Moški! Vi tudi kopičite delovno orodje po tridesetem letu?
Anonimno 7477, 24.10.2024 ob 13:17
Jaz tudi kar dosti zmečem za orodje.
Hkrati pa veliko orodja tudi zavržem, saj se izrabi, pokvari, zastari.
Če orodje uporabljaš, pač ni za večno.
Hkrati tudi po 30 letu človek ni več toliko močan, da bi na roke delal vse stvari.
Ko sem prenavljal kurilnico in moral razbiti precejšen kos betona, nisem poprijel za macolo, ampak sem šel kupiti električno rušilno kladivo.
Kurilnica je obnovljena, te mašine (stala je 160€) pa ne rabim več in sem jo za nedoločen čas posodil prijatelju.
Jaz imam pa od enega drugega prijatelja tako za nedoločen čas izposojen mešalec.
Tako je … Če ženske rade zbirajo cote, čeveljčke, torbice, šminke … pa imamo lahko tudi moški svoj hobi … mašince, ki spuščajo lepe zvoke. 🙂 Tudi jaz zapravim kar veliko za delovno orodje. Sicer ne mesečno, ampak ko rabim, kupim, pa če stane 100 evrov ali pa 1000 evrov, pa če tudi potem 5 let visi na steni v eno.
Sem nekaj let kupoval lidlovo el. orodje, ker se mi je zdelo škoda denarja za to, kolikor rabim orodja. V glavnem, mašine so crkavale ena za drugo, tudi baterije so se spraznile zelo kmalu … In če sem enkrat rabil vbodno žago, sem si šel kupit makitino. Če sem rabil štemarco, isto makitino … v bistvu imam toliko makitinega orodja doma, da bi lahko prodajal .. Isto tudi žena včasih reče, kaj boš vse s tem … ampak ko se rabi, imam. Najhuje je, ko rabiš nujno, pa nimaš. Lidlovo orodje sem pa vse dal sosedu, ki je bolj reven in nima ravno toliko denarja, da bi si na veliko kupoval orodje, je pa priden in zna delati z orodjem.
Žena sicer nima nekega nakupovalnega fetiša, ampak vseeno se najdejo stvari, ko za brezveze zapravi nekaj denarja, kjer čez pol leta ugotovi, da ni za nikamor drugam, kot samo za v smeti … Ampak ok. Jaz kupujem orodje, ona pa kitajsko robo. 🙂
Moj je isti!!! Star dobrih 50 let, zivimo v relativno novi hisi (se pravi ne rabi delat kaksnih projektov), on pa skladisci vso mozno orodje iz lidla in hoferja. Pravi da kupuje zato, ker je ugodno in kvalitetno in mu bo zagotovo kdaj prislo prav. Imava dve garazi ampak je svojo v zadnjih petih letih tako napolnil s tem orodjem, da svoj avto raje parkira zunaj. Imava povprecni placi, kredit, tri majhne otroke za prezivet in kaksnih 100 manjsih ali vecjih novih kosov orodja, vse zapakirano. Jaz mislim, da je pri mojemu to bolezensko oz hobi. Ampak zanimivo, da moj kupuje orodje samo v teh dveh trgovinah. Vedno kupi vse, kar imajo. Jaz sem obupala in mu ne recem vec nic.
Anonimno 1598, 06.11.2024 ob 22:07
Jst od orodja nimam nič po službi grem na pivo osvajam mlade natakarice kdaj ksno kresnem veliko sem na telefonu kjer iščem ženske za sex najraje vezane osamljene ker njeni moški samo delajo in nimajo časa zanje
Saj, za to si dober, za vse ostalo si pa moški, ki se bi ga morala vsaka izogibati … tudi za “kresnit”.
on pa skladisci vso mozno orodje iz lidla in hoferja. Pravi da kupuje zato, ker je ugodno in kvalitetno in mu bo zagotovo kdaj prislo prav.
Ja, lidl in hofer mata tako taktiko, da to orodje dobijo parkrat na leto, ni pač vedno na voljo, potem te pa že malo žene k temu, da kupiš, ko imajo, ker veš, da vsaj par mesecev ne bo.
Ni vedno na zalogi, kot npr. raznih bauhausih ipd. Pa tudi je relativno kvalitetno in ugodno. Tudi moj fotr kupi kaj tako na zalogo od orodja, ampak na koncu je še vse prav prišlo.
Kupi pa kdaj kak kuhinjski pripomoček, ki ga uporabi točno 1x, potem pa nikoli več. V kuhinji maš neke take specialne zadeve. Ne vem, aparat za peko kokic pa neke mašine za sladoled pa podobno. Če maš lonec pa pokrovko, tega ne rabiš, si kupil neko podvojeno kramo. Ali pa neki rezalniki ne vem kakšni. Maš dobro nabrušen nož, pa ne rabiš kaj več.