Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mož me je udaril

mož me je udaril

Pustis ga takoj. Tudi ce imata otroke. VEDNO TE BO TEPEL

Odgovor na objavo uporabnika
Vednoooo, 05.01.2025 ob 14:10

Pustis ga takoj. Tudi ce imata otroke. VEDNO TE BO TEPEL

A ti ji verjameš, da se je to zgodilo prvič? Prvič letos. To so tako bolni medsebojni odnosi, da je vsako svetovanje in celo komentiranje brezvezno.

Nič ne bo naredila, nikamor ne bo šla, še naprej ga bo starega spred in zadaj, ker je to njeno sveto poslanstvo. Na tisoče je takšnih zakonov, kar je žalostno.

A veš koliko časa je 36 let?

Glede na njegovo ignoranco in tišino, je verjetno še kdaj poiskala na podoben način pozornost. In mu je odneslo. Da mu je telefon zbila in da mu je še očala odneslo, verjerno ni šlo za nežnost pri tem. To tudi ni opravičljivo, kot ne reakcija nazaj. Tako se ponekod otroc zmenjo, ker nimajo vzgoje oz. nosijo od doma vzorce, kako se težave rešuje. Nobeden ni prav oz. opravičljivo reagiral.

Oboje je nedopustljivo.

Kaj pa je huje, da ti da klofuto ali da te v jezi stiska za vrat?

Mene je namreč bivši partner, s katerim sva bila v izvenzakonski zvezi,  med prepirom začel stiskati za vrat. Prvič, nato drugič, nato sem spakirala in odšla. Težko sem odšla, a mi ni žal.

Ga udarm nazaj in en gre.

Lahko mi tu pišemo kaj naredi, odločitev je samo tvoja. Te popolnoma razumem, nič ne pomaga, samo po telefonu tapka in pegla kavč. Kot so ti že moje predhodnice svetovale, na urgenco in na policijo takoj.

Vi samski moski, ste pa sami z razlogom.

trikrat, 05.01.2025 ob 11:45

Zakaj me je?

Zato, ker sem mu po obilnem kosilu, katerega kuham vsak dan brez njegove pomoči (beri-on čaka na kavču) zbila iz rok telefon, ki ga ima v rokah 24/7, po nesreči so padla na tla tudi očala. Naj povem še to, da doma ne dela nič, tv prižge že zjutraj, vse kar naredi je, da odnaša smeti.

Dobila sem udarec v glavo in ko sem mu udarec v glavo vrnila, sem dobila v glavo še dva udarca.

Ok, jaz sem kriva, kajne!?!

Stara sva 59 in 60 let.

Tole se pa bere čisto drugače kot tisto kar si prej napisala. V bistvu sta se tepla oba in ti si začela z nasiljem. Še dobro da nisi klicala policije, bi oba dobila položnice. Saj razumeš da vsak nosi svoj del krivde?

Kako dolgo mu že igraš služabnico? Si bila vzgojena tako?

Očitno se je med vama nabralo veliko sranja, za katerega sta se leta pretvarjala da ga ni. On lep izpade pred ljudmi, ti pa verjetno kot dobra žena, večna žrtev?  Vsak igra svojo vlogo.

Leta si požirala lastno nezadovoljstvo in zdaj je izbruhnilo vse ven. Poleg tega pa ne znata komunicirat. Vajina situacija bi bila precej drugačna če bi se že leta nazaj vsedla na isti kavč in drkala telefon. Pač bi bila par dni brez obilnega kosila, ampak bi se vsaj začela pogovarjat.

Moj nasvet bi bil sedaj da nehaš igrat služabnico. Nehaš kuhat, prat, čistit,…

Čas bi bil da dobro premisliš kakšno življenje želiš in kaj moraš naredit da boš to dosegla. Vedi pa da spreminjaš lahko le sebe in le on lahko spremeni sebe. Torej zdaj se osredotoči nase, poštimaj sebe. Potem boš pa videla ali bosta lahko to prebrodila ali bosta šla vsak svojo pot.

In ti zdaj po tem sprašuješ na MONu kaj narediš?

Spakiras in greš!

Če ti je pa fajn v “njegovem” stanovanju si mazohist.

Joj, ti si res…nora!

kelul, 04.01.2025 ob 16:29

Noben moški ne udari brez vzroka. Bi bilo treba še njega slišat, kaj bi znal povedati o tvojem verbalnem sranju.

Če ne gee za samoobrambo, je vzrok vedno to, da samega sebe nima v oblasti. Tu sploh ni dileme.

Če si mu telefon zbila po nesreči, je tvoja napaka, da si ga premalo užgala nazaj, ker ga moraš tako, da je zadeva zaključena.

Če si mu ga namerno, si pa tako rekoč prosila, da te je …

Ona mu je zbila iz rok STVAR, stvar, ki jo ima raje kot njo, Ona pa je dobila udarce v glavo, v Glavo!!!Halooo??? Za moškega, ki udari žensko, ki dela zanj in mu streže NI opravičila! Pa naj ženska naredi karkoli. Ženske se Ne udari, Nikoli!!!Nikoli in nikdar!

Če je bil pijan, in te tepe je alkoholik in ga zapusti.

Če mu pomeni telefon več od tebe ga zapusti.

Če je musliman ga zapusti, ker v islamu je ženska samo lastnina in z njo dela lahko kar hoče.

Nehajte se trudit. Ona je poniknila, ko je prebrala nekaj mnenj, ki ji niso bila všeč. Potrebovala je malo pozornosti.

Mu je že skuhala jutranjo kavico in se dela, da je vse v redu.

Ona dva tako živita že 36 let! Poznam jih kar nekaj, ki so v podobno “srečnih zakonih”. Soodvisniki, ki ne morejo drug brez drugega in tudi drug z drugim bolj težko.

Kako telefoni uničujejo tudi dolgoletna razmerja. Vrži mu tisti telefon v smeti in začnita se pogovarjat.

Telefoni so zlo zla. Marsikatero razmerje gre po gobe ravno zaradi visenja 24/7 na telefonih. Igrice, da ne omenjam še kaj hujšega.

Malim otrokom pri 2 letih porinejo telefon v roke, da bo postal odvisen od dopamina že zgodaj. Ko bo rabil vedno več in več, bo pa prepozno.

Najstniki na telefonih 24/7. Ah, sploh se mi ne da nakladat, se iz vesolja vidi, kako je to škodljivo.

Pri enih parih pride v patološki zvezi do tega, da oba padeta nizko, pri drugih ostajata v nevtrali, pri tretjih partnerja drug iz drugega povlečeta najboljše.

Vsi pravi moški imajo v sebi, da bi doma delali red, si pokorili partnerko- tudi s silo, obenem pa bi za otroke in družino naredili vse- jih branili in ubijali za njih. Toda pozor, od partnerke je odvisno, kako daleč mu bo pustila, da dela red in kje mu bo rekla: NE.

Srečno.

Drugačen pogled, 06.01.2025 ob 08:26

Pri enih parih pride v patološki zvezi do tega, da oba padeta nizko, pri drugih ostajata v nevtrali, pri tretjih partnerja drug iz drugega povlečeta najboljše.

Vsi pravi moški imajo v sebi, da bi doma delali red, si pokorili partnerko- tudi s silo, obenem pa bi za otroke in družino naredili vse- jih branili in ubijali za njih. Toda pozor, od partnerke je odvisno, kako daleč mu bo pustila, da dela red in kje mu bo rekla: NE.

Srečno.

Se strinjam z tvojim mnenjem. To je neke vrste hoja po tanki črti med pramoškim in modernim moškim. Ne glede, da so minila tisočletja oz. milijoni let, moški ima v svojem DNK zapisu, da mora poskrbeti in braniti svojo družino in teritorij.

Kot pišeš, lahko potegneta en iz drugega najboljše. Ko se odnos sfiži pa je možno prav vse. Od nedolžnih zbadanj do skrajnega dejanja, ki se konča v črni kroniki. Ampak, ljudje naj bi bili razumna bitja, ki bi morala prepoznati, kdaj je potrebno potegniti ročno zavoro. In se odločiti za ostanem in izboljšamo odnose ali grem.

Srečno v letu, ki se je začelo!

Nadaljujem z obrazložitvijo:

Telefona mu nisem zbila iz rok nalašč, tako na rahlo ga je držal, da je padel in s tem ko ga je pobiral so padla tudi očala.

Nikakor se ne počutim krivo za nič.

Že štiri dni živim v tišini, v ignoriranju,  seveda ne kuham, perem in ne delam več zanj. Tudi opravičilo ne bo pomagalo, ker je v trenutku uničil vse kar sva imela.

Ne oprostim, nikoli!

Sedaj pa ne vem kako naprej.

Nimam sorodnikov, znancev, poskrbel je, da nimam nikogar, nimam kam. Otrokom nočem povedati.

V varno hiši po 36 letih veze ne grem, se ne počutim dovolj močna za ta korak.

Kaj mi svetujete prosim.

trikrat, 08.01.2025 ob 10:55

Nadaljujem z obrazložitvijo:

Telefona mu nisem zbila iz rok nalašč, tako na rahlo ga je držal, da je padel in s tem ko ga je pobiral so padla tudi očala.

Nikakor se ne počutim krivo za nič.

Že štiri dni živim v tišini, v ignoriranju,  seveda ne kuham, perem in ne delam več zanj. Tudi opravičilo ne bo pomagalo, ker je v trenutku uničil vse kar sva imela.

Ne oprostim, nikoli!

Sedaj pa ne vem kako naprej.

Nimam sorodnikov, znancev, poskrbel je, da nimam nikogar, nimam kam. Otrokom nočem povedati.

V varno hiši po 36 letih veze ne grem, se ne počutim dovolj močna za ta korak.

Kaj mi svetujete prosim.

ne oprostiš, ne želiš v varno hišo, ne želiš razlagat otrokom, izvajaš aktivno (zbijanje) in pasivno (molk, opustitev del) agresijo. Mislim, da bo najboljši prvi korak samoplačniško psiholog, ki ti bo malo razgrnil tvojo situacijo. Vse dobro!

Joj, jaz bi odšla….

Ne oprosti, nikoli, odidi!

Opraviči se možu, ker si ga izzvala, da te je udaril, tako bi ti svetovali v starih časih. Ko je bila ženska ena uboga, brezpravna sužnja, ki ni imela nobenih pravic.

Jaz pa ti bom rekla tako: poskusi se z njim pogovoriti. Če bosta jezna eden na drugega, bo še hujše. Če ga ne nameravaš zapustiti, bosta pač morala na nek način živeti in funkcionirati naprej. Bosta živela kot da sta mutca? Se bosta pretepala naprej? Se bosta zmerjala, se bosta sovražila?  Dobro premisli, kaj si želiš. Če veš, da bo nevzdržno, potem si pomagaj in nekam pojdi, če imaš možnost, kam v najem, morda h kakšni prijateljici.

Upam, konec koncev, da se bosta pobotala. Samo dvomim, da bo še kdaj dobro.

Če nimaš nikogar, ki se mu lahko zaupaš, povej otrokom. Te bo ze en vzel k sebi. Loči se. Ne moreš vendar dovoliti, da te dedec pretepa, no. Sploh, če si mu po neseči zbila tisti bedast telefon. Lahko pa se skušaš (če si upaš – pri takem norcu si jaz ne bi upala) pogovorit z njim in najti eno rešitev, ker zivela boš še najmanj 20 let (predvidevam da si stara okoli 50-60 let), ne vem, če bo prijetno, da jih boš vsakič dobila, ko mu kaj ne bo prav. Otroci so verjetno odrasli in bodo razumeli. In ne pusti se grobijanu ustrahovat, na cesto brez vsega te ne more postavit. Le pogumno 💪

Nikoli ni prepozno za odhod!

Včasih so rekli, da babo dvakrat okol kepe in koso naklepat, ni nikoli zguba časa….

New Report

Close