repom, da se ji zasmiliš. :-))
Če te skensla in odpika se pokrij z ušesi in zapolni za drugič, da cincanje ne pripelje nikamor.
Ajd čao.
Pozabi, brezveze. Ne moreš po 3 letih sprejemat zakasnele odločitve. Si glede vsega v lajfu tako omahljiv? Stoj za tem, kot si se odločil pred 3 leti in idi z lajfom naprej.
Še bolje, pozabi na resno zvezo. osnovna se ti ni izšla, ko je bila šansa za drugo, pa si omahoval. Bodi samski, sej to ni tako grozno.
a sem gor koga pozabil omenit? :-))
Marko, ali si spregledal v prvem postu, da je tudi ona imela kakšno neresno zvezo v tem času (po besedah te kolegice)? Šment! Kaj pa zdaj? Kako se pa temu reče? Ampak, resno no bom začel mislit, da tukaj nekaterim manjka svežih pičičev, samo za to niso krivi drugi oz. tisti, ki jih dobijo.
Me pa resno zanima tudi kakšne bi bile reakcije in odgovori, če bi bila situacija obrnjena. Ah ja, seveda bi bilo spet z njim nekaj narobe. :-))
zakaj bi dec, ki si je že izdal potrdilo, da mu resna zveza ne gre ravno, rad novo tega res ne razumem. Svojo zgodbo začne z ločitvijo. Nadaljuje nekaj v smislu, da je našel eno, za katero je mislil, da mu je lahko resna, a takrat je bil neodločen glede tega. Zakaj še evdno načrtno rine v drek? prvič s emu ni izšlo, drugič pa ni bil ziher, če to sploh hoče, videl je samo ovire. zakaj je dedce tako strah samskega lajfa?
Če je več kot 3 leta jih pokur k stare račune…
“Old flames are like old tax returns,” he tells Jack. “Put ’em in a file cabinet for 3 years and then cut ’em loose.”
Spider, ja revček bi se rad zaljubkal pa crkljal. Verze pisal, kakšnega otročka nareidl, v tretje gre Rado.
a sem gor koga pozabil omenit? :-))
Marko, ali si spregledal v prvem postu, da je tudi ona imela kakšno neresno zvezo v tem času (po besedah te kolegice)? Šment! Kaj pa zdaj? Kako se pa temu reče? Ampak, resno no bom začel mislit, da tukaj nekaterim manjka svežih pičičev, samo za to niso krivi drugi oz. tisti, ki jih dobijo.
Me pa resno zanima tudi kakšne bi bile reakcije in odgovori, če bi bila situacija obrnjena. Ah ja, seveda bi bilo spet z njim nekaj narobe. :-))[/quote]
Vsa čast, da se ti je ljubilo prebrati njegove litanije. A ona je tudi imela avanture (ja, tako se temu reče, če se ženska seli naokrog, he he). In ja, dvojna merila, ne vem, zakaj jih pa ravno na tem področju ne bi imeli, če jih imamo na vseh drugih?
Do kdaj boš še tak otroče?[/quote]
Obsojat nekoga, ko niti ne veš kaj je bilo vse v ozadju, da je zakon razpadel se mi zdi nekak tud nezrelo s tvoje strani in krivične obtožbe. Nimamo vsi nekak normalnih in idelanih partnerjev, da bi lahko užival vsaj kanček, kar si ti očitno. Me prav zanima kako bi ostali tipi gledali na to in sprejeli take odločitve, kot jih je moja bivša, pa niti v najhujših sanjah si tega nisem mogel predstavljat, da bi to res lahko sam doživel, ker nikoli bi se ne odločil imet otrok. Po prvem otroku se je začelo kazat in se lomit, namreč, da je to mamica, ki po 6 mesecih po porodu zaključi porodniški in gre delat, ter pol se znajdi kako naprej z dojenčkom. Takrat sem pač gledal na stvari drugače in rekel se bori za službo in vse, tudi starši so nam priskočili na pomoč. Drugi otrok je bil nenačrtovan in se je zgodba ponovila. Niti ne bom zgubljal besed, da ji nikoli nič ni bilo prav in je skozi iskala dlako v jajcu, kot bi želela da je skozi napeto doma. Ni bila zadovoljna, da je dobila skuhano, še težila je zakaj ni spravljeno. Sploh se ni zavedala, kako je z dojenčkom in niti dve leti starim otrokom vse to izpeljat.
Zdaj si pa zamisli kake pomisleke sem imel, da se preselim na drug konc Slovenije. Komu bi ostali otroci in kako bi dejansko bilo za njih poskrbljeno. Še danes se dogaja, ko otroci zbolijo me pač pokliče in ostanem jaz doma z njimi. Je totalno nematerinski tip človeka (hladna brez čustev) in zato si ne želim, da bi otroci na račun nje bili čustveni invalidi. Ni mi vseeno in jih imam rad, ter jim želim, da kolikor morem jim dam vsaj kanček tistega, kar bi moral otrok dobit.
Za ostalo ti pa ne zamerim, ko mi tako poveš.
Nikakor pa ne drži, da mi je bila želja se kurbat okrog. Nisem pa tak tip človeka, ki bi za vsako ceno vzel žensko, če vem da so stvari, ki me motijo in ne morem prek tega. Lahko nekdo, ki je dal vsaj kaj podobnega skozi bi to razumel.[/quote]
Si prosil za mnenja al nisi prosil? Ne rabiš se zjokat, če ti moje mnenje ni po godu, ker te ne obsojam.
Napisal sem kaj te je po mojem, pripeljalo do tega kjer si sedaj – tvoja neodločnost.
Ko ti je ona ponudila, da bi živeli skupaj si našel kup razlogov/težav zakaj ne bi, namesto, da bi poiskal rešitve. Pišeš, da so se ti njeni otroci smilili, ker bi zapustili domače okolje, v resnici pa je bil to zgolj tvoj izgovor.
Že prej si imel kup pomislekov, sedaj pa nad vama visi še senca dvoma, ker sedaj ženska ve, da si cagav + nezanesljiv. Sam sebe si spravil v podrejen položaj, ko se ona odloča kaj bo naredila s tabo…
Je to tvoje “domače okolje” in zato sam sproduciraš take situacije, ko se nekdo namesto tebe odloča ?
Forum je zaprt za komentiranje.