Moz me obcasno udari..
Pozdravljeni.
Nikoli nisem se nikomu povedala, da me moz obcasno udari, stisne za vrat in potisne ob steno. Navadno je takrat pod vplivom alkohola. Skupaj zivima ze 25 let imama dve hcerki, ki sta ze najatnici. Moz je zaprt vase in ima tezavo izkazovati svoja custva. V otrostvu je dozivel veliko travmo in se je takrat naucil, da problemov ni. Prihaja iz druzin v katri si niso nikoli izkazovali ljubezni. Kadarkoli se kaj salbega zgodi, meni da tako pac je treba je prezivet. Nikoli ne joce in ne izkazuje custev ne meni ne obema otrokoma. Meni, da moramo same cutiti, da nas ima rad tega nam nikoli ne pove. Prav tako se ima za izredno pametnega in on vse ve in lahko vsakemi vse rece. Sam kritike ne prenese in je zelo zamerljiv “ kuha mulo vec tedno” tako da se ne pogovarja z nikomur. Ce se mu zamreis je tudi zelo nesremen. Moz sicer ni pijanec obcasno spije malo prvec vendar nikoli napije, tako ne bi vedel zase. Napije se ga 2 do 4. na leto. Zase lahko recem, imam izredno slabo samopodobo in se s tem borim ze iz osnove sole. Nisem lepa zenska sem dokaj intelegenta in izobrazena. Proti alkoholu imam zelo nizko toleranco. Z mozem se sporecema in ce zelim priti zadevi do dna, se na doloceni tocki on ne zeli vec pogovarjati in ce kljub temu zelim resiti zadevo se on nikakor noce vec pogovarajti (ko je pod vplivom alkohoa ) se nenadoma razjezi vstne me udari sune potisne v stemo prime za vrat. Redko se opravici, ker vedno trdi, da sema kriva sama, ker se on ne zeli pogovarjati o nicemer. VEdno na vas vprasanja, ki mu jih postvljam odgovarja s svojimi vprasanji oz odgovaja ti ze ves. Nevem vec kaj naj storim. Prosim vas za vasa mnenja. Vecino casa je dokaj ok ne hodi po gostilnah in veliko potujemo imamo rejen dom. je mogoce da so to poslesice travm iz otrostva.
Dejansko je problem v sma, imama in ostalem – ma.
Prvo, stara, zakaj rines v pijanega cloveka? Nisi ravno inteligentna, ce ne ves, da se pijance pusti na miru. Ti bi se pa pogovarjala in razpravljala s pujanim clovekom, verjetno tudi jezikas, najedas, obrozujes in podobno, ja, super, kar daj, ampak prvo moras biti fizicno mocnejsa od njega, kar ocitno nisi, ce te z lahkoto pritisne za vrat.
Ali mogoce to delas namenoma, ker uzivas v tem? Se ti potem se cel teden opravicuje in je ponizen in ti triumfiras v takih tednih?
Druga stvar, samozavest ali ne, samopodoba ali ne, nima veze, da bi me moski udaril, bi bil bivsi takoj, pa ce bi imela z njim 10 otrok!
Tebe pa tvoj drzi za vrat 4x na leto, 25 let, torej do zdaj ze enih 100x! Resno?!
To njegovo obnašanje niti ni tako posledica travme temveč ima nerazvito osebnost. Vidi samo sebe, z drugimi se ne ukvarja, kar je posledica ne vzgoje. Kar je po svoje spet travma. Lahko da je imel kako travmo in lahko so neke posledice, ampak to da ne zna čustvovat je posledica, da se s to svojo platjo ni nikdar ukvarjal.
Tko kt če se z matematiko nikoli ne ukvrjaš nimaš razvitih teh lastnosti.
Sofi789, 21.05.2023 ob 15:50
Pozdravljeni.
Nikoli nisem se nikomu povedala, da me moz obcasno udari, stisne za vrat in potisne ob steno. Navadno je takrat pod vplivom alkohola. Skupaj zivima ze 25 let imama dve hcerki, ki sta ze najatnici. Moz je zaprt vase in ima tezavo izkazovati svoja custva. V otrostvu je dozivel veliko travmo in se je takrat naucil, da problemov ni. Prihaja iz druzin v katri si niso nikoli izkazovali ljubezni. Kadarkoli se kaj salbega zgodi, meni da tako pac je treba je prezivet. Nikoli ne joce in ne izkazuje custev ne meni ne obema otrokoma. Meni, da moramo same cutiti, da nas ima rad tega nam nikoli ne pove. Prav tako se ima za izredno pametnega in on vse ve in lahko vsakemi vse rece. Sam kritike ne prenese in je zelo zamerljiv “ kuha mulo vec tedno” tako da se ne pogovarja z nikomur. Ce se mu zamreis je tudi zelo nesremen. Moz sicer ni pijanec obcasno spije malo prvec vendar nikoli napije, tako ne bi vedel zase. Napije se ga 2 do 4. na leto. Zase lahko recem, imam izredno slabo samopodobo in se s tem borim ze iz osnove sole. Nisem lepa zenska sem dokaj intelegenta in izobrazena. Proti alkoholu imam zelo nizko toleranco. Z mozem se sporecema in ce zelim priti zadevi do dna, se na doloceni tocki on ne zeli vec pogovarjati in ce kljub temu zelim resiti zadevo se on nikakor noce vec pogovarajti (ko je pod vplivom alkohoa ) se nenadoma razjezi vstne me udari sune potisne v stemo prime za vrat. Redko se opravici, ker vedno trdi, da sema kriva sama, ker se on ne zeli pogovarjati o nicemer. VEdno na vas vprasanja, ki mu jih postvljam odgovarja s svojimi vprasanji oz odgovaja ti ze ves. Nevem vec kaj naj storim. Prosim vas za vasa mnenja. Vecino casa je dokaj ok ne hodi po gostilnah in veliko potujemo imamo rejen dom. je mogoce da so to poslesice travm iz otrostva.
S pijanimi se ne debatira, kaj šele krega. Drugo: če je tebi nasilje sprejemljivo potem ga seveda toleriraš.
v tem primeru je res problem v ženski. Mož ji reče, da se noče več pogovarjat, ona pa še kar rine in to še posebej v pijanega človeka. Kar kaže na to, da je njena potreba po tem, da jih faše večja, kot je potreba moža, da je nasilen. Če se napije maksimalno 4 x letno in še to tako, da ne izgubi oblasti nad seboj, potem ženska najbrž lahko izkoristi ostalih 361 dni za pogovor, še posebej če so to pogovori v katerih ga kritizira. Očitno je tudi, da je komunikacija med njima na slabem nivoju. V 25 letih je preizkusila, da njena komunikacija ne doseže odziva. Torej jo naj spremeni in spremeni svoja pričakovanja. Če ji rezultat ne bo odgovarjal, potem bo pa morala zamenjati moža.