Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Motorji do 25km/h

Motorji do 25km/h

Zdravo !!
Mene pa zanima če ste imeli tisti ki imate bilokakšne mopede do 25 km/h (tomose, piaggote…..) kakšne probleme z policaji seveda, če gre ta zadeva malo več.
Lp.

Pred cca mesecem so pri nas policisti dvema takima zasegli motorje, odredili izredni tehnični pregled in nabilic še 400€ kazni. Če je predelava prehuda, pošljejo moped v uničenje.

mene pa zanima ali je potrebno imeti za skuter do 25km/h tudi izpit. Sin bo konec avgusta star 15 let in me zanima kako je s tem. V šoli so jim ponudili, da lahko opravljajo cpp in stane 300 eurov. Ali za tega skuterja ki gre samo 25km/h sploh potrebuje cpp. Vozil bi se samo po vasi in ne glavni cesti. Se ta cpp šteje potem za opravljen, ko dela izpit za avto ali ga mora ponovno delati.skuter že imamo a mu ne dovolimo vožnje z njim in prav tako ni predelan in gre res samo 25km/h. Zanima me tudi ali lahko potem vozi na tem skuterju tudi 2 potnika. Kako pa je s čeladami. Kolebamo tudi ali bi izpit za avto šel opravljat pri 16 ali počakamo do 18 leta. Kaj mi svetujete. Hvala za odgovore

Vozniske za tak motor ne potrebujes, niti celade po dopolnjenem 14 letu. Mi imamo Sym Orbit,.

Za do 25 ne rabi nič. Cpp se dela za klasične skuterje.
Za avtorja pa: Ja seveda je tudi policistom dolgčas. Kaj pa ne kupiš originalnega pred 80im letom so nekateri modeli, ki serijsko potegnejo do 70km/h.

In kje naj bi to pisalo, da ne rabiš CPP?. Do 50 ccm moraš imeti opravljeno kategorijo AM, kar pomeni cpp plus vožnja. Sin gre lahko delat teorijo pri 14,5 letih in pri 15. opravlja vožnjo.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Pri 16 leti so mi kupili skuter. Naredila sem CPP, nikoli vožnje. Tako sem vozila dokler nisem pri 18ih (s težkimi mukami 44min) dobila vozniške. Nikoli me ni ustavila policija, ampak zakaj vraga bi za to kolo, ki pelje na bencin rabil izpit? Naj uvedejo potem še izpit za mulce štepat.

Pri 16 leti so mi kupili skuter. Naredila sem CPP, nikoli vožnje. Tako sem vozila dokler nisem pri 18ih (s težkimi mukami 44min) dobila vozniške. Nikoli me ni ustavila policija, ampak zakaj vraga bi za to kolo, ki pelje na bencin rabil izpit? Naj uvedejo potem še izpit za mulce štepat.[/quote]

Za mulce štepat bi še kako bil potreben zares pošten izpit in še cepljenje proti neodgovornosti in puhloglavosti partnerjev – potencialnih staršev.
Zakon je pač tak in to sprenevedanjae in zavajanje ni na mestu, sploh glede na to, da vsi uporabljate internet in bi se lahko prepričali o konretnih trditvah, pa raje sami sebi združno pritrjujete v gostilniškem slogu. Ko pa pride do nesreče zaradi nepoznavanja predpisov in ravnanja v praksi…

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Pri 16 leti so mi kupili skuter. Naredila sem CPP, nikoli vožnje. Tako sem vozila dokler nisem pri 18ih (s težkimi mukami 44min) dobila vozniške. Nikoli me ni ustavila policija, ampak zakaj vraga bi za to kolo, ki pelje na bencin rabil izpit? Naj uvedejo potem še izpit za mulce štepat.[/quote]

Za mulce štepat bi še kako bil potreben zares pošten izpit in še cepljenje proti neodgovornosti in puhloglavosti partnerjev – potencialnih staršev.
Zakon je pač tak in to sprenevedanjae in zavajanje ni na mestu, sploh glede na to, da vsi uporabljate internet in bi se lahko prepričali o konretnih trditvah, pa raje sami sebi združno pritrjujete v gostilniškem slogu. Ko pa pride do nesreče zaradi nepoznavanja predpisov in ravnanja v praksi…[/quote]

Mene prav nič ne brigajo zakoni, dokler so napisani tako, da niso dobri za nikogar, kaj šele za uporabnike.
Zakon je pač tak? Tak? Kak?
Tak, da politiki koristijo imuniteto in sploh ne pridejo do zapora, tisti plešavci, ki jim v tikvo ni dana niti kmečka pamet, pa roštiljajo na odprtem oddelku?
Da vozijo koma pijani in ne odgovarjajo? Da zbijejo človeka do smrti in ne odgovarjajo?
Je to normalno? Jebe se meni za zakone, jaz vozim varno in ne škodujem nikomur.
Zakone pa naj si vtaknejo tja, od koder so jih potegnili. Iz vakuuma sigurno ne!

Za do 25 ne rabi nič. Cpp se dela za klasične skuterje.
Za avtorja pa: Ja seveda je tudi policistom dolgčas. Kaj pa ne kupiš originalnega pred 80im letom so nekateri modeli, ki serijsko potegnejo do 70km/h.[/quote]

Rad bi videl takega, ki potegne 70 brez predelave. In tudi, če bi se policaj zapičil npr. v Ciao ti ga lahko vzame. Res, da ima pedala ampak gre še vedno 50km/h in nikoli ni imel homologacije na 25km/h.

Za kategorijo AM, to so kolesa z motorjem, rabiš izpit in starost 15 let:

http://vozniski-izpit.com/kako-do-izpita/kategorija-am/

Za kolesa s pomožnim motorjem moraš biti star 14 let, potem je še neka fora od 12 do 14. leta (moraš s seboj imeti izpit za kolo), rabiš pa izpit, če je vozilo tovarniško narejeno za več kot 25 km na uro in ti potem naredijo blokado na 25 km/h. Izpit pa vseeno rabiš.

Meni se zdi kar kompliciran sistem, najboljš, da preverite konkretno za stroj, ki ga bo otrok vozil.

Za nadpametno mayno pa: taki ste najboljši, ki ste celi razpičkani takole v teoriji, kako ne upoštevate zakonov, ki so butasti, da bi pa kdaj kaj naredili in stopili v kakšno konkretno akcijo, pa zmanjka jajc. Čisto tako za info: karkoli ušpiči mladoletna oseba z mopedom in podobnimi napravami, je avtomatično takoj sodnik za prekrške in tja morajo iti tudi starši, kazni so astronomske plus strošek postopka, pa še na CSD te znajo povabit, kao problematična družina. Butasti zakoni gor ali dol, pri 25 na uro se lahko že fletno hudo poškoduješ, voziš se po ta zaresni cesti, vozniki avtov vemo, kakšni so, in je prav, da se poskrbi za osnovno varnost.

Po ta zaresni cesti? Daj da me ne bo pobralo od smeha. Kakšno so pa ta nezaresne? 😀
Ušpiči? Jaz govorim o odgovornih ljudeh, ki vozijo po pravilih. Na CSD pa še narkomank, ki zlorabljajo otroke ne povabijo (vem ker sem prijavila), pa misliš, da bodo mopedista? 😉

Po ta zaresni cesti? Daj da me ne bo pobralo od smeha. Kakšno so pa ta nezaresne? 😀
Ušpiči? Jaz govorim o odgovornih ljudeh, ki vozijo po pravilih. Na CSD pa še narkomank, ki zlorabljajo otroke ne povabijo (vem ker sem prijavila), pa misliš, da bodo mopedista? ;)[/quote]

Razumevanje prebranega ti pa ni močna stran, kajne. Ne govorim samo za moj prispevek, ampak celotno temo.

Ne povabijo mopedista, povabijo njegove starše. Tudi tvoje bi zgleda mogoče lahko, tudi če si že polnoletna.

pozdravljeni!

Star sem 12 let decembra bom 13.Ali lahko peljem na skuterju 25km/h še eno osebo,torej da bi se peljala dva.
Hvala za odgovore.

Če imaš 13 let moraš imeti čelado,kolesarski izpit. Za 2 pa nebo šlo.

Pri 12 letih lahko voziš moped ali skuter ki potegne 25km lahko imas vzadaj spremljevalca starejsega od 12 let.

Kazen je nad 400 evrov ce gre moped ali skuter vec kot 25 km/h

Zdravo. Moj sin je star 14 lahko ze vozi skuterje do 25 km/h

Od zdaj naprej bo treba registrirati tudi vozila katera grejo do 25 km/h. Prosil bi za nadaljevanje te teme.
LP.

Koliko pa rabi moj sin bit star da lahko vozi moped 25ccm?

koliko let moraš sploh imeti za skuter 25

Biti moraš polnoleten

Koliko je kazen če bi me dobili z mojim motorjem ki gre 140

Imel sem res dober skuter, 50ccm, ki je z nekaj dovolj resnimi predelavami potegnil do 100km/h, ob pravilnem vetru tudi čez.
Nekega lepega dne me je na ravnici ujel policaj na radar. Težjim posledicaam sem se izognil, ker sem imel izpit A kategorije, in ker je bil tisti policaj len, in ker sem bil že starejši občan.
Plačal sem prekoračitev hitrosti, a bi seveda lahko šel na tehničnega.
No nekaj let zatem, je oblast ubila vse, kar se je za podmladek na dveh kolesih ubiti dalo.

Čemu omejitev mopedov na 25km/h, če še bicikel lahko potegne več? A te tudi za to kaznujejo?
In kaj je bilo sploh narobe s 50km/h???

New Report

Close