Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moškost

Moškost

Kar naprej nekaj jamramo, da ni več pravih moških, pa da se moška vloga izgublja, pa
da so negotovi kar se tiče svojega položaja….pa me zanima:

Kaj vas moške dela MOŠKE?
Kaj je moško?
Katere lastnosti bi poudarili, ko bi dokazovali, da ste “pravi moški”?
Katerim bi se izogibali?
Kaj je za moške “pravi dec”?

(Pa če pustimo obleko gor :-))))

Dokler letajo okoli mene ženske kot muhe, se bom počutil moškega.

Dokler letajo okoli mene ženske kot muhe, se bom počutil moškega.[/quote]

Lepa ;-))

V grobem povedano, jamranje nekvalitetnih samic, ki si niste sposobne poiskat kvalitetnega samca. Torej smo pravi moški vsi tisti, ki smo vam nedosegljivi oz. se nam ne da ukvarjat z vami.

Ampak okol kupčka konjskih fig tudi muhe letajo…. 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ampak okol kupčka konjskih fig tudi muhe letajo…. :P[/quote]

hahahaha

Tudi. Saj obstajata dve vrsti žensk.

Tudi. Saj obstajata dve vrsti žensk.[/quote]

A si imel v mislih še drugo vrsto – “govnačke”? 🙂
Naredijo iz fig kroglico, ki si jo zvalijo v svoj dom…. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Fajn vprašanje. Samo odgovorov pa ni. Razen od kaj praviš. Ostali pa zgleda, da se ne čutijo moške :-).

Kukr ena taka kriza moškosti 🙂

Pravi moški se vedno najde za pravo žensko, samo vprašanje časa.
Tiste pa, ki se ne zavedajo, da niso prave (pač niso za moške, za zvezo, za skupno življenje), najpogosteje jamrajo, da ni pravih moških. 😉

Kaj nas dela moške? Če ne bi prešpricala biologije, bi vedela, da je to XY kromosom. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Tiste pa, ki se ne zavedajo, da niso prave (pač niso za moške, za zvezo, za skupno življenje), najpogosteje jamrajo, da ni pravih moških. 😉

Kaj nas dela moške? Če ne bi prešpricala biologije, bi vedela, da je to XY kromosom. ;)[/quote]

Kaj vsi ženske zraven mešate? A se definirate samo preko žensk?
Zanimivo.
Pa samo ti lahko prideš s tako suhoparnim in dolgočasnim odgovorom…
Kromosom???? Jao.

Kukr ena taka kriza moškosti :)[/quote]

Sem upala, da bodo kaj konkretnega napisali.
Recimo sem dec, ker imam hud avto ali pa, ker fajn zaslužim ali pa, ker se spoznam na tehnična dela ali pa, ker sem odličen športnik ali pa, ker sem odličen oče ali ker odlično pečem na žaru.
Pa nič.

a zdaj naj bi pa svoj spol identificiral z nekimi dejanji, imetjem, delom in ne vem čem vse in na ta način samopotrjeval svoj spol? Nope. Pač čutim, da sem.

To razumem, da čutiš ;-)))

Kar me zanima je, kako bi definiral moškost na splošno?
Kdaj bi za nekoga rekel “tale je pa res dec”….?

Mogoče bi pa morali moški povedat kdaj smatrajo, da nek moški ni pravi moški oz. ta prav dec.
Pa pustmo zdaj komentarje nedoraslih fantov, ki bodo itak pisali, da copatarji niso pravi moški.

Če gledam po fotkah na portalih za samske. Se velik del moških počuti možate, ker imajo drag avto. Namreč cel kup je takih, da dajo gor fotko, kjer se vidi fajn avto. Kakih starih škatl ne dajo gor, samo drage avte. Se avto bolj vidi kot moški.
Ne napišejo pa ali je avto njihov ali od očeta ali od soseda.

Kaj nas dela moške? Če ne bi prešpricala biologije, bi vedela, da je to XY kromosom. ;)[/quote]

Zanimivo.
Kromosom???? Jao.[/quote]

Sakazem je inteligentni humor, ki daje možnost ponorčevati se iz avtorja teme, brez da bi se ta tega zavedala. Ni to čudovito? 😀 phaha

Ne vem, meni ni pomembno se definirati skozi biološki spol, ker je bila 50:50 možnost, ali se bom rodil s pimpekom ali pa brez njega. 😀

Je pa (zame) pomembno psihološko, da smo “vmes” ali “na vagi”, kolikor moški – toliko tudi ženska, torej neke vrste psihološko obojespolni oz. “celostni hermafroditi”, ker potem se srečujemo in smo obogateni za oba svetova – moškega in ženskega. :))) Mogoče si ti malo preveč zasuknila v moškega? Seks brez čustev, malce razgret temperament, razumski in hladen pogled na stvari… ? 😉

Ja, res je, ženska ne sme uporabljat razuma, ker to je značilnost moških.

Ja, res je, ženska ne sme uporabljat razuma, ker to je značilnost moških.[/quote]

Nisi razumela prav nič, o čemer sem pisal. Mogoče ti pa Sveto pismo bolj leži? 🙂

Ni ne Juda ne Grka, ni ne sužnja ne svobodnjaka, ni ne moškega ne ženske: kajti vsi ste eden v Kristusu Jezusu.

Zdaj mi je jasno zakaj si tak bebec. Vernik, valda.

Ne vem glih no….. moškega dela do določene mere sledeče lastnosti

– fizična moč
– trma (ta dobri del, čeprav je tu relativno)
– sposobnost praktičnih opravil (na višjem nivoju kot je menjava žarnice) govorimo o drugem nivoju praktičnosti, od kitanja, gipsanja, osnovnih elektirčnih popravil, ipd.
– delno plača
– delno ekstrovertirana eksplozivnost

Za konec pa vsekakor samozavest, ženske bi jo označle že na meji samovšečnosti, ampak to v mojih očeh nardi moškeg bolj moškega, ker tipi ki mi delujejo preumirjeno, skoraj boječe, so taki ”softiči” kaj naj, tak občutek dobim, pa četudi morda tiha voda bregove dere rečejo, še vedno ni to neki lik, moškega po katarem bi si kdajkoli vzel neke vrste ”vzgled”

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Aja, pa morda bo marsikdo rekel, da je to osnova, presenečeni bi bili, če bi šli opravit teste teh in še kakšnih podobno ”lahkih” opravil na generacije današnjih 20 letnikov…… absolutna nula 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Tak k Tom Cruise potem.

Zanimivo.
Kromosom???? Jao.[/quote]
Definiranje je vedno odvisno od opazovalca. Vsaj na nivoju kvantov to velja. 🙂
Sicer pa se makro svet ne razlikuje kaj dosti, saj se nobena stvar sama po sebi ne more identificirati, ampak je nujen opazovalec.
Če se navežem na to temo, ženskam to nič ne pove, pa čeprav se vsi moški definiramo kot moški, saj je vse preveč kritik na račun naših definicij in s tem naše moškosti. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close