Motor 16.hdi ali 2.0 hdi?
Sem spraševal že na avto forumu ( iskal podatke tudi drugje), ampak tukaj je večja frekvenca.
Kupujem Peugeota 5008 letnik 2012 in ko gledam malo cene je razlika med tema dvema motorjema cca 2000 eur. Zanima me na račun česa?
Pri avtu ne rabim nekih pospeškov, ker bo to družinski avto. Zanima me bolj vzdržljivost/pokvarljivost, + in minusi enega in drugega motorja.
Parkrat sem že slišal, da so 2.0 hdi motorji pri (Peugetotih, Citroenih, Fordih)-naj bi bili isti, eni najboljših motorjev. Od 1.6 nevem nič.
Se res splača dati v startu 2000 € več in bom potem imel manj stroškov ali je višja cena samo na račun boljših pospeškov/hitrosti.
Ker bo imel že v štartu avto kar nekaj 10 tisoč km, vsako leto mu bomo dodali še cca 30 tisoč km, nameravam ga imeti pa kar za ene par let oz do “konca” rabim res ornk ,preverjen motor.
Če je kvaliteta obeh ista potem seveda vzamem 1.6, ampak rabim potrditev da je to res to. Tako da vsako mnenje dobrodošlo.
Hvala
vsekakor doplačaj za večji motor. niso samo pospeški. 1.6 je premali motor. je tudi uredu ampak premali. veš da je razlika ogromna. veliko lazje je peljat 2.0 kot 1.6. lepe gre. tišje. pri 130 se vrti z 500 obrati manj. to je full. obvezno večji motor. kamorkoli boste šli, že tako imas ročn menjalnik, ko je treba skoz šaltuvat ko en kmetavz. vsaj to si privošči. da boš imel neko boljšo mašino noter. za navor se gre. pol pa boš še la na avtocesto pa se boš zelel vkljucit pa bo kriza z 1,6. pa boš ponoči peljal domov pa se boš počutil neubogljeno, kot en luzer luzerski. 2,0 hd pa je ze orng mašinca.
Imam 5008 1.6 diesel. Vozil ogromno po avtocestah v nemciji… brez problema. 170km/h 3uri konstantni.
Vlecem pa tudi prikolico 1.2toni.. tam pa mi mal zmanjka ampak vsi klanci v 5 in porabo 15l kar je zelo vredu. Neunicljiv motor…
sem pa sklopko zvil ob zastojih prejsnji vikend crni kal…
Ampak v 3letih. .. ali bom kupil ponovno to al pa c4 grande! Kupi obvezno BREZ steklene strehe!
Boš znal sam zamenjat baterijo?