Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mož me je udaril

mož me je udaril

Da bi mene bi samo enkrat, ga prijavim na Policijo in takoj zahtevam ločitev!

Skupaj sva 36 let:(((

Zelo sem prizadeta in mislim da je to konec…..mojega življenja.

Hudo mi je zate. Sem že dolgo nazaj doživljala podobno. Tudi jaz nisem verjela, da se bo ponovilo. Seveda se je. Ni bilo to vsakodnevno, več mesecev ne. In sem vztrajala 5 let. Ker ravno tako kot ti, nisem vedela kam. Potem sem prosila starše, čeprav nismo zelo povezani. Enkrat, ko sem vedela, da ga dlje časa ne bo, sem spakirala in vse prepeljala k staršem domov. Potem sem ga čakala pred blokom in mu povedala, da ga zapuščam. Je najprej ponorel, tako da sem tekla pred njim, vendar je odnehal, ker je bilo nekaj ljudi okoli. Še kar nekaj časa je klical in me prepričeval, pa ga nisem hotela več videti. Dve leti sem bila pri starših, potem sem vzela kredit in kupila majceno stanovanje. Pošteno sem stiskala pas, ampak je bilo vredno.

Ti moraš sama preceniti svojo situacijo, ampak žal se udarci res ponavljajo, če do tega pride. Razmisli, če lahko koga prosiš za pomoč (nastanitev). In srečno!

Odgovor na objavo uporabnika
trikrat, 04.01.2025 ob 17:47

Skupaj sva 36 let:(((

Zelo sem prizadeta in mislim da je to konec…..mojega življenja.

Nikakor ni konec.  Da je to storil po 36 letih zakona, je čudno.  Ampak, vse je enkrat prvič.

Je bil pijan?  Na mačku?

Če ne boš poklicala policije, se bo to ponavljalo.

Če jih pokličeš, bo plačal kazen in bo naslednjič malo razmislil preden useka.

Nekaj le naredi, ne kar obtičat, ker nimaš kam!

Tega si pa res ne dovoli! Ukrepaj, pa naj mu vsaj policaja povesta, da se to pa res ne dela

Anonimno4541, 04.01.2025 ob 17:56

Hudo mi je zate. Sem že dolgo nazaj doživljala podobno. Tudi jaz nisem verjela, da se bo ponovilo. Seveda se je. Ni bilo to vsakodnevno, več mesecev ne. In sem vztrajala 5 let. Ker ravno tako kot ti, nisem vedela kam. Potem sem prosila starše, čeprav nismo zelo povezani. Enkrat, ko sem vedela, da ga dlje časa ne bo, sem spakirala in vse prepeljala k staršem domov. Potem sem ga čakala pred blokom in mu povedala, da ga zapuščam. Je najprej ponorel, tako da sem tekla pred njim, vendar je odnehal, ker je bilo nekaj ljudi okoli. Še kar nekaj časa je klical in me prepričeval, pa ga nisem hotela več videti. Dve leti sem bila pri starših, potem sem vzela kredit in kupila majceno stanovanje. Pošteno sem stiskala pas, ampak je bilo vredno.

Ti moraš sama preceniti svojo situacijo, ampak žal se udarci res ponavljajo, če do tega pride. Razmisli, če lahko koga prosiš za pomoč (nastanitev). In srečno!

Nimam staršev, nimam doma, nimam kam.

Pa še to. Če sta 36 let skupaj, si na nek način vlagala v stanovanje, hišo, kjerkoli že pač sta.

In ti pripada določen del, brez pardona.

Ampak ne razmišljaj zdaj o tem. Tvojemu možu je nekaj zbezljalo v glavi, da ni znal zadržat šape.

Moški udarec ni kar tako. Lahko te je trajno poškodoval.

Pokliči vendar policijo in samo to povej: mož me je udaril.

Bodo kmalu pri vas.

In se bodo malo pogovorili z njim. Skratka, pomagali ti bodo. Oni so tega navajeni in znajo s takšnimi, kot je ta tvoj.

Že zelo doooolgo nad mano izvaja psihično nasilje (ignorira me, molči..), fizično je bilo danes prvič in verjemite mi,  zadnjič!!!

Vsi ga imajo za popolnega partnerja, oh in sploh ampak kakšen je vem le jaz in samo jaz…

Še na mojem pogrebu bodo vsi verjeli, da je bil super man, super mož, oče, človes.…a..resnica je drugačna,  popolnoma drugačna.

Nihče mi ne bi verjel, če bi rekla, da me je udaril, nihče, nikoli!

Tako je običajno. Se delajo lepe.

Ampak samo tisti, ki z njim živi ve kakšen je.  In samo on lahko pove kaj o tem človeku.

Zdaj si užaljena in prizadeta do dna. Ampak glej, če sta bila skupaj 36 let, je zagotovo tudi kaj dobrega v njem.

Vendar pa ne pogoltni tega, da te je udaril. Res ne. Policaji ti bodo verjeli.

Se ti pozna, da te je udaril?

presneti provokator. po besedah se vidi, da vlečeš stavke na svoj mlin. Nekateri rabijo tolažbo ti si pa norce delaš

za pretolčt, 04.01.2025 ob 18:31

Tako je običajno. Se delajo lepe.

Ampak samo tisti, ki z njim živi ve kakšen je.  In samo on lahko pove kaj o tem človeku.

Zdaj si užaljena in prizadeta do dna. Ampak glej, če sta bila skupaj 36 let, je zagotovo tudi kaj dobrega v njem.

Vendar pa ne pogoltni tega, da te je udaril. Res ne. Policaji ti bodo verjeli.

Se ti pozna, da te je udaril?

Ja, se mi pozna…

Vse je uničil…praznike, dan, leto, življenje…

Maščuj se mu.

trikrat, 04.01.2025 ob 18:35

Ja, se mi pozna…

113 pokliči in povej, da te je udaril. Zdaj se ti še pozna. Pohiti!

Sporoči potem, kako si uredila.

trikrat, 04.01.2025 ob 15:33

Kaj ste/bi storile, če bi vas mož udaril?

Iz otroštva sem zaradi agresivnega očeta, ki nas je v pijanosti pretepal postala alergična na agresijo in sem si zaprisegla, da, če me še kdo udari me bo prvič, zadnjič in nikoli več. Mož me je klofnil enkrat v prvih letih zakona, pred 30.leti, avtomatsko sem se odzvala tako, da sem se z vso močjo (jezen človek ima veliko moč) zakadila vanj, da mi je komaj pobegnil, pa imam 40 kg manj, kot on in sem 30 cm nižja. Bilo je prvič, zadnjič in nikoli več, saj si nikoli več ni dovolil, da bi se spozabil. Ravno tako ne prenesem vpitja in prepirov. Če se kdo ni sposoben normalno pogovarjati in si mirno izmenjevati mnenja ni za mojo družbo, grem proč in človeka nečem videti nikoli več.

Avtorica svetujem vam, da se z možem resno pogovorite in mu povejte, da bosta šla narazen tisti trenutek, ko ponovi. Če se tega ne bo držal oz. vas ne bo jemal resno pa imate na izbiro, da mu dovoljujete poniževanje in trpinčenje še naprej ali pa boste odšli od njega proč, ker si zaslužite spoštovanje, ljubezen in življenje brez vsakršnega nasilja, tako telesnega, kot psihičnega. Srečno.

trikrat, 04.01.2025 ob 18:10

Nimam staršev, nimam doma, nimam kam.

Obstajajo varne hiše, ravno za take primere so!

Ta pikra, 04.01.2025 ob 21:39

Obstajajo varne hiše, ravno za take primere so!

hkrati vloga za izplačilo 1/2 vrednosti. Srečno!!

kar takoj se nehajta te igrce igrat

Če nimaš kam pridi kmeni

In kaj hudiča čakaš????

NA URGENCO POJDI!!

T A K O J!!!

Si že poklicala 113 in povedala policajem, ali pa nameravaš to požreti? Itak je nasilen do tebe že dlje časa. Moraš  jim povedat!

Pojdi tud na urgenco pokazat modrico, kje te.je mož udaril. Nujno moraš v svoje dobro imeti tudi dokaze!

Pa kako nimaš nikogar nikjer ??

Te ne more nekdo zdaj peljat na urgenco in na policijo ??  Pokliči koga, da te pelje! Saj mož te ignorira in ne bo opazil, da si šla.

Samo stran od agresorja!

Kako to? Kaj pa je rekel- pred tem in po tem?? A kar ostal je in prišel do tebe ter ti tri primazal??

Zakaj759, 05.01.2025 ob 08:40

Kako to? Kaj pa je rekel- pred tem in po tem?? A kar ostal je in prišel do tebe ter ti tri primazal??

ja tudi mene to zanima, vem da je grozno to da te je udaril, ampak kaj si mu ti rekla, naredila da te je, lahko te je v afektu, ker si mu stopila na najbolj boleč žulj

Preveč je tega, da novinarji izvajajo ankete javnega mnenja na starševskem. Tudi v tem primeru se mi zdi, da bo na to temo. Alko za praznike in kup pretepenih je pač dober uvodni članek v novo leto.

Ja, novinar, vsaka normalna ženska (tudi nekaj moških) ve, da je udarec trikrat. Prvič, zadnjič in nikoli več. Tiste tepene pa nimajo dojemanja za normalo, so uničene in ne zmorejo. Nehajte seštevati glasove, raje svojo pisateljsko moč uporabite za zbiranje naslovov, kam se lahko taka ženska vsaj začasno zateče. Naredite nekaj pozitivnega, za pse se takoj najdejo začasne namestitve, medijski prostor to podpira. Razen praznega klaftranja naredite nekaj dobrega. Baza takih, ki bi pomagali, ki imamo nek prostor, ki imamo empatijo,… Ustvarite sodelovanje csd, zavoda za zaposlovanje, policije, in se za boga zganite, da nas ne bodo delale statistike ob vsem lapanju prvakov v femicidih in brezizhodnih samomorov. Ustvarite mrežo, v kateri bomo taki, ki bi pomagali, zaščiteni pred zlorabami, zagotovite mrežo pravne pro bono pomoči. Ko boste znali to naredit, pol pa pišite anketne vprašalnike tu gor!

Vsem v resnici pretepenim pa polagam na dušo – ne ščitite pretepačev. Prijava, kazenska ovadba, zahtevki za odškodnine, koristite vse možne vzvode, da udarec ne bo vaša sramota, ampak sramota pretepača! Vsi naj zvedo, da je dvignil roko nad vas, to se ne skriva!

Avtor zapakiran v Trikrat, evo, tebi pa nasvet. Po 36 letih zakona in pri tem, da očitno je v zgodbi tudi potomec, nasvet. Polnoletni potomec je dolžan po zakonu zagotoviti pomoč staršem, če so v brezizhodni situaciji, ki je niso zmožni finančno razrešiti sami. Po zakonu vzajemnosti je ta vajin nafuk dolžan, da ti vsaj premostitveno pomaga. Pa tudi o tem kaj napišite, instant “novinarčki”

greš začasno k sorodnikom, prijateljici.. dokler si ne najdeš nekje za bit v najemu! kako nimaš kam? vedno je izhod…jaz sem e vrsto let v najemu.. raje to, kot prenašat toxičnega očima ali nasilnega partnerja…ne hvala za zlato kletko! sem odrasla oseba, ki je sposobna skrbeti sama zase…če imaš službo, si si spodobna plačat tudi najemnino!

vse dobro ti želim! od nasilneža pa samo stran- če je udaril enkrat, te bo tudi drugič..in tretjič.. in čedalje pogosteje..in čedalje bolj brez tehtnega razloga… samo zato ker vidi da mu dovoliš…in ker lahko.

lp

New Report

Close