motor 14.16v
Vprašanje je milo rečeno čudno. Današnji motorji enakega ranga porabijo skoraj vsi enako (+/- 1 liter), največ je odvisno od tvojega načina vožnje. Kako voziš to veš ti najboljše.
Koliko bo motor prevozil? Spet enak odgovor. Največ je odvisno od tega kako ga boš vozil. V vsakem primeru parsto tisoč km zdržijo vsi motorji, ki imajo za volanom pametnega šoferja.
Jaz imam alfo ki ima 103 KM in sem z njo zelo zadovoljen.Njena mestna poraba je 9.0-10.5 litra na 100km.Motor je zelo živahen in poskočen,koliko kilometrov pa lahko narediš z njim pa ne bi vedu.Z tem motorjem bi moral z lahkoto doseči 180 KM/uro kolikšna je pa končna pa še nisem sprobal.Poglej če imaš slučajno kakšno luknjo v loncu kar je možno da duši motor , dobro je pa da vsakih 12.000 KM naliješ v tank tekočino ki veže vodo na sebe ozeroma jo uniči kar se tudi pozna pri pospeških.
Jaz imam pa Nissan Sunny 1.4 16V – vem, da je 60 KW, za konje pa mislim, da jih je ene 85, pa lahko rečem, da je zeloooo poskočen, poraba pa nekje od relacijskih 6,5 in do sedaj zimskih 9 litrov. Končna se pa vrti okoli 200 km/h – koliko pa ima števec odstopanja, pa ne vem. Pa prevoženih imam 232.000 km, pa je motor še čisto dober, celo pohvalen na servisu.