Moški zakaj ne zaprosite svojih dolgoletnih deklet?
Se mi zdi, da si ti precej nezrela. Zakon je preživet institut, ki je kao v preteklosti zagotavljal “varnost”, zvestobo in ostale oslarije, v katere verjamejo samo še dinozavri.
Midva z mojo se ne varava, imava vse skupno, si vse deliva, se prebijava skozi dobro in hudo skupaj. Poznam pa kar nekaj poročenih parov, kjer to ni tako. Kaj je torej zakon?
Se mi zdi, da si ti precej nezrela. Zakon je preživet institut, ki je kao v preteklosti zagotavljal “varnost”, zvestobo in ostale oslarije, v katere verjamejo samo še dinozavri.
Midva z mojo se ne varava, imava vse skupno, si vse deliva, se prebijava skozi dobro in hudo skupaj. Poznam pa kar nekaj poročenih parov, kjer to ni tako. Kaj je torej zakon?[/quote]
Zakon oz poroka je javna zaobljuba (civilna ali cerkvena), da želiš s tem partnerjem živeti skupaj, si ustariti dom, mogoče družino, deliti premoženje, skupaj preživljati vse lepo in slabo, kar te čaka. Enako najbrž deliš in ustvarjaš, četudi nisi poročen. Gre za deklarativni učinek. S tem dejanjem nekako javno izraziš, da to planiraš.
Ali to uspe ali ne, je pa druga stvar.
Mi je smešno, ko neporočeni kot argument proti poroki navajajo ločitve. Ja, sej neporočeni tudi grejo narazen. To nima veze.
Ja, torej kaj je razlika? Da tebi in še neakterim pomeni to neko deklaracijo? Prav, ampak to še ne pomeni, da pa drugim tudi. Torej, kje je že problem? Aja, da je avtorica čist nesrečna, ne upa si pa tega zinit svojemu partnerju? Ali pa si domišlja, da, tako kot ona, vse ženske umirajo za poroko? :-)))
A je edini problem tu nazivanje?:-) Če meni kdo reče žena, se ne obremenjujem ravno, glavno, da vse ostalo štima, a ne? 🙂
Midva z mojo se ne varava, imava vse skupno, si vse deliva, se prebijava skozi dobro in hudo skupaj. Poznam pa kar nekaj poročenih parov, kjer to ni tako. Kaj je torej zakon?[/quote]
Zakon oz poroka je javna zaobljuba (civilna ali cerkvena), da želiš s tem partnerjem živeti skupaj, si ustariti dom, mogoče družino, deliti premoženje, skupaj preživljati vse lepo in slabo, kar te čaka. Enako najbrž deliš in ustvarjaš, četudi nisi poročen. Gre za deklarativni učinek. S tem dejanjem nekako javno izraziš, da to planiraš.
Mi je smešno, ko neporočeni kot argument proti poroki navajajo ločitve. Ja, sej neporočeni tudi grejo narazen. To nima veze.[/quote]
No, zdaj se pa vprašaj, zakaj moraš take stvari obelodanit javno. S kom sem jaz in kakšno zavezo imava, je stvar samo mene in mojega partnerja, drugih pa prav nič ne briga.
In glede na to, da gre polovica zakonov narazen, polovica pred oltarjem ali na magistratu laže.
Kje pa mi lažemo? Jaz nisem nikomur nič obljubila.
A ti mogoče poročni list, uradno preveden v več jezikov, vedno nosiš s seboj? Drugače ni agencije na svetu, ki bi vedela, ali je par poročen ali koruzen. Za to finto si verjetno tudi že slišala, da se ženi ni več treba pisati tako kot se mož?[/quote]
Odgovarjam eni za vse skupaj.
S slovenskimi agencijami ne potujem, potujem s tujimi in tam je pač to tako. Vem, ker sem to doživela na lastni koži. Ne, poročenega lista ti ni potrebno nositi s seboj ga pa zahtevajo, ko uveljavljaš povračilo stroškov.
Zavarovalnice krijejo stroške upravičencu, ženi in otrokom, zunajzakonskemu partnerju pa ne. Tudi še v tem stoletju. 🙂
“Finto” pa “koristim” tudi sama.
Mi je smešno, ko neporočeni kot argument proti poroki navajajo ločitve. Ja, sej neporočeni tudi grejo narazen. To nima veze.[/quote]
No, zdaj se pa vprašaj, zakaj moraš take stvari obelodanit javno. S kom sem jaz in kakšno zavezo imava, je stvar samo mene in mojega partnerja, drugih pa prav nič ne briga.
In glede na to, da gre polovica zakonov narazen, polovica pred oltarjem ali na magistratu laže.
Kje pa mi lažemo? Jaz nisem nikomur nič obljubila.[/quote]
Torej, predpostavljam (no, pri meni je že tako bilo), da v trenutku poroke to obljubljaš in sporočaš. Dopuščam možnost, da nekdo že v tistem trenutku misli, da bo čez 6 mesecev dobil ljubico in kidnil, ne vem. Takrat to misliš in ne lažeš. Kot rečeno, par, poročen ali neporočen, pa seveda gre lahko potem narazen. Življenje ne daje garancij.
A v tistem trenutku daš obljubo. Se jo upaš dati in to obelodaniti celemu svetu.
Kje pa mi lažemo? Jaz nisem nikomur nič obljubila.[/quote]
Torej, predpostavljam (no, pri meni je že tako bilo), da v trenutku poroke to obljubljaš in sporočaš. Dopuščam možnost, da nekdo že v tistem trenutku misli, da bo čez 6 mesecev dobil ljubico in kidnil, ne vem. Takrat to misliš in ne lažeš. Kot rečeno, par, poročen ali neporočen, pa seveda gre lahko potem narazen. Življenje ne daje garancij.
A v tistem trenutku daš obljubo. Se jo upaš dati in to obelodaniti celemu svetu.[/quote]
…in kaj točno naj bi potem poročenim ta obljuba več prinesla, da se tako izrazim? Samo to, da so si, kot ti pišeš, “upali” dati obljubo. In kakšna je vrednost te obljube? Ne razumem, kaj točno bolj obvezujočega naj bi bila ta obljuba, res ne …
Mislim, da vsak par, poročen, neporočen, živi kot si želi – v razumevanju, simbiozi, in to je tisto, k čemur naj bi strmeli.
Sploh se ne gre zaradi zakona in poroke!! Gre se za čisto nekaj drugega.
Nekateri ste s svojimi komentarji strašno pametni …. Saj ni nujno, da se poročiš. Pa tudi če se in kaj potem saj ne bi smelo biti nič kaj drugače, kot če se ne poročita saj pravno gledano ni neke razlike.
Ne gre za poroko in zakonsko zvezo, gre za ZAPROSITEV SVOJIH DOLGOLETNIH PARTNERJEV.
Vam pokažem zakaj se gre pri zaprositvi svojih dolgoletnih partnerjev?
Glejte (predvsem moški) in uživajte ob reakciji žensk in moški se lahko iz tega veliko naučimo o ženskah:
http://www.youtube.com/watch?v=A-ZFjD-fhBI&feature=related
Nekateri ste s svojimi komentarji strašno pametni …. Saj ni nujno, da se poročiš. Pa tudi če se in kaj potem saj ne bi smelo biti nič kaj drugače, kot če se ne poročita saj pravno gledano ni neke razlike.
Ne gre za poroko in zakonsko zvezo, gre za ZAPROSITEV SVOJIH DOLGOLETNIH PARTNERJEV.
Glejte (predvsem moški) in uživajte ob reakciji žensk in moški se lahko iz tega veliko naučimo o ženskah:
http://www.youtube.com/watch?v=oXlb3SGmJv0&t=4m31s
http://www.youtube.com/watch?v=dJbWi-6E9lY&feature=related%5B/quote%5D
Ženska naivna, dvigni se vendar iznad nivoja mehiških limonad. A v smrkce tudi verjameš?
http://www.youtube.com/watch?v=oXlb3SGmJv0&t=4m31s
http://www.youtube.com/watch?v=dJbWi-6E9lY&feature=related%5B/quote%5D
Ženska naivna, dvigni se vendar iznad nivoja mehiških limonad. A v smrkce tudi verjameš?[/quote]
Nisem ženska, ampak moški.
Za razliko od mnogih, sem sposoben dojet kaj je hotela avtorica te teme.
Še enkrat preberi njen prvi komentar. Preberi večkrat, da boš razumel/a.
Gre za dejanje zaprositve. To si pač ženske želijo. Nam moškim to ne pomeni kaj preveč, njim pa. Če ti je mar za žensko, s katero živiš, potem je tvoja dolžnost, da tudi njej prisluhneš, kakšne so njene želje in potrebe.
Tisti primeri so resnični primeri. Zelo pristni. Nobena limonada. Pristna ženska občutja.
Treba je znat tudi pristopit do ženske in ji dat tisto, kar si želi (mislim na potrebo po potrditvi odnosa). To ženskam pač veliko pomeni. Zakaj ji ne bi tega dal? Zakaj jo ne bi razveselil in osrečil? Ženske nam že tako veliko dajejo, zakaj ne bi za spremembo kaj mi dali njim?
Nisem ženska, ampak moški.
Za razliko od mnogih, sem sposoben dojet kaj je hotela avtorica te teme.
Še enkrat preberi njen prvi komentar. Preberi večkrat, da boš razumel/a.
Gre za dejanje zaprositve. To si pač ženske želijo. Nam moškim to ne pomeni kaj preveč, njim pa. Če ti je mar za žensko, s katero živiš, potem je tvoja dolžnost, da tudi njej prisluhneš, kakšne so njene želje in potrebe.
Tisti primeri so resnični primeri. Zelo pristni. Nobena limonada. Pristna ženska občutja.
Treba je znat tudi pristopit do ženske in ji dat tisto, kar si želi (mislim na potrebo po potrditvi odnosa). To ženskam pač veliko pomeni. Zakaj ji ne bi tega dal? Zakaj jo ne bi razveselil in osrečil? Ženske nam že tako veliko dajejo, zakaj ne bi za spremembo kaj mi dali njim?[/quote]
kako gledaš na to ti, je tvoj problem, si pač klasična copata, kar se pa same zakonske zveze ali zaprositve tiče je to pač kot sem že omenil najboljš takrat, ko je želja in interes na obeh straneh… zato da bo pa nekdo zaprosil samo iz razloga ker si partner to želi je pa v vsakem primeru pač zgrešeno in znak totalne podreditve…
Ne gre za noben problem. Gre za moj pogled.
Ne vem kakšno ‘klasično copato omenjaš’ in po pravici povedano nimam pojma definicije tega izraza, ki ga imaš v mislih.
Če pa moški živi z dolgoletno partnerico in ima z njo celo otroke, potem je (v prvi vrsti logično) in jasno, da oba želita živeti skupaj. Saj vendar že živita skupaj! Ampak, ker ženske delujejo drugače kot moški, ki smo bolj razumski, si one želijo (no, večina njih) nekaj čustvenega. S tem ni nič narobe. To je popolnoma v redu.
In zakaj ne pristopiti do ženske (pa ni nujno, da na tak način, kot v tistih videih) in jo zaprosit? To ženski veliko pomeni.
A je težko dat ženski kar si želi? Jo je tažko zaprosit? Ji je težko pripravit nekaj romantičnega, od česar bo živela še nadaljnih 6 mesecev?
Sploh ne gre za podreditev. Tipično mišljenje za moške iz preteklosti (dinozavre). Gre za dajanje, za pozornost, za ljubezen. To ni podreditev. To je kraljevsko dejanje. To je dejanje, ki jo moški naredi za svojo ljubljeno ravno zaradi svoje notranje suverenosti. Ampak razloži to prepotentnim dinozavrom, ki mislijo, da so moški. To so neki kvazi-moški. Samo pravi moški, ki je v stiku s svojo suvereno bit-jo je sposoben pristopit do ženske in jo obnoreti. To pa zato, ker je Moški in zna z ženskami in se ne vdaja napačnim prepričanjem, da mora biti moški “surov” in “nadrejen” in na podlagi teh kvazi-prepričanj žensko spravi v nasprotno stanje: nezadovoljstvo.
Eni so pač nesposobni.
Daj poglej tiste videe POZORNO. Opazuj ženske odzive.
Pravzaprav še bolje, da ne opaziš. Več žensk ostane zame….
Ne vem kakšno ‘klasično copato omenjaš’ in po pravici povedano nimam pojma definicije tega izraza, ki ga imaš v mislih.
Če pa moški živi z dolgoletno partnerico in ima z njo celo otroke, potem je (v prvi vrsti logično) in jasno, da oba želita živeti skupaj. Saj vendar že živita skupaj! Ampak, ker ženske delujejo drugače kot moški, ki smo bolj razumski, si one želijo (no, večina njih) nekaj čustvenega. S tem ni nič narobe. To je popolnoma v redu.
In zakaj ne pristopiti do ženske (pa ni nujno, da na tak način, kot v tistih videih) in jo zaprosit? To ženski veliko pomeni.
A je težko dat ženski kar si želi? Jo je tažko zaprosit? Ji je težko pripravit nekaj romantičnega, od česar bo živela še nadaljnih 6 mesecev?
Sploh ne gre za podreditev. Tipično mišljenje za moške iz preteklosti (dinozavre). Gre za dajanje, za pozornost, za ljubezen. To ni podreditev. To je kraljevsko dejanje. To je dejanje, ki jo moški naredi za svojo ljubljeno ravno zaradi svoje notranje suverenosti. Ampak razloži to prepotentnim dinozavrom, ki mislijo, da so moški. To so neki kvazi-moški. Samo pravi moški, ki je v stiku s svojo suvereno bit-jo je sposoben pristopit do ženske in jo obnoreti. To pa zato, ker je Moški in zna z ženskami in se ne vdaja napačnim prepričanjem, da mora biti moški “surov” in “nadrejen” in na podlagi teh kvazi-prepričanj žensko spravi v nasprotno stanje: nezadovoljstvo.
Eni so pač nesposobni.
Pravzaprav še bolje, da ne opaziš. Več žensk ostane zame….[/quote]
Itak, ker vse ženske smo narejene po istem kopitu in vse si želimo isto. Bruha se mi ob takem podcenjevanju in posploševanju. Mene snubitev ne bi razveselila, ampak bi mi povedala, da me partner zadnjih 15 let ni poslušal.
Strinjam se s tem. Živela sva na koruzi zelo dolgo, preden sva se poročila. ZAME ima poroka z zaobljubo neko bistveno večjo vrednost kot koruzništvo. Kar pomeni (spet ZAME), da svojo “vezanost” jemljem drugače kot prej – v smislu, da bi težje in kasneje spakirala, če bi šlo kaj narobe. Pa se mi zdi, da je za mojega moža podobno (sodeč po tem, kaj mi reče v kritičnih trenutkih in ob prepirih). Verjamem pa, da je tako ZAME, za druge je verjetno DRUGAČE.
Torej, ob tej razlagi, je menda jasno, da sem si tudi jaz želela, da bi se poročila, saj sem to dojemala kot nek korak naprej v razmerju. Ves čas, ko me (bodoči) mož ni zaprosil pa sem dojemala, kot da na ta korak (še) ni pripravljen. Tako da – konteksti so različni, vrednote tudi, z njimi pa tudi pričakovanja. In z avtorico ni “nič narobe”, če se ji zdi koruzništvo zgolj vmesna postaja in ne končni cilj.
Eni so pač nesposobni.
Pravzaprav še bolje, da ne opaziš. Več žensk ostane zame….[/quote]
Itak, ker vse ženske smo narejene po istem kopitu in vse si želimo isto. Bruha se mi ob takem podcenjevanju in posploševanju. Mene snubitev ne bi razveselila, ampak bi mi povedala, da me partner zadnjih 15 let ni poslušal.[/quote]
Slabo bereš. Saj sem napisal VEČINA NJIH. Torej ni šlo za posplošitev. Pa tudi: poskusi razumeti bistvo te teme in ne vlači preveč svojih čustvenih prtljag sem.
Ker govorim o odnosih, kjer vse teče razmeroma dobro in sta oba zadovoljna v odnosu.
Če pa je moški levak, potem je to druga zgodba….
Tale del je svetoven, ja! :-)))
Ej, tipson, priznaj, da IMAŠ TI rad takšne limonade in če imaš srečo, tudi tvoja draga. Ostale, ki pa nam je tole totalno mimo, pa pusti na miru. Ma, če si že tako pocukranomorantičen, pardon uvideven do svoje drage, poskusi biti uvideven še do drugih, ki pa teh stvari ne vidimo tako. Poskusi, prav? Saj se ti na srečo ni treba poročiti z žensko, ki ji je tole totalno juhuhu bruhuhu.
Se pa strinjam, da to nima popolnoma nobene veze s pravimi moškimi in copatami.
Tale del je svetoven, ja! :-)))
Ej, tipson, priznaj, da IMAŠ TI rad takšne limonade in če imaš srečo, tudi tvoja draga. Ostale, ki pa nam je tole totalno mimo, pa pusti na miru. Ma, če si že tako pocukranomorantičen, pardon uvideven do svoje drage, poskusi biti uvideven še do drugih, ki pa teh stvari ne vidimo tako. Poskusi, prav? Saj se ti na srečo ni treba poročiti z žensko, ki ji je tole totalno juhuhu bruhuhu.
Se pa strinjam, da to nima popolnoma nobene veze s pravimi moškimi in copatami.[/quote]
1. Napačno sklepaš, da gre za pocukrano limonado. Gre za žensko. Preprosto nisi dojel sporočila. Žal. Meni pocukrane limonade niso všeč – priznam, da sem alergičen na to. Imam pa rad ženske (kot celoto, ne samo njihovih teles). In ker imam rad ženske je treba tudi kdaj kaj narediti kar jim je všeč in ne bi vedel, kako hitro in enostavno jih je zadovoljiti.
2. Nimam koga pustit na miru, saj nikomur nič ne delam, kar drugi ne bi delali drugim – pisanje na forumu. Če tebi kaj ni všeč, se umakni. Jaz komentiram v skladu s temo, torej nikogar ne motim. 😉
3. Preberi si osebo Niko v tem forumu in boš razumel kaj imajo ženske rade.
http://med.over.net/forum5/read.php?124,2328243
4. Napačno dojemaš, ko vzameš napisano dobesedno. Gre za dejanje pozornosti, ne za dobesedno ponavljanje tistega, kar si videl v videih. Boš zmožen malo širše gledati in tako tudi razumeti? Moja izkušnja je, da je s širšim pogledom na življenje veliko lepše živeti. 🙂
5. Še enkrat preberi 3. točko – uči se kaj imajo ženske rade. Delam ti veliko uslugo.
:-))))) Samo ena tinimini pripomba – jaz SEM ženska! :-))))
In ja, jaz imam pa res raje moške, ki ne zganjajo romantike, ker pač tudi meni ni do tega. Me ne moti, če to drugi delajo, samo ne pa potem to prodajat kot edino resnico. Nimajo vse ženske rade tega. Ravno tako, kot niso vse moški enaki, tudi ženske nismo. Mogoče bi se pa ti moral kaj naučiti? :-)))