Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Moški zakaj ne zaprosite svojih dolgoletnih deklet?

Moški zakaj ne zaprosite svojih dolgoletnih deklet?

Ker se mi zdi da če sta dva že dlje par in mu je ženska tudi rodila že otroke, se mi ne zdi lepo da moški vsaj ne vpraša svoje ženske ali je za poroko.
Poznam precej moških ki živijo v izvenzakonski skupnosti z partenrko s katero imajo otroke, pa se nočejo poročit.
Kaj jim je? Le kako v družbi imenujejo svojo partnerico, ko so recimo pri 50-ih? Punca, partnerica, baba?

Fantje dajte se no opogumit, vsaj vprašajte jo..

zakaj pa bi ker bo itak rekla ne

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Eni se pač ne želimo poročiti samo, da bomo partnerici rekli žena. Poroke niso več v modi. Sploh glede na dejstvo koliko je ločitev.

Zato ker kljub skoraj dvema skupnima desetletjema in dvema otrokoma OBA ne vidiva nobenega smisla v poroki. Razen dodatne fešte ni nobene razlike popolnoma nikjer. Fešto pa lahko prirediva tudi brez tega.

Potem jo pa že enkrat naredita. Svatje čakajo.

Razumem da poroke niso več v modi, pa da pri nekaterih primerih pač oba nista zato..
Kaj pa če ona bi, pa je tiho? Nekatere ženske si potihem želijo poroke pa upajo da jih bo moški zaprosil. Jih niti nočete vprašati kakšno je njihovo mnenje?

Se popolnoma srinjam.

V moji družbi 16 kolegov, nas je 9 neporočenih, 4 poročeni, 3 samski (stari med 29-42)
Poletni piknik priredimo vsako poletje za cca 50-60 povabljenih, poroko bi pa samo enkrat.

Povej mu, kaj si želiš, ne pa da kot plaha srnica upaš, da se bo sam spomnil. Sicer pa verjetno itak veš, kako razmišlja o poroki, menda sta se že kdaj pogovarjala o tem ali kako?

Kakšen smisel sploh ima poroka ?
Delati nekaj samo zato, kar si je nekdo že pred ne vem koliko časa izmislil ?

Smisel je mogoče v tem, da bi osrečil žensko ki je veliko pretrpela in rodila otroke, ki se razdaja za družino, kuha lika pospravlja..
Mogoče bi pa to ženski veliko pomenilo..da bi se počutila cenjeno, zaželjeno.. Nekatere pač želijo da moški naredijo prvi korak.

…iz avtoričinega posta prav veje upanje, čakanje, kdaj končno jo bo partner zasnubil – vprašaj ga ….,
za druge naj te pa naj ne skrbi – nama več kot ustreza, na koruzi. Vračam pa žogico: in kaj več imajo poročeni?
In ja, kaj je narobe z “življenjskim sopotnikom, partnerjem” itd … meni je tako poimenovaje veliko lepše, kot pa “žena, mož”, če že hočeš vedeti …

Smisel je mogoče v tem, da bi osrečil žensko ki je veliko pretrpela in rodila otroke, ki se razdaja za družino, kuha lika pospravlja..
Mogoče bi pa to ženski veliko pomenilo..da bi se počutila cenjeno, zaželjeno.. Nekatere pač želijo da moški naredijo prvi korak.[/quote]

O džizus krajst……………………

Mogoče bi pa to ženski veliko pomenilo..da bi se počutila cenjeno, zaželjeno.. Nekatere pač želijo da moški naredijo prvi korak.[/quote]
Od kdaj pa je poroka garancija za srečo in cenjenost in…..?

Odgovarjam zgolj avtorici…..

Mogoče zato, ker niso moški!?

lp,D

v vsakem primeru je poroka tista ta prava, kadar je želja in odločitev obojestranska, drugače je to pač samo poroka na silo oz. vsiljena poroka, kar pa ni ravno ok…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Navedi le en dober razlog za poroko! Razen seveda neke potrditve, ki to ni!!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Kaj pa je smisel živeti na “koruzi” in to potem prijaviti na uradu.

Kaj pa je smisel imeti skupne otroke?

Kaj pa je potem smisel biti “zvest” partnerju?

Hja kakor za koga, se pa bojim se da v življenju zmaga vedno močnejši. zato vedno pbvelja tisto močnejše mnenje.

kaj?!

Iz katerega stoletja pa si ti? Še iz časov trpečih cankarjanskih mater?
Sej človek ne more verjet, da obstaja tako razmišljanje leta 2012…

Mene npr. moj partner niti slučajno ne bi osrečil, če bi se hotel po skor 20 letih skupnega življenja poročit. Že od samega začetka ne meni ne njemu ni do tega, pa se imava kljub temu fajn. In verjemi, da se tud brez poročnega prstana počutim zelo cenjeno in zaželjeno še pri svojih petdesetih.
Kar se pa razdajanja za družino tiče – se “razdajava” oba. Oba kuhava, pospravljava… No, edino lika pa on res ne 🙂

Ah se mi je kar zdelo da ne bom dobila nobenega konkretnega odgovora.
Želela sem pač slišati mnenja moških ki so v taki situaciji, dobila pa sem odgovore žensk in (pre)mladih neresnih fantov.

No mogoče zato, da vas agencija, če bosta s partnerjem na drugem koncu sveta, in se bo njemu kaj zgodilo in bo pristal v bolnici, ne bo po koncu počitnic poslala domov, ker zavarovalnice priznavajo pravico povračila stroškov samo zakonskim partnerjem?
Morda zato, da vas bodo v bolnišnici spustili kot zakonskega partnerja zraven?
In morda še za kar nekaj drugih pravnih fint, ki so za zakonce drugače urejene oz. olajšane v primerjavi s koruzniki.

Ne vem, kaj hočete dokazati s tem večdesetletnim koruzništvom, tega, da ljubezen ni odvisna od poroke, zagotovo ne!

???
pa nisi ravno gladek-ka – o tem, čemer ti pišeš, nima realnost nobene zveze.
Je hudo, kaj, če si na silo poročen, pa je treba zdaj še drugim “modrovat” in trosit nesmisle?

Kaj pa je smisel živeti na “koruzi” in to potem prijaviti na uradu.

Kaj pa je smisel imeti skupne otroke?

Kaj pa je potem smisel biti “zvest” partnerju?

Hja kakor za koga, se pa bojim se da v življenju zmaga vedno močnejši. zato vedno pbvelja tisto močnejše mnenje.[/quote]
Smisel obstaja le v naših glavah.
Za svoja prepričanja iščemo potrditve in potem menimo, da ima neko naše prepričanje, tudi nek smisel.

Veliko ljudi izhaja iz nekega ideala, ki so nam ga forsirali preko pravljic, kjer je na koncu zapisan tisti znameniti stavek, ki pravi, da sta se poročila in živela srečno do konca dni…In na podlagi tega pravljičnega stavka potem večina verjame, da je poroka potrditev in neko zagotovilo, da bosta dva lahko srečna.
Realnost je seveda povsem nekaj drugega. 🙂

Poroka je zato lahko še en dodaten pogoj, ki med dvema vnese razdor in nas ločuje. Kar potem v resnici pomeni še manj prostora za sprejemanje in ljubezen.
Torej..Smisel ni v sami poroki, ampak v realizaciji nekih prepričanj, ki nas delajo še bolj sebične.

Moje mnenje si slišala oz. prebrala. Če ga nočeš videti, je pa tvoja stvar.

Po slovenskih zakonih je izvenzankonska skupnost izenačena z zakonsko. Tvoje pisanje je iz prejšnjega stoletja, ko je to mogoče res veljalo. Zavarovalnice krijejo prevoz tistemu, ki je naveden kot upravičenec, nima zakonski stan nobene zveze s tem. Kaj bluziš?
In zakaj moj partner ne zaprosi mene? Ker ve, da bi dobil košarico.

Ti je že nekdo napisal, da je v Sloveniji zunajzakonska skupnost izenačena z zakonsko zvezo. Torej zaradi tovrstnih zadev se ni treba poročit. Verjemi, vse funkcionira, te spustijo v bolnico, zunajzakonskega partnerja lahko uveljavljaš kot vzdrževanega družinskega člana, lahko deduješ po njem… (moje izkušnje + izkušnje prijateljev).

Aja, pa s tem, da nisva poročena, nikomur nič ne dokazujeva. Nama ni treba. Je pač dovolj, da sva skupaj.
Bi prej rekla, da se s poroko nekaj dokazuje…

New Report

Close