Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Motor za otroke!

Motor za otroke!

Mož non stop teži, da bi kupil motor (ta mali, a ne na baterije, ta pravi)
sinu 8 let, ker je nor na motrorje kot oče. Pravi, da to ni nič kaj takega.
Meni pa to ni prav nič všeč.
Ima kdo od vaših ta malih motor? Kaj se vam to zdi?

Spodaj je post, da otrokom ne kupujejo torbice za več kot 8k, po drugi strani bi pa vi kupili motor. Da se važi ali kaj??? Da pove sošolcem in sosedom kdo je glavni???

Mi smo imeli letos za 14 dni sposojen minimoto in sta naša fanta totalno navdušena. Mislim, da jima ga bova drugo leto kupila. Vozila se bosta z čelado na glavi in pod nadzorstvom.

sama sem odločno proti, a ni že dovolj nesreč…pa naj bo motor ki bo samo za na dvorišče, nekoč bo šel do kolega in je lahko to to…

Joj,nekaterim pa res ni pomoči!!!!!!!
Nor na motorje.Vpraša se naj,kako bo nor,če se mu sin ubije danes ali pa čez par let na motorju.A zdaj še pa deklina?Ja,to je treba,da se treseš,ko veš,da po cesti divja in se sprošča.Pa ne govori,da pametno vozi-to je največji izgovor,kar jih slišim na to temo.Ni nujno,da si sam kriv,lahko je drugi.Nekdo ti izsili prednost,je spolzko cestišče,skoči srna na cesto…….veliko možnosti,da se zgodi najhujše. Vem za nekoga,ki se je približeval 30m letom,a jih ne bo učakal,ker se je prejšnji teden ubil.Samo en dan prej je kupil motor.
Je bilo vredno?

Zato razmisli,koliko lahko ti ukreneš,da jim ne pomagaš gojiti te norosti.Tako se še mačke ne ubijajo,kakor se motoristi.Žalostno.Niti ni en mesec,ko se je ubila hči od moje bivše sosede.Še zelo mlada.Ni vreno imeti motor,pa čeprav ne vemo,za katerim voglom nas čaka ona s koso.
Napisala sem zelo črnogledo,pa kaj čemo,če je resničnost takšna.Pa bi želela,da bi bilo brez vseh žrtev.

Nisem te potolažila.Kar se pa tiče razkazovanja na okoli,pa ne vem,ker nisem tip,ko bi se na to ozirala.

saj ne gre za razkazovanje. Ne razumem zakaj si tako razumela moj post!!???
V bistvu bi ga vozil samo na poligonu in niti pod razno ne bo šel na cesto.V bistvu kot nek šport. Mož je vsaj v tem dovolj pameten.
Se pa vsega dobolj zavedam in skušala bom preprečiti.

Če možu zaupaš, ne vem zakaj bi kaj skušala preprečiti. Ne razumem, zakaj je splošno znano, da je motor ubijalec. Pamet v roke in lahko tudi 80 let dočakaš na motorju.

Če je mož ljubitelj in sam vozi motor (kako – to veš samo ti), potem ima sigurno dovolj soli v glavi, da ve kako bo vzgajal sina glede motorja. Če je sin “nor” na motorje, si ga bo slej kot prej tako sam zaželel in morda ni tako slabo, da se že od malih nog uči odgovornosti, ki jih motor prinaša….

lp,

N.

Tudi jaz sem mnenja, zakaj izzivat usodo in otroku kupovati motor.

Čeprav vem, da bo čez par let pri nas isto. Mož že dve leti govori, da bo našemu 3 letniku kupil motor. Zaenkrat ima tega na akomulator….

Ne vem, jst sem proti, on pa razmišlja tako – slej ko prej bo mali v “fazi motorja”, temu se verjetno ne bomo mogli izogniti.
In če bo motor obvladal, bo manj možnosti za nesrečo, oziroma bo fant izkušnejši. Bolje, da sede na motor pri 8 in ga vozi pod nadzorom, kot pa da se pri 18ih neizkušen prvič vsede na motor in se sesuje na prvim ovinkom…

Ne vem, no, jst sem proti, vem pa da so motorji neizogibni!

lp

Motor je krasna igrača v rokah zrelega človeka. Jaz ga svojemu sinu ne bom nikdar kupila. Sem učiteljica z 10 leti delovne dobe. Na motorju se je ubilo že 5 mojih učencev. V vsem tem času ni niti eden umrl od nesreče v avtu, niti od bolezni.

sine je star sedem let in letos sva mu kupila motor,,oz torija,,ne vem zaenkrat se vozi samo pred hišo in z možem se skupaj vozita po bližnjih makadamih,,obljubila pa sva da ko tega preraste,,da si bo naslednjega kupil sam,,tudi moj brat je pri sedmih letih in tja do desetega leta imel istega ,,potem pa nobenega več,,pa je star 21 let,,tako da ne vem od kod prepričanje tako sveto,,da potem pa nadaljujejo z večjimi in se ….. na cesti,,
še vedno sem mnenja da, čeprav ne odobravam preveč motorjev,,da če ima voznik več izkušenj in vozi po pameti ,,ne bi prihajalo do tako groznih nesreč,,ne pa da fantje nikoli na motorju ,,lahko sedaj naredijo izpit in vozijo motor brez zgornje omejitve

seveda pa moram povedatui,,da smo sinu nabavili vse potrebno za vožnjo,,čelada,,škornji,,želva,obleka,,pa čeprav se ne vozi ne vem kje.

Mene pa grozno motijo tile mini motorji. V naši soteski so najmanj trije. Dva minimoto in en malo večji. En dan se mi bo zmešalo. Pa vem, da ne morem nič, razen da nergam sama pri sebi. Otroci se namreč vozijo z enega konca ulice na drugega, in to po 3 ure nepretrgoma. Ko en neha, pa drug začne. Niti minute miru ni. Kot veste, tele zadeve brenčijo veliko glasneje, kot avtomobili ali kosilnica.

Pomislite malo še na sosede ;)))

moj brat si je na vso moč želel motor, si prišparal denar a sta bila starša odločno proti. Oče je vstrajal, da motorja pa ne, da mu raje kupi avtomobil, ko naredi vozniški izpit. Pa je brat vstrajal (13 let je bil star); končalo se je tako, da ga je oče peljal na oddelek na travmatološko kliniko in si je ogledal motoriste. Ob vsakemu mu je povedal tudi koliko kubični motor je vozil. In ko si je ogledal par mladeničev v najboljšem primeru obsojenih na voziček, z račko ob postelji oz. katetrom, z žico povezano čeljustjo in enih par čez šipo na intenzivnem oddelku je končno nehal težit. Od takrat dalje tudi zelo previdnovozi (avto, da ne bo pomote).

moje mnenje je, da bi mogu bit zakon, da greš na motor lahko šele po tridesetem letu, pa čisto nič prej.
In ker osem letnik še ni tridesetletnik, mu ga ne bi kupila. Ne rečem, da ga ne bi kdaj pa kdaj peljala na poligon in bi si ga tam izposodila, če obstaja ta opcija, toliko, da mu “pika poči”, ampak v nabavo pa ne bi šla.

Ljubi bog, kaj tam so poškodovani motoristi kar za šipami, da si jih hodi nekaj izprijencev ogledovati in zgražati.
Oprosti eva, ampak to je malo mimo. Kako je tvoje oče sploh vedel, zakaj so ti v bolnišnici. Če je pa tam zaposlen pa je to hudo kršenje zaupnih podatkov. No, upam, da je vprašal paciente ali vsaj svojce, če si jih lahko gresta ogledati – ne bom sodila prehitro.

lp,

N.

So bili njegovi pacienti in so dovolili, na intenzivni oddelek pa nihče ne sme in se lahko pogleda le čez okno s hodnika. (nobenih imen, naslovov, osebnih podatkov…brez skrbi).

Ne zagovarjam motorje, ampak, če bi ljudje pri 30ih prvič sedli na motor, ne bi bilo veliko 40letnikov!

Največ motoristov umre zaradi neizkušenosti.

Pri 30 končno prišparajo za svoj sanjski motor, ki so si ga vedno želeli, pa ga niso dobili, se vsedejo in mislijo, da je kolo.

Saj pravim, sama sem proti motorjem in se bojim dneva, ko bo naš sine hotel tapravi motor.
Ampak, če mu bo ata dober vzgled in ga bo naučil pametne vožnje, potem ima fant več šans, kot pa tisti po 30em, ki prvič sedejo na motor.

Upam, da moja (v bistvu moževa ) teorija drži!

lp

Žalostna sem. Kam so šli časi, ko je 8-letnikom zadostovalo kolo? Bojim se, da bodo našim pravnukom pri tej starosti kupovali letala…

Motoristi so lahko neskončno previdni, ampak ko jim izsili prednost nekdo drug, so pa neskončno ranljivi. Moj bratranec se je ubil z motorjem in nikomur ne privoščim nepremagljive žalosti, ki jo še po treh letih nosijo njegova starša in sestra.

Raj eposkrbite za zdravje otrok in za zdrav zrak tudi v bodoče.

Motoristi onesnažujejo okolje, strašijo pešče, otroke, živali. Motoristi so najslabši vključevalci v promet.

Naj otrok, hodi, kolesari se razgibava!!!

Očetje pa očitno tudi niso dorasli samim sebi!!!!!

Sosed se je ubil z mopedom pri 15ih letih, ko se je vračal s treninga. Nosil je čelado, bil je zmeraj previden, ampak vse to mu ni pomagalo, ko se je vanj zaletel avto, ki se ni ustavil na stopu.

Mogoče pa je prav zato pametno začeti male učiti odgovornosti. A ne bi vsi odrasli tiščali rok v ogenj, če se že ne bi kot otroci naučili da to boli? Vsaka stvar je za razmisliti.

Načeloma sem proti, ampak vsaka družina naj sama za sebe odloči. Če se nek pamž vozi z motorjem po sosedovem travniku – hja; pomisli na prednosti in slabosti.

@deja20
– glede na to, da imaš dva moška predstavnika proti sebi, je mogoče resnično pametno, da se za kak mesec ali dva dogovorite za posojo in da z možem (ali partnerjem) o stvari dogovorite v tem smislu – do sem ja, dalje pa ne (se nanaša na čas vožnje, hitrost itd.). Predvidevam, da boš sina lažje držala na vajetih kot moža >;)

Pred parimi leti se je ponesrečil moj nečak. Po večurnem čakanju ko je bil na operaciji je k nam pristopil kirurg in pogovarjali smo se o marsičem. Najbolj pa mi je v spominu ostalo ko je rekel, da bi vsakega starša , ki svojemu otroku misli kupiti motor ali moped za par dni in noči pripeljal na urgenco. rekel je da je prepričan, da vsak normalni starš bi potem drugače mislil. Nečak je paraplegik. sama pa imam sina , ki si je tudi zrlooooooooo želel motor, pa ga ni dobil pa je prav tako normalno šel skozi otroštvo in je zrasel v povsem normalnega mogoče pa celo malo manj narcisoidnega fanta, kot če bi imel motor. vem da se nesreče dogajajo vsepovsod ampak zakaj bi jih še iskali.

Naš ima sicer komaj 2 leti, vendar ker sva oba s tatom motorista bova verjetno tudi mulčka vzgajala v tem duhu … če mu bo seveda želja. Po mojem, če ima res tako željo po motorju, mu kupita mini moto. Seveda pred tem mu je treba nabaviti vso potrebno zaščitno opremo in primerno čelado in ga podučit o tem in onem. Potem pa … kar veselo. :))))

In glede na pisanje nekaterih zgoraj: po cestah se večinoma ubivajo tisti, ki so si prvi motor kupili zaradi trenutne mode in se napihujejo kako oni znajo vozit. In ker ne poznajo motorja, ker ne obvladajo cestišča in nimajo pojma kako odreagirat v določenih trenutkih … in ker seveda vozijo brezglavo … se zgodi nesreča. Tisti, ki živi z motorjem vse svoje življenje, ki ga spremlja to veselje vedno in ki mu znajo starši predstavit vse nevarnosti in ga podučit kako se z motorjem vozi … tisti, verjemite, ne bo imel tako zlahka prometne nesreče.

Ja, pri nas je tako, da smo kar vsi po vrsti moto navdušenci. Žal, ali pa na srečo sta tudi otroka ubrisana na motorje že pri teh rosnih letih. Sicer pa me to niti ne čudi, ko pa skoz neki okrog hiše brni. Ker sem ti že enkrat o tem pisala, se ne bom več ponavljala. Rekla bom le to, da je po moje bolje, če se tisti, ki so resnično navdušeni nad vožno z motorji, učijo spretnosti že od malega. Letom primerno kupujemo od tistih plastičnih na pedala, pa na akomulator, pa mini moto, pa potem kakšen skuter, čez čas pa potem kakšen star MZ, ki ima že prestave in tako naprej. Z leti se bo potem privajal na hitrost, ki jo pač posamezen model lahko razvije in pa na razmere na cestah. Obenem pa se bo spoznaval z osnovami motoznanstva, ki je nujen za nekoga, ki se veliko vozi. Skratka, če mu sočasno vcepljamo v glavo, da motor ni sredstvo za norenje, pač pa povsem normalno prevozno sredstvo, ki te pripelje od točke A do točke B, bo motor s časoma tako tudi jemal. Če pa mu do 18. leta ne dovolimo na motor, potem pa je pri teh letih seveda polnoleten, v njem se je skozi ta leta nabirala jeza, ker ni smel vozit, si bo kupil težko mrcino in se za prvim ovinkom ubil! Kaj je torej bolje?! Meni je odgovor jasen. Ubijemo se lahko kadar koli, kjer koli in na kateri koli način. Da se to zgodi, ni potrebno bit na motorju.
Moja otroka se počasi učita ravnanja s prevoznimi sredstvi. Vse jima razloživa, nobenega hitenja, nobene histerije. Pa se kljub temu zgodi kakšen padec. Pa še to je treba znat! Zadnjič se je tamala prevrnila z motorčkom. Pa si je podrajsala roke in malce po čelu. Pa je bilo malo joka, potem pa je spet sedla na motorček in gremo dalje.
Če je tvoj mož moto navdušenec, naj se kar vozi. Počasi in čimveč, da bo dobil izkušnje. Ni pa treba otroke silit. Če si otrok to želi in če ga je tudi malce strah, potem je v redu. Slabše je, če otrok nima strahu in potem divja in nori, dokler se ne zgodi nesreča, ki je že lahko usodna.
Skratka, če jima že pri teh letih kupujeta mini moto, svetujem, da se vozita le po domačem dvorišču, ker so mini moto pravzaprav precej nevarni, saj so zelo nizki in na cesti takšnega mimogrede spregledaš! Uporabljati pa morata čelado in tudi kakšne komolčnike. Predvsem pa nobenega frajarjenja pred kolegi!

Se podpišem pod Bugnavileo.
Tudi midva sva oba motorista, sploh moj partner ima že precej izkušenj.
Najini otroci bodo definitivno že od majhnega vzgajani v “moto” duhu – ČE
bodo to želeli. Rajši to, kot da mu to prepovem in bo pri 16, 17, ko naju ne bo poleg, popolnoma brez izkušenj sedel na več kot stokonjsko zverino in se ubil na prvem vogalu. Ker prepovedano je najslajše.

Če bodo vaši otroci želeli biti motoristi, mu tega ne boste preprečili.Lahko ga le že od majhnega vzgajate v pravilno, varno smer tudi na tem področju in mu s tem date dobro popotnico za naprej.
In upate na najboljše. Tako je življenje.

LP

Upam, da otroke na isti način učite tudi odgovornega obnašanja do mamil, torej da skupaj zasadite nekaj grmičkov marihuane in zvečer v zaupnem družinskem vzdušju skupaj zvijete in pokadite kakšen joint.

New Report

Close