Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Motor za otroke!

Motor za otroke!

Ti verjetno svoje doma učiš hladnokrvnega cinizma, a ne !? Ena od bolj zaželjenih lastnosti pri ljudeh!

8 letnik nima na motorju kaj iskat. 8 letnik lahko dobi bicikl ali avto na pedala in čao, nadušenje gor ali dol. Ko bo pri 18-tih naredil šolo varne vožnje z avtom, mi lahko omeni motor. Do takrat bo hodil peš in vrtel pedala. Motor je lahko krasna sprostitev, lep šport, dokler te ne zasvoji. Pri tolikih norcih, kot se jih pri nas podi po cestah po 4 kolesih, je vožnja z motorjem ruska ruleta. K temu otroka vsekakor ne bom spodbujala. Zame je meja za tvegane zadeve pri otrokovi polnoletnosti in nič prej.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Kar je za ene hladnokrvni cinizem, je za druge zdrava pamet. Na motorju se jih vsako leto ubije 30+, zaradi kajenja trave pa nihče ne umre.

Kljub temu bi me vsak, ki bi mu svetovala skupno družinsko kajenje jointov, najbrž šlatal za čelo…

Mah dej. O raznih zadetkih, pa nebi razpravljala!

Sorry, ta je pa mimo. Ali pa je posledica tvojega jointa od sinoči?

Itak … pri nas smo vsak dan zadeti do amena … :))) Naj se mali zgodaj navadi … ;)))))))))) Hahahaha

code5 ali iščeš opravičilo zase ali pa nimaš pojma, da trava le ni tako neškodljiva kot si misliš…ja umrl res ni nobeden, jih pa ogromno poznam, ki so zabluzili, da ti ne govorim o mojem bivšem, ki je pristal na psihiatričnem zdravljenju…ja ja, šele takrat sem se začela zavedat dolgoroćnih posledic trave, pred tem pa sem brezkrbno skadila kak joint…

Glede motorjev pa ne bom preveč pametna…sama jih ne maram, vendar pa vem, da preprečit otroku ne bom mogla, zato je res najbolje, kot so napisale motoristke tu gor…

LP

Mah, koliko predsodkov do motorja, ki je bil do pred par desetletij nepogrešljivo prevozno sredstvo. In za te predsodke so v veliki meri odgovorni motoristi sami, žal. Govorim kot bivša motoristka (sopotnica), bivša pa zato, ker sem zdaj mama – ali noseča, doječa, vsekakor pa me je ob brezglavosti nekaterih avtomobilistov res strah na dve kolesi.
Moj mož je zaljubljen v motorje, kljub temu, da se je držal nazaj, je še ne dveletna hči že začutila njegove vibracije, ko zagleda motor. Naša pravila so:
raje lasten motor kot neizkušen na prijateljevega
raje lasten motor kot sopotnik pri kamikaze-eksibicionistu
Pogoj za lasten motor:
trezna glava, poduk v smislu, da se dodobra predstavi vse poškodbe, ki jih motoristi utrpijo po neumnosti (svoji in ostalih)
pravilo: nikoli ne bodi 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gotov, še posebej do ostalih udeležencev v prometu – nikoli se ne zanesi, da te je nekdo RES videl in bodi pripravljen se mu izogniti
obvezno učenje vožnje v poligonu, po možnosti na dirkališču, kjer ni drogov, pločnikov, dreves, mačk, “varnostnih” ograj (ki služijo samo avtomobilom, iz motoristov pa delajo zrezke) – motor vozit ni isto kot kolo vozit, so čisto druge fizikalne zakonitost
pravilo, ki naj bo pribito v glavi – adrenalin gremo iskat v dirkališče, kjer kvečjemu ogrožamo le sebe in imamo najboljše varnostne pogoje.
Če najini otroci ne bodo imeli tega jasno pred očmi (kar bomo itak tupali non stop), potem nimajo na motorju kaj iskati. Nesreče se zgodijo tudi najprevidnejšim (a redkeje!). Ker največ nesreč lahko mirno razdelimo na dva dela:
kamikaze samomorilci, eksibicionisti ali kakor hočete te poimenovati (btw. tudi gas do daske en dan po nakupu motorja je zame samomor)
žrtve neprevidnih avtomobilistov – en naš prijatelj je tako umrl pri vožnji po mestu, hitrost 50 km/h (zraven je stal poln avtobus očividcev), prednost mu je izsilil prileten možakar, ki je zavijal levo 🙁

Moji trije so ga pa letos spomladi dobili. Stari so: 6,8 in 10 let. Imajo pa obvezno čelado, vozimo se ob nedeljah na parkirišču v BTC, kjer ni nikogar. Vozijo počasi in nikoli niso sami. Motorček jim je veselje, pa možu tudi,saj se tudi on zapelje. Dokler se vozijo po pameti bo vse v redu.

poleg naše hiše za začne eno večjih ljubljanskih strnjenih blokovskih naselij

letošnje poletje je sploh moda, da imajo mulčki vseh rosnih starosti različne prduljice na samolasten pogon, ki pa roko na srce uspejo razviti precejšnje hitrosti

ti mulčki seveda v odsotnosti nadzora staršev in podprti s krdelno moralo sebi enakih srboritežev, svoje prduljice terajo do maksimuma in zganjajo različne vragolije

vse lepo in prav, če bi ogoržali s svojim razboritim početjem le sebe, toda
otročad se s temi prduljicami preganja po sprehajalnih poteh in imeli smo že nekaj incidentiov, ko so se mali nadobudneži uspeli zakantat v mimoidoče. nekaj prask in bušk boste rekli… toda, neka starejša ženska jo je odnesla s kompliciranim zlomom kolka

ob vsem viku in kriku zaradi (nevarnih :)) :)) :)) psov v soseskah, pa se očitno N E K A T E R I starši sploh ne zvedajo, da so tile njihovi otročiči na prduljicah u bistvu tempirane bombice … če se nekoč kateri od njih slučajno s polnim plinom zakanta v kakšnega 2-3 letnika, ki je na sprehajalnih stezah popolnoma regularno, se zna zgoditi, da se bo na nebu pižgala še kakšna zvezdica po več. če mene vprašate popolnoma po nepotrebnem …

če so starši tako ravnodušni do vseh potencialnih tveganj, ki jim je njihov otrok na prduljici izpostavljen, je to vsaj za moje pojme, le izvrševanje njihove pravice do svobodne izbire …. iskreno pa upam, da se zavedajo, da so v primeru kakršnegakoli incidenta odškodninsko odgovorni … luksuz nekomu prizadejati SAMO buške, praske in odrgnine (kakšnega zateženega osebka) jih bo stal približno 1 milijon SIT, vsaka nadaljna škoda ali zlom pa bo temu znesku prištela še kakšen miljonček zraven …

motorček vsaj v začetku res stane samo od dobrih 30.000 SIT dalje … vdrževanje in kompenziranje posledica pa je glede na splošno nevzgojenost otrok luxuz

bo treba organizirat en zbor, mislim, da bo kar dosti grmenja :-)))

Nečak je dobil svoj prvi motor pri 4 letih in sicer motokros yamaho. Do sedaj nori brez problema. Zdaj je pa star 6 let.

moj dedek je kadil 75 let in umrl v starosti 98 let

to je dokaz, da kajenje ne škoduje zdravju

vaš nečak paš še ni naletel na zadosti sitnega in pravno osveščenega sprehajalca

:)))))))))))))))))))))))) Sem takoj za … :)))))))))))))))

Imamo srečo, da imamo veliko posestvo in ima svojo “pisto” za se vozit.Tako, da si lahko škoduje le sebi!

Takole vam povem ce vas otrok obvlada kolo in to res dobro mu kupite moped na njemu se bo izucil dobil izkušnje tudi pasti mora kdaj da se nauci iz napak
Na to postopoma nadgrajuje svoje motorje
Iz 50cc na 125cc na 250cc in nato na 600 ali 1000cc
Tako se bo postopoma navajal na motorje in se naredil bo vsaj 3 izpite saj moras za vsako kubikažo nrediti drug izpit ce bo izkušen je malo verjetnosti da se mu kaj zgodi
In za vse tiste ki pravite da so motoristi obsojeni na smrt … Bla bla bla
Večina motoristov umira ker prevec stiskajo na gas ali pa niso izkušeni se hočejo postavljati ampak jih je strah in zato ponavadi padeš
Ali pa cakajo da se odselijo od starsev in si potem kupijo 1000kubicni motor kot prvi motor to je tako kod da bi pilot za prvo letalo vozil boing in ne cessne
In zapomnite se to
Avtomatske reakcije na motorju vas bodo ubile
Zato morate biti izkušeni

Tih bot kuzla stara

Se opravakak

Podpišem!

Jaz se pa pelam z kolesom. Star 13.
Razmisljam o motorju toda se mi zdi predrago.
Ne razumem te neumne ljudi kateri menijo da se na motorju takoj ubijes,
sej v avtu ali na kolesu je ubistvo enaka moznost da se ubijez.
Kolo je skoraj enako, toda se namesto 40 peljas 30 na uro.
Z autom se pa peljez 130 na uro in imaz malo vecji scit.
Tako da je motor vmes.
In se nekaj,
z autom se peljez samo po cesti, s kolesom in motorjem pa se ubicajno peljez tudi po gozdu ali nivi.

To je samo faza v življenju verjemite pocasi se bojo premislili
Jaz sem bil tudi tak a sem prebolel (mislim cross motorji)

New Report

Close