Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek motorna žaga.

motorna žaga.

Lp
Kupujem motorno bencinsko verižno žago saj imam 10 ha gozda .Svetovali so mi motorno žago znamke solo.Prosim za vaš nasvet.

že dvajset let uporabljam žago znamke duo, tako, da jo priporočam, raje kot solo

Če hočeš mirno z njo delat veliko let, potem Husqvarna, vendar ne najcenejši modeli, ampak tisti malo močnejši, ki imajo kovano gred in z njimi lahko delaš več ur brez hlajenja. Novi medeli Huskvarne so tako oblikovani, da so žage majhne, z odlično amortizacijo in dajejo izredno moč. Solo pa je tako tako, tudi Stihl se je na področju žag izredno poslabšal.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Motorna žaga je lahko odlično orodje, lahko pa smrtno nevarno orožje. Jaz svetujem najdražji tečaj, z vsaj 100 ur praktičnega dela. Potem boš znal-a kupit tudi žago.

za malce bolj resno debato…..sam bi gledal za husqvarno ali stihlom…..sploh če misliš dati kakih 500 ali več€, s čimer si kupiš kvalitetno vzdržljivo žago. Tiste ta poceni, tudi če so od firme, pa so bolj tako tako….lahko je super, lahko so sami problemi.

jaz imam doma stiht 041av…letnik 79….poje kot urca, žal pa je v primerjavi z novejšimi, težka, nima zavore, močne vibracije….ampak za 2 do 3 litre mešanice na leto je še vedno ok.

Kvalitetno žago za 500€, dobiš le enoročne modele.

: ))))))))))))
pa ti se hecaš ! Najdražji tečaj ! Bi te kakšen, ki dela v hosti nabrcal, da bi zvezde videl, ti “zobati polhek al boberček ali kaj si že” !

pri okrog 500€ se začne ta prava roba…..verjetno je ne bo gnal vsak dan v letu po oseem ur, da rabi kako dražjo. pa tudi ta največje ne rabi.

Točno tako, pa tudi s ceno je pogojena tudi teža in ta zna bit prej ovira kot prednost, saj verjetno ne bo podiral pretežno večstoletne hraste.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Pri klasičnih motornih žagah za male pare in občasno uporabo je problem ta, da ko jo rabiš, ne dela. in je treba nest na servis, ki je običajno tko tko… in v parih letih zmečeš za profi žago…

Gozdno posestvo 10ha pa se čisti vsako leto…

Jaz sem še kot mladoleten 15 kupil za drugo plačo husqvarno 041 in jo imam ter uporabljam še danes, torej 30 let, in je ne zamenjam za nič na svetu! Sploh pa ne, za sodobne elektronsko vodene… Imam še dve drugi za posebna dela, ampak gornja je pa najbol uni, ki se mi ni nikoli pokvarila.

Pravzaprav avtorju svetujem nakup rabljene 041, jo ima marsikdo doma skoraj nič rabljeno, ker se jih je v času inflacije na veliko kupovalo, da niso dinarji propadli mark pa se dobilo ni. To žago so desetletja uporabljali tudi profi gozdarji, in se je izkazala kot najboljša. Deli se dobijo bp.

: ))))))))))))
pa ti se hecaš ! Najdražji tečaj ! Bi te kakšen, ki dela v hosti nabrcal, da bi zvezde videl, ti “zobati polhek al boberček ali kaj si že” ![/quote]

Tist ki v hosti pošteno dela, zna spoštovati tudi majhne žvalce… Poštenost pa je sestavina modrosti… Te pa ne spoznaš, preden nisi preizkušan…

Stare mačke je uneslo… Dva sta pokojna, en si je pa peto odrezal…

Jaz bom v dvoboju Stihl – Husqvarna dal odlocen glas Husqvarni.
Isci pa nekje zlato sredino v ceni. Najdrazje najvecje najmocnejse ne rabis ker bo za klestenje in podobno prehuda, najcenejse iz hobi programa pa tud ne. 40-50cm mec bo pomoje dovolj poglej pa kaksna moc bo za ta mec primerna pa je to to. Vprasaj se na Husqvarni kaj ti priporocajo, kaj ne crkuje in kaj se najvec prodaja meni so lepo razlozili jo bo treba pa se kupit.
Sicer pa bi pohvalu se motorke SILEN. V intersparu sem pred 2 leti v znizanju kupil tamalo 2,1kW mislim da je, zelo lustna za klestenje, sedaj je se izboljsana z magnezijevim ohisjem se lazja pa mislim da ni cez 100€. Prodajal so mislim da za 150€ tudi 3,2kW vecjo bolj resno motorko katera bi bila primerna za vsakega takega ki malo po vrtu sara, naredi kaksno brunarico in malo hobi hoste na leto, za resnejse podiranje pa raje ne ker ne vem kako pa se vseeno ni vzdrzljiva – So pa te motorke kao skonstruirane pri nas narejene pa verjetno na kitajskem, Niso ne vem kaj so pa se vseeno dalec od slabih motork.

New Report

Close