Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Mož kredit z zastavo ženine nepremičnine?

Mož kredit z zastavo ženine nepremičnine?

Žena je nezaposlena in lastnica nepremičnine. Lahko dobi mož hipotekarni kredit z zastavo ženine nepremičnine? Nobeden od njiju ne živi v tem stanovanju.

Ne delat tega, če si ti ta žena z nepremičnino. Če ga ne bo plačeval ti bodo vzeli nepremičnino, pa lahko da boš še mogla plačevat kaj za njega. Še enkrat – ne hodi mu za poroka!!

Zakaj pa rabite kredit?

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Oba z možem imava gotovinske kredite. Jaz sem enzaposlena več kot pol leta in so ti krediti postali velik problem. Meni na banki nočejo nič ugoditi, ker nisem zapsolena. Kredit višji od 10.000€ ne dobiš brez hipoteke, če je en sam zaposlen. Zato bi vzela hipotekarni v znesku okoli 15000€ in na najdaljšo možno dobo, da dobiva najnižji obrok. Tako bi nama od moževega dohodka ostalo za življenje, dokler jaz ne dobim službo. Potem bi se najprej znebila kredita in nikoli več v nobeno posojilo!

Možno je, če je to smiselno pa sami veste.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Imate vi kakšen predlog kako premostiti čas brezposelnosti in odplačevati posojila? Bom vesela, ker tudi meni ni do hipoteke. Portebujem nižji obrok kredita.

Moratorij na odplačilo je ena od rešitev.

Seveda je moratorij za določen čas, brezpoeselnost je pa za nedoločen….

Ne dajo. Sploh se nočejo pogovarjat!

Koliko časa pa bo trajala brezposelnost?

???

Nisem jasnovidna in nisem bila pri vedeževalki, se mi zdi to stran vržen denar.

???

Nisem jasnovidna in nisem bila pri vedeževalki, se mi zdi to stran vržen denar.[/quote]

No vidiš, zdaj razumeš, zakaj ti ne morejo dati moratorija….

???

Nisem jasnovidna in nisem bila pri vedeževalki, se mi zdi to stran vržen denar.[/quote]

No vidiš, zdaj razumeš, zakaj ti ne morejo dati moratorija….[/quote]

Moratorij bi mi lahko dali za določen čas. Pol leta se mi zdi razumna doba.
Zakaj ponujen dogovor o znižanju obroka do zaposlitve in zvišanju po zaposlitvi tudi ni aktualen.
Lahko bi nehala prosjačiti banko za dogovor in se nehala ubadati s tem. Banka mi nima kaj vzeti, nima kaj rubiti, ker nimam nič v lasti. Nepremičnina še ni moja, bi mi jo morali starši še prepisat.

Ni tako enostavno. Banka bo uporabila vsa pravna sredstva, da dobi denar nazaj. Vse stroške teh postopkov boste plačali vi.

Vem to. Zato iščem način, kako se z banko dogovoriti za obojestransko dobro. Ne razumem, zakaj so banke tako zategnjene. Hočeš in se trudiš z njimi, ker imaš interes poplačati dolg, one pa nič. Zdaj jim bom še zagrozila z nehanjem plačevanja in osebnim stečajem. Mogoče bo to vžgalo, da me poslušajo.

Vem to. Zato iščem način, kako se z banko dogovoriti za obojestransko dobro. Ne razumem, zakaj so banke tako zategnjene. Hočeš in se trudiš z njimi, ker imaš interes poplačati dolg, one pa nič. Zdaj jim bom še zagrozila z nehanjem plačevanja in osebnim stečajem. Mogoče bo to vžgalo, da me poslušajo.[/quote]

Osebni stečaj sploh ni tako enostaven in svoje obveznosti moraš vseeno vsaj delno poplačati, plus na začetku moraš založiti nekaj sredstev za svojega stečajnega upravitelja. Ne mislit, da razglasiš bankrot in se drugi pod nosom obrišejo.

Če res ni druge variante, potem res vzemita hipotekarni kredit – vendar pazi, če mož zaradi že obstoječega kredita ni kreditno sposoben, ti tudi ta oblika ne bo šla skozi. Pa nov kredit je seveda povezan z dodatnimi stroški.

Res nimata popolnoma nobene rezerve v obliki vsaj nekaj vrednega avta, ki bi ga lahko prodala?

Vem to. Zato iščem način, kako se z banko dogovoriti za obojestransko dobro. Ne razumem, zakaj so banke tako zategnjene. Hočeš in se trudiš z njimi, ker imaš interes poplačati dolg, one pa nič. Zdaj jim bom še zagrozila z nehanjem plačevanja in osebnim stečajem. Mogoče bo to vžgalo, da me poslušajo.[/quote]

Osebni stečaj sploh ni tako enostaven in svoje obveznosti moraš vseeno vsaj delno poplačati, plus na začetku moraš založiti nekaj sredstev za svojega stečajnega upravitelja. Ne mislit, da razglasiš bankrot in se drugi pod nosom obrišejo.

Če res ni druge variante, potem res vzemita hipotekarni kredit – vendar pazi, če mož zaradi že obstoječega kredita ni kreditno sposoben, ti tudi ta oblika ne bo šla skozi. Pa nov kredit je seveda povezan z dodatnimi stroški.

Res nimata popolnoma nobene rezerve v obliki vsaj nekaj vrednega avta, ki bi ga lahko prodala?[/quote]

Nimava nič. Za osebni stečaj ni treba nič plačat, ker gre preko brezplačne pravne pomoči. Trgat mi nimajo kaj, ker nič nimam. Ko se zaposlim, bo plača verjetno minimalna. Trgali bodo malico in prevoz. V stečaj nočem iz drugih razlogov. Tudi kredit si želim normalno poplačati. Ampak, če me banka ne sliši, kaj naj naredim? To je zadnja opcija, da bomo lahko preživeli.

Lahko dobim en nič?

Res nimata popolnoma nobene rezerve v obliki vsaj nekaj vrednega avta, ki bi ga lahko prodala?[/quote]

Nimava nič. Za osebni stečaj ni treba nič plačat, ker gre preko brezplačne pravne pomoči. Trgat mi nimajo kaj, ker nič nimam. Ko se zaposlim, bo plača verjetno minimalna. Trgali bodo malico in prevoz. V stečaj nočem iz drugih razlogov. Tudi kredit si želim normalno poplačati. Ampak, če me banka ne sliši, kaj naj naredim? To je zadnja opcija, da bomo lahko preživeli.[/quote]

Brezpravna pravna pomoč ni samoumevna in tudi nisem čisto prepričana, če osebni stečaj sodi vanjo (recimo prometni prekrški ne sodijo, tudi kazniva dejanja ne). Strošek je od 1500 evrov navzgor. Z uvedbo stečaja se seveda ne rešiš obveznosti. In poleg tega sploh ni nujno, da izpolnjuješ pogoje za začetek postopka. Če so ti na banki sploh odobrili posojilo, mogoče nimaš niti osnovnega pogoja za začetek stečaja (in to v banki dobro vedo).

Nekaj moraš zgruntati, gruntaj dalje, vprašaj prijatelje, ki dobro poznajo tvoje premoženjsko in finančno stanje … verjamem, da ti ni natančno za razlagat tukaj gor.

Nimava nič. Za osebni stečaj ni treba nič plačat, ker gre preko brezplačne pravne pomoči. Trgat mi nimajo kaj, ker nič nimam. Ko se zaposlim, bo plača verjetno minimalna. Trgali bodo malico in prevoz. V stečaj nočem iz drugih razlogov. Tudi kredit si želim normalno poplačati. Ampak, če me banka ne sliši, kaj naj naredim? To je zadnja opcija, da bomo lahko preživeli.[/quote]

Brezpravna pravna pomoč ni samoumevna in tudi nisem čisto prepričana, če osebni stečaj sodi vanjo (recimo prometni prekrški ne sodijo, tudi kazniva dejanja ne). Strošek je od 1500 evrov navzgor. Z uvedbo stečaja se seveda ne rešiš obveznosti. In poleg tega sploh ni nujno, da izpolnjuješ pogoje za začetek postopka. Če so ti na banki sploh odobrili posojilo, mogoče nimaš niti osnovnega pogoja za začetek stečaja (in to v banki dobro vedo).

Nekaj moraš zgruntati, gruntaj dalje, vprašaj prijatelje, ki dobro poznajo tvoje premoženjsko in finančno stanje … verjamem, da ti ni natančno za razlagat tukaj gor.[/quote]

@je možno? imaš prav, osebni stečaj gre lahko preko brezplačne pravne pomoči, vendar pri odobritiv le te upoštevajo dohodke celotne družine, torej tudi moževo plačo, tako da je možno, da ti je ne bi odobrili. Sodi pa osebni stečaj v domeno pravic z BPP. Morda to res ni slaba rešitev, če res nimata nič in ne bi presegla meje za BPP. Pri bančnih kreditih je namreč tako, da za poplačilo lahko trgajo več kot na primer če bi imela kakšno drugo izvršbo. Nekatere banke imajo v drobnem tisku, ki ga tako bere samo en od stotih navedeno, da bodo za poplačilo obveznosti do njih trgale večje zneske. Kolega je imel na banki kredit, ki ga ni redno odplačeval, ker je izgubil službo, nato pa so mu pri ponovni zaposlitvi trgali tudi stare obroke, čeprav je bil dogovorjen drugače. Bodi previdna z banko. Kako imaš pa kredit zavarovan? Preko zavarovalnice ali so tvoji starši, ki so lastniki nepremičnine, slučajno poroki?

Brezplačna pravna pomoč mi pripada, ker mož nima tako veliko plačo. Tudi pogoje za stečaj izpolnjujem, sem bila že na posvetu. Smao postopka ne morem zalaufat. Kar ne morem, ker še vedno upam na neko drugo rešitev.
Zdaj se je doprla možnost, da mi starši prepišejo nepremičnino in da na osnovi nje vzameva hopotekarni kredit na 300 let z najnižjim možnim obrokom. Zdi se mi, da je najnižji obrok 50€. To bi bilo nekje okoli 15.000 denarja. Na ta način bi preživeli mesec z eno plačo. Stara kredita bi pokrili, tega novega pa predčasno vrnili, ko bosta dve plači.
Čakam na odgovor banke. Upam, da bo pripravljena na dogovor.

Pobiram stave, da banka ne bo odobrila.

Jaz bi se na tvojem mestu odločila za stečaj. Stečaj boš odplačevala največ 5 let in če ne boš zaposlena, bo ta obrok zelo majhen, če ali ko se zaposliš, pa stvar dogovora s stečajnim upraviteljem. Se mi vseeno zdi bolje, kot pa da starši sedaj prepisujejo nepremičnino in jo daš celo pod hipoteko. Ker če se v tem primeru v času kredita kaj zalomi, bo šlo stanovanje. Zalomi pa se lahko vedno, kar tudi zdaj sama najbolje veš. Moj mož je zdaj v stečaju, tako da govorim iz osebnih izkušenj. Dobro premisli, če se želiš s hipoteko na stanovanje, v katerem živijo tvoji starši zakreditirat za nadaljnjih 15 let, čeprav z majhnim obrokom.

Pozdravljeni,

pri osebnem stačaju je najbolje, da nimate premoženja. To pomeni: ne avta, parcele oz. hiše-stanovanja, nič…’samo ‘plačo.

NI PAMETNO, da vam starši prepišejo napremičnino. Sploh tiste ne, v kateri živijo, ali živite vi. Namreč, četudi bi to naredili in dobite hipotekarni kredit, pozabljate, da je hipotekarni kredit NAMENSKI in da vam ne izplačajo gotovine. Če pa, pa mogoče samo mali del od zneska, ostali kredit se porabi namensko, ker banka nakaže dobaviteljem izvajalcem del, in ne dobite denarja na TRR.
S tem se banka zavaruje, da je hipotekarni kredit porabljen namensko. Če banka ugotovi kasneje, da sredstva niso bila porabljena namensko, vas toži za poplačilo kredita v celoti!

In še nekaj…. Četudi samo mož sklene kredit, boste VI porok. To pomeni, da če on ne plačuje obrokov (če je nezaposlen, če se mu strga….vas zapusti….), se usedejo na vašo plačo in boste vi na minimalcu. ALI po domače, če se VAM ne usedejo na plačo, bodo naredili izterjavo po hipoteki. Banka bo prodala nepremičnino po liniji najmanjšega odpora, torej za minimalni znesek , manjši od tistega ki bi ga lahko vi ob prodaji dosegli na trgu.

Se zavedate, kaj pomeni biti porok? Morda zaupate možu danes, ne veste pa, kaj bo čez nekaj let in jemati kredit na 300 mesecev-25 let-, res ni mačji kašelj.

Ko in če,…….. Srečno,

Karmen

Hvala za dobronamernost, ampak gre za znesek okoli 15.000€ in mesečni obrok okoli 50€. To zmore odplačevati tudi nezaposlen. Kredit bi poplačali predčasno, takoj ko se zaposlim bi dodatno odplačevala, ne misliva ga vleči 300let.
Za namenska sredstva nisem vedela, se bom pozanimala v primeru, da se odločiva za to varianto. Še vedno namreč čakam odgovor banke o dogovoru.

New Report

Close