Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški v precepu

Moški v precepu

Glej poudarjeno.
Imam znanko, ki ji ni tega treba. Z možem sta se zmenila, da bo ona doma skrbela za gospodinjstvo in otroke, on pa zasluži dovolj, da lahko krije vse stroške. Pravi, da mu je več vredno, da so otroci z mamo, da je dom poštiman, kot pa tistih par 100 € več. Priznava ji vlogo zaposlene ženske, ona svojo službo pač opravlja doma. Ko pride mož domov, je vse pospravljeno, skuhano, oprano, pregledane domače naloge itd. Oni samo še skup pojejo in gredo ven na lepše. Ženska si privošči barvanje las, obleke, ji on daje denar za to, ji ne gleda pod prste, saj si zasluži, saj zanj in za njegove otroke skrbi. Okolica se pa zmrduje, kako je ona lena in da samo mož dela. A razumeš ti to budalost? Tudi če ženski ni treba, je prisiljena sprejeti mentaliteto, da samo če zasluži denar, je dobra.[/quote]

Da ne izhajaš iz sebe. Samozavestna ženska oz. par, kaj drugi menijo ali kakšna regionalna mentaliteta prevladuje nekje, prav malo briga. S kom bosta prijateljevala, odločata sama.[/quote]
Ne, znanka in njen mož sta že zadovoljna in jaz sem tudi pohvalila njuno stališče. Mi je pa ona potožila, da jo včasih zmotijo čenče sosed, ki ji pridejo na uho. Vsi se lahko sprenevedamo, da nas baš briga, kaj si mislijo drugi, a čisto vseeno nam pa le ni, kaj si ljudje o nas mislijo. Že zaradi otrok, ki se lahko hitro počutijo manj vredni, če jim take čenče na uho pridejo. Seveda znanka in njen mož ne mislita spremeniti svojega življenjskega stila zaradi vaških opravljivk. Ampak marsikdo pa to naredi. In mu, roko na srce, to ne gre preveč zameriti, je pritisk zelo močan.
Zamisli si otroka, ki ga zafrkavajo vrstniki. Tisočkrat mu lahko rečeš, da ni važno, kaj si mislijo drugi, a on se še vedno sekira. Otroku je pomembno, da je sprejet s strani okolice. Pomembno je tudi nam, le da smo to potlačili vase. Žal. Globoko v sebi se vsi vsaj nekoliko mimo sebe in svoje volje prilagajamo družbi in to celo opravičujemo z nekimi višjimi ideali.

Otrok se mora naučiti prepoznavati dobre in slabe ljudi. Ga učiti, da se mora prilagajati drugim, da ga bodo sprejemali, je popoln recept, da vzgojiš nesamozavestnega otroka, ki bo vedno žrtev okolice, saj mu nikoli ne bo uspelo zadostiti vsem, da bi ga vsi sprejemali. Bolj se bo trudil, bolj bo obupan in sčasoma depresiven.

a bejž no!!!! :-)))))) Če se ne motim, je avtor te teme imel prav pomisleke glede (njenih) otrok in mu pravite zdaj … kako že? :-)))))

a bejž no!!!! :-)))))) Če se ne motim, je avtor te teme imel prav pomisleke glede (njenih) otrok in mu pravite zdaj … kako že? :-)))))[/quote]

Točno to kar si želel povedat, sam so se ulovili skozi zapletanje zgodbe.

a bejž no!!!! :-)))))) Če se ne motim, je avtor te teme imel prav pomisleke glede (njenih) otrok in mu pravite zdaj … kako že? :-)))))[/quote]

Točno to kar si želel povedat, sam so se ulovili skozi zapletanje zgodbe.[/quote]

Samo, da je njemu to bil izgovor, ker res ne verjamem, da je bil tak vizionar. Lahko bi se pa on preselil k njej, ker itak ima skrbništvo nad njegovimi otroki bivša žena. Pa bi odpadla dilema v zvezi s počutjem njenih otrok. Vsi bi bili zadovojni, no morda bi se on moral voziti malo sem in tja, pa otroc tudi na vikend, ampak, saj takih parov ni ravno malo. Tako, da …

pa se najde kaksna ves..ti pac ne poznas nobene..to ne pomeni, da ne obstaja.

Pa nej obstaja, bmk.

trudi se kolkr hoces, da se ti jebe za vse..dejstvo je, da si eno custveno prizadeto bitje in se izogibas zenskam in prisegas na samskost ravno iz istega razloga kot jaz moskim…lepolaska pravi
da smo custveni kripli..hja mogoce tut.
Tebe je skoda za razliko od mene..Sem prezivela dost in ne zamujam nicesar.

trudi se kolkr hoces, da se ti jebe za vse..dejstvo je, da si eno custveno prizadeto bitje in se izogibas zenskam in prisegas na samskost ravno iz istega razloga kot jaz moskim…lepolaska pravi
Tebe je skoda za razliko od mene..Sem prezivela dost in ne zamujam nicesar.[/quote]
To dejstvo obstaja samo v tvoji glavi. Si v weak mind stanju, ki ga očitno zavračaš in projeciraš na druge. Če se sama počutiš kot čustveni kripl, je to tvoj problem.

Točno to kar si želel povedat, sam so se ulovili skozi zapletanje zgodbe.[/quote]
Nič se nismo ulovili, ampak nekateri površno berete. Nikjer ne pišem, da odobravam tega, da ljudje podležejo pritisku okolice. Jaz le priznavam, da ta pritisk je in da nas psihično obremenjuje. Konec koncev navajam, da podpiram odločitev znanke, ki ne hodi v službo, čeprav jo okolica obsoja.
V avtorjevem primeru je on pač podlegel pritisku okolice, kateri pa se za nameček sploh še ni zgodil. Namesto, da bi k problemu pristopil konstruktivno, se je raje umaknil in to je strahopetno dejanje.
Jaz priznavam, da je pritisk okolice močna zadeva, priznavam celo, da to tudi mene osebno obremenjuje (in verjamem, da tudi večino od vas). Ampak vem, da se mu je moč uspešno upirati in živeti kot se nam zdi prav. Ni pa enostavno, kot bi pritisnil na nekakšen “b.m.k” gumb.
Še enkrat: Ljubezen, če je prava, premaga vse ovire.

Tebe je skoda za razliko od mene..Sem prezivela dost in ne zamujam nicesar.[/quote]
To dejstvo obstaja samo v tvoji glavi. Si v weak mind stanju, ki ga očitno zavračaš in projeciraš na druge. Če se sama počutiš kot čustveni kripl, je to tvoj problem.[/quote]
Ok…poleg zgoraj navedenega si se idiot.
Jaz si priznam, ti si pa se zelo daalec od tega.

Pa tudi če je on tak, pa kaj? kaj mu kr naprej solite pamet, kakšen je? Kje so pa tisti vaši sanjski princi? Še evdno ej vaša babja realnost ta, da tukaj kulturnežu težite.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sej pravm, samo želijo si, da bi bil tak. Bi se takoj mau bolj počutla, ko bi vidla, da je še kdo drug v istem dreku 🙂

Ti si pa njegov odvetnik ali pa vidis tudi sebe v napisanem?
Casi princev so ze mimo.Zame niti ni cudno, da se tukaj kratkocasim, ko pisem komentarje, ki vas nekatere spravljajo ob zivce.Sicer sem tukaj aktivna nekaj mesecev za razliko od vas veteranov.
p.s.
Verjel ali ne, sploh nimam slabih namenov, ko kaj napisem, res pa je, da se vcasih pustim sprovocirat in odreagiram z enakim nazaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close