MOŽ IN SMSI Z BIVŠO
**”Opazila sem nekaj sporočil med možem in njegovo bivšo partnerko. Vsebina sicer ni bila eksplicitno problematična, a v meni je vzbudila sum, da sta morda v stiku bolj, kot mi je bilo povedano.
Z možem sva trenutno v zelo napetem obdobju – on želi ločitev, jaz pa si še vedno želim, da bi rešila zakon.
Občutek imam, da je prav njegova bivša tista, ki spodbuja njegov odhod. Težko sprejemam, da se stvari razkrajajo, in v tej stiski se pogosto zalotim pri razmišljanju, kako bi lahko ‘zaščitila’ sebe in otroka – tudi na način, ki bi ji vrnil udarec.
Zato se sprašujem: ali je moje vedenje že maščevanje, ali je to le posledica bolečine in strahu pred izgubo?”**
Kaj bi Ve naredile?
Naj se maščuje in ji poslovno škodujem?
Anonimna550, 18.06.2025 ob 17:25
**”Opazila sem nekaj sporočil med možem in njegovo bivšo partnerko. Vsebina sicer ni bila eksplicitno problematična, a v meni je vzbudila sum, da sta morda v stiku bolj, kot mi je bilo povedano.
Z možem sva trenutno v zelo napetem obdobju – on želi ločitev, jaz pa si še vedno želim, da bi rešila zakon.
Občutek imam, da je prav njegova bivša tista, ki spodbuja njegov odhod. Težko sprejemam, da se stvari razkrajajo, in v tej stiski se pogosto zalotim pri razmišljanju, kako bi lahko ‘zaščitila’ sebe in otroka – tudi na način, ki bi ji vrnil udarec.
Zato se sprašujem: ali je moje vedenje že maščevanje, ali je to le posledica bolečine in strahu pred izgubo?”**
Kaj bi Ve naredile?
Naj se maščuje in ji poslovno škodujem?
Maščevanje ti ne bo prineslo moža nazaj.
Poskusi rešiti zakon z mediacijo, ker z maščevanjem boš samo poslabšala zadevo.
En moški, 18.06.2025 ob 18:38
Za razpad zakona sta kriva TI in tvoj mož. Ne pa zunanja oseba.
Preberi še 1x! Ti in tvoj mož.
Lahko ti zagotovim, da ko se moški odloči za odhod je konec zveze. Lahko narediš kar želiš obdržala ga ne boš.
Se pridružujem moškemu ena@…
Ko se moški odloči odit, bo odšel, ni poti nazaj!
In ni kriva njegova bivša. Vidva skupaj sta.
Maščevanje ti bo prineslo samo tole, da te bodo zamrzili vsi, ki njemu pomenijo veliko, naenkrat boš ostala sama, samcata!!!
Sprejmi njegov predlog sporazumno, že zavoljo otroka! Da ubraniš vsaj tisti kanček sebe, zaradi česar te je sploh prvotno poročil!!!!
Maščevanje te ne bo osrečilo!
V vajinem primeru se bere, kakor, da nikoli bivše ni prebolel, več pa ne morem soditi, ker ne poznam zgodbe.
Anonimno 10899, 18.06.2025 ob 18:52
Pa bi si res zelela biti z nekom ki noce vec biti s tabo?
Drage ženske.
Vaši možje največkrat odhajajo in se ločijo, ker se ve premalo trudite zanje.
Moški potrebujemo ljubezen, pohvalo, sex.
Sploh se ne zavedate kako malo je potrebno, da nas zadržite doma.
Janezek983, 18.06.2025 ob 19:16
Drage ženske.
Vaši možje največkrat odhajajo in se ločijo, ker se ve premalo trudite zanje.
Moški potrebujemo ljubezen, pohvalo, sex.
Sploh se ne zavedate kako malo je potrebno, da nas zadržite doma.
“Moški potrebujemo ljubezen, pohvalo, sex.
Sploh se ne zavedate kako malo je potrebno, da nas zadržite doma.”
To je v bistvu vse prej kot malo.
Če ne čuti (več) spoštovanja, tudi ljubezni ne more biti, ne more se niti za ohranitev zakona prisiliti v to, lahko se kvečjemu pretvarja, zlagane ljubezni pa najbrž noben noče, da te sem pa tja poboža po dlaki navzdol, da ne boš zoprn.
Pohvala, da deluje, mora biti iskrena in upravičena, se pravi mora tip nekaj tazga narest, da si zasluži pohvalo, najbrž ni fora, da te pohvali, da si pospravil čevlje v omaro, mora biti nek dosežek. Ampak ta element se zdi še najlažji.
Seks pa tako kot ljubezen, če si ga ona ne želi, če ji ni (več) privlačen, to ne more biti dober seks, kaj če mu tak seks, da mu je ona dala reda radi, ker kao mora, da odrajta to za ta mesec, da ji ne bo več težil, kdo si želi tazga seksa, to je za tipa ponižujoče, da ženska spi s tabo, ker mora, ne ker hoče.
In če se je on zapustil, da ima vamp čez pas, plešast, rumene zobe, nima več ambicij in projektov, na katerih dela, nima več jasnega poslanstva, ampak samo eksistira iz dneva v dan, ni (več) nesporen vodja tropa, ne dela (več) na sebi, kako naj ji bo privlačen?
Tko da te tri stvari nikakor niso malo, veliko tega se mora poklopit.
Ne bluzi! Raje se ukvarjaj z lastnim videzom, samopodobo etc., skratka z vsem, potencirano, da obdržiš moža in začneta znova – na novo, saj tudi on ne gori od želje, da bi odšel iz zakona -, ne pa da izgubljaš čas z nizkotnim in nepravičnim maščevanjem osebi, ki s tabo ni neposredno povezana.
Če si hotela moralno odvezo doseči s tem postom, da delaš neumnosti in škoduješ tebi tujim ljudem in da je s tem vse vredu, potem tega nisi dobila, torej ustavi konje in ‘pljuni v toke’, da rešiš zakon, saj še ni izgubljen. Lahko pa se ti kmslu izgubiš, če boš nemoralna v tej situaciji.
Sicer pa – recimo, da ti bivša služi kot del zmagovite strategije -, kaj sploh bi pridobila z maščevanjem njej? Še slabše bi bilo.
KrEna2025, 19.06.2025 ob 07:44
Ne bluzi! Raje se ukvarjaj z lastnim videzom, samopodobo etc., skratka z vsem, potencirano, da obdržiš moža in začneta znova – na novo, saj tudi on ne gori od želje, da bi odšel iz zakona -, ne pa da izgubljaš čas z nizkotnim in nepravičnim maščevanjem osebi, ki s tabo ni neposredno povezana.
Če si hotela moralno odvezo doseči s tem postom, da delaš neumnosti in škoduješ tebi tujim ljudem in da je s tem vse vredu, potem tega nisi dobila, torej ustavi konje in ‘pljuni v toke’, da rešiš zakon, saj še ni izgubljen. Lahko pa se ti kmslu izgubiš, če boš nemoralna v tej situaciji.
Sicer pa – recimo, da ti bivša služi kot del zmagovite strategije -, kaj sploh bi pridobila z maščevanjem njej? Še slabše bi bilo.
Podpišem.
Še slabše bi bilo, mož bi izgubil tisto ljubezen, ki jo je gojil do tebe dokler je bil zakon vredu.
Vsaka zase pa ve, kako daleč je pripravljen zakon reševati.
Iz zapisa ni potrditve, da je do varanja zares prišlo. On želi samo oditi, torej to tli v njem že dolgo.
Reši zakon ali pusti, da gre. Maščevanje bo poslabšalo tudi odnos z otrokom, ki!
Anonimna550
evo pa smo spet tam, ko ženska ne zmore prenest zavrnitve. veš kako po redko, moški pusti ženo in otroke. to ja ni tko na izi. ne vsi, ampak po večini govorim. dm oški pusti ženo, in otroke tože mora bit res neki iz njene strani. mislim res neki pofukano ugabnega, karakterno predsvem. ker to ponavadi ni da bi moški putil ženo in še otroke. to je neki druzga vmeskar j s teboj povezano. čeprav poznam take primere, ko so možje res dreki, ampak spet je vmes totalno probleamtična aktualna žena. jaz vem da je problemaična ful. pol pa spet nazak k tebi. maščevanje. zakaj imaš potrebo, da se nekomu mašluješ, če si izgubila neki zakaj se sama ne želiš potrudit kot je treba. si šla na terpaijo? nisi. si šla k moškemu terapevtu? nisi. če imaš možnost ji neki poslovno škodovat, pol si že neka feminsitka, moderna ženska. prasica. in toje verjetno tudi razlog za njegov odhod. ti si ukazovalna, nadzorovalna, psiho uničevalka. tebi se ja meša. resnica fsega je.
ti blazno sposobna slafa samička. da ti je drugasamica speljala moža. zakaj? ker si ti moški, ne ženska. ker si ukazovalna, naduta ,arogantnam, sitna, si domišlajaš marsikaj, in pač nisi za njega dobra za pofukat. pač si prasica. najdisi žensko.
samica ti je splejala moža. to je praktično kaj seje zgodilo. in to si ti kriva. ker po tvoje moški tko nismo pametni. torej če nismo pametni, moraš t ibit pametna za tvojega moža. hahaahaha tko je. si se mu že zamerila neki. si že bila nespoštljiva dolgo časa. si že zajebavala. si že minskla da jetvoj mož , tvoj mali kužek. ahahhha ja ja si s malo mauček uštela damica.
najdi si žensko.