Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moz me obcasno udari..

Moz me obcasno udari..

Kojega vraga se zdaj po 25 letih žališ kakšen je, dobro pa veš da se ne bo spremenil. In ti bi tudi že lahko vedela, da ko je pijan se ne pogovarjaj z njim, če je nasilen.

Odidite in to čim prej.

Poklicna obolelost. Je bil morda policist?

Prvi uspeh ki si ga dosegla je ta, da si poiskala forum in napisala tezavo. Iz lastnih izkusenj ti povem, da je prvi korak se nekomu zaupati, ampak ker te je sram povedati o tem blizjim si ti izbrala forum. Ne nazaduj, pojdi sam naravno… ce imas rada sebe in otroke, kot bi vsi rekli pojdi vstran. Ampak res…ne bo se spremenil, cedalje hujse bo…vrjemi. obtozujes sebe…nisi kriva. Ko bos vstran od tega manipulatorja bos to spoznala in si rekla kako sem mu lahko vrjela. Ko se ne bos mu javila na klicce in poslusala razne obljube. Draga moja, ne naredi da se vrnes k njemu, lazje ti bo sami…na zacetku tezje ampak bodi mocna. Moski mislijo da so heroji in da smo njihova last. Ampak ni res!

TAKOJ koncaj z njim!! Resno.

Tvoj mož je alkoholik, pa če si priznaš ali ne. Ni treba v gostilno za to.

Jaz bi mu dala ultimat in da si najde psihoterapevta. Kar taki nočejo in je edina možnost, da ga pustiš.

“Nevem vec kaj naj storim. Prosim vas za vasa mnenja.”

Ne veš več kaj na storiš? Losaj se ga po hitrem postopku… če se ga še nisi.

Odgovor na objavo uporabnika
Sofi789, 21.05.2023 ob 15:50

Pozdravljeni.

Nikoli nisem se nikomu povedala, da me moz obcasno udari, stisne za vrat in potisne ob steno. Navadno je takrat pod vplivom alkohola. Skupaj zivima ze 25 let imama dve hcerki, ki sta ze najatnici. Moz je zaprt vase in ima tezavo izkazovati svoja custva. V otrostvu je dozivel veliko travmo in se je takrat naucil, da problemov ni. Prihaja iz druzin v katri si niso nikoli izkazovali ljubezni. Kadarkoli se kaj salbega zgodi, meni da tako pac je treba je prezivet.  Nikoli ne joce in ne izkazuje custev ne meni ne obema otrokoma. Meni, da moramo same cutiti, da nas ima rad tega nam nikoli ne pove. Prav tako se ima za izredno pametnega in on vse ve in lahko vsakemi vse rece. Sam kritike ne prenese in je zelo zamerljiv “ kuha mulo vec tedno” tako da se ne pogovarja z nikomur. Ce se mu zamreis je tudi zelo nesremen. Moz sicer ni pijanec obcasno spije malo prvec vendar nikoli napije, tako ne bi vedel zase. Napije se ga 2 do 4. na leto. Zase lahko recem, imam izredno slabo samopodobo in se s tem borim ze iz osnove sole. Nisem lepa zenska sem dokaj intelegenta in izobrazena.  Proti alkoholu imam zelo nizko toleranco. Z mozem se sporecema in ce zelim priti zadevi do dna, se na doloceni tocki on ne zeli vec pogovarjati in ce kljub temu zelim resiti zadevo se on nikakor noce vec pogovarajti (ko je pod vplivom alkohoa )  se nenadoma razjezi vstne me udari sune potisne v stemo prime za vrat. Redko se opravici, ker vedno trdi, da sema kriva sama, ker se on ne zeli pogovarjati o nicemer. VEdno na vas vprasanja, ki mu jih postvljam odgovarja s svojimi vprasanji oz odgovaja ti ze ves. Nevem vec kaj naj storim. Prosim vas za vasa mnenja. Vecino casa je dokaj ok ne hodi po gostilnah in veliko potujemo imamo rejen dom. je mogoce da so to poslesice travm iz otrostva.

Udari ga nazaj, drugega ne zasluži. Še bolje, v rit ga suni.

Z moškim se nikoli ne tepe. Moški so večji, so močnejši in v jezi te lahko tako Z Z moškim se nikoli ne tepe. Moški so večji, so močnejši, ko te moški udari,  te lahko  ubije! Udarci niso rešitev.

Ne morem si predstavljati, kako lahko prenašaš nasilje.

Kot prvo: ko je mož pijan, ga pusti pri miru. Ne govori z njim, umakni se pred njim. Pojdita skupaj na psihoterapijo. Z njim se pogovori, ko bo trezen in dobre volje. Povej mu, da si naveličana njegovega nasilja in obnašanja. Da tako ne more več iti naprej. Njegove travme iz otroštva niso opravičilo, da se tako obnaša.

V kolikor bo zavračal psihoterapijo, veš, kaj moraš storiti. Tudi za hčerke ni dobro, da gledajo, kako oče izvaja nasilje nad materjo.

Odločiti pa se moraš sama. Življenje je tvoje. Vso srečo.

New Report

Close