Moz me obcasno udari..
Anonimno 1865, 21.05.2023 ob 16:33
Če je tole napisala inteligentna in izobražena ženska, usmili se nas……
Kot bi brala svojo zgodbo. Mineva 3 leta, odkar sem z otrokoma odšla od njega. Nimamo nobenih stikov več, žal, tudi z otrokoma več ne.
Včasih se sprašujem – kaj mi je bilo treba tega???
Sofi789, 21.05.2023 ob 15:50
Pozdravljeni.
Nikoli nisem se nikomu povedala, da me moz obcasno udari, stisne za vrat in potisne ob steno. Navadno je takrat pod vplivom alkohola. Skupaj zivima ze 25 let imama dve hcerki, ki sta ze najatnici. Moz je zaprt vase in ima tezavo izkazovati svoja custva. V otrostvu je dozivel veliko travmo in se je takrat naucil, da problemov ni. Prihaja iz druzin v katri si niso nikoli izkazovali ljubezni. Kadarkoli se kaj salbega zgodi, meni da tako pac je treba je prezivet. Nikoli ne joce in ne izkazuje custev ne meni ne obema otrokoma. Meni, da moramo same cutiti, da nas ima rad tega nam nikoli ne pove. Prav tako se ima za izredno pametnega in on vse ve in lahko vsakemi vse rece. Sam kritike ne prenese in je zelo zamerljiv “ kuha mulo vec tedno” tako da se ne pogovarja z nikomur. Ce se mu zamreis je tudi zelo nesremen. Moz sicer ni pijanec obcasno spije malo prvec vendar nikoli napije, tako ne bi vedel zase. Napije se ga 2 do 4. na leto. Zase lahko recem, imam izredno slabo samopodobo in se s tem borim ze iz osnove sole. Nisem lepa zenska sem dokaj intelegenta in izobrazena. Proti alkoholu imam zelo nizko toleranco. Z mozem se sporecema in ce zelim priti zadevi do dna, se na doloceni tocki on ne zeli vec pogovarjati in ce kljub temu zelim resiti zadevo se on nikakor noce vec pogovarajti (ko je pod vplivom alkohoa ) se nenadoma razjezi vstne me udari sune potisne v stemo prime za vrat. Redko se opravici, ker vedno trdi, da sema kriva sama, ker se on ne zeli pogovarjati o nicemer. VEdno na vas vprasanja, ki mu jih postvljam odgovarja s svojimi vprasanji oz odgovaja ti ze ves. Nevem vec kaj naj storim. Prosim vas za vasa mnenja. Vecino casa je dokaj ok ne hodi po gostilnah in veliko potujemo imamo rejen dom. je mogoce da so to poslesice travm iz otrostva.
Ne zastopim, zakaj tule jamraš? Saj ti je fino tako, drugače bi že šla.
kaj ti pomeni več, 22.05.2023 ob 12:59
Sama se boš morala odločiti, kaj ti pomeni več: (1.) urejen dom z občasnimi batinami, (2.) ločenost in samskost ter izivi, ki pridejo s tem statusom.
Premisli in odloči se sama. Mi se zate ne moremo.
BLesava babura ti gre to spraševat po ČETRT STOLETJA !!!
Veš kaj? Sramuj se tega, da si dala svojim hčeram popolnoma napačen vzorec obnašanja.
- Mene je udaril SAMO ENKRAT – prvič, zadnjič in nikdar več. Ločila sem se, budalo izplačala in zdaj že dolgo živim sama. V RES UREJENEM DOMU. Si je hitro našel drugo, ki jo občasno zgarba, pa ga ima tako rada, da vse to prenasa. Aja vsaj otrok nimata.
Zdravo,
torej, način njegovega obnašanja in kako ravna z vami pač NI normalno, čeprav za njega to je. Sam od sebe se ne bo NIKOLI spremenil, ker se ne zmore niti ne uvidi, da bi se mogel.
Jaz iz osebne izkušnje svetujem, da če želite rešiti odnos, SKUPAJ obiskujeta psihoterapijo (čeprav po napisanem sodeč ne bo želel iti), ker pri nama je pomagalo, drži pa, da je bil moj mož zelo motiviran, da spremeni sebe in izboljša odnos (in imel je manj težav kot vaš, sodeč po napisanem.)
Sicer moje mnenje: RAZHOD. To je to. On se ne bo spremenil, zdaj pa je le vprašanje, kako želite živeti dalje. Teror ali svoboda.
Njegovo obnašanje res ni normalno, ni primerno za dostojnega človeka, ni opravičila zanj. Četudi je imel težko otroštvo, ni več otrok in mora prevzeti odgovornost za svoja dejanja, nosit posledice in iskat rešitve.
Srečno!
Mislim, da bo bolje, da pokličeš na katerega od telefonov za svetovanje ljudem v stiski oz. žrtvam nasilja. SOS telefon deluje 24 ur na dan na brezplačni tel. št. 080 11 55, so pa tudi drugi, če malo pobrskaš po internetu.
Za začetek pa bi bilo fajn, da malo razmisliš, kaj pravzaprav želiš. Od sebe, ne od njega. Na njega nimaš nobenega vpliva, on se bo morda spremenil do neke mere, ko boš ti pričela s spremembami pri sebi, morda pa tudi ne in bo še zaostril svoje vedenje. Alkoholizem je dodaten in zelo hud dejavnik tveganja oz. ovira, da se sploh kaj spremeni, pa tudi za težje oblike nasilja.
Vsekakor je najbolj pomembno, da ravnaš samozaščitno. Ker nikoli ne moreš vedeti, kdaj bo tisti stisk za vrat še močnejši in ne bo popustil. Predlagam, da pokličeš na zgoraj omenjene telefone, da ne ostaneš sama v tej situaciji in da ti pomagajo pri načrtovanju varnega odhoda, če si to želiš.
Še ena pomembna stvari – kakšna sporočila daješ svojima hčerkama. Sta oni varni pred njim in njegovimi izpadi oz. čustvenim zanemarjanjem ali drugimi oblikami nasilja? Žal, močno dvomim. Zelo pomembno je, da zaščitiš sebe in hčerki. Ni ti potrebno tega prenašati in tako živeti. Ne dolguješ tega nikomur.
Ramisli in pokliči.
Anonimno709, 21.05.2023 ob 17:16
Anonimno 2549, 21.05.2023 ob 17:11
Anonimno665, 21.05.2023 ob 15:58
V vsakem drugem gospodinjstvu je tako. Vprašanje je, zakaj ženske pristanejo v taki situaciji in vztrajajo dalje leta in leta ………………….
Malo morgen jaz svojo velikokrat poknem po ritiki tako kot marsikateri moški svojo drago. Narazen .
In s tem se hvalite samo pijanci butalci
Ne spijem niti kaplje alkohola niti nisem kako drugače čuden tak , da odjebi.
Predvidevam,da je tako že 25 let ..sem ženska in vam polagam na srce…spremenila ga ne boste. Nasvet vam …kadar je pod vplivom alk.,pustite ga pri miru,ne drezajte v njega… In ja pravzaprav ste vi kriva za njegovo reakcijo. Tipično žensko nerazumno dejanje sproži kontra efekt …če ste do zdaj zdržala se za nadalnjih 25 let držite malo nazaj in bodita vsak na svojem koncu ali pa odidite od njega in zaživita vsak po svoje.
Inteligentna in izobražena nisi,kar se vidi kako pišeš in kako razmišljaš.Da še povedati nočeš, kakšnega čustvenega invalida imaš,vse pove o tebi. Ubogi hčerki, ker vse to prenašata.Ti pa vse potrpiš, samo da drugi mislijo, da si srečno poročena. Kar vztrajaj,saj te bo ali dokončno stisnil za vrat ali pa se bo tebi scufalo.Kakšno bedno življenje.
Obnašanje, ki ga kaže on, kaže, da ni čustveno zrel, inteligenten (ampak kdo izmed nas zares je?). Ne zna, samo štemplja po nekih ustavljenih vzorcih. Danes pa je na voljo toliko literature, toliko video posnetkov …, ki ti da vpogled, da lahko spreminjamo stvari. Ampak žal je tako, da večina moških tega niti noče.
Mogoče ga boš znala pritegniti ti kot ženska. Ti ga najbolj poznaš in skušaš najti primeren čas in prostor za iskren pogovor. Malo po malo … Ravno ti pogovori, odprti, razgaljeni, vama lahko prinesejo večjo povezanost. Mislim, da se vedno splača vlagati v odnos, sploh če ne nameravaš oditi od njega.